Καλύτερη περίοδος Star Trek

Καλύτερη περίοδος Star Trek

  • Original Series

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Next Generation

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Deep Space 9

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Voyager

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Enterprise

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    0

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Και μιας και βλέπω ότι υπάρχουν τρέκια στην παρέα μας. Μια δημοσκόπηση για την καλύτερη περίοδο ή αν θέλετε σειρά Star Trek.

Μην πάμε στα κλισέ ή στο τι "παγκοσμίως" είναι αποδεκτό, με ενδιαφέρει περισσότερο η δική σας γνώμη άποψη και γνώμη.
 
The Original Series βέβαια. Η χημεία ανάμεσα στο τρίο Kirk-Spock-McCoy ανεπανάληπτη. Η σειρά βλέπεται άνετα ακόμα και σήμερα μετά από σχεδόν μισό αιώνα, αυτό λέει πολλά.

 
Το ορίτζιναλ βέβαια!

Άσε που στην ασπρόμαυρη τηλεόραση φαινόταν πιο αληθινό.
 
DS9 για μένα, είναι το πιο ανθρώπινο από όλα τα ST, έχει πολύ λίγα κακά επεισόδια ενώ η story ark του είναι σχεδόν 7 χρόνια. Ταυτόχρονα έχει κάτι που κανένα από τα άλλα Star Trek δεν είχε, οι επιλογές των ηρώων τους κατατρέχουν, στο TOS και στο TNG αυτό συμβαίνει εξαιρετικά ελάχιστα, πας σε έναν πλανήτη, τον αλλάζεις και αυτό δεν εχει καμιά επίπτωση. Επίσης σε TNG και TOS οι συγγραφείς παρέλειψαν να αναφέρουν ότι το αν το ανθρώπινο είδος ξέφυγε από τα πάθη του είναι λόγω πολιτιστικής αλλαγής και όχι βιολογικής και ως εκ τούτου σε περιπτώσεις όπου δεν έχουμε επιλογές ή σε no win scenarios θα καταφύγουμε στα ένστικτα "like the most blood thirsty klingon". Αντίθετα στα υπόλοιπα ST οι χαρακτήρες δεν έμπαιναν ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις.

Το TOS έχει τους πιο πολύχρωμους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μας έδωσε τους Vulcans. Είχε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και ήταν μια γροθιά στο κατεστημένο, ειδικά προς τις διακρίσεις. Αν ήσουν μαύρος δεν σου φαιρόντουσαν διαφορετικά από ότι σε ένα λευκό μέλος του πληρώματος, αν ήσουν γυναίκα το ίδιο (εκτός απο το γεγονός ότι θα έπρεπε να ήσουν ντυμένη σαν.... ). Αν και δεν θυμάμαι την Uhura να δίνει ποτέ διαταγή αυτό υποννοούνταν τουλάχιστον.

TNG, πραγματικά εξαιρετική σειρά (αν εξαιρέσεις τις πρώτες δυο σεζόν όπου πήγαν να αντιγράψουν το TOS). Στο TNG έχουμε το τέλος της αθωότητας για την ομοσπονδία με τους Borg. Ο μόνος πραγματικά εξωγήινος πολιτισμός που συναντάμε. Όλοι οι υπόλοιποι βασίζονται σε γήινα μοντέλα, οι borg όχι. Θεωρώ ότι το TNG είναι εφάμιλο του TOS.

VOY: Αν και έχει μερικά εξαιρετικά επεισόδια, The Thaw, Real life θεωρώ ότι είναι τραγικό. Πήραν του Maquis και τους έκαναν όπως όλους τους υπόλοιπους, πήραν μια γυναίκα πλοίαρχο και την έκαναν τόσο αδύναμη ώστε για να πείσει έπρεπε να μην έχει καμιά αντίδραση στις αποφάσεις της και τέλος την έκαναν τόσο ιδεολογικά φανατισμένη ώστε να μην παραβιάζει την prime directive μόνο όταν μπορεί να αποτρέψει γενοκτονία. Α τέλος... Neelix, nuff said.

ΕΝΤ: Δεν το αναγνωρίζω ότι υπάρχει.
 
Ωραιο ποστ Christos.

Ψηφισα Enteprise γιατι ειχε προοπτικες ,ειχε ωραιο concept με τα origins και ειχε και hot Σποκ kαι βασικα κανεις δεν θα το ψηφιζε!

Ο Βacula με χαλαγε λιγο σαν Καπταιν ,επρεπε να διαλεξουν καποιον αγνωστο .

Πηγα να ανοιξω μια δημοσκοπηση με την καλυτερη ταινια Σταρ Τρεκ και παρα τον ωραιο μου και πλουσιο προλογο ο δαιμων του φορουμ δεν με λυπηθηκε και εξαφανιστηκε.

Δεν εχω κουραγιο παλι ,οποιος θελει να το ανοιξει.


 
Ελπίζω με το "old series" να εννοείς το "Star Trek: The Original Series", γιατί το ψήφισα δαγκωτό!! Η σειρά εκείνη είναι cult και πρωτοποριακή από κάθε άποψη!! Δυστυχώς την έφαγαν τα "διαπλεκόμενα"...
 
Εγώ ψήφισα TNG. Ίσως και λίγο προκατειλειμένα μιάς και με αυτό ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Star Trek (ok, με την σειρά τουλάχιστον). Γιατί όμως;; Ορίστε και οι δικές μου σκέψεις.

TOS : Καταπληκτική και πρωτοποριακή σειρά για την εποχή. Άγγιξε πολύ θέματα ισότητας των φύλων, των εθνικοτήτων, του χρώματος. Έδειξε το πρώτο φιλί μεταξύ λευκού και μαύρης. Είχε έναν Kirk γεμάτο ενέργεια (χαρακτηριστικό επεισόδιο, που τον έχει πάρει ο bones για εξέταση και του λέει ότι μπορείς να κάνεις pump μέχρι άυριο). Αδικείται απο τα εφέ του βέβαια, ενώ οι μάχες φαίνονται καθαρά ψεύτικες. Τιμή, τους πάντως μιάς και δεν φαίνεται να χρησιμοποίησαν stunt men. To 3o season ξέφτισε όμως και το είδα λίγο με το ζόρι.

TNG : Η αγαπημένη μου. Όταν πρωτοείδα τον Picard και γενικά όλο το crew, τους μίσησα. Μα είναι αυτό crew για το Enterprise. Ένας διανοούμενος κόντρα στον τσαμπουκαλί Kirk. Και όμως με τα χρόνια με κέρδισε και τον θεωρώ ως τον καλύτερο καπετάνιο αστρόπλοιου. Πάντα, βάζει τη λογική πάνω απο το συναίσθημα, σε αντίθεση με τον Kirk. Και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι ενδιαφέρον και έχουν βάθος χαρακτήρα, ο οποίος ξεδιπλώνεται μέσα στα επεισόδια. Ειδικά, ο data μόνο για αυτόν θα την ψήφιζα. Και βέβαια το απόλυτο Holodeck. Μα είναι δυνατό να δημιουργείται ένα ολόκληρο simulatino ενός κόσμου σε ένα δωμάτιο. Άλλο ένα + του TNG. Και οι borg Πάντα. Απιστευτη απειλή η οποία δεν ξεπεράστηκε απο κανένα άλλο ST.

DS9 : Μία μεγάλη ιστορία εξελίσσεται σε ένα διάστημα 7 σεζόν. Ωραίοι χαρακτήρες και εδώ. Ο Cisco είναι δυναμικός, μαύρος, εγκεφαλικός αν και όχι στο επίπεδο του Picard. Η υπόθεση γύρω απο τo dominion είναι ενδιαφέρον αλλά εξελίσσεται κάπως αργά με συνέπεια ορισμένοι να κουράστηκαν και να το εγκατέλειψαν. Πάντως, όταν ξεσπάσει ο πόλεμος η σειρά παίρνει τα πάνω της (ιδια εποχή με το babylon 5 και σίγουρα την επηρέασε). Δεν έχει όμως κάτι τρομερά να προσφέρει γύρω απο το σύμπαν του ST.

VOY : Η αρχή του τέλους. Κάτι μεταξύ TNG και DS9. Τα επεισόδια έχουν συνέχεια αλλά όχι απόλυτη όπως στο DS9. Έχει και κάποιες ασυνέπειες στο σενάριο. Όπως π.χ. τον τρόπο επίλυσης της έλλειψης εφοδίων. Ενώ στις 2 πρώτες σεζόν ψάχνανε απεγνωσμένα πηγές ενέργειας, ξαφνικά απο το 3ο δεν ακούστηκε ξανά τέτοιο πρόβλημα. Τους borg τους είχαμε συνηθήσει πλέον και δεν μας τρόμαζαν τόσο. Το species 8472 ωραίο και απειλητικό αλλά και πάλι δεν έφτασε το επίπεδο των borg. Η καπετάνιος καλή ήτανε αλλά σίγουρα η χειρότερη απο όλους. Έπρεπε όμως να δοθεί ο ρόλος και σε γυναίκα.

ENT : Το τέλος. Μου άρεσε να πω την αλήθεια. Ένα prequel που έδειχνε πως εξελίχθηκε ο αστροστόλος. Οι Vulcans καχύποπτοι απένατι στους γήινους τους καθοδηγούν στα πρώτα βήματα έξω απο τον γαλαξία τους. Ο καπετάνιος ήταν ένα και εδώ δεν είχε κάτι αξιομνημόνευτο, δίχως να κάνει τίποτα λάθος. Απλώς, πλέον το ST ήταν στο τέλος και το ήθελε το reboot του.

Top 5 captaons:

1) Picard

2) Kirk

3) Cisco

4) Janeway.

5) Archer.
 
Δεν θα το φιλοσοφήσω πολύ.

Εξαιρετικός ο Πικάρντ, αλλά έχω μεγάλη αδυναμία στον Κερκ και την "παλιοπαρέα". Ως εκ τούτου, ψήφισα original series χωρίς ιδιαίτερη σκέψη !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με κάλυψε ο προλαλήσαντας!
 
Το "Star Trek: Deep Space Nine" είναι επίσης εξαιρετικό και με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ενώ μαθαίνουμε περισσότερα για τους δολοπλόκους Cardasians και κυρίως τους Ferengi, αλλά "δανείζεται" αρκετά από το δημιούργημα του Michael Straczinsky στην αντίπερα όχθη, το ανυπέρβλητο "Babylon 5"!

Το "Star Trek: The Next Generation" είναι επάξια συνέχεια της σειράς '66-'69 με την διαφορά ότι έχει ένα μεγάλο αρνητικό. Οι χαρακτήρες είναι μεταξύ τους πολύ τυπικοί. Δεν είναι φίλοι. Το αίσθημα φιλίας που υπάρχει στο τρίο Kirk-McCoy-Spock είναι διάχυτο στο "Star Trek: The Original Series" και κατ επέκταση στις πρώτες κινηματογραφικές ταινίες! Και αυτό είναι κάτι που, για 'μένα τουλάχιστον, το κάνει να κερδίζει με διαφορά! Δυστυχώς, όπως είπαμε και παραπάνω, δεν είχε την τύχη να αναπτυχθεί όπως έπρεπε...
 
Χωρίς να τα έχω δει όλα, ψήφισα TNG.

Όποτε ακούω τον Picard να λέει engage ή energize, ανατριχιάζω...
 
Είμαι Trekkie νέας γενιάς, καθώς για κάποιο λόγο ξεκίνησα να βλέπω μόλις 2 χρόνια πριν. Έχω δει μόνο το TOS ολόκληρο και αυτή τη στιγμή είμαι στα μισά της τρίτης σεζόν του TNG. Ψήφισα το πρώτο καθαρά λόγω χαρακτήρων. Το ιδανικό πλήρωμα για μένα θα είχε Picard ως κυβερνήτη, Kirk ως first officer, Spock ως science officer, Scottie για μηχανικό, Data ως security officer και McCoy για γιατρό.
 
TNG και ξερό ψωμί!

Τα πολλα λόγια ειναι περιττά!
 
Ψήφισα TOS. Καταρχήν, η όλη σειρά ήταν μπροστά από την εποχή της, καθώς εισήγαγε πρωτοποριακές έννοιες όπως warp speed, τηλεμεταφορά, ασπίδες και πλήθος άλλων. Όλα τα παραπάνω σε συνεργασία με επιστήμονες για να έχουν και κάποια βάση. Σύμφωνοι, ήταν φανερά low budget, αλλά αυτό αποτελεί και μέρος της γοητείας της.

Ο πανέξυπνος δημιουργός της σειράς Gene Roddenberry είχε βάλει λευκούς, μια μαύρη, έναν Ιάπωνα κι έναν Ρώσο (την εποχή του ψυχρού πολέμου μάλιστα) και μαζί έναν εξωγήινο να πρωταγωνιστούν, όλοι ίσοι και συνοδοιπόροι στην εξερεύνηση του αγνώστου. Στα διάφορα επεισόδια καταπιανόταν με πολλά ζητήματα που απασχολούσαν την ανθρωπότητα και περνούσε αντιρατσιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το επεισόδιο "Let That Be Your Last Battlefield" όπου καταδεικνύεται ο παραλογισμός του ρατσισμού με τους δύο εξωγήινους που είναι άσπροι και μαύροι σε αντίθετες μεριές του προσώπου τους να κυνηγιούνται λυσσασμένα μέχρι τέλους.

Τέλος, να προσθέσω και το καταπληκτικό γούστο που είχε ο Roddenberry στις γυναίκες και το οποίο εκτίμησα όταν μεγάλωσα λιγάκι. :)

Δεύτερο στις προτιμήσεις μου έρχεται το TNG, ενώ συμπάθησα πολύ και το Enterprise. Τα DS9 και Voyager ενώ τα ξεκίνησα, δεν κατόρθωσα να τα συνεχίσω καθώς μου φάνηκαν μάλλον βαρετά.
 
Εγώ πάλι ενώ αναγνωρίζω πόσο μπροστά ήταν για την εποχή της πρώτη σειρά και την εντυπωσιακή δουλειά του Roddenberry, δεν αντέχω με τίποτα την υπερβολή των ηθοποιών της εποχής. Εκτός του Spock που είναι "στεγνός", οι υπόλοιποι είναι σαν να έχουν πάρει speedάκια.

Το TNG το λάτρεψα και για αυτό, τι αρνητικό να βρω στον Patrick Steward; Bάλανε έναν θεατρικό ηθοποιό σε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας και την πήγε "where no one has gone before". Μήπως ο Data δεν ήταν απίστευτος σε όλα τα σημεία; Από την σύλληψη, μέχρι την εκτέλεση από τον Brent Spiner.

Θεματικά πάλι δεν έλειπε κάτι σε σχέση με το TOS, θα έλεγα ότι ήταν αρτιότατο και μετρημένο.

Το Deep Space 9 αν ξεπεράσεις την κοιλιά των 2 πρώτων σεζόν είναι αρκετά καλό, αλλά υπήρχε το Babylon 5. Βέβαια με τον καιρό μπορώ να πω ότι βλέπω με μεγαλύτερη ευχαρίστηση το DS9 από το B5, αυτό κάτι λέει. Φυσικά και τα 2 τα έχω δει πάνω από 3-4 φορές.

Το Voyager με ξένισε. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αυτό που με έκανε πολλές φορές να πατάω το FF. Δεν έχω να πω πολλά.

To Enterprise το περίμενα πως και πως. Αν βγάλουμε την T'Pol και τον Phlox από τη μέση θεωρώ ότι το cast ήταν αποτυχημένο. Το σενάριο θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο μιας και είχαν πολλά να πουν και τα παρέλειψαν. Από κει και πέρα για τα χάλια σκηνικά μάλλον δεν φταίνε οι άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν τα φράγκα του TNG.
 
Διαφωνώ για την T'pol. Παίζει τον ρόλο στεγνά και ο Nimoy κανοντας τον Spock έδειξε ότι οι Vulcans είναι χωρίς συναισθήματα, όχι ανέκφραστοι και στεγνοί. Ο Shatner είναι γνωστός overactor αλλά δεν είναι εκτός του κλίματος της εποχής του. Μπορώ να βρω αρκετά επεισόδια του νέου trek που δείχνουν πως πρέπει να είναι οι Vulcans αλλά κανένα καλύτερο από το TNG/Sarek.

Όσον αφορά στο τι παραπάνω θα είχανε να πούνε για το ΕΝΤ, νομίζω ότι πήγε 4 σεζόν παραπάνω από ότι θα έπρεπε, ο πιλότος θα ήταν ένα καλό σημείο για να σταματήσουν, Το είδαμε το σκεφτήκαμε το σταματήσαμε... Ο Bragga γενικά γράφει καλά ψυχολογικά σενάρια, το FlashForward είναι πολύ καλό παράδειγμα (αν και είναι απόδοση βιβλίου και όχι δικιά του ιδέα αλλά όπως και να χει.. ) αλλά κατ εμέ αποτυγχάνει στην επιστημονική φαντασία.
 

σιγουρα η tos γι αυτον ακριβως τον λογο ..ειναι η μοναδικη σειρα που ασχολειται καθαρα με την εξερευνηση του διαστηματος και οχι με αλλα πραγματα οπως βλαβες με holodeck και φορματ του data....χαχα!!

ολα ηταν μια χαρα ακομα και τα old school σκηνικα που σε εκαναν να φανταζεσαι και λιγο πως μπορει να ηταν ενας αγνωστος πλανητης..εξαλου φαινεται και απο την καινουργια σειρα star trek phase ΙΙ οτι τα old school δουλευουν μια χαρα αν το σεναριο ειναι καλο..επισης δεν εμπλεκε τον κοσμο με πολιτικη αναλυση πολιτισμων και φυλων στο συμπαν,πραγμα που με πειραζει παρα πολυ και καπως με κουραζει στο deep space 9..

η next generation ειναι εξισου καλη αλλα ερχεται 2η και αυτο γιατι ηταν πιο πολιτικαντικη απο οσο επρεπε..βεβαια παντα το star trek ηταν συνακολλουθο των σημειων των καιρων.

οσο για το voyager δεν εχω δει πολλα ..αλλα εχει κατι να πει σαν σειρα..αυτο ομως που ειναι αισχος και υβρις για το star trek σιγουρα ειναι η τελευταια..

λαθος πολυ λαθος ολα..φταιει ο βλακας ο παραγωγος τι να πω..σαν τον gefry τα εκανε @!%$#@%$@!!
 
Μόνο η ορίτζιναλ σειρά. Το Next Generation ήταν μεγάλη μούφα κατά τη γνώμη μου. Ξενέρωτος καπετάνιος (ενώ ο Kirk είχε πάρει όλα τα θηλυκά του Γαλαξία! :) ) ο Πινόκιο Data που θέλει να γίνει αληθινό αγόρι και ο σπαστικός ξανθομπάμπουρας Wil Wheaton αποτελούσαν ένα κάκιστο crew, με γελοίες politically correct ιστορίες. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω δει για να τα κρίνω, αλλά μετά το TNG δεν θα τα άγγιζα ούτε με 10 foot pole που λένε και οι Άγγλοι!
 
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Ο κυβερνήτης Κερκ διαθέτει έμφυτη περιέγεια, καχυποψία (με την καλή έννοια), φιλοσοφικές αναζητήσεις και γενικώς βάζει το μυαλό του να λειτουργεί, ασκώντας βία μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο. Το οτι είναι λάτρης του ωραίου φύλου και δεν το κρύβει, εμένα μου αρέσει, από την στιγμή που ποτέ αυτό δεν τον επηρέασε στις αποφάσεις του. Είναι ανθρώπινος, και σε πολλά σημεία μου θυμίζει έντονα τον δικό μας Οδυσσέα με τις περιπέτειές του....
 
*bump*

Ζαχάρωνα αυτό για την επερχόμενη γιορτή μου:

17804928_300x300_1.jpg


Και συνειδητοποίησα ότι τόσο καιρό εδώ, δεν έχω ψηφίσει σ' ένα από τα πιο must polls που υπάρχουν στους απανταχού StarTrek φανς! :D

Με πολύ - πολύ - πολύ μεγάλη δυσκολία: ψήφισα το Next Generation! :)

Ο αγαπητός Κος Σποκ των Original Series δυστυχώς δε μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη με τον εκπληκτικό Ζαν Λουκ Πικάρ! :flower:

Με εξίσου μεγάλη συμπάθεια, παρακολούθησα και την σειρά Voyager, καθώς η Captain Janeway δεν υπολείπεται των προσδοκιών όσον αφορά τον τσαμπουκά και σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους της! :D

17804928_300x300_1.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα