Καλύτερο Joypad

Το βρήκα!Ο μοχλός!!

Που.χου στο Zelda περπατας με άνεση προς όλες τις κατευθύνσεις (και μάλιστα αν το έσπρωχνες λίγο ο χαρακτήρας περπάταγε πολυ αργά) και στο Tomb Raider πρέπει πρώτα να κάνεις τη στροφή , να την ευθιγραμίσεις, και μετά στρααατά στρατούυυυλα!

Και μη μου λέτε για Dual Shock που καταρχήν έιναι μετέπειτα αντιγραφή αλλά και κακή αντιγραφή(πολύ ευαίσ8ητος ρε παιδί μου)
 
Εννοείται το dualshock,πιό εργονομικό και γενικώς ποιοτικό χειριστήριο δεν έχει κυκλοφορήσει.Καλά όμως δουλευόμαστε? τα χειριστήρια των n64 και saturn τα καλύτερα?Ακόμα και κινέζικα χειριστήρια έχουν καλύτερη αίσθηση και ποιότητα από του n64!
 
Το dualshock ψηφίζω και εγώ. Οταν η sony προσπάθησε να το αντικαταστήσει στο PS3 ( ποίος θυμάται τη "μπανάνα" ; :rofl: ) έφαγε τόσο γιούχα απο τους απανταχού κάτοχους playstation που το επανέφερε σε ασύρματη έκδοση γρήγορα-γρήγορα. Αυτό απο μόνο του λέει κάτι.
 
Χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός και συγγνώμη αν γίνομαι θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής πράγματα.

1 δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του zelda με το tomb raider γιατί ανήκουν σε διαφορετικά είδη οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης χειρισμού.

2 το psx βγήκε περίπου 2 χρόνια ΠΡΙΝ το n64 και το βασικό σχέδιο του dualshock υπήρχε στο πρώτο control pad του psx(digital νομίζω λεγόταν) και ο σχεδιασμός των 2 χειριστηρίων ήταν εντελώς διαφορετικός.Τώρα αν αναφέρεσαι στον αναλογικό μοχλό ή όπως αλλιώς λέγεται η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιός το εφήυρε πρώτος αλλά η αίσθηση στο dualshock ήταν καλύτερη ενώ στο n64 ήταν σαν ένα φθηνό κομμάτι πλαστικό.

3 Από ότι καταλαβαίνω είσαι κολλημένος με τη nintendo ε :) ,και εγώ είμαι (η μάλλον ήμουν) αλλά όταν ένας αντίπαλος είναι καλύτερος το παραδέχομαι.

(Αυτή η απάντηση απευθύνεται στον sahasrahlα

απλώς το έγραψα ξεχωριστά γιατί δεν ξέρω πώς να δημιουργώ παραθέματα στα σχόλια μου)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όποιος έχει χειριστεί το Arcade stick του Neo Geo AES ξέρει ;)
 
Το χειριστήριο του Saturn χωρίς δεύτερη συζήτηση, το 2ο μοντέλο όμως. Πραγματικά σου δίνει την εντύπωση ότι είναι άθραυστο.
 
Το χειρηστηριο του Snes για μενα!
 
Από αυτά που είναι στην ψηφοφορία θα επιλέξω το Ν64 pad.

Μου άρεσε που σου έδινε επιλογές πως να το κρατήσεις. Εγώ για παράδειγμα όταν έπαιζα FPS παιχνίδια σε στιλ Turok, Goldeneye/PD και Doom, κρατούσα τον σταυρό με το αριστερό χέρι και τον αναλογικό με το δεξί. Έτσι είχα τον αναλογικό για aiming και τον σταυρό για "WASD", ότι πιο κοντινό υπήρχε δηλαδή τότε στα controls του Keyboard/mouse και στο σημερινό Dual analog. Ασε που χρησιμοποιούσα το trigger με τον δεξί δείκτη, όπως θα κρατούσα ένα κανονικό όπλο δηλαδή. Αυτή η αίσθηση ήταν κορυφαία όταν έπαιζα FPS, τα οποία τότε ήταν και το αγαπημένο μου genre.

To dualshock ποτέ δεν μου άρεσε γιατί η θέση των αναλογικών (ο ένας κοντά στον άλλον, χαμηλά στο κέντρο του pad) είναι πολύ άβολη για μένα. Και όχι, δεν είναι θέμα συνήθειας, πάλευα με το PS2 dualshock πολύ πριν πάρω XBOX. Οταν όμως έπιασα το pad του XBOX (το δεύτερο, όχι το πρώτο το τεράστιο) δεν ξανακοίταξα πίσω.
 
Πίσω
Μπλουζα