Καλύτερο Resident Evil Game!

Καλύτερο Resident Evil Game!


  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    12

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Aγαπημενη Horror Survival σειρα τουλαχιστον στα πρωτα της βηματα ,γνωστη και αγαπημενη απο ολους,τουλαχιστον στα πρωτα της βηματα παλι.


Ποιο απο τα παραπανω της σειρας θεωρειτε εσεις καλυτερο,αφησαμε εξω spinoffs και πηγαμε με τα κανονικα παιχνιδια τουλαχιστον μεχρι το 4 και το Gamecube για να ειμαστε και ρετρο και ας μην γελιομαστε μετα το 4 το χαος!!


 

 


Λοιπον το πρωτο ειναι το Resident Evil που κυκλοφορησε για ουκ ολιγες κονσολες απο saturn μεχρι Playstation 3 και εθεσε τις βασεις για το φαινομενο που θα ακολουθησει ,highlight τα σκυλια που σπανε τα τζαμια!!


resident-evil-1.jpg


Εξερευνωντας την Racoon City στο 2ο μερος της σειρας!

re2.jpg


Resident Evil 3 και το αξεχαστο Boss Nemesis!!

 


37468-Resident_Evil_3_-_Nemesis_%5Bu%5D-9.jpeg


 


Resident Evil Code Veronica Και για πρωτη φορα φυγαμε απο την στατικη καμερα με μεγαλη επιτυχια!!


 


208167-biohazard_screen002.jpg


 


Resident Evil Gamecube Remake και για πολλους το καλυτερο Resi με τα καλυτερα γραφικα!!


 


resident-evil-remake.jpg


 


Resident Evil Zero αν αναρωτηθηκατε ποτε τι παιχτηκε πριν την Mansion του Πρωτου!!


 


resident-evil-zero-20080229104435656.jpg


 


Και το Resident Evil 4 για πολλους το καλυτερο παιχνιδι eveeeeeeer!!!!


 


142125-sssssde.jpg



 
Resident evil 4 γεια μενα.Οταν το επαιξα στο Game Cube επαθα πλακα.
 
Το Resident Evil 4, είναι η αλήθεια, οτι παίζεται ξανά και ξανά, πολύ ευχάριστα. Έχει γραφικάρες, gameplay με κοχόνες και διακινδυνεύω να πω οτι, είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Playstation 2!

Για μένα όμως, τα συναισθήματα που έζησα με το Resi 2, είναι αρκετά πιο δυνατά, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στην ολοκαίνουργια κοσόλα μου, κάπου στο 1998.

Επίσης, σαν παιχνίδι δεν είναι καθόλου άσχημο, με φοβερή ατμόσφαιρα και πανέμορφα γραφικά.

Μη μου πείτε οτι δεν ανατριχιάζετε ακόμα, με τη μουσική που παίζει όταν μπαίνεις στο αστυνομικό τμήμα...

http://www.youtube.com/watch?v=v7JECkVzuq0
 
Code Veronica. Ηταν η πρωτη φορα που η ουσια του RE εδεσε με τοσο καλα γραφικα. Επιβλητικη ατμοσφαιρα, υπεροχη μουσικη, καθηλωτικα cinematics...εδειξε τι σημαινει nextgen στο horror genre.

Ομορφες λεπτομερεις οπως το health-bar στη VMU δεν περνανε απαρατηρητες.

Παραμενει το αγαπημενο μου RE παρολο που αγορασα GameCube για να παιξω το RE4
 
Τι λες τωρα!!Μιλαμε για μια πολυ-αγαπημενη σειρα που εχω λιωσει(συγκεκριμενα αυτα τα resident που εχει και το poll γιατι υπαρχουν και καποια αλλα...)Πραγματικα πολυ δυσκολο ερωτημα.Δεν μπορω να πω πιο ειναι το καλυτερο αφου τα λατρευω ολα, αλλα μπορω να πω πιο ειναι το πιο αγαπημενο και η ψηφος μου παει στον original τιτλο.Ακομα θυμαμαι καπου στα μεσα του '96(η '97)με τον κολλητο μου να παιζουμε ακαταπαυστα το συγκεκριμενο παιχνιδι(και χωρις memory card παρακαλω)και να μην ξεκολλανε τα σαγονια μας απο το πατωμα!!Ο συνδυασμος εκπληκτικης μουσικης με τα καλυτερα γραφικα που ειχαμε δει μεχρι τοτε και το σεναριο τρομου δημιουργουν ενα παιχνιδι σταθμο.Τετοια ατμοσφαιρα δεν εχω ξανα-συναντηση σε αλλο παχνιδι!(και στο remake ισχυει φυσικα αυτο)

Το 2 ηταν βελτιωμενο σε ολους τους τομεις αλλα ηταν μικρο και ευκολο σχετικα(για οποιον εχει ασχοληθει με το 1)και του ελειπε(κατι το οποιο συμβαινει και σχεδον με ολους τους τιτλους που κυκλοφορησαν αργοτερα) η μοναδικη ατμοσφαιρα του πρωτου,κατι το οποιο ειναι εν μερη λογικο(αλλο να εισαι σε μια επαυλη μεσα σε ενα δασος και αλλο σε μια πολη)Το 4 ειναι χαλαρα το πιο διασκεδαστικο ενω μου αρεσε υπερβολικα και το code veronica.Στο zero δεν μου αρεσαν οι κακοι(σκορπιος,σαρανταποδαρουσα,νυχτεριδα)αλλα το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο.Για το remake αυτο που εχω να πω ειναι πως αν στο original μου επεσε το σαγονι στο πατωμα σε αυτο εδω οταν το ειδα κοντεψα να λιποθυμησω :p ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ REMAKE ΤΟ 2
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για μενα ειναι το 2.Ηταν το πρωτο Resi που επαιξα και μου εχει μεινει..Αν και το Nemesis μου αρεσει ιδιαιτερα διαλεγω το 2 σαν καλυτερο.Το 4 ειχε αλλαξει στυλ και με ξενερωσε παρολο που ειναι πολυ καλο παιχνιδι απλα δεν μου θυμιζε τα προηγουμενα Resi..Το Veronica πολυ καλο αλλα δεν μου εκανε την εντυπωση που μου εκανε το 2 και οσων αφορα το 1 απλα δεν του εχω αφιερωσει πολυ χρονο για να το δω καλα παρολο που το εχω ακομα και για DS οποτε δεν μπορω να πω.Remake και Zero δεν τα εχω δει καν(ξερω,ντροπη)οποτε το 2!!
 
Το πρώτο. Λένε πάντα ότι η πρώτη "επαφή" είναι που μένει σαν δυνατότερη ανάμνηση. Συνήθως είναι αλήθεια...
 
Μου αρέσει το πρώτο γιατί έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα λόγο του mansion setting. Οπότε φυσικά θα ψηφίσω το Remake του Gamecube αφού συνδυάζει την ανώτερη ατμόσφαιρα του RE1 με τα καλύτερα prerenderd γραφικά που υπάρχουν (και η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα καλύτερη με αυτά τα γραφικά).
 
Παραδοχές:

α) Έχω παίξει τα 1,2,3

β) Κανένα από τα παραπάνω δεν τα έχω τερματίσει!!! :D

Με βάση τις πιο πάνω παραδοχές, έχω ψηφίσει το 2! Η συγκεκριμένη σειρά, ήταν λίγο spooky για τα μέτρα και τα σταθμά μου... Δοκίμασα να τα παίξω μόνη μου, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν τόσο τσιτωμένα τα νεύρα μου, που αποφάσισα για το καλό όλων, να εγκαταλείψω την προσπάθεια! :D

Βέβαια, αρχίζω να σκέφτομαι να ξαναπροσπαθήσω, μιας και γνωρίζω ένα υποψήφιο θύμα... ε... φιλαράκι, που μπορεί να το πείσω να με κάνει παρέα & να τα τερματίσουμε μαζί! #)
 
Τα 2 και 3 ειχανε τις στιγμες τους,αλλα σαν τα συναισθηματα του πρωτου,του Remake και του 4 δεν προκεται να τα ξαναδεις.Το Zero χαθηκε στην σκια του Remake μιας και ηταν σχετικα κατωτερο του,το Veronica αξιζει ξεχωριστη θεση απο ολα τα υπολοιπα και ψηφιζω το 4 γιατι συνηθως στα περισσοτερα παιχνιδια παρακαλαω να τελειωσουν σε αυτο συνεβη το αντιθετο!!
 
Για μένα το 2. Το περίμενα πώς και πώς μετά το πρώτο, το οποίο και λάτρεψα όπως οι περισσότεροι. Όχι μόνο δέν με απογοήτευσε, αλλα το ευχαριστήθηκα εις διπλούν ! Φυσικά και το 4 είναι εξαιρετικό, όμως οι πρώτες εκδόσεις έχουν αυτή τη διακριτική μαγεία του πρώιμου survival-horror-ing !
 
Το 2, γιατι ηταν το πρωτο που επαιξα και ενα απο τα πρωτα παιχνιδια που πηρα μαζι με το ολοφρεσκο τοτε ps1 μου.

Το 4 το επαιξα σε gamecube, μια χαρα ειναι, αλλα δεν μου εκανε την εντυπωση που μου ειχε κανει το 2, πριν 14 χρονια.
 
Το 2!!! Το τερμάτισα, και το ξανατερμάτισα, και το ξανατερμάτισα, και το ξανατερμάτισα... απίστευτη παιχνιδάρα! Έκανε το playstation 1 να δείχνει τρομερό!

Για την ιστορία... την πρώτη φορά το έπαιξα με τον άντρα... την δεύτερη με την γυναίκα... μετά το έπαιξα με έναν τύπο που φόραγε ολόσωμη στολή,σαν καπαρντίνα... και μετά ... νομίζω οτι ο ήρωάς μου, ήταν ένα κομμάτι τυρί!!! (θυμάμαι καλά;;; ;) Μακάρι να γίνει ένα καλό remake!!! (ας το περάσουν και για android, όπως το Max Payne...δεν με χαλάει!)
 
Ενα πλεον κλασσικο θεμα συζητησεων στο χωρο, πιο παιχνιδι της σειρας ειναι το καλυτερο. Πολλα γραφτηκαν και γραφονται, το ζητημα ομως ειναι πως πολλες φορες βαζουμε τις αναμνησεις μας και τις τοτε εντυπωσεις μας, παρα για το πιο παραμενει πραγματικα διαχρονικο εως και σημερα. Τα εχω παιξει και τα εχω απολαυσει ολα τα παιχνιδια, αλλα θα σταθω περισσοτερο στις αδυναμιες του καθενως τοτε και σημερα, κατι που δυστηχως σπανιως γινεται. Με χρονολογικη σειρα λοιπον, εχουμε και λεμε:

Resident Evil 1 (1996)

Τα πρωτα πραγματικα horror θεμελεια στο χωρο. Διχως το resident evil 1, θα θεωρουσαμε ακομα τα πρωτα παιχνιδια alone in the dark, horror, πραγμα αστειο για ολα αυτα που αλλαξε στα δεδομενα του χωρου. Επειτα απο πολλες αλλαγες, απο fps παιχνιδι κατεληξε σε μια τιμητικη αναφορα των ταινιων του Romero σε συνδιασμο με αρκετες αλλες καλτ ταινιες τρομου. Θα ελεγα πως τα διαφορα, μικρα προβληματα του, οπως οι διαλογοι και νεκρα σημεια στην υποθεση, περισσοτερο προσθετουν ποντους στο συνολικο αποτελεσμα, ως μερος της "αθωας" πρωτης προσπαθειας της εταιριας στο χωρο, παρα να το μειωνουν. Αγαπημενο η οχι, οποιος αρνειται την συνολικη επιροη,προσφορα και αντικτυπο στο χωρο, το λιγοτερο λεει ψεματα στον εαυτο του. Αν μπορουμε να αποδωσουμε τον ορο "κλασσικο, διαχρονικο παιχνιδι", το Resident Evil 1 κερδιζει αυτον τον χαρακτηρισμο επαξια.

Resident Evil 2 (1998)

Θα κανω την διαφορα σε αντιθεση με την συντριπτικη πλειοψηφια του πλανητη, και θα πω πως ειναι απο τα λιγοτερα αγαπημενα μου παιχνιδια της σειρας. Οχι. Δεν ειναι ουτε κακος τιτλος, ουτε ασχημη προσθηκη, αλλα δεν ειναι σε καμια των περιπτωσεων ολα αυτα που ανα καιρους του προσδιδουν. Τον τιτλο τον περιμενα απο τοτε που βγηκαν οι πρωιμες εικονες με την ακυκλοφορητη εκδοση του παιχνιδιου. Εμοιαζε με την προσοποποιηση της τελειοτητας, αλλα δυστηχως αυτου, πηραμε την τελικη μορφη του τιτλου οπου γνωρισαμε. Αναμασημενη υποθεση, χειριστοι γριφοι, εξωφρενικα γελοιες τοποθεσιες (αστυνομικο τμημα συνεδεμενο με ολοκληρο υποσυστημα υπονομων για να πας στα εργαστηρια της umbrella; Ε οχι!) μικρες αναβαθμισεις σε εχθρους, και ειδικα τους μικρους αρχηγους, ειναι απλα κερασακια στη τουρτα. Η crapcom προτιμησε να επενδυσει στη (τρομακτικα τεραστια) διαφημιση-προωθηση του, παρα στο ιδιο παιχνιδι καθεαυτου, κατι που θα θυμουντε καλα ολοι οσοι ειχαν ασχοληθει απο τοτε. Θα του αξιζε παντως μια σοβαρη επαναδημιουργια απο την αρχη, αρκει να μην βγει σαν τις πλεον αισχρες κυκλοφοριες της crapcom.

Resident Evil 3 (1999)

Φαινομενικα η crapcom ειχε βρει την χρυση τομη. Απιστευτη ατμοσφαιρα, τεραστια εκταση για να περιπλανηθεις και να εξερευνησεις, επι το πλειστων γριφοι που εστω και τυπικα βγαζουν καποιο νοημα, ειναι επιγραμματικα μερικες απο τις αρετες του παιχνιδιου. Δυστηχως ομως, την πατησε σε δυο πολυ βασικα σημεια. Το νεο συστημα του τιτλου, με το να αποφευγεις τους εχθρους σου δεν λειτουργει σωστα, και η ολη ιστορια με τον nemesis, ειναι μια πολυ κουραστικη διαδικασια οπου απλα ξαναεισηγαν τον tyrant 103 απο την δευτερη ιστορια του resident evil 2. Οσο καλες ιδεες και υλοποιησεις εχει, δυστηχως κατακεραυνωνεται απο αυτα τα δυο πραγματακια.

Resident Evil Code Veronica (2000)

Το code veronica αγγιζει την τελειοτητα στο πρωτο μισο του. Υποθεση, μουσικη, μηχανισμοι, οπτικες γωνιες, οπλα, εχθροι, τοποθεσιες. Υποδειγματικα. Ωστοσο ομως, υπηρξε ενα προβλημα μετεπειτα. Το παιχνιδι, οπως τα περισσοτερα αλλα, το σχεδιασε η crapcom και επρεπε να προσπαθησει να κανει κατι για να το μειωσει. Εκει λοιπον που ειχαμε ενα πρωτο υποδειγματικα πανεμορφο μισο, το κατακρεατουργει με ενα ντροπιαστικο δευτερο μερος. Δεν μπορω να καταλαβω τι σκληρα ναρκωτικα πηρανε και τα καταφερανε ετσι. Στο παιχνιδι γνωρισαμε την αρχη των καθυστερημενων κακων με διαστροφικα κακο υποβαθρο, και ελειπεις ιδεες με ενα μαλλον ντροπιαστικο τελος. Κερασακι (με σαντιγι) στη τουρτα; Στο παιχνιδι βαλανε τον Leonardo Di Caprio. Ετσι, επειδη μπορουσαν. Σαν νεος και αγαθος ως τοτε, δεν ειχα ιδεα πως η μαστιγα των ναρκωτικων ειχε διεισδυση στα αδυτα των εταιριων που ξερουμε και αγαπησαμε.

Resident Evil Remake (2002)

Μια ιδιαζουσα περιπτωση τιτλου. Ναι, ειναι παιχνιδαρα. Ωστοσο ομως. Υπαρχει ενα τεραστιο αλλα. Δυστηχως δηλαδη. Η θεωρια της εταιριας απλη. Παιρνουμε το καλυτερο τιτλο και τον κανουμε ακομα καλυτερο. Πληρης απογειωση στα απαντα. Μουσικη, χαρακτηρες, υποθεση, επεκταση του χωρου, εχθροι, οπλα, ολα προσεγμενα. Μιλαμε για υποδειγμα για το πως αναδημιουργειται ενας τιτλος. Ομως.. Υπαρχει αυτο το αλλα..

Εκει που λοιπον, ειπαμε ολα ειναι τελεια και αψογα, συνειδητοποιουμε το εξεις. Για καθε μια μικρη προσθηκη και αναβαθμιση στο τιτλο, εχουμε και εναν επιπλεον γριφο. Αυτο εν συντομια μεταφραζεται στο ιδιο το παιχνιδι, οτι πρεπει να λυνεις 2-3 γριφους απο την αρχη ως το τελος παραλληλα. Δεν υπερβαλω! Μου αφησε την ιδια πικρα στο στομα με το πρωτο dino crisis, οπου ουσιαστικα το παιχνιδι τερματιζεται ελαχιστα μετα και τον τελευταιο γριφο. Μου ειχε γεμισει το κεφαλι με σκοτοδινες μεχρι να το τελειωσω, οχι απο δυσκολια, αλλα απο κουραση λογω του οτι πιθανοτατα ηθελαν να φτιαξουν ισως καποιο click/play-adventure αλλα το γυρισανε σε resident evil. Παραμενει παιχνιδαρα και ετσι ομως!

Resident Evil Zero (2002)

Ενας ακομα τιτλος που ακουμπησε την τελειοτητα αλλα το πληρωσε πολυ σε πολυ απλα πραγματα. Καπου εκει καταλαβα πως η προσοχη στα μικρα πραγματα κανει τις μεγαλες εταιριες. Οπως με το resident evil remake, οπτικα/ακουστικα ειναι πανεμορφο. Θες απλα να το παρατηρεις μονο και μονο απο την ομορφια του. Ειχε ομως επισης δυο σοβαρα προβληματα. Οπως δυστηχως και με το resident evil 3, οι καλες ιδεες δυστηχως δεν σημαινουν και καλες υλοποιησεις. Το νεο συστημα με τον δευτερο παιχνιδι και τους νεους του μηχανισμους δεν λειτουργουν σωστα, με αποτελεσμα σε παρα πολλες περιπτωσεις να σου σπαει τα νευρα. Πραγμα λυπηρο γιατι θα ελεγα πως ειναι ισως το πιο υποτιμημενο της σειρας. Μεγαλη μου απορεια παραμενει γιατι δεν συνδεθηκε πραγματικα σαν τιτλος με το remake, το οποιο θα λειτουργουσε αψογα. Αλλα οπως ειπα, τα μικρα πραγματα κανουν τις μεγαλες εταιριες, και η crapcom ειναι μια πολυ μικρη εταιρια.

Resident Evil 4 (2005)

Οχι. Ισως λακωνικο, αλλα οχι.

Οχι, το να αλλαζεις τις οπτικες γωνιες δεν ειναι εξελιξη του παιχνιδιου, απλα αλλαζεις το ειδος του παιχνιδιου.

Οχι, το να συμπεριφερεται ο χαρακτηρας μεσα στο παιχνιδι σαν παλεστης του κατς που την ειδε Sam Fisher δεν ειναι καλη ιδεα.

Οχι, το να εχεις απο την αρχη μεχρι το τελος δραση δραση δραση δεν τονωνει ενα "κουρασμενο" ειδος, απλα του αφαιρει ολα τα στοιχεια τρομου

Οχι, η ιστορια του δεν προχωραει την σειρα, την ριχνει σε καθυστερημενες ταινιες που βλεπουν τα ατομα που παιζουν online fps ολημερις.

Οποτε οχι, δεν ειναι Resident Evil. Ειναι κακο παιχνιδι; Οχι. Δεν ειναι ενα κακο παιχνιδι. Απλα δεν ειναι Resident Evil. Αν μετανομαζανε την σειρα Supersidekicks θα ηταν μια κακη σειρα ποδοσφαιρου; Οχι, απλα δεν θα ηταν επισης Resident Evil.

Η σειρα πεθανε και αποτεφρωθηκε με την "τεταρτη" κυκλοφορια, ζωη σε λογου μας, θα φηφισω το Resident Evil 1 οχι βαση νοσταλγιας και αναμνησεων, αλλα για το οτι εκανε καλα ολα αυτα που ηθελε να κανει η εταιρια.
 
Getta Robo είπε:
Resident Evil 4 (2005)

Οχι. Ισως λακωνικο, αλλα οχι.

Οχι, το να αλλαζεις τις οπτικες γωνιες δεν ειναι εξελιξη του παιχνιδιου, απλα αλλαζεις το ειδος του παιχνιδιου.

Οχι, το να συμπεριφερεται ο χαρακτηρας μεσα στο παιχνιδι σαν παλεστης του κατς που την ειδε Sam Fisher δεν ειναι καλη ιδεα.

Οχι, το να εχεις απο την αρχη μεχρι το τελος δραση δραση δραση δεν τονωνει ενα "κουρασμενο" ειδος, απλα του αφαιρει ολα τα στοιχεια τρομου

Οχι, η ιστορια του δεν προχωραει την σειρα, την ριχνει σε καθυστερημενες ταινιες που βλεπουν τα ατομα που παιζουν online fps ολημερις.

Οποτε οχι, δεν ειναι Resident Evil. Ειναι κακο παιχνιδι; Οχι. Δεν ειναι ενα κακο παιχνιδι. Απλα δεν ειναι Resident Evil. Αν μετανομαζανε την σειρα Supersidekicks θα ηταν μια κακη σειρα ποδοσφαιρου; Οχι, απλα δεν θα ηταν επισης Resident Evil.
Aν και προσωπικά δεν με χάλασε το 4 όσο το 5 (είχε καλή ατμόσφαιρα σε αρκετά σημεία), θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θεωρώ σωστό να κρατάνε τα franchises το στυλ και το gameplay τους και απλά να γίνονται καλύτερα ή να αποκτούν κάποιες προσθήκες. Αλλά όχι να αλλάζουν τελείως στυλ και gameplay σε βαθμό που να αλλάζουν και genre. Αυτό που πρέπει να ορίζει ένα video game είναι το gameplay και όχι το story του. Το story είναι απλά το κερασάκι, μιλάμε για VIDEO GAMES, όχι για ταινίες. Αν είναι να βάζουμε τίτλους στα games βάση του story και το gameplay να είναι ότι νά ναι, τότε απλά χάθηκε η ουσία των games. Εξάλλου είδαμε πως κατάντησε η σειρά, από εκεί που είχε ένα ιδιαίτερο στιλ survival horror έγινε πια Call of Duty, λες και δεν υπάρχουν 500 παιχνίδια παρόμοια. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και σε άλλα franchises. Βλέπε OtherM. Με λίγα λόγια αν θες ρε φίλε να φτιάξεις ένα διαφορετικό game βάλε και διαφορετικό τίτλο!

Τώρα αν τον άλλον τον ενδιαφέρει μόνο το story και δεν τον νοιάζει τι gameplay θα έχει το παιχνίδι που "παίζει" τότε πάω πάσο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικό το ποστ του Getta Robo! :thumbup:

H δική μου αίσθηση, είναι οτι το #2, ήταν κάτι σαν το Terminator 2.

Ξεπέρασε κατά πολύ το πρώτο.

Ήταν σαν ταινία, με εμένα πρωταγωνιστή...

Bonus: Από τις καλύτερες εισαγωγές που έχω δει...

[video=youtube;7KhpjmIM-rI]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Getta Robo είπε:
Resident Evil 4 (2005)

Οχι. Ισως λακωνικο, αλλα οχι.

Οχι, το να αλλαζεις τις οπτικες γωνιες δεν ειναι εξελιξη του παιχνιδιου, απλα αλλαζεις το ειδος του παιχνιδιου.

Οχι, το να συμπεριφερεται ο χαρακτηρας μεσα στο παιχνιδι σαν παλεστης του κατς που την ειδε Sam Fisher δεν ειναι καλη ιδεα.

Οχι, το να εχεις απο την αρχη μεχρι το τελος δραση δραση δραση δεν τονωνει ενα "κουρασμενο" ειδος, απλα του αφαιρει ολα τα στοιχεια τρομου

Οχι, η ιστορια του δεν προχωραει την σειρα, την ριχνει σε καθυστερημενες ταινιες που βλεπουν τα ατομα που παιζουν online fps ολημερις.

Οποτε οχι, δεν ειναι Resident Evil. Ειναι κακο παιχνιδι; Οχι. Δεν ειναι ενα κακο παιχνιδι. Απλα δεν ειναι Resident Evil. Αν μετανομαζανε την σειρα Supersidekicks θα ηταν μια κακη σειρα ποδοσφαιρου; Οχι, απλα δεν θα ηταν επισης Resident Evil.
Δεν συμφωνω σε τιποτα απο ολα αυτα.Το Resident Evil 4 ειναι τελειο απο οποια μερια και να το δει κανεις.Να τα ελεγες ολα αυτα για τα 5 και 6 να συμφωνησω αλλα οχι για το 4.Ειχε φοβερα γραφικα η ατμοσφαιρα του ηταν εξαιρετικη και οι κινησης αλλα κατς που λες προστεθηκαν για μεγαλητερη αληθοφανεια στο παιχνιδι.Ωσο για το δραση,δραση,δραση απο την αρχη μεχρι το τελος αυτο ελειπε να μας ενοχλει τωρα.Εδω ψαχνουμε τετοια παιχνιδια με το σταγονομετρο την σημερον ημερα που μας τα εχουν κανει μπαλονια με παιχνιδια που εχουν μιση ωρα gameplay και 4 ωρες cut scenes.To 4 ειναι αψογο σε ολους τους τομοις.Φυσικα γουστα ειναι αυτα και καθενας εχει την αποψη του.
 
Το θέμα δεν είναι αν είναι καλό παιχνίδι ή όχι Βασίλη. Αυτό είναι θέμα γούστου. Το RE4 είναι όντως εξαιρετικό παιχνίδι, συμφωνώ μαζί σου. Αυτό που θίγει όμως ο Robbo είναι το πολύ διαφορετικό στυλ του σε σχέση με αυτό που έχτισε η τριλογία τόσα χρόνια. Μιλάμε για γωνίες θέασης, survival horror gameplay και στυλ, puzzles κλπ. Οπότε θα συμφωνήσω και με τον Robbo ότι δεν είναι πραγματικό RE παιχνίδι αλλά ένα άλλο, πολύ καλό game βασισμένο στο story και τους χαρακτήρες του RE. Το RE5 δεν είναι καν καλό παιχνίδι και ούτε καν έχει έστω λίγη από την ατμόσφαιρα που κράτησε το 4.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Δεν συμφωνω σε τιποτα απο ολα αυτα.Το Resident Evil 4 ειναι τελειο απο οποια μερια και να το δει κανεις.Να τα ελεγες ολα αυτα για τα 5 και 6 να συμφωνησω αλλα οχι για το 4.Ειχε φοβερα γραφικα η ατμοσφαιρα του ηταν εξαιρετικη και οι κινησης αλλα κατς που λες προστεθηκαν για μεγαλητερη αληθοφανεια στο παιχνιδι.Ωσο για το δραση,δραση,δραση απο την αρχη μεχρι το τελος αυτο ελειπε να μας ενοχλει τωρα.Εδω ψαχνουμε τετοια παιχνιδια με το σταγονομετρο την σημερον ημερα που μας τα εχουν κανει μπαλονια με παιχνιδια που εχουν μιση ωρα gameplay και 4 ωρες cut scenes.To 4 ειναι αψογο σε ολους τους τομοις.Φυσικα γουστα ειναι αυτα και καθενας εχει την αποψη του.
Θα σου πω τι γινεται, η σειρα ξεκινησε ως παιχνιδι φορος τιμης στις ταινιες του Romero και του Fulci οπως και αλλες ταινιες τρομου του 70 και του 80. Αυτα ειναι η βασικη συλληψη για την δημιουργια του εξαρχεις. Τι γινεται τωρα. Απο ενα σημειο και αργοτερα, δηλωμενα απο τους ιδιους, η crapcom προσπαθουσε να φερει την σειρα περισσοτερο κοντα σε παικτες οπου γνωριζαν, αλλα δεν ειχαν ασχοληθει και δεν θα ηθελαν να ασχοληθουν με την σειρα υπο εκεινες τις συνθηκες, οποτε αρχισαν να πειραματιζονται με διαφορους συνδιασμους ωστε να γινει αρεστη στο "μεσο καταναλωτικο κοινο". Κοινος, αποδεκτο στη μαζα οπου παιζουν και τα πολλα ???. Οποτε επιασαν οτι ηταν δυνατον να πιασουν, υπερηρωας φουσκωμενος μαστερ των πολεμικων τεχνων Leon, υποθεση με νανο κακο με συνδρομο Ναπολεων, αιρεση που θελει να φερει το τελος του κοσμου μεσω αρχαιου ιου κτλ.

Κοινος, μια απο τα ιδια, υπαρχουν πολλα ακομα αντιστοιχα παιχνιδια και τετοιες ταινιες οπου πουλανε πολυ. Η crapcom ειχε αναπτυξει αρχικα το devil may cry ως τεταρτο resident evil, γιατι δεν εκαναν κατι αντιστοιχο με το resident evil 4 οπου επισης δεν εχει ελαχιστη σχεση με μια συνεχεια του τριτου παιχνιδιου; Αυτος ειναι ο προβληματισμος μου. Θυμησου επισης πως δηλωμενα απο τους ιδιους, η σειρα τουλαχιστον απο το εβδομο μερος θα εχει πολυ περισσοτερα στοιχεια fps, μιας και αυτα προτιμα το κοινο. Δυστηχως ομως για καποιους ξεχασμενους γερομαντικους, ειναι παρα μονο μια υβρις σε μια σειρα που αγαπησαμε και περιμεναμε με ανυπομονησια. Επισης, στο εκτο μερος, η crapcom επιβαιβεωσε οτι η σειρα θα ξεπεφτε ακομα περισσοτερο, οπως και επραξε.
 
Τασο αν ειναι να συγκρινουμε τα 3 πρωτα με το 4 τοτε παο πασο γιατι οντως δεν ειναι 100% ιδιο μαυτα και στο στυλ και στο υφος και στους γριφους κτλ.Απλα για μενα οπως ειπα δεν εχει και τεραστιες διαφορες μαυτα οπως εχουν τα τερατουργηματα 5 και 6.
 
Πίσω
Μπλουζα