Καλύτερο Resident Evil Game!

Καλύτερο Resident Evil Game!


  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    12
Το Survivor ξεχάσατε να βάλετε στο poll. :diablotin:
 
Μπαα ,οπως γραφει ο start threader τα spin offs μειναν εξω,Survivor-Dead Aim-Outbreaks-Gameboy κ.τ.λ.


Βαλαμε τον Κορμο.
 
Το 1 ψήφισα λόγω της πιο τρομακτικής μουσικής σε παιχνίδι που έχω ακούσει και λόγω του ότι ήταν το μόνο κατ' εμέ survival horror resi. Και θα εξηγήσω για ποιο λόγο. Απλά τα πολεμοφόδια ήταν τόσο λίγα, που ήσουν μέσα στην αγωνία κάθε τόσο μην ξεπεταχτεί κανένας εχθρός και σε σκοτώσει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που είχα μείνει με μία σφαίρα όλη κι όλη και τα hunter κάνανε πάρτυ σε όλο το σπίτι. Και φυσικά η σφαίρα ήταν στην beretta :D . Δεν θυμάμαι τελικά αν είχα γλυτώσει τότε, αλλά μέτραγες και την κάθε σφαίρα που θα έριχνες. Όχι όπως με τα μετέπειτα που είχες 500 σφαίρες στο κάθε όπλο (μην ξεγελιόμαστε, απ' το 2 και μετά είχες σφαίρες να φάνε κι οι κότες). Δεν υποτιμάω τα άλλα resi, το 2 σαφώς ήταν πιο καλοφτιαγμένο σε κάποια πράγματα απ' το 1, αλλά δεν τρόμαξα τόσο πολύ. Όποτε 1 και πάλι 1
 
Το 1 ήταν η πιο "δυνατή" εμπειρία γιατί ήταν το πρώτο, ενώ το 4 είναι μάλλον αντικειμενικά το καλύτερο της σειράς. Τελικά πήρα τη μέση λύση και το έριξα στο 2. Και γιατί ανήκει στα "παλιά" RE με τα prerendered backgrounds και με λιγότερο action προσανατολισμό σε σχέση με το 4 και μετά και γιατί ήταν σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το 1.
 
Mη συγκρίνεις σε ψηφοφορία Resident Evil original με remake,είναι ιεροσυλία για μένα.Αυτά θα πρεπε να μπαίνουν μαζί σαν ένα.
 
Λοιπόν αναθεωρώ εντελώς το προηγούμενο ποστ μου και δηλώνω κάργα ότι, μέχρι στιγμής για μένα το καλύτερο Resi είναι το 4. Το είχα στο PS2 το οποίο είχα ξεκινήσει πριν 6-7 χρόνια, έφτασα σε ένα σημείο (ούτε την Ashley δεν είχα βρει ακόμη να φανταστείτε) και το παράτησα (όπως και το PS2 γενικά) . Πριν λίγο καιρό απέκτησα την έκδοση του Wii. Έπαθα πλάκα με το χειρισμό που δεν το περίμενα γιατί χρειάζεται Nunchuck όπως γνωρίζετε. Τερμάτισα το παιχνίδι (με βοήθεια του Youtube βέβαια :p )και το κατευχαριστήθηκα! Το έχω κατεβάσει στο PS3 και το παίζω κι εκεί. Πρώτη φορά τερματίζω ένα παιχνίδι και στο καπάκι το ξεκινάω πάλι. Προσεχώς θα το πάρω και στο XBOX να το έχω κι εκεί. 

Υ.Γ. Έχω παίξει τα 5,6 και έχω ξενερώσει λίγο και με το χειρισμό αλλά και το όλο περιβάλλον. Χθες ξεκίνησα το Revelations 2 στο ΧΒΟΧ αλλά μου φάνηκε πολύ σκοτείνό!! Έπονται το Biohazard (7) και το 2 Remake που τα έχω αλλά δεν τα έχω ξεκινήσει.

Υ.Γ. 2 Αν μπορεί να ανοίξει πάλι το poll καλό θα ήταν :D 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το 4 ήταν αρκετά καλό παιχνίδι αλλά πολύ μέτριο σαν RE. Μια φορά το τερμα΄τισα στο Gamecube και από τότε βαριέμαι να το ξαναπαίξω.

Tα 5 και 6 είναι μέτρια παιχνίδια και απαράδεκτα σαν RE. Είχα πάρει το RE6 καινούριο 3 ευρώ αλλά 1000 φορές να έπαιρνα ένα σουβλάκι και θα είχα και ρέστα.

Tα Revelations δεν τα έχω παίξει αλλά από οσο έχω δει δεν μου τραβούν καθόλου το ενδιαφέρουν.

Το 7 μου άρεσε πολύ και είναι ίσως το πιο ατμοσφαιρικό RE, έχει το παραδοσιακό level design αλλά το κακό είναι ότι δεν έχει καθόλου παραδοσιακά ζόμπι. Η οπτική πρώτου προσώπου εμένα μου άρεσε.

Το RE2 Remake το θεωρώ το καλύτερο Resident Evil μαζί με το πρώτο Remake του Gamecube. Το βρήκα όμως λιγάκι μικρό και αρκετά εύκολο, ίσως θα έπρεπε να μην το έπαιζα στο normal. Ξεπέταξα και τα δύο σενάρια σε 4-5 μέρες.
 
Το 2 Remake είναι η αλήθεια ότι πολύς κόσμος το βρήκε μικρό σε διάρκεια. Το 4 δεν το έπαιξα στο GCN αν και πιστεύω δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από τις άλλες εκδόσεις. Κάπου είδα ότι ετοιμάζουν remake και του 3 προσεχώς. Είδομεν...
 
Το 2 Remake είναι η αλήθεια ότι πολύς κόσμος το βρήκε μικρό σε διάρκεια. Το 4 δεν το έπαιξα στο GCN αν και πιστεύω δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από τις άλλες εκδόσεις. Κάπου είδα ότι ετοιμάζουν remake και του 3 προσεχώς. Είδομεν...
Ολες οι εκδόσεις του 4 από ότι ξέρω έχουν τα ίδια γραφικά και textures του original, δηλαδή του GameCube. Εκτός από την έκδοση του PS2 που είναι αρκετά κατώτερη, ειδικά στον φωτισμό.
 
Resident evil 4 σε GameCube είναι σίγουρα το  καλύτερο όλων. Γραφικαρες, gameplay, ήχος σχεδιασμός.. τα έχει όλα. Και τι έγινε που δεν είναι 2D όπως τα άλλα. Φυσικά εννοείται και τα re1, re2 είναι παιχνιδαρες.
 
Ειχα αγορασει το GameCube μονο για τα RE,RE0,RE4,Rogue Squadron,Eternal Darkness (δεν ειχε και τιπουτις αλλο εδω που τα λεμε χαχαχαχα) και το RE4 δεν εχω αξιωθει να το παιξω ουτε 30 λεπτα...
 
Ολες οι εκδόσεις του 4 από ότι ξέρω έχουν τα ίδια γραφικά και textures του original, δηλαδή του GameCube. Εκτός από την έκδοση του PS2 που είναι αρκετά κατώτερη, ειδικά στον φωτισμό.
Παίζω αυτές τις μέρες το Resident Evil 4 στο PS2, μετά από 6-7 χρόνια και εφόσον το έχω ήδη παίξει σε Wii, PS3. Είχες πολύ δίκιο όσον αφορά την κατωτερότητα του τίτλου. Σχεδόν δεν βλέπεται. Ωστόσο σήμερα παρήγγειλα αυτό του XBOX ONE και του Game Cube!  

@Shinobi ποιο Resident Evil είναι 2D? Μόνο αυτό του Game com.
 
2D ειναι με 3D μοντέλα. Το re4 είναι τελείως αλλη εμπειρία. Το πρώτο 3D resident evil ηταν το code Veronica στο Dreamcast αν δεν κάνω λάθος.

Την έκδοση για ps2 δεν την έχω παίξει έχω ακούσει οτι δεν είναι τόσο καλό όσο η GameCube έκδοση. Στο GC πάντως που το έχω παίξει (μέσω Wii) το παιχνιδι είναι όλα τα λεφτά. Ίσως το ps2 έχει χαμηλότερη ανάλυση και framerate (?). Στην CRT πάντως στο GC είναι μπόμπα 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
 Ίσως το ps2 έχει χαμηλότερη ανάλυση και framerate (?). Στην CRT πάντως στο GC είναι μπόμπα 
Η έκδοση του PS2 έχει χαμηλότερη ανάλυση στα textures, μειωμένη γεωμετρία και πιο απλοϊκό φωτισμό.

Η έκδοση του Gamecube έχει και αυτή ένα κακό, το ότι δεν είναι fullscreen αλλά letterboxed. Γι αυτό καλύτερα η έκδοση του Wii που είναι οπτικά σαν του Gamecube αλλά υποστηρίζει και Widescreen. Συν ότι έξτρα content προσθέσανε στο PS2.

Για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω, έχω ακούσει ότι κάποιες μπορεί να βασίζονται στην κατώτερη έκδοση του PS2, όπως η έκδοση του PC για παράδειγμα που δεν έχει τόσο καλό φωτισμό (από ότι διάβασα). Με λίγα λόγια, δεν ξέρω ποια έκδοση είναι η καλύτερη. Υποψιάζομαι η έκδοση του Wii μέσω Dolphin για καλύτερη ανάλυση. Βέβαια υπάρχουν και τα mods στο PC που λογικά κάνουν την έκδοσή του την καλύτερη τελικά, όπως το RE4 HD project.
 
Λογικό ακούγεται αν σκεφτείς οτι το ps2 έχει λιγότερη vram απο το GC οποτε κάπως έπρεπε να χωρέσουν τα textures. Πλάκα πλάκα σε αυτά τα configuration κάνανε τοτε τρελό optimization. Δηλαδή το re4 δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει σε ενα pentium 2 με καμια κάρτα γραφικών 8mb. Στα PC παντα οι απαιτήσεις ηταν τουλαχιστον διπλάσιες απο εκείνες που είχε ενα  ps2. Δεν έκαναν optimization, σου έλεγε βάλε ενα pentium 4 με geforce 2+ για να παίξεις. Ίσως και η ποιότητα να ηταν ανώτερη βέβαια, δεν τους ενδιέφερε να μπορείς να παίξεις με potato-PC
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει είναι και λογικό να μην έχεις τόσο καλό optimization σε PC αφού θα πρέπει να τεστάρεις δεκάδες CPUs, δεκάδες GPUs και drivers και όλους τους συνδυασμούς. Ενώ μια κονσόλα είναι η ίδια για όλους τους χρήστες. Ισχύει πάντως και το αντίθετο, δηλαδή PC games σε κονσόλες. Μπορεί το RE4 να μην είναι τόσο καλό σε Pentium 2 με 8MB κάρτα όμως το Unreal Tournament ας πούμε είναι πολύ καλύτερο εκεί παρά στο PS2.

Eχει σημασία ποιο είναι το target system όταν φτιάχνεις ένα παιχνίδι. Το Resident Evil 4 φτιάχτηκε να τρέχει όσο καλύτερα γίνεται στο Gamecube, μάλιστα ήταν και exclusive στην αρχή. Οπότε ακόμα και τα ports σε άλλες κονσόλες θα έχουν μία χασούρα μικρή ή μεγάλη, ανάλογα το optimization, ακόμα και σε πιο ισχυρές κονσόλες (βλέπε Silent Hill 2 από PS2 σε XBOX). Οπότε στο PC έχεις διπλή χασούρα, γιατί είναι port από console exclusive.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξαναδιαβασα ολο το thread ξανα. Πορωθηκα. Οξω βρεχει. Ετοιμάζομαι για ένα αντικειμενικό shoot out...

IMG_20190504_200445.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gamecube η καλύτερη κονσόλα για RE fans να ξέρεις.
 
Συμφωνω. RE και Re0 μου αρεσουν πολυ. Το 4 οχι τοσο.

Δυστυχως επαιξα λιγο αλλα πηγα για Veronica και κατεληξα σε Crazy Taxi 2 :)
 
Ύστερα από χρόνια ξανα έπαιξα το RE4 στο 360, μου πήρε βάβαια χρόνο να συνηθήσω τα controls. Το τελείωσα, έπαιξα την παράλληλη ιστορία και το mission της Ada. Είχα ξεχάσει πόσο καλό είναι το παιχνίδι (είχα πάιξει την κακή έκδοση,όπως είχατε γράψει σε άλλο thread, του PS2...θα ήθελα πολύ πάντως να το ξανα παίξω και σε αυτό), το μόνο κακό είναι τα συχνά frame drops.

Το ξεκίνησα και στο PC...(παίζω όταν θέλω να ρίξω τους παλμούς από το Doom)...καμία σχέση.

Ἀσχετο, στο xbox console companion του PC δείχνει ότι έπαιξα το παιχνίδι, κάτι που δεν κάνει για το Doom (τα παιχνίδια τα παίζω στο steam), και στη φωτογραφία έχει το εξώφυλλο από το Gamecube!
 

Συνημμένα

  • RE.jpg
    RE.jpg
    347,2 KB · Προβολές: 4
Πίσω
Μπλουζα