Καμπίνα από φρουτάκια - Νεα ζωή.

Αλέξανδρε thanks !

@ Γενικώς...

Λοιπόν να πω κι εγώ το κατιτίς μου; Άντε να πω...

Original Jamma = Το απόλυτο! Η πλήρης ευτυχία! Μόνο για purists σαν κι εμένα (και με διάθεση να ρίξεις φράγκα για το ευγενές άθλημα του arcade gaming). Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση μιας original Jamma ! Τον ήχο που κάνει το demo του Pole Position ή το Galaga, όταν ξυπνάς το γλυκοχάραμα, τραβάς τις πρώτες τζούρες του καφέ και ανάβεις το μηχάνημα...Κανένας εξομοιωτής, μα κανένας :)

Pandora = Plug and Play! Κάνεις κέφι μόνος ή με φίλους, γουστάρεις και σ' αρέσει! Δεν θέλεις το απόλυτο, αλλά σου αρέσει να παίζεις και να έχεις στη διάθεση σου μια σεβαστή βιβλιοθήκη τίτλων που σε άλλη περίπτωση θα σου κόστιζε ένα νεφρό ή ένα μικρό διαμέρισμα για να αποκτήσεις. Χρήσιμο και όταν έχεις την καμπίνα σε περίεργη θέση και υποφέρεις από τενοντίτιδες, οσφυαλγίες και άλλα μυοσκελετικά σύνδρομα που δεν σου επιτρέπουν τις συχνές καταδύσεις στο μηχάνημα για αλλαγές πλακετών.

Κάτι το ενδιάμεσο = Αναφέρομαι σε multi cartridges (Chinese Pirata Soft ή και homebrews) που τρέχουν σε original arcade συστήματα, όπως NEOGEO, SEGA STV, NAOMI, TRIFORCE, CHIHIRO, CPS1 και CPS2. Θέλει πολύ ψάξιμο. Θέλει και φράγκα (50-80-90-200-300-400 eur...)

Αίσθηση 99% original, αφού τρέχουν σε original hardware.

Προσοχή στις μαιμουδιές! Όλα τα multi έρχονται σε διάφορες ποιότητες κατασκευής και αποχρώσεις. Καμιά φορά τα patched roms (αν υπάρχουν) στα σπλάχνα της multi, στερούνται ολίγον από τους γνήσιους αδερφούς τους. Ο ήχος τρεκλίζει και η ένταση ανεβοκατεβαίνει κατά το δοκούν.

Το κυνήγι για αγορά multi carts ή παρεμφερών συστημάτων θέλει κόπο και γνώσεις...αρκετές γνώσεις, αλλά θα σας ανταμείψει ;-)

Rasberry 1-2-3 ( ή παλιό καλό PC με P4 και πάνω)= Δοκιμάζεις το μηχάνημα, δοκιμάζεις τις αντοχές σου, την υπομονή και -αρκετές φορές- τα νεύρα σου. Αν σου μείνει κάτι, μπορείς...και να παίξεις. ;-)

Εξαιρείται η περίπτωση που σου έχει ετοιμάσει την καρτούλα αδερφικός σου φίλος που έχει φάει πρώτος αυτός τη ζωή του για να την σετάρει. Τότε απλά την ρίχνεις μέσα και βρίσκεσαι κοντά στην περίπτωση Pandora.

Έχω Rasberr-ies, τα έχω στρώσει με τη βοήθεια φίλων, είναι θαυμάσια μηχανήματα...ΘΑΥΜΑΣΙΑ...αλλά σε JAMMA cab θα έβαζα Pandora και θα έπαιζα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων υπομονής και συγκέντρωσης μου ! ;-)

Αφτά !
 
Εχω ενα arcadejoy του ιορδανη, και μια 4:3 tft 19αρα και καθονται, παιζει να παρω κανα ραζμπερυ για χαβαλε, αρκει να μου στειλει και μενα καποιος μια καρτα λολ ! Δεν παιζει να κανω ολα αυτα που εχω δει στο tube, ουτε καν ! Scanlines εχει το ρετροπαη ?

Α, και Γιωργο, ξεχασα πριν tehkan γιοκ. Καλα θα ητανε !
 
Other_Reality είπε:
...Scanlines εχει το ρετροπαη ?
Α, και Γιωργο, ξεχασα πριν tehkan γιοκ. Καλα θα ητανε !

Περί scanlines ...

[video=youtube;-S--sHSTowM]

Σε Rasberry 2-3 πρέπει να αλλάξουμε το distro. Δεν το έχω κάνει, αλλά κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω κι αυτό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρωτάω πιο πολύ από περιέργεια για το αν λειτουργούν σωστά πλακέτες τύπου GBS-8100 και λοιπά VGA to CGA. Πόσο μάλλον όταν το σήμα έχει περάσει προηγουμένως και από HDMI to VGA μετατροπή.
Πλεον με το τρία μπορείς να πάρεις εγγενώς σήμα vga από τα pins. Δες για παράδειγμα το vga666. Αλλά και με hdmi2vga μπορείς με το κατάλληλο config να δωσεις κατευθειαν στη jamma σημα 240p. To gbs8100 πλεον, μόνο για raspi1..

Και μια και ανέφερα το attract mode, ριξτε μια ματιά στο μενού που εμφανίζει...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
japetus είπε:
Πλεον με το τρία μπορείς να πάρεις εγγενώς σήμα vga από τα pins. Δες για παράδειγμα το vga666. Αλλά και με hdmi2vga μπορείς με το κατάλληλο config να δωσεις κατευθειαν στη jamma σημα 240p. To gbs8100 πλεον, μόνο για raspi1..
To vga666 δεν το είχα υπόψιν μου. Αλλά πέρα από την ανάλυση, το rasp βγάζει διαφορετική συχνότητα συγχρονισμού από αυτή που θέλει το CGA μονιτορ, σωστά? Αυτό πώς το διορθώνεις; Επίσης γιατί να στείλεις σήμα στη jamma εφόσον με το raspberry δεν τη χρειάζεσαι;

On other news..

Update των τελευταίων ημερών. Ξεβιδώθηκαν τα κουμπιά και το joystick και ανοίχτηκαν για να μπούνε στη μπουγάδα. Άνοιξα επίσης τα microswitches και τα καθάρισα ενδελεχώς. Οι διακόπτες ήταν κολλημένοι μάλλον από φραπέδες που είχαν χυθεί κάποτε, Από το μοχλό μέσα βγήκαν αρκούδες. Σήμερα προμηθέυτηκα συμπληρωματικά κουμπιά με τους διακόπτες τους καθώς, ένα ζεύγος μοχλών 8way και μια θηλυκή jamma(λέω να την κολλήσω μόνος για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο). Ακολουθεί το φωτορομάτζο.



IMG_20161008_183053.jpg

IMG_20161008_231215.jpg

IMG_20161009_013523.jpg

IMG_20161010_211309.jpg

IMG_20161010_203314.jpg
 
Χαρά στο κουράγιο σου που μπήκες στον κόπο να καθαρίσεις και τους διακόπτες. Πως και δεν αγόρασες καινούργια κουμπιά; Eίναι φτηνά. Επίσης όχι πως είναι άσχημα τα μαύρα και πράσινα κουμπιά, αλλά ξεφεύγουν από τους συνηθισμένους χρωματισμούς.
 
Οτι σώζεται και γίνεται ξανά λειτουργικό με λίγο καθάρισμα, δε μου πάει η καρδιά να το αντικαταστήσω. Εξαίρεση είναι ο μοχλός, μόνο και μόνο επειδή θα προστεθεί 2ος παίχτης και θέλω να είναι ασορτί.

Όσο για τα κουμπιά. Η καμπίνα από μόνη της είχε μπλέ-κίτρινα-κόκκινα τα οποία θα επαναχρησιμοποιηθούν. Τα καινούρια επιπλέον είναι πράσινα και μαύρα. Μου αρέσουν τα χρώματα των κουμπιών από τη Neo Geo καμπίνα τα οποία είναι τέσσερα χρωματιστά. Εφόσον εγώ θα βάλω 6, τα άλλα 2 θα είναι μαύρα, για να μη τραβάνε το μάτι.
 
Αλήθεια, για παλιού τύπου κουμπιά με ελάσματα και όχι με -ενοχλητικα τσίκι-τσίκι- microswitches, υπάρχει κάποια άκρη online ;
 
Προσωπικά δεν έχω ψάξει, γιατί τα κουμπιά και τα joy με πλατίνες έχουν μηδενικό feedback και έχω μόνιμα την εντύπωση πως είναι χαλασμένα.
 
Τις προηγούμενες μέρες, έκανα κάτι ψιλο-ξυλουργικά για το control panel, με παίδεψε η καμπύλη, αλλά βγήκε καλή τελικά.

IMG_20161013_152615.jpg

Ερώτηση: Στην Αθήνα από που ψωνίζετε καλώδια; Ψάχνω πολύκλωνα είτε NYAT είτε σιλικόνης με μικρές διατομές 0.5mm^2 και 0,75mm^2 σε διάφορα χρώματα και λογικές τιμές.

Επίσης ψάχνω και λάστιχα προφιλ σαν αυτό που έχει η οθόνη περιμετρικά για να καλύπτει κενά.
 
Δεν ξέρω που μπορείς να βρείς συσκεκριμένο καλώδιο και σε καλή τιμή. Φαντάζομαι τα γνωστά μαγαζιά ηλεκτρονικών θα έχουν να σε εξυπηρετήσουν. Πάντως γιατί σε απασχολεί τόσο το θέμα των καλωδίων;

Λάστιχο προφίλ εννοείς t - molding; Τ molding θα βρείς μόνο στο εξωτερικό και δεν το λες και τόσο φθηνό αν χρειάζεσαι αρκετά μέτρα. Εδώ πάντως μπορείς να βρείς προφιλ που βάζουν σε ράφια σε διάφορα χρώματα (έχω αγοράσει μαύρο από το praktiker). Δεν θυμάμαι όμως πως τα λένε. Φυσικά δεν είναι το ίδιο όπως το t molding αλλά από το τίποτα καλά είναι.
 
Όχι, δεν εννοώ το T molding. Εννοώ κάτι που να μοιάζει αμιγώς με το παρακάτω.

IMG_20161014_170220_1.jpgIMG_20161014_170305_1.jpg

Το θέμα των καλωδίων, δε με απασχολεί "τόσο", μπορεί να χρησιμοποιήσω και αυτά που έχουν ήδη οι jamma του, αλλά επειδή χρειάζομαι που και που τέτοιου είδους καλώδια και μιας και είμαι φρέσκος στην πρωτεύουσα , θα ήθελα μια καλή πηγή.
 
Τις προηγούμενες μέρες, ξηλώθηκαν οι ανακατεμένες πλεξούδες, αφαιρέθηκε ότι ρελέ/κύκλωμα/δέκτης δεν είχε θέση και έμεινα με 2 ημιτελείς και σχεδόν ολόιδιες πλεξούδες. Από τις οποίες θα φτιαχτεί μια πλήρης Chamma για 6 κουμπιά. Ένα pcb είχε μάλιστα και το όνομα του Έλληνα καλλιτέχνη-δημιουργού πάνω.

IMG_20161014_224923_1.jpgIMG_20161014_232041_1.jpg

Έρχεται η ώρα σιγά σιγά να παραγγείλω και τη pandora. ; Όσοι την έχουν από πού την προμηθευτηκαν; Ebay δεν βλέπω ποικιλία στους sellers και οι "αυθεντικές" κοστίζουν 100+.

Aliexpress υπάρχει μια σχετική ποικιλία, και σε πιο νορμάλ τιμές, αλλά δεν έχω ξαναψωνίσει και η έλλειψη paypal από τους τρόπους πληρωμής σε συνδυασμό με το "άγνωστο" με αποθαρρύνει.

Αντίθετα υπάρχει μια σχετική αφθονία σε pandora 3 κλώνους με διαφορετικά front-end και περισσότερα παιχνίδια σαν το 4. Όπως για παράδειγμα Το 'Heroes of the storm II' (γελάω) για το οποίο όμως διάβασα ΟΚ λόγια παρακάτω:

http://forums.arcade-museum.com/showthread.php?p=3431040

Έχει κανείς άποψη επί του θέματος;
 
Λίγη ακόμη πρόοδος.

Κολλήθηκε η καινούρια Jamma για 2 παίχτες με 6 κουμπιά.

Ανοίχτηκαν τρύπες στο καινούριο πάνελ, πέρασα και επένδυση που δε με τρελαίνει. Και πάλι αν έχει κανείς καμιά ιδέα για επένδυση ή βαφή του πάνελ, ευπρόσδεκτη.

IMG_20161021_023110.jpgIMG_20161021_023206.jpgIMG_20161021_194059.jpgIMG_20161021_205430.jpgIMG_20161022_141842.jpg
 
Bγάλε την επένδυση και βάψε το ξύλο μαύρο, λέω εγώ τώρα. Αν και έτσι όπως είναι δεν μου φένεται και άσχημο.
 
Καθώς βρίσκομαι σε αναμονή για το multicart από την Κίνα, να προσθέσω δύο συμπληρωματικές φωτο από τη διαδικασία της καλωδίωσης.

Ελέγχθηκαν για συνέχεια όλα τα καλώδια από τη φίσα μέχρι το σασσί του μόνιτορ και η λειτουργία όλων των κουμπιών. Η πλακέτα με τα φρουτάκια έπαιξε κατευθείαν και μάλιστα με ήχο που δεν υπήρχε πριν και λύθηκε και ένα ψιλοθεματάκι που υπήρχε πριν με στιγμιαίο τρέμουλο της οθόνης όταν πατούσα κάποιο από τα κουμπιά. Υποψιάζομαι καμιά άτσαλη αδέσποτη γείωση στην προηγούμενη πλεξούδα.

Μένει να συνδέσω τον κερματοδέκτη και να δω πώς μπορώ να τον κάνω να δουλέψει με μια χούφτα 50αρικα που πήρα από το Μοναστηράκι.

IMG_20161023_030151.jpg

IMG_20161023_020408.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήρθε το multicart από την Κίνα. Τα αθάνατα ΕΛΤΑ με αναγκάσαν να το πάρω Δευτέρα, ενώ το είχαν στο κατάστημα από Παρασκευή. Συνδέθηκε επάνω. Λίγες ρυθμίσεις για να κεντραριστεί η εικόνα και αρκετό σήκωμα της φωτεινότητας και όλα πήγαν κατ'ευχήν.

Ελέγχθηκαν τα κουμπιά και παίζουν όλα τέλεια + ότι κατάφερα και τον κερματοδέκτη να παίρνει 50αρικα (έχω και κουμπί για credit).

Αποφάσισα αντί για μαρκίζα, να βάλω ένα πλεξι προστατευτικό, και από πίσω να πετάξω ένα φωτοσωλήνα και διάφορα πραγματάκια που είχα διάσπαρτα στο σπίτι. Ο φωτισμός δε βοηθά καθόλου και θα βγάλω 1-2 καλύτερες με φυσικό φώς. Γενικά μένουν κάποια πραγματάκια για ένα ψιλο-φινίρισμα αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Η καμπίνα είναι ξανά ζωντανή με καινούρια καθαρή καλωδίωση και στο σπίτι δεν ξέρουμε τι να πρωτοπαίξουμε.

MG_2578.jpg

MG_2569.jpg

MG_2578.jpg
 
Στην πρώτη φωτογραφία και πρίν διαβάσω το κέιμενο, πίστεψα πως τα joysticks με τα gameboy ήταν φωτογραφία.
 
telonio είπε:
Στην πρώτη φωτογραφία και πρίν διαβάσω το κέιμενο, πίστεψα πως τα joysticks με τα gameboy ήταν φωτογραφία.
Το ίδιο και γω!

Σούπερ η καμπίνα. Λιώστε την!!!
 
Τελεια η καμπινα εψω κγω τη κλασσικια νανακι λιωστη οπως ειπε κ η kambia
 
Πίσω
Μπλουζα