Απίστευτες αναμνήσεις φέρνει το συγκεκριμένο τραγούδι - βίντεο!Jackie dragon είπε:Οσοι θυμούνται την εκπομπή "Χρόνια συντροφιά με το Καραγκιόζη" που παιζοταν το 1987 στην ΕΡΤ2 ισως να εχουν παρατηρήσει στην εισαγωγή ενα σκηνικό που φαίνεται πίσω απο τους μουσικούς και απεικονίζει το Μέγα Αλέξανδρο που σκοτώνει το καταραμένο φίδι και το Καραγκιόζη να κοιτάει χαμογελαστός πίσω απο τη κουρτίνα.. (Δειτε την εισαγωγή εδω:
"Χρόνια συντροφιά με το Καραγκιόζη" ΕΡΤ 2 εισαγωγή 1987
Dominion είπε:Παιδία τι να σας πω εγω είμαι απο ΠΑΤΡΑ... είχαμε θέατρο σκιών και έκλεισε γύρω στα 1987 (τότε που ξεκινούσε η εκπομπή του ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ). Το οικόπεδο τώρα είναι παρατημένο έχει μαζέψει χόρτα και κισσούς αλλά κάτω από αυτά διακρίνεις ακόμα ξεφτησμένες ζωγραφιές (και δακρύζεις). Την πρώτη παράσταση που είχα δεί τότε ήταν Ο Μεγααλέξανδρος και το Καταραμένο φίδι
αυτα κι αν ειναι νεα! δεν ειναι ομως περιεργο που θα προβληθει απο αλλο καναλι;Jackie dragon είπε:Και μια απίστευτη είδηση της τελευταίας στιγμής: Η θρυλική εκπομπή του μεγάλου καραγκιοζοπαίκτη Θανάση Σπυρόπουλου "Χρόνια συντροφιά με τον Καραγκιόζη" που παιζόταν το 1987 απο την ΕΡΤ2 επιστρέφει το Μάιο μεσα απο το κανάλι "Ε" !
Μήπως είναι καινούργιες παραστάσεις; Ο Σπυρόπουλος παραμένει ενεργός ακόμα και σήμερα, δίνοντας παραστάσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με τη συμμετοχή και του γιου του.katerinak είπε:αυτα κι αν ειναι νεα! δεν ειναι ομως περιεργο που θα προβληθει απο αλλο καναλι;
Κάτι σαν κι αυτό;ΦΖΠ1 είπε:Φοβάμαι ότι έτσι που πάει, θα φτάσουμε να δούμε "Ο Kαραγκιόζης και το κατεβασμένο application"...
Βεβαιως φιλε, δεν ειχα σκοπο να παρουσιασω αναλαφρα το θεμα, απλα κατεθεσα τη συγκεκριμενη εμπειρια μου. Ελπιζω η ελλειψη ενθουσιασμου που ειχα βγαινοντας απο την αιθουσα, να μην οφειλεται σε καποια γενικοτερη "παρακμή" που ισως να αντιμετωπιζει ο χωρος (πχ. ελλειψη φαντασιας, φτωχες ιστοριες κλπ). Τωρα αν φταιω εγω που μεγαλωσα, αν εφταιγε το εργο, αν ο καραγκιοζοπαικτης ηταν αταλαντος, δεν ξερω. Ειμαι σιγουρος οτι αν ποτε ξαναβρεθω σε καποια παρασταση πιθανον να νιωσω διαφορετικα.EUGENIOS είπε:Επειδή όμως παρουσιάζεις με τρόπο ανάλαφρο το βαρύ κεφάλαιο που λέγεται ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ θα ήθελα να σου πώ ταπεινά και καλοπροαίρετα τα εξής.
Φίλε Jackie όχι μόνο τη θυμάμαι αλλά έχει χαραχθεί πάρα πολύ στη μνήμη μου το τραγουδάκι και συγκεκριμένα θυμάμαι ένα απόγευμα να έχουμε πάει με τους γονείς μου σε ένα κατάστημα με γυαλικά και στην τηλεόραση να ξεκινάει αυτή η εκπομπή. Ήμουν 6 χρόνών. Σ'ευχαριστώ για το βίντεο.Jackie dragon είπε:Θυμαται κανεις αυτη την εισαγωγη της συγκεκριμενης εκπομπης? Blast from the past!