Κασέτα καθαρισμού βίντεο

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.256
Αντιδράσεις
6.019
Κατά τη δεκαετία του 90 είχαν κυκλοφορήσει κασέτες για τον καθαρισμό του βίντεο. Η συσκευασία περιλάμβανε μια κασέτα και ένα υγρό που έμπαινε σε μια ειδική υποδοχή στην κασέτα. Η διάρκεια καθαρισμού διαρκούσε λίγη ώρα. Η κασέτα επίσης είχε πάνω κολλημένη μια ετικέτα με αριθμούς και κάθε φορά που τη χρησιμοποιούσες, έσβηνες με τη σειρά κάθε αριθμό για να βλέπεις πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί.

Θυμάστε αυτό το προιόν;
 
Φυσικά και θυμάμαι το προϊόν, αλλά δεν νομίζω ότι είχε ωφελήσει ιδιαίτερα το βίντεο που είχα τότε.
 
εχω ακομα μια κασσετα καθαρισμου στο παλιο βιντεο το jvc εκανε δουλεια μπορω να πω στο bluesky που ειχα και στo sony που εχω τωρα δεν κανει ιδιαιτερα πραγματα πιο πολυ πιανει το αλλο κολπο να βαλεις μεσα μια κασετα και ενω παιζει να την γυρνας με fast forward τουλαχιστον οσες φορες το εχω κανει εχει πιασει
 
Υπήρχαν δύο τύποι. Η κασέτα υγρού καθαρισμού και η κασέτα ξηρού. Η δεύτερη έκανε καλή δουλειά, αλλά δεν έπρεπε να την αφήσεις πάνω από μισό λεπτό, είχε ταινία που έμοιαζε με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο και στην ουσία έγδερνε ελαφρώς τις κεφαλές.

Δυστυχώς καμία λύση δεν μας έσωζε από τις κασέτες που νοικιάζαμε από το video club της γειτονιάς και ήταν οι περισσότερες σε άθλια κατάσταση!
 
Oσο υπηρχαν βιντεο υπηρχαν και κασσετες καθαρισμου,η τελευταια που πηρα ηταν philips το 2000κατι καβατζα για το μελλον ,αυτες με το μπουκαλακι υγρο οι οποιες καναν δουλεια οταν μαζευαν σκονες οι κεφαλες και σε περιπτωση που τελειωνε το υγρο εβαζες και οινοπνευμα στην ταινια lol.
 
Εγώ έχω ακόμα 2, μια κι έχω κρατήσει το παλιό βίντεο της αδερφής μου με ένα στικάκι που κάνει capture για να κάνω ψηφιοποίηση βιντεοκασσετών. Η μια είναι ALLSOP και είναι υγρού, η άλλη είναι KINYO και είναι πάλι υγρού. Πάντως οι βιντεοκασσέτες σαν φορμά ήταν πιο ανθεκτικές στο νοίκιααμα από τα dvd, μιας και είχαν προστατευτικό κάλυμμα ενώ τα dvd είναι τίγκα στην γρατσουνιά! Δυστυχώς, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...
 
Φυσικά και το θυμάμαι. Είχα και για το κασσετόφωνο. Μια φορά έβαλα πολύ υγρό και το βίντεο έδειχνε κάτι σαν παράσιτα.
 
Υπάρχει ακόμα στη βιντεοθήκη μου, από το 1988 περίπου...

attachment.php


Δυστυχώς, δε σώζεται το μπουκαλάκι... (μάλλον μου είχε τελειώσει)
 
Νice ,οι κιτρινες KodaK ειναι καραρετρο.
 
Θα συμφωνήσω και εγώ για την αίσθηση που έχει το χαρτί. Εντάξει όχι όλα (ειδικά εκείνο το χαρτί των εφημερίδων ούτε να το δω δεν θέλω). Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα tv, video αναλογικούς δέκτες μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ καθημερινώς, χωρίς φυσικά να μ αφήνουν αδιάφορο ή να μην μ αρέσουν και οι σύχρονες εκδοχές τους (dvd, led tv digital recevers). Πάντως δεν ξέρω τι με έπιασε από χτες και έχω φέρει στο retroplay room μου καμια 30αριά vhs κασσέτες απ το υπόγειο που τις είχα μαζί με τις υπόλοιπες. Το κακό (λέμε τώρα) είναι θα αρχίσω να τις βλέπω πάλι, και ας έχω το περιεχόμενό τους σε dvd και σε HDD.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dry and wet system...δηλαδη και υγρου και ξηρου τυπου μαζι?
 
Ajax87 είπε:
Και εγω εχω μιατην ειχα βαλει και στο thread VHS Συλλογη! (http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?17663-VHS-%D3%F5%EB%EB%EF%E3%DE-!!&p=489618&viewfull=1#post489618)
Η κασσετα ειναι αυτη (δεν ξερω τι χρονολογιας ειναι αλλα η πιθανοτερη περιπτωση ειναι μεσα του '90)
Dry and wet system...δηλαδη και υγρου και ξηρου τυπου μαζι?
 
Τι να σου πω δεν ξερω... Εγω παντα εβαζα υγρο στην ταινια καθαρισμου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dj_sak είπε:
Στα κουτακια σημειώνεις πόσες φορες την εχεις χρησιμοποιησει?
ακριβως αυτο και υποτιθεται οτι οταν τελειωναν τα κουτακια επρεπε να παρεις αλλη
 
Εγω ακομα χρησιμοποιω vhs και beta μηχανηματα. Τις κεφαλες τις καθαριζω παντα με κομματι χαρτι Α4 και 99% οινοπνευμα. Τις κασετες καθαρισμου τις φοβαμαι.
 
Να ρωτήσω γιατί ''λερώνονταν'' οι βιντεοκασέτες που νοικιάζαμε από τα βίντεοκλαμπ; Θέλω να πω, τις γρατζουνιές στα dvd είναι πιο εύκολο να τις καταλάβω αλλά τις ταινίες πώς μπορεί να τις κακομεταχειριζόταν κανείς;
 
Πίσω
Μπλουζα