Δεν είχε τύχη,να δωΚατά τη δεκαετία του 90 είχαν κυκλοφορήσει κασέτες για τον καθαρισμό του βίντεο. Η συσκευασία περιλάμβανε μια κασέτα και ένα υγρό που έμπαινε σε μια ειδική υποδοχή στην κασέτα. Η διάρκεια καθαρισμού διαρκούσε λίγη ώρα. Η κασέτα επίσης είχε πάνω κολλημένη μια ετικέτα με αριθμούς και κάθε φορά που τη χρησιμοποιούσες, έσβηνες με τη σειρά κάθε αριθμό για να βλέπεις πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί.
Θυμάστε αυτό το προιόν;
οι γονείς μου.Χρησιμοποιούσανε μπατονέτες με οινόπνευμα ,για να καθαρήσουν την κεφαλήΟι κασετες καθαρισμου καθαριζανε τις κεφαλες που ακουμπουσαν οι βιντεοκασσετες.
Οι κεφαλες μεσα στο vcr γεμιζανε με σκονη απο το περιβαλλον.
Ξεσκαρτάρωντας τα VHS παρατήρησα ότι 1-2 έχουν αυτά τα έντονα λευκά σημάδια!
Γνωρίζετε αν προέρχονται από υγρασία, σκόνη ή κάτι άλλο;
Σε τι βαθμό επηρεάζουν άραγε την ταινία; (Είναι πλέον για πέταμα
Προβολή συνημμένου 282811
Αααα 1000 ευχαριστώ Bajar! Σχετικά απλή διαδικασία, εφόσον δεν χρειάζονται χημικά και άλλου τύπου spray! Ναι θα την ξεβιδώσουμε και θα επιχειρήσουμε να την καθαρίσουμε με ένα πανάκι γυαλιών ηλίου ή δίσκων βινυλίου που δεν αφήνει χνούδι. Thanks again!!Όπως σωστά λέει και ο Aardy είναι μούχλα. Έχει μια σχετική διαδικασια για την καθαρίσεις και είναι πολύ πιθανό μετά να παίζει κανονικά. Οι μαγνητοταινίες παντός τύπου συνήθως καθαρίζονται πρώτα με την άκρη ενός πανιού που δεν αφήνει χνούδια (σαν αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά ή πανί μικροϊνών κα μετά για όσα υπόλοιπα έχουν μείνει με ισοπροπυλική αλκοόλη και μπατονέτα. Πιστεύεις ότι μπορείς να ανοίξεις την κασέτα; Αν δεν θέλεις να το τολμήσεις μπορείς να βγάζεις λίγη λίγη την ταινία έξω από από τη θήκη και μετά το καθάρισμα να γυρίζεις τα καρούλια για να επανέλθει στη θέση της. Ίσως να μην περιγράφω τόσο καλά τη διαδικασία οπότε ότι απορίες έχεις πες μου.
Αααα 1000 ευχαριστώ Bajar! Σχετικά απλή διαδικασία, εφόσον δεν χρειάζονται χημικά και άλλου τύπου spray! Ναι θα την ξεβιδώσουμε και θα επιχειρήσουμε να την καθαρίσουμε με ένα πανάκι γυαλιών ηλίου ή δίσκων βινυλίου που δεν αφήνει χνούδι. Thanks again!!
άλλο η φωτογραφία άλλο το βίντεο και μάλιστα αναλογικό. τις βιντεοκασέτες μου τις έχω πετάξει προ πολλού και τα βίντεο το ίδιο. όσες είχαν κάποια αξία τις ψηφιοποίησα (πχ ένα βίντεο που είχα τραβήξει στον υποσταθμό της τότε ΔΕΗ στον Κατσαμπά).Μιας και ασχολείσαι με τη φωτογραφία @Uskoke
μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις σχετικά με το ανωτέρω ποστ σε παρακαλώ;