Κασσετόφωνα

Δεν ξέρω ,αλλά, ο σχεδιασμός του μου θυμίζει Στρατό...
Πράγματι, του φέρνει με τα κουμπιά, τους φωτισμένους δείκτες, είναι και στιβαρή κατασκευή.... Επίσης θυμίζει κατά τη γνώμη μου μηχανήματα καταγραφής που χρησιμοποιούν ρεπόρτερ.
 
Το τελευταίο κασσετόφωνο που απέκτησα από τον γείτονα είναι τμήμα ενός στερεοφωνικού συγκροτήματος αποτελούμενου από ενισχυτή DENON PMA-720AE, ραδιόφωνο DENON TU-580RD, CD-player SONY RCD-W100 και διπλό κασσετόφωνο SONY TC-WE475. Δυστυχώς κάποιος είχε πάρει ήδη το πικάπ. Επίσης δεν μπόρεσα να πάρω τα τεράστια ξύλινα (ακόμα και στην πρόσοψη) παλιά ηχεία Philips που είχε συνδεδεμένα γιατί θα με χώριζε η αετίνα και αρκέστηκα σε 2 μικρότερα 8Ω της SYNCOM-BOSE που είχε για άλλη χρήση (μάλλον για τα κασσετόφωνα και την προβολή σλάιτς).

Το στερεοφωνικό συγκρότημα είναι πλήρως λειτουργικό και περιέργως δεν το ήθελε κανείς.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg
 
πολύ ωραία φίλε αετέ1 για να σε βοηθήσω με τον προβολέα slides DIN με 6 pin έχει ο κατάλογος που ανέβασα αλλά το άλλο με τα πολλά pin έχει με 13 αν δεν κάνω λάθος και με άλλη διάταξη, το θέμα είναι ότι αυτό του προβολέα με τα πολλά πρέπει να "σπάει" σε 2 με 6 pin για να συνδεθεί σε 2 θύρες του κασετοφώνου . χωρίς όμως το pin out δεν μπορείς να φτιάξεις το καλώδιο ακόμη και αν βρεις τα σωστά φις γιατί δεν θα ξέρεις τι συνδέεται με τι. μόνο αν έχεις τις οδηγίες και έχουν το pin out. αλλιώς μπορείς να τα συνδέσεις και άμεσα με καλωδιάκια ένα προς ένα και χωρίς φις, φόβος για ηλεκτροπληξία δεν νομίζω ότι υπάρχει μιας και είναι πολύ χαμηλή τάση αλλά καλού κακού πρόσεχε. πάλι όμως πρέπει να ξέρεις τι να συνδέσεις με τι. εδώ όμως βλέπετε το δικό μου στερεοφωνικό αγορασμένα όλα καινούρια πάλι με το γνωστό "σύστημα" δόσεων (πενηντάρικο-πενηντάρικο).όλα αγορασμένα καινούρια το κασετόφωνο ουσιαστικά καινούριο μιας και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έπαιξε μια κασέτα και το έβαλε στην άκρη. Cambridge audio 340 A SE, 340 C, 340 T, 540 P, Denon DRW 695, Pro-ject Debut III, audio technica AT95, mordaunt-short avant 904i.και αντίστοιχα, ενισχυτής, cd, tuner, προενισχυτής πικάπ, κασετόφωνο, πικάπ κεφαλή πικάπ, ηχεία. ο μόνος που ενοχλείται από τα ηχεία μου είναι η γάτα μου η οποία έχει μετατρέψει σε ονυχοδρόμιο το αριστερό ηχείο, μιας και δεν είμαι παντρεμένος. stereo.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος αγόρασε κασετόφωνο, έπαιξε μια μόνο κασέτα και μετά το παράτησε. Γιατί το αγόρασε τότε; Πάντως έχεις κάνει ωραία δουλειά Uskoke με το στερεοφωνικό σου. Προσωπικά αγαπάω πολύ τα Pro-ject (αν και έχω δουλέψει με ένα προηγούμενο μοντέλο απ' το δικό σου). Λογική τιμή για τόσο τίμιο και φυσικό ήχο και καλή κατασκευή.
Άσχετο με το θέμα, μου αρέσει και το πλακάκι! :D
 
Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος αγόρασε κασετόφωνο, έπαιξε μια μόνο κασέτα και μετά το παράτησε. Γιατί το αγόρασε τότε;

Συμβαινει πολυ συχνα. Οπως και το να αγορασεις κατι και να μην το ανοιξεις καν. Να δυο πραγματακια εντελως τυχαια απο το ebay:


 
ευχαριστώ @Bajar δεν ξέρω άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου πριν είχα ένα τρικέφαλο Denon DR-m20 αλλά ήταν πολύ μεταχειρισμένο και μας άφησε χρόνους ενώ αυτό είναι ουσιαστικά καινούριο.εννοείται ότι έχω πάρει καλά καλώδια για ηχεία και interconnect, έχω και ένα DAC, το έπιπλο το παράγγειλα από το φτιαξ' το μόνος σου με δικό μου σχέδιο και το συναρμολόγησα μόνος μου γιατί στα μαγαζιά με έπιπλα μου ζητούσαν τρελά λεφτά και μάλιστα σε ένα έδωσα και προκαταβολή την οποία φυσικά δεν μου έδιναν πίσω.
 
Το παλιό μας διπλό κασετόφωνο ΤΕΑC παίζει κασέτες, αλλά έχει χαλάσει το Rewind και το FF. Δεν γυρίζει την κασέτα :wacko:
Σε αντίθεση με το παλιό φορητό διπλό κασετόφωνο (δεν θυμάμαι κατασκευαστή, θα το δω όταν τελειώσει η καραντίνα) που είναι σαν καινούριο.
 
Με αρκετη υπομονη, συλλογη σωστων components, εξωτερικη βοηθεια απο σοβαρο γνωστη, εφερα το AIWA 810 μου σε εργοστασιακη κατασταση.

Λυσιμο, πλυσιμο, λιπανση, αλλαγη ιμαντων (απο το fixyouraudio - στα Aiwa δεν μπαινουν οτιδηποτε ιμαντες), αλλαγη idler, καλιμπραρισμα με βαση το service manual.

Τα frequency response ειναι ευθεια (παραθετω και ενα προχειρο που εκανα τωρα - απλα επρεπε να εχω λιγοτερο αρνητικο bias για να μην ανηφορισει στις ψηλες αλλα και ετσι, μιλαμε για λιγοτερο απο 2db διαφορα).
Το W&F με 5 λεπτη μετρηση πηγε 0.0359 (εργοστασιακη τιμη 0.035).
Tο μηχανημα ρολαρει αθορυβα και οι εγγραφες ειναι αισθητα βελτιωμενες.

Νιωθω ικανοποιηση. :)

Μεγαλη βοηθεια το NAK T100 app απο το Windows Store.

Επομενος ασθενης: το Aiwa 950S

Ξερει καποιος να προτεινει προσιτο σε τιμη true rms μετρητη που να μπορει να χειριστει AC mV?
 

Συνημμένα

  • testFR.jpg
    testFR.jpg
    75,7 KB · Προβολές: 6
Γεια σου ρε Wally με τα μηχανήματα σου. Άντε και στο επόμενο.
 
Απο τα μεσα του '70 ειχαμε ''στερεοφωνικο'' δηλαδη ενισχυτη-πικ απ-κασετοφωνο-ραδιο, ηταν National Panasonic και Technics,επιανε χωρο βεβαια και ηθελα ενα επιπλο δικο του αλλα χαλαλι. Αυτο που μας ειχε προξενησει τεραστια εντυπωση τοτε ηταν πως ειχε και μικροφωνο και ο πωλητης εκανε ντε και καλα συνεντευξη στον πατερα μου για καποιο τοπικο ζητημα, πρωτη φορα στην ζωη μας τοτε ακουσαμε μαγνητοφωνημενη φωνη και ειχαμε τρελαθει απο την χαρα μας ενω καναμε πλακα στον πατερα μου πως τωρα εγινε φιρμα.
 
Πίσω
Μπλουζα