Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας dkssprs
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πάντα έψαχνα λίγο χώρο να βάλω μια καμπίνα σαν την "Back to the Arcade", με CRT της προκοπής, ποιοτικά joysticks / buttons και την τελευταία έκδοση του ΜΑΜΕ ή με MiSTer. Επιτέλους τον βρήκα.

Αν κάποιος είναι αρκετά μερακλής και σκοπεύει να κάνει λογικές τιμές, ενδιαφέρομαι να το συζητήσουμε.
Σου στέλνω pm.

Συντήρηση mame καμπίνας κάνει κανείς?

Καλησπέρα και απο εμένα... όπως έγραψα σε άλλο νήμα έχω ξεκινήσει και το δικό μου προτζεκτ έχοντας βρει ένα "άδειο" αυθεντικό cabinet της δεκαετίας του '70. Απο όλα τα στάδια της κατασκευής αυτό που με άγχωνε περισσότερο ήταν η εγκατάσταση της οθόνης. Ενώ αρχικά είχα σχεδιάσει να βάλω tft διαβάζοντας εδώ κατάλαβα οτι απο τη στιγμή που έχω έπιπλο που την χωράει θα ήταν κρίμα να μη βάλω crt.

Η εγκτάσταση της οθόνης ήταν και το στάδιο που με άγχωνε περισσότερο καθώς έπρεπε να βρω παλιά τηλεόραση ποτ που να ταιριάζει και να κάνω τις κατάλληλες πατέντες για να στερεωθεί καλά αλλά και να ειναι πρσβάσιμες οι θύρες / κουμπιά κτλ.

Επίσης διαβάζοντας εδώ αποφάσισα το σύστημα μου να στηριχθεί σε Raspberry 4 + Recallbox RGB dual για σύνδεση του με την οθόνη (Philips Matchline 29'').

Έχοντας πλέον εγκαταστήσει την οθόνη, σετάρει Raspberry 4 + Recallbox και βλέποντας οτι μέχρι εδώ καλά πάμε βάζω τις πρώτες φωτο απο την πρόοδο..

Προφανώς θα ακολουθήσουν περισσότερες... μην βιάζεστε μόνο... το πάω αργά και σταθερά! :)

Έχω ήδη αγοράσει χειριστήρια και κουμπία... επόμενο στάδιο είναι να ανοίξω ακόμα ενα ζευγάρι τρυπών για να έχω 6 ανα παίχτη.

Στο τέλος θα μπουν και τα artwork... ακόμα δεν έχω αποφασίσει για αυτά. Αν έχετε καμία ιδέα που μπορώ να πάρω ιδέες είμαι ανοιχτός σε προτάσεις (κάποιες σελίδες που είχαν ποσταριστεί παλαιότερα δεν δουλεύουν πλέον).

Επίσης οποιαδήποτε συμβουλή / ιδέα είναι καλοδεχούμενη!

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    228 KB · Προβολές: 21
  • 2.jpg
    2.jpg
    215,7 KB · Προβολές: 21
  • 3.jpg
    3.jpg
    221,7 KB · Προβολές: 19
  • 4.jpg
    4.jpg
    221,6 KB · Προβολές: 19
  • 5.jpg
    5.jpg
    222,1 KB · Προβολές: 18
  • 6.jpg
    6.jpg
    199,6 KB · Προβολές: 20
Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις 8 κουμπιά για κάθε παίκτη (συν Start + Coin, οπότε σύνολο 10).

Με 6 είσαι ΟΚ για τα arcade, αλλα αν αποφασίσεις να βάλεις τίποτα PS1, N64 κλπ, δεν θα μπορείς να έχεις όλα τα κουμπιά. Κι εγώ 6 κουμπιά έβαζα στις καμπίνες μας αλλά το αλλάξαμε πλέον σε 8.

Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις 8 κουμπιά για κάθε παίκτη (συν Start + Coin, οπότε σύνολο 10).

Με 6 είσαι ΟΚ για τα arcade, αλλα αν αποφασίσεις να βάλεις τίποτα PS1, N64 κλπ, δεν θα μπορείς να έχεις όλα τα κουμπιά. Κι εγώ 6 κουμπιά έβαζα στις καμπίνες μας αλλά το αλλάξαμε πλέον σε 8.

Το σκέφτομαι αυτό και ο μόνος λόγος που δεν το αποφασίζω είναι γιατί θα ήθελα να κρατήσω τα αυθεντικά ξύλα (το board που ήδη έχω δεν χωράει 8 κουμπιά).

Αν φτιαξω νέο λογικά οτι άλλα κουμπιά θα πρέπει να μπουν μπροστά
Πάνω σε αυτό το θέμα απο έξτρα κουμπιά σκέφτομαι εκτος απο player 1, 2 και coin να βάλω και escape απο το παιχνίδι στο home screen του λειτουργικού.

Μπας και υπάρχει κάποιο site με σχέδια για το πως μπορούν να μπουν τα κουμπιά?

Εννοειται οτι πρεπει να βαλεις ενα κουμπι για να βγαίνεις απο το παιχνιδι, εκτος και αν το κανεις με συνδυασμό των ηδη υπαρχων αλλα προσωπικα δεν με βολευει αυτο.

Aυτό δεν είναι κάσωμα του 1970 αλλά πιθανό του 1994 με 1996. Να ανοίξεις αλλες 2 τρύπες ανά παίχτη για να έχει ο καθένας 6 (σύμφωνα με τα σχέδια στο link). Αρκεί να μετρήσεις σωστά που κάνεις τις τρύπες. Τα έξτρα 4 κουπιά που θέλεις, η καμπίνα έχει ήδη τρύπες για 3, μπορείς να κάνεις μια τρύπα εκεί, στο κάτω μέρος για να βγούν 4 κουμπιά ισόποσα.

Για τα αυτοκόλλητα προσωπικά τα φτιάχνω στο Photoshop και μετά τα στέλνω για εκτύπωση σε εταιρία. Είναι απίθανο να βρείς αυτοκόλλητα για αυτό το κάσωμα έτοιμα. Τι θέμα θέλεις να έχουν;

To σασί της τηλεόρασης να το βιδώσεις δεξιά ή αριστά όπου φτάνουν τα καλώδια της. Αν δεν φτάνουν τότε τοποθέτησε ένα οριζόντιο ξύλο και βίδωσέ την εκεί.

Επίσης, δείχνει καλύτερα η καμπίνα αν βάλεις πάνελ μεταλλικό κριθαράκι στα διαγώνια σημεία που πατάς (και είναι φτηνά).

Απλα τσεκαρε μηπως η Matchline ειναι 100hz (ελπιζω οχι) και οτι βγαζει 50hz και 60hz

Πολυ η καλη η επιλογη σου να ψωνισεις το δικο τους scart. Δεν εχω συναντησει καλυτερο scart καλωδιο.

Και γενικα με το RecalBox RGB Dual ειμαι και εγω πολυ ευχαριστημενος.

Πίσω
Μπλουζα