Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Καλωσόρισες στην παρέα μας.

Το μεταλλικό cp μπορείς να το φτιάξεις σε μαγαζί με λαμαρίνες και γενικότερα επεξεργασία σιδήρου.

Γνωρίζω ενα κοντά στο μπουρνάζι. Αλλιώς ένα κοντά στο Τατόϊ. Αν θές κάτι συγκεκριμένο με pm.

Εγώ χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη και παίζουν μια χαρα τα mame καθώς και SNES NES MD και GENESIS.

Το hack στο πληκρολόγιο δεν το χρησιμοποιούν πολύ διότι είναι λιγουλάκι δύσκολο και πρέπει να δουλεύεις καλά κολλητήρι.

Με το ipac ξεμπερδέυεις. Its up to you.
 
orck είπε:
4) Link για keyboard mod; Δεν ειμαι για επιπλεον εξοδα οπως i-pac...

ΟΚ το βρηκα και αυτο, για ποιο λογο δεν προτεινεται αυτος ο τροπος και ολοι βαζουν το ακριβο ι-pac;
Διαφορετικά μπορείς να πάρεις ένα gamepad για pc και να κάνεις εκεί πάνω τις συνδέσεις. Θα βρεις πολλά tutorials στο net ;)

Απλά με το ipac είναι όλα έτοιμα
 
orck είπε:
4) Link για keyboard mod; Δεν ειμαι για επιπλεον εξοδα οπως i-pac...

ΟΚ το βρηκα και αυτο, για ποιο λογο δεν προτεινεται αυτος ο τροπος και ολοι βαζουν το ακριβο ι-pac;
Εχω φτιάξει keyboard mod, δεν σου το προτείνω γιατι εχει δύσκολες κολλήσεις, ειναι χρονοβόρα διαδικασία να βρείς τα traces που καταλήγουν τα κουμπιά που θα χρησιμοποιήσεις και έχεις περιορισμό στα κουμπιά που μπορείς να πατάς ταυτόχρονα, (νομίζω 6) θα το παρατηρήσεις όταν παίζεις διπλό σε πολλά παιχνίδια όπως street fighter.
 
mitsakos είπε:
Εχω φτιάξει keyboard mod, δεν σου το προτείνω γιατι εχει δύσκολες κολλήσεις, ειναι χρονοβόρα διαδικασία να βρείς τα traces που καταλήγουν τα κουμπιά που θα χρησιμοποιήσεις και έχεις περιορισμό στα κουμπιά που μπορείς να πατάς ταυτόχρονα, (νομίζω 6) θα το παρατηρήσεις όταν παίζεις διπλό σε πολλά παιχνίδια όπως street fighter.
+1

Πολύ σωστές παρατηρήσεις
 
Παιδιά καλημέρα. Διαβάζω εδώ και καιρό το forum. Αποφάσισα και εγώ να ξεκινήσω το δικό μου καμπινάκι. Πραγματικά ενθουσιάστηκα με όλα αυτά που είδα και διάβασα εδώ μέσα. Όμως έχω μερικά θεματάκια, όπως που θα βρω το μεταλλικό κομμάτι που χρειάζεται για να κουμπώσουν επάνω κουμπιά (Θεσσαλονίκη), χειριστήρια και δεύτερων, έχω λίγο πελαγώσει με την παραγγελία για κουμπιά και χειριστήρια, ipac. Σκέφτομαι για 12 (6+6) κουμπιά , δύο start button, δύο χειριστήρια αυτά που αλλάζουν από πάνω για 8 ή 4 way (Mag-Stik Plus) http://www.ultimarc.com/controls.html, δύο κουμπία για start και pause, δύο για φλιπεράκι, ένα για έναρξη της καμπίνας. Ποιο iapc θα πρέπει να πάρω για να μου καλήψει τις ανάγκες μου και τι αλλο θα χρειαστώ κουμπιά κλπ....

Ευχαριστώ,ελπίζω να μην σας ζάλησα πολύ.
 
Το I-PAC ve (32 direct inputs) σε καλύπτει μια χαρά για τα κουμπιά που θες να βάλεις.

Τώρα εφ' 'οσον αποφάσισες να κάνεις μεταλλικό το πάνελ υπάρχει ένας σιδεράς στην περιοχή της Γεωργικής σχολής τον οποίο είχα ρωτήσει, παλια, για να κάνω για μένα (πμ για πληροφορίες).
 
Αγόρασα τα MDF και έκοψα τα πρώτα κομμάτια. Τώρα ξεκινάω το ψάξιμο για skins για να δω και σε τι χρώμα θα συνδυάσω κουμπιά και χειριστήρια. Σύντομα θα ανεβάσω και photos...
 
Καλως ήρθες στην παρέα μας και καλή αρχή.

Οπως και δήποτε θέλουμε φώτος!!!!!
 
Σωστος ο σινονοματος!
 
Καλησπερα σας!!! 8α η8ελα να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!! σε ολα τα παιδια που ασχολη8ηκαν κ καταφεραν να κανουν το ονειρο τους πραγματικοτητα!!!! πολυ χαιρομαι να βλεπω προκομενα παιδια!!!!

μπηκα κ εγω στο τριπακι αυτο πριν λιγο καιρο κ ειμαι σχεδον ετοιμος να το επιχειρησω κ εγω!!!

φανταζομαι πως 8α 8ελατε κ εσεις να ρωταω για οποια βοη8εια??? εεεεεε????? φανταστικοι arcade gamers???? :D

εγω εχω κολησει στο σχεδιο του ξυλου.... νομιζω πως θα επιλεξω αυτο το σχεδιο γιατι αγχονομαι για το χωρο.... κ το σιγκεκριμενο μου φαινεται ποιο ανετο! μπορει να κανω κ λαθος.... για ριξτε μια ματια ρε παιδια σας παρακαλω! το εχει φτιαξει κανενας αυτο?

05lcdm.jpg

οποια σιμβουλη καλοδεχουμενη!!!!

κ μια ερωτηση ακομα! μπορω να χρεισιμοποιησω 1 πλικτρο coins κ για τουσ 2 παιχτες? γιατι στο I-PAC VE λεει coins για τον παιχτη1 κ coins γιατον παιχτη2../

Ευχαριστω κ συγνωμη αν σας ζαλισα!!!

05layout.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμ.... δε βλέπω χωρο για τροφοδοτικό πχ. Ίσα ίσα να μπει μια μητρική μου φαίνεται εμένα. Αν έχεις να βάλεις και κάρτα γραφικών που θα πάει?

Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετρήσεις τα hardware ποσο χώρο καταλαμβάνουν και να σχεδιάσεις με βάση αυτά τα δεδομένα.

Ναι μπορείς να βάλεις ένα πλήκτρο για coins και για τους 2 παικτες :)
 
Σε ευχαριστω Kambia!!!! το ποιο σοφο αυτο ειναι!!!!

ειπες πως γινεται με 1 coins... γινεται με 1 κουμπι (καλωδιο γειωσης κ το καλωδιο που στελνει την εντολη) στο I-PAC VE στον παιχτη 1 ? η πρεπει να στειλω γειωση κ εντολη με το ιδιο πλικτρο κ στην πλακετα i-pac ve στη μερια του παιχτη 2?

κ κατι που μου ηρ8ε τωρα.... η οθονη μου εχει ενσωματομενο το τροφοδωτικο! κ βγαζει απο τα 3 καρφακια που εχει απο πισω το καλωδιο που παει στην πριζα... γινεται να παρω ρευμα απ το τροφοδοτικο της καμπινας? για να μην βγαζω 2 καλωδια τροφοδοσιας? κ αν ναι πως 8α το κανω?
 
Λοιπόν οριζεις πχ το κοκκινο κουμπί για coins P1 /P2 ok? Τραβάς τη γείωση κανονικά και το καλώδιο στην i-Pac στη μεριά του P1 coin. Τώρα από την i-pac (από τη θέση δλδ P1 coin) τραβάς / συνδέεις άλλο καλώδιο στην πλευρα του P2 coin. Κατανοητό? Aν όχι να βρώ λίγο χρόνο να κάνω ένα σχεδιο.

Για την οθόνη μπορείς να πάρεις ρεύμα από το τροφοδοτικό της καμπίνας ώστε να μη βγάζεις 2 καλώδια. Το έχουν κάνει κάποια παιδιά αλλά εγώ δεν γνωρίζω πως. Προτίμησα στη δικιά μου να βγάλω 2 καλώδια να έχω το κεφάλι μου ήσυχο :)
 
Οχι. Δε θα φύγουν 3 καλώδια απο το κουμπί. Από την i-pac θα τραβήξεις άλλο καλώδιο από την μια πλευρα στην άλλη

Δλδ από το Ρ1 coin στο Ρ2 coin. Στη θέση δλδ P1 θα καταλήγει το καλώδιο από το κουμπί και θα φεύγει μετά από κει άλλο καλώδιο προς το Ρ2
 
Ναί :D

Σίγουρα θα έχεις όμως κουμπί για start P1 και start P2.
 
Ε ΝΑΙ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Kambia!!!!
 
Τίποτα :)

Θα περιμένουμε φωτογραφίες από το όλο εγχείρημά σου. Καλή επιτυχία
 
Καλησπέρα στον καινούργιο μας φίλο.

Κοινό πλήκτρο για coin μπορείς να επιτύχεις δηλώνοντας το ίδιο στο μενού του ΜΑΜΕ. πχ P1 coin = A , P2 coin = A και έτσι κρατάς και μια είδοδο του ipac για ρεζερβα.

Τώρα για την οθόνη θα πρέπει

-το καλώδιο που φευγει από αυτή να το κόψεις και να απογυμνώσεις τους τρείς αγωγούς (φάση -αυτό κάνει τζιζζζζ-, ουδέτερος, γείωση)

- να ανοίξεις το τροφοδοτικό

και πίσω από το σημείο τροφοδοσίας (3 ακίδες) να κολλήσεις τους τρεις αγωγούς (ο μεσαίος είναι η γείωση)
 
Πίσω
Μπλουζα