Κλείνει η ΕΤ1;

Stanfromgreece,ntsmrtz





-Τα χρήματα αυτά που έγραψα ήταν για 1 χρόνο!!!Για όσους ξέρουν οι διαφημίσεις στα ιδιωτικά είναι συνήθως πιο επικερδείς!Δηλαδή οι συμφωνίες είναι συνήθως με περισσότερα χρήματα από ότι στα κρατικά!Επίσης δες τι εταιρείες διαφημίζονται σε κάθε κανάλι!Λογικά πάρτο.....για παράδειγμα μια μονωτική εταιρεία δίνει περισσότερα στην ΝΕΤ για διαφήμιση από ότι πχ η Heineken,Coca Cola,αυτοκινητοβιομηχανίες κ.α.;Έτσι,αν το πας αναλογικά θα δεις ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.....!!!


 


-Επίσης ένας πολύυυυυ βασικός λόγος που συγκεκριμένα η Forthnet-NOVA δίνει τόσα λεφτά είναι γιατί κοπανάει τρελά τις διαφημίσεις στις εταιρείες και ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ πολύ υψηλή μηνιαία συνδρομή!!!!


 


-Μακάρι όλο το πρωτάθλημα να το έδειχνε η κρατική αλλά είναι ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ τα λεφτά!!!


 


-Ελπίζω η όλη αυτή αναδιοργάνωση στα κρατικά κανάλια κ.α. να είναι προς το καλύτερο γιατί η κατάσταση είχε ξεφύγει!
 
6 κρατικά κανάλια ήταν υπερβολικά για την Ελλαδίτσα. Θα έπρεπε να καταργήσουν και αυτό της βουλής.
 
Για την Βουλη διαφωνω, βάζει υπέροχα προγράμματα, εμπλουτισμό θελει όχι κατάργηση.
 
nick είπε:
Άντε να συμφωνήσω Vag ότι κλείνει η ΕΤ1 (που και πάλι είναι κρίμα με ένα κανάλι με τέτοια ιστορία). Η ραδιοτηλεόραση πως είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς οτι κλείνει, την στιγμή που όλοι περιμέναμε πως όλο αυτό το αρχείο των σειρών της κρατικής τηλεόρασης, θα μπορούσε να διατεθεί μέσω του περιοδικού.
Ουδέν καλόν αμιγές κακού. Το να κλείσουν συνεπάγεται ότι θα λείψουν από κάποιους - όμως γίνεται για το γενικό συμφέρον.

Ίσως σου ακουστεί καλύτερα το ουδέν κακόν αμιγές καλού, ώστε να εστιάσεις στη βελτίωση των προγραμμάτων αυτών που θα μείνουν και όχι σε αυτά που κλείνουν :)

Saulot είπε:
Θα μειωθεί και η εισφορά που δίνουμε στην ΔΕΗ για την ΕΡΤ?
Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να γίνει, αλλά μάλλον δεν μπορεί να γίνει. Μακροπρόθεσμα μάλλον, με την έννοια ότι θα καθυστερήσει η επόμενη αύξηση γι' αυτόν τον λόγο.
 
Ετσι που την καταντησανε ας κλησει καλητερα.Η γνωμη μου θα ηταν να υπαρχουν 2 μονο κρατικα καναλια το ενα με ηδησεισ,ενημερωτικες εκπομπες και διαφορες αλλες εκπομπες κτλ και να κλησει και η ερτ3 γιατι οι μισοι και παραπανω εκει μεσα τζαμπα πληρωνονται και ακομα ενα ρετροκαναλι που να παιζει ολη μερα ολες της σειρες που εχουν παιχτει στα κρατικα καναλια ολα τα προηγουμενα χρονια.Εκει να δεις τηλεθεαση που θα κανουν,εκκατομυρια κοσμος θα ηθελε να δει ξανα αυτες της σειρες ειδικα με ολες αυτες της αποτυχημενες σειρες που μα βομβαρδιζουν τα ιδιωτικα καναλια καθε χρονο.
 
Η απορία μου είναι η εξής:

Η ΕΡΤ γενικά σαν όμιλος ανήκει στις ΔΕΚΟ που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά τα έσοδά της προκύπτουν κατά 85% περίπου από το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το υπόλοιπο 15% από διαφημίσεις κ.α.

Για το 2011 έχει προϋπολογιστεί πλεόνασμα 57 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 βάσει του ισολογισμού της (εδώ) έκλεισε με κέρδη προ φόρων 30,6 εκατ. ευρώ.

Από τη στιγμή που ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου είναι από τους μικρότερους στις χώρες της Ευρώπης (ρίξτε μια ματιά στο BBC) και η μισθοδοσία δε δημιουργεί ελλειμματικούς ισολογισμούς, ποιο το «όφελος» για τους Έλληνες από το κλείσιμο του καναλιού και την απόλυση αρκετών υπαλλήλων (όχι φυσικά των μεγαλοδημοσιογράφων) από τη στιγμή που δεν καταργείται καν το ανταποδοτικό τέλος;

Όσο για τη χώρα με τα περισσότερα κανάλια… αν δείτε πόσα κανάλια ανήκουν στο BBC θα ζαλιστείτε. Τσεκάρετε πάντως εδώ για τη Μ. Βρετανία αλλά κι εδώ για τα δημόσια κανάλια της Γερμανίας.

Προσωπικά με την ΕΤ-1 μεγάλωσα.

Το να καταργούν το κανάλι από το οποίο έχω πάρα πολλές όμορφες αναμνήσεις δε με ευχαριστεί καθόλου. Το ΔΝΤ μπορεί να ζητά μέχρι και να εκτελεστούν οι Έλληνες πολίτες αλλά το τι είναι επιζήμιο και τι όχι για την οικονομία θα το δω ο ίδιος ψάχνοντας οικονομικά και άλλα στοιχεία και όχι ακούγοντας την προπαγάνδα του κάθε δημοσιογραφίσκου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
retrospectiva, όπως πάντα κατατοπιστικότατη απάντηση, σ΄ευχαριστώ πολύ!

το πιο αστείο που ακούστηκε ήταν ότι θα γίνουν ''ακομμάτιστα'' τα κρατικά που θα μείνουν! δε μας δουλεύουν απλά, δείχνουν να το απολαμβάνουν κιόλα!
 
Vag είπε:
Ουδέν καλόν αμιγές κακού. Το να κλείσουν συνεπάγεται ότι θα λείψουν από κάποιους - όμως γίνεται για το γενικό συμφέρον.Ίσως σου ακουστεί καλύτερα το ουδέν κακόν αμιγές καλού, ώστε να εστιάσεις στη βελτίωση των προγραμμάτων αυτών που θα μείνουν και όχι σε αυτά που κλείνουν :)

Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να γίνει, αλλά μάλλον δεν μπορεί να γίνει. Μακροπρόθεσμα μάλλον, με την έννοια ότι θα καθυστερήσει η επόμενη αύξηση γι' αυτόν τον λόγο.
Μια ζωή ακούω για το γενικότερο συμφέρον, στην σχολή που ήμουν πάλι για το γενικότερο συμφέρον άκουγα. Μήπως μπορείς να μου προσδιορίσεις την έννοια του γενικότερου συμφέροντος. Κατα την γνωμή μου πάντως γενικότερο συμφέρον θα ήταν να μην κλείνουν αλλά να ανοίγουν επιχειρήσεις. Νομίζω οτι πηγαίνουμε μπροστά και όχι πίσω.
 
Δεν αφήνουμε το γενικό συμφέρον μην από φόρουμ αναμνήσεων γίνουμε καφενές των 80s??? :) )
 
sunset89 είπε:
Δεν αφήνουμε το γενικό συμφέρον μην από φόρουμ αναμνήσεων γίνουμε καφενές των 80s??? :) )
Συγγνώμη για το ύφος Sunset. Σίγουρα γνωρίζεις οτι δεν είναι στο στύλ μου να εκφράζομαι έτσι, αλλά ούτε και να ξεφεύγω απο το θέμα, αλλα πίστεψε με πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα. Άλλωστε προκλήθηκα έμμεσα και έπρεπε να απαντήσω. Εσύ ειδικά θα γνωρίζεις οτι πολλοί απο εδώ έχουν δώσει μάχη για να διατηρηθούν ορισμένα πράγματα (και θα συνεχίσουν πιστεύω) και αυτό που γίνεται και θα γίνει είναι εντελώς αδιανόητο!
 
Δεν πήγαινε μόνο σε εσένα η παρατήρηση βρε Nick και βέβαια γνωρίζω ότι δεν προκαλείς! :)

Απλά επειδή τέτοια θέματα "προσφέρονται" να αποκτήσουν πολιτικές προεκτάσεις που δεν είναι το θέμα του φόρουμ , οφείλουμε να φρενάρουμε έγκαιρα (άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα γραφόμενα του καθενός ;) ).

Για αυτό ας μείνουμε το θέμα και ας ελπίσουμε στο κοντινό ή μακρινό μέλλον η ΕΤ1 να ξαναεκπέμψει...
 
sunset89 είπε:
Για αυτό ας μείνουμε το θέμα και ας ελπίσουμε στο κοντινό ή μακρινό μέλλον η ΕΤ1 να ξαναεκπέμψει...
Έχεις απόλυτο δίκιο Sunset.Ελπίζω βέβαια να ζούν πολλοί απο εμάς μέχρι τότε.
 
Εχουμε ολοι μας μπερδευτει και το βλεπω σημερα...στην κακοδιαχειρηση που εγινε χρονια στις αποκρατικοποιησεις που ηδη εβαλαν πλωρα...σε σχεση με τη ετ1 που αποχαιρεταμε....δεν εχουν ολα τιμη .και μπηκαμε σε αυτη τη λογικη χωρις να το καταλαβουμε...Τα Αρχεια της ΕΡΤ....δεν ειναι μονο χρηματα του ελληνικου λαου ... ειναι μια ιστορια που γεννησε ο λαος μας...πουλωντας τα σε ιδιωτες πουλιεται η μνημη μας ο πολιτισμος μας...αυτη ειναι η βεβηλωση...που ερχεται να αντισταθμισει την αλλη βεβηλωση της κακοδιαχειρησης της χρεωκοπιας..της ερτ απο το κρατος
 
Πραγματικά δεν υπάρχει λογική με το κλείσιμο της ΕΤ1. Γιατί θα μπορούσε να εξοικονομήσει το κράτος λεφτά από τόσα και τόσα που γίνονται στην ΕΡΤ. Δύο λόγους μπορώ να σκεφτώ που κλέινει. Ο πρώτος είναι το άμεσο ρευστό που θα προσφέρει το κλείσιμο της ΕΤ1. Ε ο δεύτερος... Μάλλον την κλείνουν για να περιορίσουν τα... Θελήματα, όχι γιατί έγιναν καλοί, αλλά επειδήξέρουν πως δεν υπάρχουνχρήηματα, άρα πρέεπει να τα περιορίσουν. Κάθε άσχετος ζητούσε εκπομπή είχε μπάρμπα βουλευτή και του έδιναν. Ε τώρα δεν υπάρχουν κανάλι να τους δώσουν...

Τελικά πότε κλείνει;
 
Smike είπε:
Πραγματικά δεν υπάρχει λογική με το κλείσιμο της ΕΤ1. Γιατί θα μπορούσε να εξοικονομήσει το κράτος λεφτά από τόσα και τόσα που γίνονται στην ΕΡΤ. Δύο λόγους μπορώ να σκεφτώ που κλέινει. Ο πρώτος είναι το άμεσο ρευστό που θα προσφέρει το κλείσιμο της ΕΤ1. Ε ο δεύτερος... Μάλλον την κλείνουν για να περιορίσουν τα... Θελήματα, όχι γιατί έγιναν καλοί, αλλά επειδήξέρουν πως δεν υπάρχουνχρήηματα, άρα πρέεπει να τα περιορίσουν. Κάθε άσχετος ζητούσε εκπομπή είχε μπάρμπα βουλευτή και του έδιναν. Ε τώρα δεν υπάρχουν κανάλι να τους δώσουν...Τελικά πότε κλείνει;
Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο σου. Όμως, όπως είπες και εσύ "άμεσο χρήμα" δηλαδή πρόσκαιρο. Και μετά τί; Το πότε κλείνει θα το μάθουμε πολύ γρήγορα.
 
Retrospectiva είπε:
Clemence η διαδοχή των καναλιών έχει ως εξής:ΕΙΡΤ -> ΕΡΤ -> ΕΡΤ1 -> ΕΤ1

ΥΕΝΕΔ-> ΕΡΤ2 -> ΕΤ2 -> ΝΕΤ

Το μυστικό είναι ότι, όταν το 1997 αποφασίστηκε η ΕΤ2 να γίνει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας κρατικής τηλεόρασης και να μετονομαστεί σε ΝΕΤ, η ΝΕΤ πήρε τις τεχνολογικές υποδομές, τα στούντιο το προϋπολογισμό και το δυναμικό της τότε ΕΤ1.
Αυτό είναι εν μέρει σωστό, με μία λεπτομέρεια: Η ET2 *δεν* μετονομάστηκε ποτέ σε ΝΕΤ, ούτε χρειάστηκε ποτέ η ΝΕΤ να πάρει τεχνολογικές υποδομές & δυναμικό της ET1, διότι τα είχε ήδη. (η ΝΕΤ είναι η παλιά ΕΤ1).

Η σημερινή ΕΤ1 ΕΙΝΑΙ η παλιά ΕΤ2 η οποία στεγαζόταν (και εξακολουθεί να στεγάζεται και ως ΕΤ1) στα κτίρια της Κατεχάκη, και η σημερινή ΝΕΤ ΕΙΝΑΙ η παλιά ΕΤ1 η οποία στεγαζόταν (και εξακολουθεί να στεγάζεται και ως ΝΕΤ) στο κεντρικό ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Απλά όταν έγινε η τότε "αλλαγή", τα κανάλια αντάλλαξαν μεταξύ τους συχνότητες για να... "μην μπερδευτεί" ο κόσμος. :D (στην ΝΕΤ δόθηκε η συχνότητα της παλιάς ΕΤ2, και στην (νέα) ΕΤ1 η συχνότητα της παλιάς ΕΤ1).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα γράφουν: χ ευρώ υπέρ τάδε κανάλι. Κρατήστε κάποιον, σε λίγο θα είναι ρετρό! Μη σας πω πως θα τους δούμε και στα παλαιοπωλεια.
 
Δε θα είναι λίγο περίεργο να υπάρχουν 2 κρατικά κανάλια και το ένα από αυτά να λέγεται ΕΤ3?? Ας μετονομαστεί σε ΕΤ2.
 
Από το 2008 υποτίθεται ότι έπρεπε να είχε διακοπεί κάθε αναλογική μετάδοση, και να έχουμε 100% ψηφιακές εκπομπές (άσχετα αν εδώ δίνουμε συνέχεια παρατάσεις). Έτσι έχει γίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και στις ΗΠΑ φυσικά.(τώρα που μιλησατε για λογαριασμούς ΔΕΗ, από 16-8-2011 έχει αλλάξει η ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη) και σύμφωνα με το νόμο, για κατοικίες, επανέλεγχος κάθε 14 χρόνια! Και περιθώριο 6 μήνες, αλλιώς κόβουν το ρέυμα! Υποχρεωτική τοποθέτηση αντιηλεκτροπληξιακού σε όλες τις εγκαταστάσεις, εκτεταμένος έλεγχος από τον ηλεκτρολόγο με ειδική συσκευή (που κάνει 960 ευρώ, ειρήσθω εν παρόδω). Περισσότερες πληροφορίες από τον ηλεκτρολόγο σας. Να δούμε, θα εφαρμοστεί ο νόμος τώρα, ή παρατάσεις συνέχεια και μετά από 5 χρόνια; Οι έλεγχοι:μέτρηση αντίστασης μόνωσης όλων των γραμμών, συνέχεια γείωσης, αντίσταση γειώσης, τιμή ρεύματος διαρροής που πέφτει το αντιηλεκτροπληξιακό, βρόγχος σφάλματος κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εδω που τα λεμε, ενα καθαρα ειδησεογραφικο καναλι χρειαζομαστε να αποσυμφορηθουν επιτελους τα καναλια απο το να δειχνουν συνεχως ειδησεις. Ενα τεταρτο ανα τακτα χρονικα διαστηματα ειναι αρκετο.

πχ το γερμανικο καναλι ARD εχει μια ωρα ειδησεις (η ποιοτητα παρουσιασης και η οργανωση καμια σχεση με της ΝΕΤ) και ανα 3 ωρες εχει 5λεπτες ή 15λεπτες ειδησεις

Η Τσεχια,μια χωρα με αναλογο πληθυσμο, οπου και εκει πριν 10 χρονια ειχαμε παρατραγουδα στην κρατικη τηλεοραση, εχει και αυτη 2 κρατικα καναλια (CT1, CT2) ενα ειδησεογραφικο (CT24) και ενα αθλητικο (CT4).

Eτσι θα βελτιωθει και η ενημερωση. απορω τοσα χρονια πως δεν εχει γινει κατι τετοιο. Σε μια χωρα σα την Ελλαδα θα ηταν ιδανικο.

Stanfromgreece είπε:
Από τις διαφημίσεις που έπαιξε ,εξαιτίας αυτών των αγώνων, ξέρουμε πόσα κέρδισε; Γιατί αν έβγαλε κέρδος, όσα και αν έδωσε,δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, τα χρήματα που έδωσε στον Ολυμπιακό,νομίζω ήταν για 3 χρόνια και όχι για 1
ποδοσφαιρο να δειξει αλλα οχι αγωνες πρωταθληματος. Αυτα στην Ευρωπη δεν γινονται και μαλιστα υπαρχει και οδηγια. Ολα τα εχουν αναλαβει πλεον τα συνδρομητικα. Αντε καναν αγωνα κυπελλου να δειξει ή αγωνα της Εθνικης. Εχει το Πρωταθλητριων, θα εχει και το πρωταθλημα;

Alucard είπε:
Η απορία μου είναι η εξής:Η ΕΡΤ γενικά σαν όμιλος ανήκει στις ΔΕΚΟ που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά τα έσοδά της προκύπτουν κατά 85% περίπου από το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το υπόλοιπο 15% από διαφημίσεις κ.α.

Για το 2011 έχει προϋπολογιστεί πλεόνασμα 57 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 βάσει του ισολογισμού της (εδώ) έκλεισε με κέρδη προ φόρων 30,6 εκατ. ευρώ.

Από τη στιγμή που ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου είναι από τους μικρότερους στις χώρες της Ευρώπης (ρίξτε μια ματιά στο BBC) και η μισθοδοσία δε δημιουργεί ελλειμματικούς ισολογισμούς, ποιο το «όφελος» για τους Έλληνες από το κλείσιμο του καναλιού και την απόλυση αρκετών υπαλλήλων (όχι φυσικά των μεγαλοδημοσιογράφων) από τη στιγμή που δεν καταργείται καν το ανταποδοτικό τέλος;

Όσο για τη χώρα με τα περισσότερα κανάλια… αν δείτε πόσα κανάλια ανήκουν στο BBC θα ζαλιστείτε. Τσεκάρετε πάντως εδώ για τη Μ. Βρετανία αλλά κι εδώ για τα δημόσια κανάλια της Γερμανίας.

Προσωπικά με την ΕΤ-1 μεγάλωσα.

Το να καταργούν το κανάλι από το οποίο έχω πάρα πολλές όμορφες αναμνήσεις δε με ευχαριστεί καθόλου. Το ΔΝΤ μπορεί να ζητά μέχρι και να εκτελεστούν οι Έλληνες πολίτες αλλά το τι είναι επιζήμιο και τι όχι για την οικονομία θα το δω ο ίδιος ψάχνοντας οικονομικά και άλλα στοιχεία και όχι ακούγοντας την προπαγάνδα του κάθε δημοσιογραφίσκου.

η Γερμανια, το Ενωμενο Βασιλειο όπως και η Τουρκια επισης διαθετουν ολα σχεδον τα δημοσια καναλια τους δωρεαν μεσω δορυφορου. Η ΕΡΤ πληρωνει και το τελος στη Νοβα για να καλυπτεται δορυφορικα. Η ειρωνια ειναι πως οι συνδρομητες της Νοβα πληρωνουν και τη συνδρομη της ΕΡΤ,πληρωνουν και τη συνδρομη της Νοβα για να βλεπουν τα ιδια καναλια.....τουλαχιστον τα κρατικα καναλια επρεπε να εκπεμπουν μεσω Hellasat ελέυθερα ή εστω με δωρεαν καρτα αποκωδικοποιησης οπως πχ στην Ελβετια.

Αντι δηλ να αναβαθμισουν την ΕΡΤ κανοντας ολα αυτα, ουσιαστικα την υποβαθμιζουν και το βαφτιζουν αναβαθμιση.....
 
Πίσω
Μπλουζα