Κοινά τραγούδια και μουσική σε ελληνικές ταινίες

"Το στραβόξυλο" (1969).

Στο σημείο 8:25 του παρακάτω συνδέσμου, ακούγονται τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα ενός κομματιού που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ταινίες (αυτήν την στιγμή μου διαφεύγουν συγκεκριμένα παραδείγματα).

Γνωρίζει κανείς περί ποίου κομματιού πρόκειται;;
 
το τραγουδι "ο ξενυχτης" που ερμηνευει ο Δημητρης Μητροπανος στην ταινια "Μαρθα,η γυναικα του πονου"

εχω την εντυπωση οτι το ακουμε και σε αλλη ελληνικη ταινια απο γυναικα ερμηνευτρια,δε μπορω ομως να θυμηθω τιποτα αλλο.

Μπορει πχ να διαφερουν οι στιχοι αλλα η μουσικη του Γιωργου Ζαμπετα να ειναι η ιδια.Αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο με τραγουδια,θυμαμαι δυο χαρακτηριστικες περιπτωσεις, η μια μαλιστα ηταν ο λογος που ανοιχτηκε το συγκεκριμενο θεμα
 
Το τραγουδι "ξεκινα μια ψαροπουλα" ακουγεται στις ταινιες "λυπηθειτε το παιδι μου" /"αμαρτησα για το παιδι μου" και "το κοριτσι με τα μαυρα"

amar.JPG

 
Το μουσικό θέμα της ταινίας "Fletch" με τον Chevy Chase ακούγεται σε πολλές ελληνικές βιντεοταινίες.
 
σε αρκετες ελληνικες κυριως μελοδραματικες ταινιες ακουμε (ειτε στους τιτλους εναρξης ειτε κατα τη διαρκεια σκηνων) μερος του κομματιου του Tchaikovsky

 
Άλλη μια ταινία στην οποία ακούγεται το τραγούδι "η πρώτη μας νύχτα" είναι και η ταινία ''Όλγα αγάπη μου'' στη σκηνή στην ταβέρνα, όπου το τραγουδάει για λίγο ο Γεωργίτσης με την παρέα του.
 
Στην ταινια "Ο καμαριερης της μπουζουξους" ο Τασος Γιαννοπουλος τραγουδαει τα παρακατω:

"Φραγκοσυριανη" (με κανονικους στιχους)

Προβολή συνημμένου 107169

και τα τραγουδια "επισημη αγαπημενη","πετραδακι πετραδακι","αδερφια μου αλητες πουλια","αγωνια" ολα αυτα με αλλαγμενους στιχους

Τα παραπανω τραγουδια τα συναντησαμε και σε αλλες ελληνικες ταινιες,αν τυχον ενδιαφερεται κανεις μπορει να ψαξει στο παρον θρεντ και να τα βρει..
 βρεθηκε και το βιντεο με το τραγουδι

"ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ - ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ video"

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το τραγουδι "mamy blue" ακουγεται στην ταινια "συμμορια εραστων" απ το συγκροτημα Les trichers

 
https://openload.co/f/OPDt1RtMaQg
 

10:25 - 10:45

22:24 - 22:40

44:18 - 45:50

Γνωρίζει κανείς πώς λέγεται το κομμάτι που ακούγεται στα παραπάνω αποσπάσματα της ταινίας;
("Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα", 1969)
 
Στην ταινια Κοκοβιος και σπαρος στα διχτυα της αραχνης, ακουμε τον Πανο Τζανετη να τραγουδαει Αυριο ξημερωνει καλοκαιρι που ακουγεται και στο φιναλε της ταινιας Η εβδομη ημερα της δημιουργιας.
 
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "Θα ξημερώσει" (μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, στίχοι Ερρίκου Θαλασσινού). Αν και είναι πολύ ωραίο τραγούδι και έγινε αρκετά γνωστό, δεν φαίνεται να το έχει πει άλλος ερμηνευτής. Υπάρχει σε ορχηστρική μορφή στο "Λαϊκά κεντήματα" του Μαρκόπουλου
 
Τελικα,το τραγουδι "Τα τρενα που φυγαν" ερμηνευεται στην ταινια "Του χωρισμου το τρενο" (1967),ακουμε μονο τη φωνη της Βικυς Μοσχολιου (γυρω στα 47:27 λεπτα)

Ομως ενα χρονο πριν (με διαφορετικο τιτλο και στιχους) ακουστηκε στην ταινια "Η Ελλας χωρις ερειπια"(1966),ερμηνευτρια ηταν η Αλεκα Μαβιλη,δυστυχως δεν ειδα την ταινια και δε μπορω να το διασταυρωσω.Συμφωνα με το σχολιο του vbotis :"Στο δισκο που κυκλοφορησε με τα τραγουδια του Θεοδωρακη και του Ξαρχακου για την ταινια(MINOS,1964) ειναι η Αννα Χρυσαφη που το τραγουδαει μ αυτους τους στιχους κι οχι η Αλεκα Μαβιλη"

http://www.youtube.com/watch?v=PqcgweYkBGw

Για πρωτη φορα στον ελληνικο κινηματογραφο το ακουσαμε στην ταινια "Αμοκ" (1963) με διαφορετικους στιχους οπως ειδαμε εδω

Μουσικοσυνθετης ειναι ο Σταυρος Ξαρχακος
βρεθηκε το εν λογω αποσπασμα της ταινιας "του χωρισμου το τρενο"

Βίκυ Μοσχολιού - Τα τρένα που φύγαν (Τραγούδια Κινηματογράφου)

 
Στην ταινία ''Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου'' ακούγεται από το ζεύγος Χιώτη - Λίντα το τραγούδι ''Είμαι ένας βλάκας και μισός'', μέρος του οποίου είχε εκτελεστεί από τους ίδιους και στην ταινία του 1959 ''Ένας βλάκας και μισός''.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στους τιτλους εναρξης της ταινιας Ενα Γερμανος στα Καλαβρυτα (1970) ακουγεται το τραγουδι του Γιαννη Μαρκοπουλου Θα ξημερωσει καλοκαιρι. Το τραγουδι αυτο το ακουμε και στους τιτλους της ταινιας Η εβδομη ημερα της δημιουργιας (1966).
Το ωραιο ειναι οτι και στις δυο αυτες ταινιες πρωταγωνιστης ειναι ο Γιωργος Τζωρτζης.
Μαλλον αυτο το τραγουδι τον κυνηγουσε. Δεν εξηγειται αλλιως. :)
 
Στις ταινιες Φτωχαδακια και λεφταδες (1961) και Η Αθηνα τη νυχτα (1962) ακουγεται το κομματι Οι πρασινες οι κοκκινες οι θαλασσιες σου οι χαντρες.
Στο Φτωχαδακια και λεφταδες (1961) ακουγεται ΜΟΝΟ η μουσικη
Στιχοι γραφτηκαν ενα χρονο μετα για να μπει το κομματι ως φλιπ-σαιντ (?) στο 45αρι του Χορν "Ποιος το Ξερει"
 
Καλησπέρα παιδιά,

συγγνώμη εκ των προταίρων αν έχω κάνει πατατα με αυτό το ποστ, ωστόσο θέλω απεγνωσμένα τη βοήθεια των "παλιών" και των "ειδικών"

Ψάχνω ένα τραγουδι που παίζει σε πολλές ταινίες του βέγγου, και είναι και το τραγουδι εισαγωγής στην ακόλουθη ταινία

[edit] Επειδή το Link οδηγεί σε ολόκληρη ταινία, αφαιρέθηκε λόγω copyright. Ο τίτλος της ταινίας είναι "Τρελός,Παλαβός και Βέγγος" [edit]

Ψάχνω κοντά ενα χρόνο τώρα δεν έχω βρει τίποτα. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας λύσει αυτό το άλυτο μυστήριο

Ευχαριστώ
Sonny Lester: "Dance of the Beggars"
 
Πίσω
Μπλουζα