Κολατσιό στο σχολείο

Νηπιαγωγείο μέχρι 2α Δηματικού τόστ με Merenda ή τοστ με τυρί/ζαμπόν από σπίτι.

Από 3η Δημοτικού μέχρι λήξεως σχολικής περιπέτειας είχα κυριολεκτικά ρημάξει το κυλικείο:

Λουκανικόπιτες, πίτσες, ζαμπονοτυρόπιτες, σάντουϊτς-παντόφλες, γαριδάκια, σοκολάτες, αναψυκτικά (Sinalco, 3E, Coca-cola, Fanta, Sprite, Pepsi και δεν συμμαζεύται). Ενίοτε το κυλικείο σε Γυμνάσιο-Λύκειο πούλαγε παγωτό σε χωνάκι αλλά μέχρι το 2ο διάλειμα είχαν εξαφανιστεί. :eek:

Οι "τολμηροί" στη Γ' Λυκείου παρήγγελναν σουβλάκι και μπύρες όταν είχαμε απογευματινή βάρδια. Έτρωγα και εγώ που και πού, ωμ νομ νομ νομ! :D
 
Παντα το κολατσιο μου το επαιρνα απ το σπιτι

Στο νηπιαγωγειο δεν ετρωγα τιποτα

Στην Α' και Β' δημοτικου ψωμοτυρι και φρεσκο χυμο πορτοκαλι

Στις αλλες ταξεις του δημοτικου θυμαμαι μια περιοδο που επαιρνα τοστ με γιαουρτι και λουκανικο,αργοτερα το βαρεθηκα και επαιρνα τοστ με ελιες ή τοστ με τυρι φετα ή τοστ με σαλαμι και κασερι.Ειχα μια αδυναμια στο τοστ

Δεν ετρωγα τιποτα ουτε στο γυμνασιο ουτε στο λυκειο(ειχα τετοιο αγχος που δεν κατεβαινε τιποτα),περιμενα μεχρι να φτασω στο σπιτι

ΥΓ: κυλικειο δεν υπηρχε στο δημοτικο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κλασικό κολατσιό το τοστ. Και εγώ έπαιρνα από το σπίτι μου. Η κουκουρούκου που έπαιρνα επίσης μαζί με το τοστ, πιάνεται για κολατσιό?
 
Απο αυτα που θυμαμαι δεν εφερνε κανεις ή εφερναν ελαχιστοι. Ολοι προτιμουσαν την καντινα. Μαλιστα απο ενα σημειο και μετα θεωρουταν παραξενο να κρατας κολατσιο. Ενα μηλο ηταν ενταξει αλλα το ᾽᾽σαντουιτς απο το σπιτι᾽᾽ ειδικα στα 80ς ειναι σχεδον κατακριτεο. Νομιζω καποια στιγμη οι καντινες αλλαξαν αυτα που πουλουσαν και εγιναν πιο υγιεινα και θρεπτικα προς μεγαλη απογοητευση των παιδιων που αντι για σοκολατα και τοστ εβρισκαν μονο κουλουρι Θεσσαλονικης και χυμους!

Καποια στιγμη μας μοιραζαν και φρεσκο γαλα αλλα πολλοι απλα επαιζαν αντι να το πινουν πετοντας το ας πουμε απο το παραθυρο για να εκτιναχτει παντου, θυμαμαι τρελλες σπαταλες και στην καντινα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Πάντως τα περισσότερα σχολικά κυλικεία,για να μην πω όλα, πωλούν ανθυγειινά προιόντα...
Επίσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είχαμε και παγωτά στο κυλικείο, λίγο πριν ή μετά το Πάσχα που άνοιγε ο καιρός...
 
απιστευτο το κολλατσιο!!!!!!!!!
 
Αγόραζα κουλούρι ή σταφιδόψωμο. Πολλές φορές μαζί με το κουλούρι αγόραζα και ένα kiss (το συνδίαζα με το κουλούρι! :p ) τὀτε είχε πορτοκαλί συκευασία, και στην άκρη 2 σκιές αντάμα.

Επίσης έπαιρνα τυρόπιτα ἠ κἐικ της μαμάς, που όμως θρυμάτιζα για να πετάξω και καλά από την πετσέτα (στο νήπιο )τα ψίχουλα στο καλαθάκι της τάξης.
 
Αδέρφια στις δυο τελευταίες τάξείς του δημοτικού την πέρασα φίνα η θεία μου είχε το κυλικείο και έπαιρνα τζάμπα οτι ήθελα στο γυμνάσιο και το λύκειο δεν έπαιρνα σχεδόν ποτέ τίποτα και ήμουν-όπως και είμαι-σαν τηλεγραφόξυλο.Αυτά απο εμένα.
 
Θυμάμαι το ταπεράκι με ψωμάκι τυρί και σαλάμι και μία Αμίτα όπως επίσης ψωμάκι με μερεντάκι σε νηπιαγωγείο και πρώτες τάξεις του δημοτικού. Μετά από 5η και 6η αγοράζαμε κανονικά από το κυλικείο.
 
Πίσω
Μπλουζα