Κουίζ : Μίκυ Μάους !!!

Rinus Cesar είπε:
Σωστά όλα αυτά !!! Ο Μόμπι Ντακ παίρνει το πλοιάριό του για να πάει στις πιο περίεργες αποστολές [τις οποίες αναθέτει - ποιος άλλος ?? - ο Σκρουτζ], συνήθως σε τροπικά νησάκια μέ άγριους κατοίκους : π.χ. για να πάει σε κάποιο νησάκι για να βρει τη στρουθοκάμηλο που κάνει χρυσά αυγά [ :eek: o_O] κλπ κλπ ..... Όμως, το πλοιάριό του δεν είναι για μεταφορά φορτίων [ασχέτως αν ο καπετάνιος του έχει χρυσή καρδιά και δεν χαλάει το χατίρι στον Σκρουτζ, όταν του ζητάει να πάει με το πλοιάριό του στα πιο περίεργα μέρη] !!! Για ποιο σκοπό είναι προορισμένο το πλοιάριό του ???
Και σε κάθε ταξίδι του έχει για βοηθό του κάποιον από την υπόλοιπη "παρέα" !!! Έτσι, στις ιστορίες που έχω διαβάσει υπήρξε πλήρωμα του σκάφους ο Φέθρυ [όπως σωστά απαντήσατε], ο Ντόναλντ, ο Κύρος Γρανάζης, ο Σκρουτζ, ακόμη και ... ο Γκαστόνε !!! Όμως, κάποιος έχει κάνει τα περισσότερα ταξίδια με το πλοιάριο του Μόμπι !!! Για να σας βοηθήσω : Είναι ο ίδιος που εμφανίζεται ως [άχρηστος] βοηθός και στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ ....
α,τώρα το θυμήθηκα,για ανέλκυση είναι,θησαυρών κυρίως.
 
sunset89 είπε:
και ο αχρηστος βοηθος μηπως ειναι ο Πασχαλης;
Πολύ σωστά sunset !!! Αυτό, τουλάχιστον, διαβάζαμε στα Μίκυ Μάους των 80ς σχετικά με τον τεμπέλη και χοντρούλη Πασχάλη [σημειωτέον, αυτός δεν είναι πάπιος, είναι χήνος] : Όποτε δεν κοιμόταν στον αχυρώνα της Γιαγιάς Ντακ, τον βρίσκαμε να κοιμάται ... στο πλοιάριο του Μόμπι Ντακ [συνήθως πάνω από τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά ... υποτίθεται ότι ο Μόμπι τον έστειλε να σφουγγαρίσει του πλοιάριο, αλλά αυτός ... ] ....

.... το οποίο πλοιάριο του Μόμπι είναι φαλαινοθηρικό !!! Εμείς οι "παλαιότεροι" έτσι το γνωρίσαμε : με ένα κανονάκι στην πλώρη του, απ' το οποίο προεξέχει ένα μυτερό καμάκι, πάντα σε ετοιμότητα να καμακώσει τις φάλαινες !!! Έλα, όμως, που οι φάλαινες έγιναν "προστατευόμενο είδος" ... έτσι, στις μεταγενέστερες ιστορίες με τον Μόμπι Ντακ το πλοιάριο του Μόμπι έπρεπε να προσαρμοσθεί στο "πνεύμα των καιρών" : Αφαιρέθηκε το κανονάκι με το καμάκι από την πλώρη του !!! Κι έτσι, έγινε "πλοιάριο για ανεκλύσεις θησαυρών" [προς όφελος του Σκρουτζ φυσικά], για μεταφορές εμπορευμάτων [πάλι προς όφελος του Σκρουτζ] κλπ κλπ ....

Πάντως, το δελφίνι - πιστός φίλος του Μόμπι Ντακ δεν άλλαξε : Εξακολουθεί να είναι ο Πόρπυ, που ακολουθεί το πλοιάριο σε όλα τα ταξίδια βγάζοντας τον ήχο : "χαρνκ χαρνκ" !!!
 
sunset89 είπε:
1 φαντομ ντακ3 Πανταξιος

Σωστα αν και καπου ειχα διαβασει κ Πελοπιδα εναν βοηθο του!!!Με τοσους που εχει ομως :D Τωρα μας μενει ο ηρωας που μεταμορφωνεται η Νταιζυ...Αντε κι αλλο ενα την γραμματεα του Σκρουτζ πως την λενε.
 
Τη γραμματεα του Σκρουτζ τη λενε "Δεσποινις Ευταξια".

Αλλα ποτε σε ιστορια δεν πετυχα μεταμορφωση της Νταιζη απο οσο θυμαμαι :) Πρεπει να ειναι παλιας φουρνιας κι αυτο
 
sunset89 είπε:
Αλλα ποτε σε ιστορια δεν πετυχα μεταμορφωση της Νταιζη απο οσο θυμαμαι :) Πρεπει να ειναι παλιας φουρνιας κι αυτο
Χε χε ... ακριβώς : με κάτι τέτοια προδίδουμε τα χρονάκια μας #) #) ..... γι' αυτό θα επισημάνω και ότι στα 80ς ο υπηρέτης του Σκρουτζ λεγόταν "Άρμανδος" !!! Μερικά χρονάκια μετά, όταν και άρχισε να εμφανίζεται πιο συχνά, καθιερώθηκε το "Παντάξιος" !!!!!

Στο μεταξύ ... ελπίζω να θυμηθεί κάποιος τη σούπερ ηρωίδα / μεταμόρφωση της Νταίζη !!! ;) ;)
 
Οντως ειναι παλια φουρνια(εχω σωσει μερικα και τα διαβαζω να περναει η ωρα) να το παρει το ποταμι η να περιμενουμε λιγακι?
 
Η μασκοφορα ηρωιδα της Νταιζη ειναι η φαντομινα...
 
thouvou21 είπε:
Η μασκοφορα ηρωιδα της Νταιζη ειναι η φαντομινα...
αν δεν κάνω λάθος είχε εμφανιστεί και σε μια σειρά που είχε παρουσιαστεί στο μίκυ μάους πριν 2-3 χρόνια,μου διαφεύγει το όνομα τώρα (είχε γίνει και μέρος της σειράς τα μεγάλα σήριαλ)
 
thouvou21 είπε:
Η μασκοφορα ηρωιδα της Νταιζη ειναι η φαντομινα...
Ευχαριστούμε για την πληροφορία, δεν το θυμόμουν !!! Επίσης, κάνοντας ψάξιμο στι google στο όνομα "Φαντομίνα", θυμήθηκα το πρώτο όνομα, με το οποίο εμφανίσθηκε στα 80ς η Νταίζη ως σούπερ ηρωίδα : Μάρβελ Ντακ !!!

 


Πάντως, παρόλο που η ιδέα να "φτάξουν" το alter ego του Ντόναλντ, τον σουπερήρωα Φάντομ Ντακ, αποδείχθηκε "φοβερή" και ο Φάντομ κέρδισε πολλούς θαυμαστές, μάλλον ... δεν συνέβη το ίδιο και με τη Φαντομίνα / Μάρβελ Ντακ !!! Η "εκδοχή" της Νταίζης Ντακ σε σουπερ-ηρωίδα [και αντίπαλον δέος του Φάντομ Ντακ] έχω την εντύπωση ότι δεν "έπιασε" κι έτσι ... η Φαντομίνα /Μάρβελ Ντακ εμφανίσθηκε σε λιγοστές ιστορίες !!! Θυμάμαι, επίσης, και την "εφευρέτρια" της στολής της σουπερ-ηρωίδας, μια κυρία ξανθιά με γυαλάκια που δήλωνε "μαθήτρια του Κύρου" !!! Βλέπετε, όταν ήμουν μικρός διάβασα το τεύχος όπου η εν λόγω σουπερ-ηρωίδα έκανε το "ντεμπούτο" της στα Μίκυ Μάους μας, ως Μάρβελ Ντακ [τα .. χρονάκια για μια ακόμη φορά δεν κρύβονται #) #)]

Ας πάρει, όμως, το ποτάμι και τη δική μου αναπάντητη ερώτηση : Η γάτα του Ντόναλντ λέγεται Μίτσα και είναι "σιαμέζα" !!! Είναι χαδιάρα, πολύ γλυκιά και αγαπά όλο το "παπιο-συνάφι" [απολαμβάνοντας τα χάδια τους] εκτός από έναν : τον Φέθρυ !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες με τα χρονια πολλα ονοματα αλλαζουν...Βεβαια τα κλασικα παραμενουν ιδια... :) Οσο για την μασκοφορα οντως σε 2-3 την εχω δει ενω ο φαντομ ειναι σε παρα πολλες ιστοριες.
 
Ας βάλω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις :D

1. Πώς ονομαζόταν ένας υποψήφιος αρραβωνιαστικός της Μάτζικα Ντε Σπελ, που εμφανίστηκε σε ελάχιστες ιστορίες;

2. Πώς ονομαζόταν η... εκρηκτική αδερφή του Σκρουτζ Μακ Ντακ, όπως παρουσιάστηκε στον "Βίο και Πολιτεία" του;

3. Ονομάστε 2 μεγάλους εχθρούς του Σκρουτζ.
 
2. Βολκάνα

2. Μουργόλυκοι Ματζικά ντε σπελ
 
3. Σωστά. Και για να το κάνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένο, ας βάλουμε εχθρούς ίδιας... οικονομικής ευχέρειας! :D
 
Ο πρωτος ειναι ο Ρομπαξ, ασπονδος εχθρος του Σκρουτζ και ο δευτερος ο χρυσοκουκης!!!
 
Υπεροχα! Και τον αρραβωνιαστικο της Ματζικα τον ξερει κανεις η να τον παρει το ποτάμι? :p
 
Καθαρα στην τυχη τωρα, να ειναι το μαυρο φάντασμα, γιατι θυμαμαι μια τετοια ιστορια...
 
Με χαρά είδα ότι ξέρω τα περισσότερα, μόνο ο Μόμπυ Ντακ με δυσκόλεψε! Το βρήκαν άλλοι όμως! Αν δεν απαντήθηκε κάτι ρωτήστε! Ο Οράτιος έχει το επώνυμο Χαλινάρης! Ο Ήτα-Βήτα είναι ο ένας από τους 2 εξωγήϊνους φίλους του Μίκυ: έχει και τον Μπιπ-Μπιπ, επίσης δημιούργημα του Σκάρπα, που εμφανίζεται στην πρώτη ιστορία του Μίκυ Μάους! Ο Μπιπ-Μπιπ είναι ένα άτομο που εξανθρωπίστηκε, έτσι έχει ακόμα τα μπαλάκια να γυρνάνε γύρω απ' το κεφάλι του! Έχει και ατομικό σκύλο! Η Παπερέτα είναι επίσης δημιούργημα του Σκάρπα! Ο Κουάκ είναι δημιούργημα του Τζώρτζιο Καβατσάνο, όπως και η Μάρβελ Ντακ! Ο Ντόναλντ έκλεψε την στολή του Φαντομιά για να γίνει Φάντομ Ντακ! Σε 1 μόνο ιστορία 59 σελίδων, που εκδόθηκε μόνο 1 φορά σε Κλασικά, αναφέρεται ότι ο συγχωρεμένος ο Φαντομιάς είχε και σύζυγο: την Τερέζα Δάρμα Βακόστα! Ωραία στολή είχε! Το ξέρουμε γιατί στην ιστορία αυτή γίνεται πάρτυ μασκέ και η Νταίζη ντύνεται Τερέζα Δ. Βακόστα!

Παλιά μου άρεσαν και οι ιστορίες του Μίκυ Κιντ με τον Γκούφυ Μπαμ και την ξαδερφούλα! Η ξαδερφούλα ήταν ένα κογιότ, αλλά ο Γκούφυ Μπαμ το θεωρούσε μετενσάρκωση της ξαδέρφης του!..

:D Επίσης παρατήρησα από μικρός ότι οι ιστορίες με κωδικό από Ι-900 έως Ι-999 είχαν απίστευτες ιστορίες με Φάντομ Ντακ! Τυχερά εκείνα τα παιδιά! Και εκείνες με κωδικό από Ι-1200 έως Ι-1299 φοβερές αστυνομικές ιστορίες με τον Μίκυ ντεντέκτιβ! Το Μίκυ Μάους εξέδωσε με τη σειρά εκείνες τις ιστορίες, μετά αποσπασματικά κάποιες από Ι-1300 και Ι-1400, όπως οι Αγώνες του Αργκαάρ, και μετά τίποτα! Μόνο της μοντέρνας σχολής, από αυτές που δεν διαβάζονται! Ίσως οι καλύτερες ιστορίες να μην έχουν εκδοθεί ποτέ στα Ελληνικά!.. :precry:

Θυμάται κανείς 1 ιστορία σε 7 επεισόδεια, που ξεκινούσε από το τεύχος 1040 και έπιανε ως το 1046? Είχε πρωταγωνιστή τον Σενιόρ Σκρουτζ και προσπαθούσε να μας κάνει και μαθήματα Ιταλικής Ιστορίας! Σε κάποια φάση γινόταν ένα άλμα στο μέλλον και ο Σενιόρ Σκρουτζ γινόταν Σιορ Σκρουτζ! Θυμάστε τον τίτλο ή να το πάρει το ποτάμι?

:cool: Ο Ζάτοπεκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως καθ. Αστρολέγης, στην ιστορία Ζωδιακή Πέτρα! Μετά, όταν διαπίστωσαν ότι εμφανίζεται και σ' άλλες ιστορίες, του δώσανε το πιο συμβατικό όνομα Ζάτοπεκ! Έχει ανακαλύψει την μηχανή του χρόνου αλλά, εξ όσων γνωρίζω, τίποτ' άλλο! Εφευρέτη θα απαντούσα τον Λούτβιχ Φον Ντρέϊκ! Αυτός φτιάχνει πράγματα και μάλιστα και κατά παραγγελίαν!..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
έχει και τον Μπιπ-Μπιπ, επίσης δημιούργημα του Σκάρπα, που εμφανίζεται στην πρώτη ιστορία του Μίκυ Μάους! Ο Μπιπ-Μπιπ είναι ένα άτομο που εξανθρωπίστηκε, έτσι έχει ακόμα τα μπαλάκια να γυρνάνε γύρω απ' το κεφάλι του!

 


Πω πωωω, τι μού θύμησες !!! Την ιστορία αυτή τη διάβασα στο 1000ό τεύχος του Μίκυ Μάους !!! Αυτό το τεύχος ήταν συλλεκτικό, καθόσον "ενσωμάτωσε" το 1ο τεύχος του Μίκυ Μάους που εκδόθηκε στην Ελλάδα !!! Μόλις ανακοινώθηκε σε κάποιο τεύχος [λίγο πριν το 1000ό] ότι στο 1000ό τεύχος θα ενσωματωθεί και το 1ο τεύχος [εκδοθέν περί τα τέλη των 60ς].... αρχίσαμε να μετράμε τις μέρες μέχρι να εκδοθεί το τεύχος 1000 !!! Η δε ιστορία του 1ου τεύχους, με πρωταγωνιστές τον Μίκυ και τον Μπιπ - Μπιπ, λεγόταν "Στις πηγές των Μογγόλων" και ... μάς άρεσε πάρα πολύ, δεν χορταίναμε να τη διαβάζουμε ξανά και ξανά !!! Πάντως, τον Μπιπ - Μπιπ δεν τον συνάντησα ξανά σε άλλη ιστορία, εκτός από αυτήν του 1ου [και ... 1000ού] τεύχους !!! Ενώ τον Ήτα Βήτα τον συναντήσαμε σε πολλές ιστορίες !!! Να κι ένα βιντεάκι απ' το YouTube με το 1000ό τεύχος : http://youtu.be/pFMBF2DiMow

Ο Ντόναλντ έκλεψε την στολή του Φαντομιά για να γίνει Φάντομ Ντακ!

Ωωω, την έχω διαβάσει αυτή την ιστορία, σε ένα "Κλασικό" !!! Ο Ντόναλντ βρήκε τη στολή του Φαντομία σε μια εγκατελειμμένη βίλα, την οποία είχε κληρονομήσει ο - όχι, όχι ο Ντόναλντ, λάθος καταλάβατε !!! - Γκαστόνε [ποιος άλλος ???], αλλά το γράμμα, που ειδοποιούσε τον Γκαστόνε για την κληρονομιά, ταχυδρομήθηκε κατά λάθος στον Ντόναλντ !!! Σε αυτή τη βίλα βρήκε και το ημερολόγιο του Φαντομία και ... εγένετο Φάντομ Ντακ !!!

Παλιά μου άρεσαν και οι ιστορίες του Μίκυ Κιντ με τον Γκούφυ Μπαμ και την ξαδερφούλα! Η ξαδερφούλα ήταν ένα κογιότ, αλλά ο Γκούφυ Μπαμ το θεωρούσε μετενσάρκωση της ξαδέρφης του!..
Πω πωωω ... τι μού θύμησες !!! Μίκυ Κιντ και Γκούφη Μπαμ σε .... περιπέτειες γουέστερν !!! Από αυτούς έχω πετύχει 2-3 ιστορίες που είναι ... απολαυστικές !!! Και ... μού ήρθε η φλασιά για μία ακόμη ερώτηση - κουίζ [είμαι σίγουρος ότι θα την απαντήσεις ;) ;)]:

- Ο Γκούφη Μπαμ πώς αποκαλεί το όπλο του ??? Σε τι είδους θήκη το βάζει ???
 
Α ναι! Σε θήκη μουσικού οργάνου! Αλλά δεν θα πω πώς το έλεγε! Για να δούμε αν το θυμάται κανείς άλλος!..

Τον Μπιπ-Μπιπ τον συνάντησα και σε μια ακόμη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γκάντσο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα