Κουίζ : Retro τηλεοπτικές διαφημίσεις

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
319
Για να δούμε φίλοι μου .... Τα θυμόμαστε τα παλιά τηλεοπτικά σποτάκια ??? Προσωπικά, τις διαφημίσεις, που σχετίζονται με τις κατωτέρω ερωτήσεις, τις θυμάμαι με τις πιο γλυκιές παιδικές / εφηβικές αναμνήσεις !!! Ας μην ξεχνάμε ότι και η διαφήμιση είναι "τέχνη" [και μάλιστα ... απαιτητική] !!! Πάμε λοιπόν ....

1/ Σύμφωνα με το παλιό διαφημιστικό σποτ, σε ποιες πόλεις έχει ανοίξει καταστήματα ο "Σαράφης" ???

2/ Αυτή η κολώνια "τραβάει τους άνδρες από τη μύτη" #) #)!!! Για ποια κολώνια πρόκειται ???

3/ Ποιο τραγούδι είχε για μουσική επένδυση τ διαφημιστικό σποτάκι της εν λόγω κολώνιας [που τραβάει τους άντρες απ' τη μύτη] ???

4/ "Οι πατάτες τι μπελάς / τα χεράκια σου χαλάς / βρε τι σού 'μελε να πάθεις / θα σε σώσει ο ...." ??? Ποιος θα σε σώσει ;) ;)????

5/ Ένας πολύ σπουδαίος και αγαπημένος Έλληνας συνθέτης έγραψε τη μουσική στο διαφημιστικό σποτ "σήμερα τα μακαρόνια είναι Κορώνα" !!! Ποιος συνθέτης ???

6/ Σε διαφήμιση ενός αυτοκινήτου ακουγόταν το τραγούδι "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο" που έχει πει η Τσανακλίδου, με διαφορετική φωνή και διαφορετικά λόγια, που προσαρμόσθηκαν στις ανάγκες του σποτ [δηλαδή για να διαφημίσουν το αυτοκίνητο] !!! Ποιο αυτοκίνητο διαφημίσθηκε με αυτό το τραγούδι ???

7/ Ποιο ούζο είναι "το ούζο των ανθρώπων της θάλασσας" ???

8/ "Πάμε διακοπές με την ..." ??? Με ποια κούκλα πάμε διακοπές ???

9/ Για ποιο προϊόν τέλειωνε το διαφημιστικό σποτ με την ατάκα : "τώρα δαγκώνω και σίδερα" ????

10/ Στη διαφήμιση ενός εντομοκτόνου βλέπαμε έναν φυλακισμένο [με τη ριγέ στολή της φυλακής] μέσα στο κελλί του να ... προειδοποιεί τα κατσαριδάκια του τα γλυκά ότι ... έρχονται να ψεκάσουν με αυτό το εντομοκτόνο κι ότι ... πρέπει να φύγουν !!! Τα κατσαριδάκια αυτά είχαν ... και ονόματα :o :O:O !!! Τα θυμάστε τα ονόματά τους ???

4. Μπαρμπα-στάθης; λολ! δεν το ξέρω από την ομοιοκαταληξία το έβγαλα!

Ακριβώς, ο μπαρμπα Στάθης θα σε σώσει !!!! Πολύ σωστά !!!

Λογικό είναι να μην γνωρίζεις το σποτάκι, καθόσον, αν γεννήθηκες το 1989, όπως γράφει το ψευδώνυμό σου, την εποχή που παιζόταν ήσουν αγέννητος !!!

1)Σαραφης στην Αθηνα, Σαραφης στο Παρισι, σαραφης στα Τρικαλα (??)

2) La Tipa

5)Λουκιανος Κηλαηδονης (?)

10)Τακη Μακη Σουλα (?)

Rinus Cesar είπε:
Ακριβώς, ο μπαρμπα Στάθης θα σε σώσει !!!! Πολύ σωστά !!!
Λογικό είναι να μην γνωρίζεις το σποτάκι, καθόσον, αν γεννήθηκες το 1989, όπως γράφει το ψευδώνυμό σου, την εποχή που παιζόταν ήσουν αγέννητος !!!
Ακριβώς όπως τα λες! Σωστά κατάλαβες για τη χρονιά, μόνο που ήμουν αγέννητη! :D

6. Fiat Panda

7. Ουζο Καραβακι

8. Με τη Bibi - bo

1)Σαραφης στην Αθηνα, Σαραφης στο Παρισι, σαραφης στα Τρικαλα (??)

Πολύ - πολύ σωστά !!! Και μάλιστα, αν θυμάστε, το σποτ πήγαινε ... "κλιμακωτά" : Στο πρώτο διαφημιστικό σποτ ακούγαμε : "Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα" !!! Μετά από κάμποσους μήνες, όμως .... το σποτ "μας έστειλε" : Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, τώρα και στο Παρίσι !!!!!!

2) La Tipa

Πολύ σωστά !!! Κι όποιος το έχει αυτό το διαφημιστικό σποτ σωσμένο, παρακαλείται να το ανεβάσει στο YouTube άμεσα !!!

10)Τακη Μακη Σουλα (?)

Μπράβο !!! Αυτή ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση, κατά τη γνώμη μου, και την πέτυχες !!! Αν δεν απατώμαι, εκείνη η καταπληκτική, ιδιοφυής, ευρηματική κλπ διαφήμιση ήταν για το Baygon και τον φυλακισμένο τουν υποδυόταν ο Πουλικάκος !!! Η ατάκα του : Μάκη, Τάκη, Σούλα, κατσαριδάκια μου γλυκά, φοβάμαι πως πρέπει να φύγετε και να μην ξανάρθετε για πολύ καιρό !!! Φύγετε, φύγετε .... " και ... καπάκι έδειχνε τον δεσμοφύλακα να καταφθάνει ... με ένα Baygon !!!!!

5)Λουκιανος Κηλαηδονης (?)

Λυπάμαι, φίλε μου, αλλά αυτή η απάντηση είναι λάθος !!! Δεν πειράζει όμως ....

[Μάλλον σε μπέρδεψε το γεγονός ότι ο Κηλαηδόνης έγραψε μουσική για πάρα πολλά διαφημιστικά σποτ των 80ς (και μάλιστα .... είχα την εντύπωση ότι τα τραγουδούσε κι ο ίδιος !!! Όμως, πριν μερικά χρόνια διάβασα μια συνέντευξή του, στην οποία αποκάλυψε ότι .... τα τραγουδούσε ένας τραγουδιστής που έμοιαζαν οι φωνές τους ) !!! ] !!!

6. Fiat Panda

Πολύ σωστά !!! Κι αυτή ήταν, κατά τη γνώμη μου, δύσκολη ερώτηση αλλά ... μπράβο που το θυμάσαι !!!

7. Ουζο Καραβακι

Όχι, δεν πρόκειται γι' αυτό το ούζο !!! Πάντως, τη διαφήμιση για το ούζο, που αφορά η ερώτησή μου, την είδα πολύ πρόσφατα στο YouTube [με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση φυσικά] .....

8. Με τη Bibi - bo

Μα φυσικά !!! Φαντάζομαι, κι εσύ όταν ήσουν μικρή είχες τη Bibi Bo για παρέα σου στις διακοπές .......

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
5. Μάνος Λοΐζος ...

Πολύ σωστά !!! Εκείνη η πολύ ωραία παλιά διαφήμιση της κολώνιας La Tipa είχε για μουσική επένδυση τις .... "ξεγυρισμένες πιανιές" [!!!] της εισαγωγής του In Jeopardy του Hodgson [ο οποίος στη συναυλία του πριν λίγα χρόνια στο Μπάντμιντον .... όσο κι αν φώναζα "Ιν Τζέπερντιιιιι" δεν το έπαιξε δυστυχώς .... πάντως η συναυλία του ήταν πάρα πολύ καλή ... ] .... Μακάρι να δούμε και το σποτάκι κάποια στιγμή μετά από τόοοσα χρόνια ...

Και πράγματι .... Ο Λοϊζος έγραψε τη μουσική για τα μακαρόνια "Κορώνα" !!! Πολύ σωστά !!!!

Κατόπιν τούτου, οι αναπάντητες ερωτήσεις που μένουν είναι οι εξής :

7/ Ποιο ούζο είναι "το ούζο των ανθρώπων της θάλασσας" ???

9/ Για ποιο προϊόν τέλειωνε το διαφημιστικό σποτ με την ατάκα : "τώρα δαγκώνω και σίδερα" ????

Α, για την ερώτηση 7: Μήπως ήταν το Ούζο Τσάνταλη; Επίσης , για τα κατσαριδάκια, το Σούλα, το άκουγα "Σούρα"!!!!!! :) )))))

Να κάνω κι εγώ 3 ερωτησούλες;

11. Τώρα που ήρθε το........? τώρα κι εγώ κάνω τα τζάμια! (Ποιο ; )

12. Σε ποια διαφήμιση έλεγε: "Απλώς, κρεμάστε την;"

13. Ποια ατάκα που έλεγε ένα μωρό και σε ποια διαφήμιση την δανείστηκαν αυτούσια οι "Τρεις Χάριτες" (1990-92);

Τελικά η ερώτησή μου υπ' αριθμ. 7 είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι τη φανταζόμουν !!! Οπότε ... ας την πάρει το ποτάμι !!! Το ούζο ΒΟΤΡΥΣ είναι το ούζο των ανθρώπων της θάλασσας !!! Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βιντεάκι από το 0 : 50 κι εφεξής, με διαφημίσεις πριν τον τελικό Μουντιάλ του '82 !!! Και μάλιστα ... στο βιντεάκι αυτό οδηγήθηκα διαβάζοντας ποστ εδώ στο Retromaniax, που ανάρτησε ο συμφορουμίτης vosporos στις 2 - 4 - 2010 !!!

Η διαφήμιση αυτή από την πρώτη στιγμή, σε πολύ μικρή ηλικία, "έγραψε" μέσα μου [ίσως φταίει η νησιώτικη καταγωγή μου] !!! Το πρώτο που είχα πει [κι ακόμη λέω] είναι : "αχ, να ήμουν στην παρέα των ψαράδων πάνω στο καϊκι και να πίνω μαζί τους τα ουζάκια μου με τον καλύτερο μεζέ ever, που δεν είναι άλλος από τα τηγανιτά ψαράκια β΄ διαλογής που βλέπουμε στο σποτάκι" !!!!!!

11. Τώρα που ήρθε το Famozo

12. Τη Vapona [θα την κρεμάσωωωωω !!!]

το 13 του συμφορουμίτη δεν το γνωρίζω ....

Την άλλη ερώτησή μου [με την ατάκα "τώρα δαγκώνω και σίδερα"] την αφήνω για λίγο ακόμη !!! Είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα τη θυμηθεί !!!

Το 13 μήπως είναι το "Καταλάβατε ή μήπως θέλετε να κάνω και κακα;;;"

Μέχρι να απαντηθεί η ερώτησή μου :

Για ποιο προϊόν τέλειωνε το διαφημιστικό σποτ με την ατάκα : "τώρα δαγκώνω και σίδερα" ????

και μέχρι ο συμφορουμίτης stakovios να επιβεβαιώσει την ορθότητα των απαντήσεων του δικού του κουίζ, μου ... δημιουργήθηκε η διάθεση να επανέλθω με καινούριο ερωτηματολόγιο !!! Θα προσπαθήσω, όσο το δυνατόν, οι ερωτήσεις να μην είναι δύσκολες, να αφορούν πράγματα που, κατά τη γνώμη μου, μάλλον πολλοί από εμάς τα θυμούνται !!! Λοιπόν :

1/ Ο αγαπημένος μας ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης εκεί στα 80ς διαφήμισε, με τον πλέον απολαυστικό / σπαρταριστο τρόπο, προσφέροντάς μας πολύ γέλιο, δύο παγωτά της ΕΒΓΑ !!! Ποια παγωτά είναι αυτά ???

2/ Ποιες πάνες "κρατούν τα συννεφάκια μας στεγνά" ???

3/ "Αν κάποιος άγνωστος σάς χαρίσει ξαφνικά λουλούδια, είναι γιατί τον άγγιξε το ... " ... Τι τον άγγιξε ???

4 / Στη διαφήμιση κάποιου παγωτού ακουγόταν το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου "Εσύ κι εγώ, εγώ κι εσύ, μόνοι πάνω στη γη" !!! Σε ποιανού παγωτού ???

5/ Περί τα τέλη των 80ς η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιξε σε διαφημιστικό σποτ για έναν καφέ !!! Για ποιον καφέ ???

6/ Ο Μάικλ Νάιτ και ο ΚΙΤ έκαναν κι αυτοί ένα πέρασμα από την Ελλάδα για να παίξουν σε διαφημιστικό σποτ !!! Θυμάστε σε ποιο ???

7/ "Ωραίος τρόπος να χαίρεστε πατάτες, με τον περίφημο ..." .... Ποιον περίφημο ???

8 / Ο αλησμόνητος και πολύ - πολυ αγαπημένος Θανάσης Βέγγος [R.i.p.] είχε παίξει σε διαφημιστικό σποτ κάποιας μπύρας !!! Θυμάστε ποιας μπύρας ???

9 / "Πού πήγε ο λεκές ???" ??? "Τον πήρε .... " .... Τι τον πήρε, λοιπόν, τον λεκέ ???

10 / Ο Φίλιππος Σοφιανός εκεί στα 80ς είχε παίξει σε διαφημιστικό σποτ κρασιού !!! Για ποιο κρασί ????

1. Ice Burger

10. Apelia (καλά αυτός και γάλατα διαφήμιζε)

Πολύ σωστά και στις δύο sunset !!!

Εκτός, όμως, από το ice burger, ο Λογοθέτης διαφήμισε ένα, ακόμη, παγωτό της ΕΒΓΑ !!! Το θυμάστε ????

Για τις 3 ερωτήσεις, σωστότατοι όλοι! Μένει μόνο η μάρκα της πάνας.

2/ Ποιες πάνες "κρατούν τα συννεφάκια μας στεγνά" ???

Τα γελαστά μωρά φοράνε μόνο Πάντι Σλιπ. Οπ, νομίζω ότι τις έλεγαν Ultra Nannys!

3/ "Αν κάποιος άγνωστος σάς χαρίσει ξαφνικά λουλούδια, είναι γιατί τον άγγιξε το ... " ... Τι τον άγγιξε ???

Το Impulse, και συγκεκριμένα η μυρωδιά του!

7/ "Ωραίος τρόπος να χαίρεστε πατάτες, με τον περίφημο ..." .... Ποιον περίφημο ???

Μήπως ο πουρές Knorr; Θυμάμαι που έλεγε η νοικοκυρά: "Μα φυσικά, να ταλαιπωρούμαι με πατάτες, τώρα που υπάρχει ο υπέροχος πουρές Κνορ;". Εκτός κι αν διαφήμιζε κέτσαπ!

8 / Ο αλησμόνητος και πολύ - πολυ αγαπημένος Θανάσης Βέγγος [R.i.p.] είχε παίξει σε διαφημιστικό σποτ κάποιας μπύρας !!! Θυμάστε ποιας μπύρας ???

Άλεν μπίρεν Καπούτ , έλεγε! Και μετά το είχε γυρίσει και σε νέα βερσιόν, με τον ίδιο να απαντά στον ίδιο: Καπούτ, γκαρσόνι μου, καπούτ!

9 / "Πού πήγε ο λεκές ???" ??? "Τον πήρε .... " .... Τι τον πήρε, λοιπόν, τον λεκέ ???

Το Εύρηκα! Έπαιρνε και κιτρινίλες!

5. Καφες φιλτρου Continental

6. Express Service

Οπ, νομίζω ότι τις έλεγαν Ultra Nannys!

Πολύ σωστά !!! "Τα Ultra Nannys σαν στυποχαρτάκι, κρατούν τα συννεφάκια σας στεγνά" !!!

Το Impulse, και συγκεκριμένα η μυρωδιά του!

Ακριβώς !!! Και ... δώστου οι άντρες να αρπάζουν ανθοδέσμες όπου τις βρούνε και ... να κυνηγούν τις περαστικές για να τις προσφέρουν [και μάλιστα ... πλουτίζοντας τους ανθοπώλες, καθόσον, από τη βιασύνη τους για να προλάβουν τη "μοιραία γυναίκα", δεν ζητούσαν ούτε ρέστα από τα χαρτονομίσματα που έδιναν για τα λουλούδια !!! ] !!!

Μήπως ο πουρές Knorr;

Όχι, δεν είναι ο Knorr .... είναι ένας άλλος πουρές που αντιστοιχεί σε αυτό το "σλόγκαν" !!!

Άλεν μπίρεν Καπούτ , έλεγε! Και μετά το είχε γυρίσει και σε νέα βερσιόν, με τον ίδιο να απαντά στον ίδιο: Καπούτ, γκαρσόνι μου, καπούτ!

Όλα αυτά πολύ σωστά τα θυμάσαι !!! Όμως ... η μάρκα της μπύρας θυμάσαι ποια ήταν ???

Το Εύρηκα!

Πολύ σωστά !!! Φοβερή εκείνη η γιαγιά με το μπαστούνι, που, την ώρα η "τσαχπινούλα" και δροσερή εγγονή της, φορώντας τα καθαρά της ρούχα, ετοιμάζεται να βγει βόλτα τη σταματάει, βάζει τα γυαλιά της και τη ρωτάει : "Μα πού πήγε ο λεκές ???" ??? Και η κοπελιά, με ένα πολύ γλυκό χαμόγελο απαντάει στη γιαγιά : "τον πήρε το Εύρηκα" !!!!

5. Καφες φιλτρου Continental

6. Express Service

Πολύ σωστά και τα δύο !!! "Ε, να μην πιω κι εγώ έναν καφέ ???", έλεγε η Αλίκη .... "Εφκαρίστο εξπρές σέρβις", έλεγε ο Μάικλ Νάιτ, ενώ ο ΚΙΤ, κάτω από τα Μετέωρα, "Απίστευτο, πότε έφτασαν ???" ???

Έτσι, μένουν αναπάντητα τα εξής :

1/ Εκτός από το ice burger, ποιο άλλο παγωτό της ΕΒΓΑ διαφήμισε ο Ηλίας Λογοθέτης ???

4 / Στη διαφήμιση κάποιου παγωτού ακουγόταν το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου "Εσύ κι εγώ, εγώ κι εσύ, μόνοι πάνω στη γη" !!! Σε ποιανού παγωτού ???

7. Με το βελούδινο πουρέ... Maggi!

Πίσω
Μπλουζα