"Κουζινικά"

Candy4ever είπε:
Καταπληκτική ιστοσελίδα, απίθανη δουλειά, σε ευχαριστούμε πολύ toys!
Ειναι πολυ ομορφο το γεγονος οτι αυτα τα υπεροχα παιγνιδια γινονται γνωστα χαρη στο μερακι και την αγαπη καποιων ρομαντικων, αφιλοκερδως, μεσα απο το διαδικτυο. Αυτη ειναι και η δικη μας φιλοσοφια. Μπραβο! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ είχα ένα φοβερό κίτρινο μίξερ που δούλευε με μπαταρίες και έκανα φοβερά παγωτά με........κρεμμύδι και σκόρδο και κερνούσα μια φίλη από απέναντι που δεν την χώνευα :award: :cool:
 
Εκτός από χώμα σερβίραμε και χαλίκια και φύλλα και ότι ήταν πρόχειρο μπροστά μας. Επίσης με πετρούλες κάναμε ένα κύκλο , παίρναμε ξυλαράκια και φύλλα και προσποιούμασταν πως ψήναμε σουβλάκια. :gyros:
 
φανατική των κουζινικών είχα ένα σετ σε άσπρο χρώμα με αυτοκόλλητο-γατούλα και ένα σε ροζ...μου άρεσαν πολύ...θυμάμαι τα στερέωνα πάνω σε πετρούλες και προσποιόμουν ότι μαγείρευα σε...πετρογκάζ! (από φαντασία καλά πάμε!!!).
 
Μια φορά θυμάμαι στη γιορτή που διοργάνωνε ο δήμος της πόλης μας την παραμονή Πρωτοχρονιάς, η αδερφή μου είχε λάβει ως δώρο από τον Άη Βασίλη ένα τεράστιο σετ τέτοια κουζινικά. Μπορώ να πω ότι είχαν αρκετή λεπτομέρεια. Πιατάκια, φλυτζανάκια, πιρούνια και άλλα συμπράγκαλα. Όπως βλέπω και από τα άλλα ποστ είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών.
 
Θυμάμαι και τα δικά μου, ειδικά κάτι ωραίες πλαστικές κούπες με πανέμορφα αυτοκόλλητα τριαντάφυλλα. Δυστυχώς τα κουζινικά μου ήταν συνήθως βρώμικα, γιατί συνήθιζα να πλάθω φαγητά από πλαστελίνη και να τα βάζω πάνω τους για να παριστάνω ότι μαγειρεύω!

johnny19818 είπε:
Όπως βλέπω και από τα άλλα ποστ είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών.
Φυσικά, τα περισσότερα κορίτσια λατρεύουν τα παιχνίδια στα οποία μπορούν να εξασκούν και να μιμούνται τους μελλοντικούς τους ρόλους ως νοικοκυρές και μητέρες. Και αργότερα, όταν έχουν πια μεγαλώσει και βλέπουν πως είναι όλα αυτά στ'αλήθεια, βαριούνται και γκρινιάζουν :)
 
perlastar είπε:
Φυσικά, τα περισσότερα κορίτσια λατρεύουν τα παιχνίδια στα οποία μπορούν να εξασκούν και να μιμούνται τους μελλοντικούς τους ρόλους ως νοικοκυρές και μητέρες.
Δυστυχώς όχι με επιτυχία πολλές φορές :precry:

perlastar είπε:
Και αργότερα, όταν έχουν πια μεγαλώσει και βλέπουν πως είναι όλα αυτά στ'αλήθεια, βαριούνται και γκρινιάζουν :)
:D
 
krios είπε:
picture.php
Δεκαετίας 70
Krios, αυτά τα κουζινικά είναι μεταλλικά?
 
Από την πλευρά της συζύγου περιήλθε στην κατοχή μου μία κουζίνα με άφθονα κουζινικά. Είναι γαλλικής κατασκευής, τέλη '50ς και είναι μεταλλική με λίγα πλαστικά τμήματα. Τα περισσότερα κουζινικά είναι επίσης μεταλλικά. Στο κουτί αναγράφεται Bloc Cuisine ATMEGA.

Έχει μήκος 62 εκατ. και ύψος 32 εκατ.. Τα διάφορα συρτάρια ανοίγουν και οι διακόπτες γυρίζουν. Οι λιθογραφίες είναι πολύ ωραίες και καλά διατηρημένες. Παραθέτω τις σχετικές φωτογραφίες από την κουζίνα και θα ακολουθήσουν αργότερα από τα κουζινικά.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg
 
εγώ από τα κουζινικά των παιδικών μου χρόνων θυμάμαι το μαλλιοτράβηγμα με τις ξαδέρφες μου!! όχι, δικά μου είναι, όχι δικά μου είναι εμένα, τα μπέρδεψες, πήρες τα δικά μου, έχει και δικά μου μέσα στο δικό σου σετ κι άλλα τέτοια όμορφα
 
Και μερικές φωτογραφίες των κουζινικών. Υποθέτω ότι προέρχονται από διάφορα σετ, μια και έχουν διαφορετικά σχέδια και είναι κατασκευασμένα από διαφορετικό υλικό (μέταλλο, πλαστικό).

14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg
 
Και μερικές φωτογραφίες των κουζινικών. Υποθέτω ότι προέρχονται από διάφορα σετ, μια και έχουν διαφορετικά σχέδια και είναι κατασκευασμένα από διαφορετικό υλικό (μέταλλο, πλαστικό).

Προβολή συνημμένου 233859Προβολή συνημμένου 233860Προβολή συνημμένου 233861Προβολή συνημμένου 233862Προβολή συνημμένου 233863Προβολή συνημμένου 233864Προβολή συνημμένου 233865Προβολή συνημμένου 233866Προβολή συνημμένου 233867
Αυτά τα κουζινικά είναι πανέμορφα! Τρομερή λεπτομέρεια, ζωγραφισμένα σκεύη! Είναι εμαγιέ;
Φυσικά είχα κ'εγώ κουζινικά!
 
Αυτά τα κουζινικά είναι πανέμορφα! Τρομερή λεπτομέρεια, ζωγραφισμένα σκεύη! Είναι εμαγιέ;
Φυσικά είχα κ'εγώ κουζινικά!
Πράγματι, η υφή τους και η παχιά επίστρωση δείχνουν εμαγιέ.
 
Και μάλιστα η μία κατσαρόλα είναι μαυρισμένη όπως τα εμαγιέ.
 
Eagle, δεν το πιστεύω! Είναι πανέμορφα! Υπέροχα!!!!!!!! Εννοείται ότι όλες είχαμε κουζινικά αλλά αυτά είναι τόσο καλοδιατηρημένα, σαν να τα αγόρασες χθες.
 
Πίσω
Μπλουζα