krios
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 494
Την Κυριακή θα σε πάω στο θέατρο... Άκρως δελεαστικό, όπως και το: θα σε πάω σινεμά! Δεκαετία 70. Θέατρο λοιπόν! Το περίμενα πως και πως. Η μαμά να παίρνει τα ξαδέρφια μου, εμένα και κάποιο γειτονόπουλο και αφού μας έδινε τις αναμενόμενες οδηγίες εσύ έλα από δω, εσύ πιάσε το χέρι της ξαδέρφης σου, εσύ από κει, αν δείτε το δάσκαλο ή τον παπά να του φιλήσετε το χέρι κλπ μας πήγαινε στο θέατρο της γειτονιάς. Σημειωτέον πως καλό θα ήταν να φοράμε την ποδιά μας αλλά εμείς δεν τη φοράγαμε. Πολύ όμορφα όλα - κυρίως που τέλειωνε η προσμονή και επιτέλους η υπόσχεση θα γινόταν πραγματικότητα - ωραίες παιδικές παραστάσεις (καμία δε θυμάμαι - ίσως επειδή ήμουν κοντή και δεν έβλεπα πολύ καλά τη σκηνή, σίγουρα έβλεπα τέλεια το μπροστινό κεφάλι ίσως πάλι πως δεν μου έκαναν και τρομερή εντύπωση - αλλά θυμάμαι πως πολύ μου άρεσε ως γεγονός) και στο τέλος ... αχ στο τέλος η κλήρωση με τα δώρα! Ναι υπήρχαν δώρα! Το κάθε εισιτήριο είχε ένα νούμερο και μετά την παράσταση γινόταν κλήρωση. Όπως καταλαβαίνετε έπεφτε πολύ προσευχή: Κάνε Θεούλη μου να κερδίσω και τι στον κόσμο... Και ξαφνικά μέσα στο καρδιοχτύπι ακούω το 175 κερδίζει μια μπάλα! και τη μητέρα μου να λέει κέρδισε ο Γιωργάκης (το γειτονόπουλο δηλαδή που είχαμε πάρει μαζί μας) Τιιιιιιιιιιιιιιιι; γκάριξα και άρχισα να ουρλιάζω πως η μπάλα ήταν δική μου και σιγά μην ήταν ο λαχνός-εισιτήριο του Γιωργάκη και πού το ήξερε η μάνα μου αφού είχε όλους τους λαχνούς στο χέρι εκείνη κι όχι εμείς το κάθε παιδάκι το δικό του; Και δε φτάνει που τον είχαμε πάρει μαζί θα κέρδιζε κι από πάνω; ( #) αυτά για να δείτε τι καλό κοριτσάκι και αρίστου χαρακτήρος ήμουν!
) Φυσικά την πήρα και για να μην κλαίει ο Γιωργάκης που ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως αδικήθηκε του αγόρασε η μάνα μου μια μπάλα από το ψιλικατζίδικο. Αυτά ως εμπειρία, θεωρώ πως είναι πολύ χρήσιμο και το θέατρο ως εκπαιδευτικό μέσον και θα ήθελα να μου πείτε αν πηγαίνατε κι εσείς με τους γονείς σας τις Κυριακές τα πρωινά στο θέατρο. Κι αν γίνονταν κληρώσεις φυσικά