Κωνσταντίνου και Ελένης (1998)

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thebest20
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
1494201890810-aprovlepto_vice.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία:
(παρακαλώ πολύ μην γελάσετε) στην γειτονιά μου μέχρι και το '91 είχαμε το βυζαντινό σύστημα αποχέτευσης που ήταν ένα πέτρινο αυλάκι σε σχήμα Π αλλά ανάποδο, που είχε από πάνω ένα πέτρινο πάλι καπάκι. το 1991 η ΔΕΥΑΗ έκανε εκσκαφές και άλλαξε όλο το δίκτυο αποχέτευσης σε σύγχρονες πλαστικές σωλήνες. όλη η γειτονιά είναι χτισμένη σε συμπαγή βράχο από αμυγδαλόπετρα, εξαιρετικά σκληρή (bedrock) το τρυποκάρυδο δούλευε επί μήνες σκάβοντας. το σπίτι που αγοράσαμε το '86 είχε κι αυτό το ίδιο σύστημα και έτσι πριν το κατοικήσουμε έπρεπε να αλλαχτεί. το κακό ήταν ότι έπρεπε να τρυπήσουν το μωσαϊκό με αποτέλεσμα να το καταστρέψουν ανεπανόρθωτα.. τις ίδιες πλάκες φυσικά δεν μπορέσαμε να τις βρούμε βρήκαμε όμως το γιο του τεχνίτη που τις είχε φτιάξει και είχε κρατήσει τα καλούπια και μας έφτιαξε πλάκες ακριβώς ίδιων διαστάσεων αλλά μονόχρωμες.
 
Αν και γενικά ο Ρώμας δεν είναι από τους αγαπημένους μου, η σειρά είναι :)
Αν την πετύχω, την βλέπω πάντα, ευχάριστα.
Αγαπημένα μου επεισόδια: αυτό με τον γερο-Μανταρινάκη και τους Γερμανούς, η μεξικάνικη σαπουνόπερα, αυτό που ο Μάνθος και η Πέγκυ κάνουν το νεοκλασικό του Αμαρουσίου ρεάλιτι με κάμερες, αυτό που ο Κατακουζηνός γράφει μυθιστόρημα για την Κωνσταντινούπολη.
Βλέποντας τυχαία στο youtube κάποια από τα πρώτα επεισόδια, παρατήρησα ότι αρχικά οι χαρακτήρες ήταν κάπως διαφορετικοί, αλλά μετά το "βρήκαν" και το απογείωσαν. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε ως ο κακός Κατακουζηνός που βασανίζει μια φτωχιά πλην τίμια κοπέλα, μετά οι ρόλοι αντιστράφηκαν και έγινε η γκαρσόνα θύτης και ο βυζαντινολόγος το θύμα. Αυτό έκανε την διαφορά :headbangdude:
Τα αυτοτελή επεισόδια, η γρήγορη πλοκή, τα τραβηγμένα αστεία, μαζί με την χημεία μεταξύ των ηθοποιών έχουν κάνει την σειρά κλασική.
 
Ένα επεισόδιο που μου αρέσει έχει τον τίτλο ''Στα μαθητικά σου τα βιβλία'', με την Ελένη Βλαχάκη να προσπαθεί να πάρει απολυτήριο Λυκείου με το απόσπασμα ''ω ταφε μου, κρεβάτι νυφικό, σπίτι μου στη βαθειά τη γη κι αιώνιο κελί μου! Έρχομαι να βρω τους δικούς μου νεκρούς, που μέγα πλήθος η Περσεφόνη φίλεψε''.

το παραπάνω απόσπασμα είναι από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, αναφέρεται και στο βιβλιο της Β Λυκείου (εικόνα απο παλιά έκδοση του βιβλίου).

Οι ατάκες είναι μοναδικές...Όμως έχει παιχτεί τόσες φορές σε επανάληψη, θα μπορούσε το κανάλι να βάλει κάποια άλλη σειρά...
 

Συνημμένα

  • images.jpg
    images.jpg
    8,3 KB · Προβολές: 2
Τελευταία επεξεργασία:
Μιας και είναι επίκαιρη η συζήτηση σε αυτό το τοπικ, θέλω να μοιραστώ μια πληροφορία που έμαθα από εναν φίλο πρόσφατα σχετικά με ένα από τα επεισόδια της σειράς. Ετυχε παρακολουθούσαμε το επεισόδιο με τον Πύρρο τον Αλβανό κλέφτη που έκλεψε το σαλάμι από το σούπερ μάρκετ (τίτλος του επεισοδίου "Mad Σπίτι" αν δεν κάνω λάθος) και μου είπε οτι βασίζεται στην υπόθεση Σορίν Ματέι που είχε λάβει χώρα το 1998 αν θυμάμαι καλά. Φυσικά στη σειρά παρουσιάστηκε με πολύ πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα αλλά, οι αναφορές ουκ ολίγες, κυρίως με τη συνεχή και δραματική τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος, γεγονός που ήταν της μόδας τότε με τα τηλεπαράθυρα, με τις εκπομπές του Ευαγγελάτου συνεπώς, ήταν και μια σκωπτική ματιά στην υστερία των media, ειδικά για ένα ασήμαντο συμβάν όπως η κλοπή του σαλαμιου.

Γενικά έξυπνες οι αναφορές, ο ΣΚΑΪ έγινε ΣΠΑΪ, ο Ευαγγελάτος έγινε Ευαγγελίδης κτλ. Θέλω να ρωτήσω το εξης, νομίζω υπήρξε και μια άλλη λεπτομέρεια που μπήκε στο σενάριο και τη βρήκα έξυπνη. Απ' όσο γνωρίζω, πριν την τωρινή σύζυγο, ο Ευαγγελάτος ήταν παντρεμένος με μια άλλη συνάδελφο του με την οποία χώρισαν. Είχε λάβει χώρα το συμβάν αυτό σε εκείνη την περίοδο; Αν θυμάστε, όταν πηγαίνει η Ματίνα στον σταθμό για τη συνέντευξη, προσφέρει στον παρουσιαστή φαγητό και του λέει "Μιας και φρεσκοχωρισμένος, φάε φαγητό της προκοπής" και σκέφτηκα μήπως οι σεναριογράφοι έκαναν μια αναφορά σε αυτό.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο της σειράς το οποίο δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, είναι το ότι πολλές φορές, κάνει αναφορές και σατιρίζει την ποπ κουλτούρα της εποχής, κάτι το οποίο είχαμε δει να συμβαίνει στους Μεν και τους Δεν και είδαμε μετά από χρόνια να συμβαίνει και στο ΚκΕ, αποτελώντας παράλληλα και μια εξαίρετη χρονοκαψουλα για την τότε εποχή, χωρίς βέβαια να φαίνεται τόσο αναχρονιστική η σειρά, όπως οι Μεν και Οι Δεν.
 
@tsimisde ο Ευαγγελατος ήταν αρχικά παντρεμενος από το 1996 έως το 1999 με την Ζετα Θεοδωρακοπουλου (εκφωνήτρια στην αθλητική ενημερωση στο δελτιο ειδησεων του mega) και η προβολη της σειρας Κωνσταντινου και Ελενης ήταν τα έτη 1998-2000.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δημοτικές εκλογές 2023, υποψήφια δημοτική σύμβουλος η "μοναδική αγάπη" του Μάνθου στη σειρά ...

1697371140198.png
 
Τι εννοεί , " δεν είναι καν λέξη " ; Φαντάζομαι είναι, την εμπιστεύεστε...
 
Τι εννοεί , " δεν είναι καν λέξη " ; Φαντάζομαι είναι, την εμπιστεύεστε...
Μου το έστειλε φίλος. Προφανώς είναι πειραγμένη φωτογραφία από το φυλλάδιο της υποψηφίας στην οποία έχουν κυκλώσει το "ΥποφηΦιόνα" και έχουν γράψει το (δεν είναι καν λέξη).
 
Πίσω
Μπλουζα