Μιας και είναι επίκαιρη η συζήτηση σε αυτό το τοπικ, θέλω να μοιραστώ μια πληροφορία που έμαθα από εναν φίλο πρόσφατα σχετικά με ένα από τα επεισόδια της σειράς. Ετυχε παρακολουθούσαμε το επεισόδιο με τον Πύρρο τον Αλβανό κλέφτη που έκλεψε το σαλάμι από το σούπερ μάρκετ (τίτλος του επεισοδίου "Mad Σπίτι" αν δεν κάνω λάθος) και μου είπε οτι βασίζεται στην υπόθεση Σορίν Ματέι που είχε λάβει χώρα το 1998 αν θυμάμαι καλά. Φυσικά στη σειρά παρουσιάστηκε με πολύ πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα αλλά, οι αναφορές ουκ ολίγες, κυρίως με τη συνεχή και δραματική τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος, γεγονός που ήταν της μόδας τότε με τα τηλεπαράθυρα, με τις εκπομπές του Ευαγγελάτου συνεπώς, ήταν και μια σκωπτική ματιά στην υστερία των media, ειδικά για ένα ασήμαντο συμβάν όπως η κλοπή του σαλαμιου.
Γενικά έξυπνες οι αναφορές, ο ΣΚΑΪ έγινε ΣΠΑΪ, ο Ευαγγελάτος έγινε Ευαγγελίδης κτλ. Θέλω να ρωτήσω το εξης, νομίζω υπήρξε και μια άλλη λεπτομέρεια που μπήκε στο σενάριο και τη βρήκα έξυπνη. Απ' όσο γνωρίζω, πριν την τωρινή σύζυγο, ο Ευαγγελάτος ήταν παντρεμένος με μια άλλη συνάδελφο του με την οποία χώρισαν. Είχε λάβει χώρα το συμβάν αυτό σε εκείνη την περίοδο; Αν θυμάστε, όταν πηγαίνει η Ματίνα στον σταθμό για τη συνέντευξη, προσφέρει στον παρουσιαστή φαγητό και του λέει "Μιας και φρεσκοχωρισμένος, φάε φαγητό της προκοπής" και σκέφτηκα μήπως οι σεναριογράφοι έκαναν μια αναφορά σε αυτό.
Επίσης, ένα άλλο στοιχείο της σειράς το οποίο δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, είναι το ότι πολλές φορές, κάνει αναφορές και σατιρίζει την ποπ κουλτούρα της εποχής, κάτι το οποίο είχαμε δει να συμβαίνει στους Μεν και τους Δεν και είδαμε μετά από χρόνια να συμβαίνει και στο ΚκΕ, αποτελώντας παράλληλα και μια εξαίρετη χρονοκαψουλα για την τότε εποχή, χωρίς βέβαια να φαίνεται τόσο αναχρονιστική η σειρά, όπως οι Μεν και Οι Δεν.