Κώστας Τουρνάς

Το 1980 είχε θέσει υποψηφιότητα για να πάει στην Eurovision με το τραγούδι "UFO", όμως με μικρή διαφορά ήρθε δεύτερος πίσω από την Άννα Βίσση και το τραγούδι «Ωτοστόπ», που πήγε τελικά. Μάλιστα, μία εφημερίδα την επόμενη μέρα του τελικού σχολίασε: «Η Ελλάδα θα ταξιδέψει ως την Χάγη με ωτοστόπ και όχι με UFO». (κρυάδες)
 
παιδιά, ποιο τραγούδι του Τουρνά, είχε ένα πολύ "προκλητικό" βιντεοκλιπ; Δεν μπορώ να θυμηθώ...
 
Εγώ βλέπω αρκετά συχνά τον Τουρνά στη γειτονιά μου (Κυψέλη). Τον έχω πετύχει είτε σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών, κινητών κλπ. είτε κοντά σε μία από τις τράπεζες της πλατείας Κυψέλης. Μάλιστα τον έβγαλα και μια φωτογραφία με το κινητό μου. Δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ (μόνο έχει γκριζα μαλλιά λόγω ηλικίας). Πάντως εξακολουθεί να κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις και να τραγουδάει σχετικώς καλά. Τα αγαπημένα μου κομμάτια είναι μακράν "Ο Αχιλλέας απ' το Κάιρο" (ο Τουρνάς είναι από τους πρώτους έλληνες τραγουδοποιούς που έθιξαν το θέμα της αντρικής ομοφυλοφιλίας), το υπέροχο ντουέτο με την Τυνήσια Μορέιρα "Αν ο έρωτας ζει" (μοναδικό, πολύ μπροστά από την εποχή του) και φυσικά και το μοναδικό ντουέτο του με τον Δημήτρη Μητροπάνο, "Το ροκ το ελληνικό είναι ζεμπέκικο" (δεν θυμάμαι τον ακριβή τίτλο, αυτό πάντως ήταν το ρεφρέν)
 
Η πιο A.O.R. φωναρα στην Ελλαδα ..ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ τραγουδοποιος..Ατυχησε(ειρωνεια..) στο οτι ποτε δεν ηταν μελος της παλιοπαρεας των κουλτουριαρεων που θησαυρισαν και ειχαν (εχουν..)γνωμη για τα παντα..(διεθνεις αμνηστιες,ειρηνη-αφοπλισμος κλπ,ζητω η Κυπρος,Καρετα-καρετα,σωστε τον γυμνοσαλιαγκα των Ανδεων και τετοια..)[edit] Δίνει πάτημα για Off topic παρακάτω [edit] ΠΟΛΥ μπροστα για τα ελληνικα μουσικα δρωμενα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίος. Μου αρέσει όμως στα λίγο πιο παλιά του : "Μην της το πεις", "Όπου φυσάει ο άνεμος", "Rock 'n' roll", "Για σένα δε μπορώ να κλάψω", "Στη ντισκοτέκ", και καλύτερό του φυσικά "Ο Αχιλλέας"...
 
Σωστός! Το "Πάλι σ'εκείνη"...
 
Από τα αγαπημένα μου τραγούδια του Κώστα Τουρνά είναι:

-Μην της το πεις

-Όπου φυσάει ο άνεμος

-Ο πιο καλός τραγουδιστής

-Κυρίες και κύριοι

-Πάλι σ' εκείνη
 
@ don dokken: [edit] Ξεφεύγουμε από το θέμα [edit] Σαν μουσικός πάντως είναι αξιόλογος, εφόσον ήταν από τους λίγους πρωτοπόρους του ελληνικού ποπ ροκ, ο οποίος είχε συνέχεια, και από τους ελάχιστους που επιχείρησαν να ενσωματώσουν έθνικ στοιχεία στις "μοντέρνες" συνθέσεις του. Περιορίζομαι να ποστάρω το "Αν ο έρωτας ζει"

[video=youtube_share;aEaljY1yPiE]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεκινώντας την ενότητα, είχα ποστάρει τις "Αλητείες" και το "Τίποτα δεν μας φτάνει". Επειδή για κάποιους λόγους, μου ρίξαν το τότε κανάλι, τα ξαναποστάρω:

 
πηγα τον ακουσα στης 23 δεκεβριου στο revenge of rock

1520742_10202983422047495_80990052_n.jpg
 
[video=youtube;yBNK5-hkUlI]

Από τον εξαιρετικό ομώνυμο δίσκο του 1973...
 
Τεράστιο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής δεν υπάρχει τραγούδι...από τις λίγες περιπτώσεις καλλιτεχνών που θα έλεγα πως λατρεύω το σύνολο των δουλειών του. Παραθέτω το παρακάτω κομμάτι που ακόμα με ξεσηκώνει ακόμα και στα πιο down μου:

[video=youtube;G0SaJz-4iQY]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Πάει, γέρασε κι αυτός!! Κι εσύ αδυνάτισες αδερφέ ;) . Ωραίος!
thanks -60 κιλα και ολη μερα γυμναστηριο..

thanos75 πολυ καλο το ειχα ξεχασει.. παντος για την ηλικία του στο live ηταν παααρα πολυ καλος παιδια
 
Καταπληκτικός τραγουδιστής ο Κώστας Τουρνάς. Έχω ένα CD του από τότε που τα μοίραζαν τα περιοδικά με πολύ ωραία κομμάτια και φωνή κρύσταλλο. Αγαπημένο κομμάτι με μικρή διαφορά από τα άλλα το "Όμορφη".

[video=youtube;o7Zd-7Smp9M]

 
"ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ" (μουσική-στίχοι Κώστας Τουρνάς, Δίσκος "Υπερβολές", 1983)

[video=youtube_share;4jOhsG8n99c]

Βίντεο από το μεγάλο αρχείο του FORD 231...
 
Πίσω
Μπλουζα