Λάθη / παραπληροφόρηση / γκάφες σε παλιά περιοδικά πληροφορικής (Pixel)

Imgema είπε:
Στην σελίδα 16, στο θέμα "Ο δρόμος για το πεντάγωνο" ξεκινάει με το εξής:
"Θυμάστε το παλιό καλό παιχνίδι Donkey Kong? Αν ναι, μήπως τυχαίνει να θυμάστε και το όνομα του δημιουργού του? Οχι? Κακώς"

λέει με χιούμορ ο γραφών. Και συνεχίζει:

"Γιατί αυτό το όνομα, το όνομα του Steve Kitchen, αυτόν τον καιρό συζητιέται πολύ στην Silicon Valley"

Ορίστε? Ποιος? Δηλαδή όχι ο Shigeru Miyamoto με τον Gunpei Yokoi? Μy life is a lie!

Βασικά από ένα γρήγορο ψάξιμο, ο κύριος αυτός ήταν ένας από τους developers της Activision και δούλεψε στο port του Donkey Kong στο Atari 2600. Οπότε ok, δεν ήταν τελείως λάθος αλλά όταν λες ο δημιουργός του Donkey Kong είναι άλλο πράγμα. Βέβαια τότε ο Miyamoto δεν ήταν γνωστός αλλά, τέλος πάντων, είχε πλάκα το θέμα.
Όπα, τώρα που το πρόσεξα. Ή εσένα σου ξέφυγε ή αυτοί είχαν κάνει διπλό λάθος. :p

Ο porter του Donkey Kong στο Atari 2600 ήταν ο γνωστός game coder Garry Kitchen, αξιόλογος δε ήταν όμως και ο Steve Kitchen, που ήταν ο διμιουργός του πολύ ρεαλιστικού Space Shuttle, πάλι στο Atari 2600. Δε ξέρω αν έχουν συγγένεια, μάλλον όχι.
 
Ναι μπορει να εχεις δίκιο κι εγώ πολύ πρόχειρα το έψαξα. Τώρα δεν μπορω και να το ψάξω καλύτερα γιατί ειμαι με το κινητό (και θα είμαι μακριά από το pc για καμια εβδομαδα)
 
H είδηση που εντόπισε ο imgema είχε τραβήξει και το δικό μου ενδιαφέρον (σχετική αναφορά υπάρχει στα σχόλια του τεύχους 40), αν και το επίμαχο κομμάτι για τη δημιουργία του DK το άφησα ασχολίαστο, καθότι ήταν προφανές πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο όσον αφορά το αυθεντικό arcade, αλλά το 2600 port.


Οσο για τα περί "αλίευσης" ειδήσεων απο άλλα περιοδικά που λέει ο Οptimus, σίγουρα ισχύουν.

Ετσι ήταν άλλωστε εκείνη την εποχή (χωρίς internet, κλπ) : Η πληροφόρηση γινόταν απο τον ειδικό ξένο τύπο (που ήταν "πιό μέσα" και "πιό κοντά" στα πράγματα), και τα ελληνικά περιοδικά πολλές φορές αναπαρήγαγαν ειδήσεις απο εκεί. (εξαιρούνται φυσικά οι ειδήσεις που αφορούσαν την "εγχώρια" αγορά ;) ).

Κάπου λοιπόν ο υπέυθυνος συντάκτης για την στήλη των νέων απο τη διεθνή σκηνή των υπολογιστών διάβασε σχετικό άρθρο που αναφερόταν στους Kitchen bros, το οποίο *πιθανόν* μετέφερε με κάποια λάθη (και αυτό το λέω με πάσα επιφύλαξη, διότι μπορεί και η αρχική πηγή να ήταν λανθασμένη. Κανείς δεν εγγυάται ότι τα περιοδικά του εξωτερικού είχαν το αλάθητο στο 100% των περιπτώσεων... :) )

Πάντως αν είναι αλήθεια όσα φημολογούνται περί αλλαγής φύλου του Steve, τότε θα πρέπει να προσθέσουμε άλλον έναν retro-δημιουργό στην ίδια λίστα μαζί με τους "Burger" Bill Heineman, Jay Fenton, Dan Bunten, κ.α. :D

Προσωπικά, η είδηση / "παραπληροφόρηση" που μου έχει μείνει περισσότερο απο το Pixel, είναι το λάθος του Λεκό στον χρονισμό του επεξεργαστή της Α500+ (εννοείται ασφαλώς ότι δεν έγινε σκόπιμα !!)
 
Pixel 39 προς το τέλος έχει ένα αφιέρωμα στις παιχνιδομηχανές Master System, NES, Atari XE και αναφέρει ότι η Mastertronic η Mattel και η Atari έριξαν στην αγορά τις νεες τους κονσόλες. Δηλαδή η Mattel πουλάει το NES, η Mastertronic το Master System

Επίσης τα cartridge έρχονται λέει και σε "mega" format και "2 mega" format και η τελική χωρητικότητα είναι 128ΚΒ και 256 KB μετά πιο κάτω γραφει ότι λίγα παιχνίδια για spectrum-amstrad θα μας συντροφεψουν όσο τα παιχνίδια για sega ή 2 mega :worship:

Pixel 54, σελ. 20

Το pixel ανακοινώνει νέο μοντέλο Amiga, την Αmiga 590 (!) με 2 ΜΒ RAM και σκληρό 20 ΜΒ. Φυσικά δεν είναι νέο μοντέλο αλλά απλά μια επέκταση που περιλαμβάνει σκληρό και εως 2 ΜΒ RAM.

Μάλιστα λέει ότι τους έπιασε απροετοίμαστους η Commodore!! :armed: :headbangdude:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shinobi είπε:
Επίσης τα cartridge έρχονται λέει και σε "mega" format και "2 mega" format και η τελική χωρητικότητα είναι 128ΚΒ και 256 KB
Χέχε, πάντως αν ήταν megabit και όχι megabyte στέκει. Αν και δεν ξέρω αν καταλάβαινε τι έγραφε και απλώς πετούσε κάτι που διάβασε αλλού.
 
Optimus είπε:
Χέχε, πάντως αν ήταν megabit και όχι megabyte στέκει. Αν και δεν ξέρω αν καταλάβαινε τι έγραφε και απλώς πετούσε κάτι που διάβασε αλλού.
Μάλλον διάβασε κάπου ότι θα βγούν και παιχνίδια 2 mega και κατάλαβε ότι είναι άλλο φορμάτ ή κάτι τέτοιο
 
Πίσω
Μπλουζα