Λάθη σε συναυλίες?

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Από παλιά με έτρωγε μία απορία και τώρα μετά από χρόνια που το ξαναθυμήθηκα είπα να ρωτήσω : έχουν γίνει ποτέ λάθη στη διάρκεια συναυλιών ; Βασικά , αναφέρομαι στα φωνητικά , αλλά και οτιδήποτε άλλα λάθη θα ήταν ενδιαφέρον να τα μάθουμε ! Είτε σε ροκ συναυλίες είτε σε άλλα είδη .
 
Αν δεν εννοείς rock συναυλίες,που δεν έχω πάει (εκτός από 1 των R.E.M.),σε άλλες συναυλίες με έλληνες τραγουδιστές,έχω προσέξει ότι μερικοί μπερδεύουν τους στίχους από τα τραγούδια τους...ειδικά η Καίτη Γαρμπή μπέρδευε στίχους (έβαζε τους στίχους του 2ου κουπλέ στο πρώτο,ή επαναλάμβανε και τις 2 φορές το ίδιο κουπλέ σε μερικά τραγούδια).Επίσης είχε τύχει αλλού,να παίξει η ορχήστρα λάθος τραγούδι.Δε μου έχει τύχει κάτι άλλο.
 
Όχι , δεν αναφέρομαι ειδικά σε ροκ . Παντού μπορεί να συμβεί ! Απλά φαντάζομαι πως σε ροκ θα έχει πιο πολύ πλάκα διότι εκεί γίνεται Ο χαμός !
 
metallica 99 ριζουπολη..πολλα λαθη.και το μεγαλυτερο δικο μου που πηγα και δεν εφυγα μετα απο monster magnet .. maiden περιστερι,αυτο δεν το λες λαθος,αλλα ο Μπρουσαρος κοβει το τραγουδι και τα χωνει σε ενα ασπονδυλο που εριχνε ροχαλες στον Στηβ Χαρρις..

Μικρολαθακια γινονται σχεδον παντα αλλα γινονται αντιληπτα απο εμπειρο αυτι.Γι αυτο υπαρχει το πλεημπακ αλλωστε!
 
Παντα γινονται λαθη ακομα και στις πιο "επισημες" συναυλιες.

Να θυμισω το σαλο για τις studio παρεμβασεις σε τεραστια live albums απως το Live After Death...
 
Στη συναυλια Whitesnake-Def Leppard το 2008, ενώ ο ήχος οταν επαιζαν οι Whitesnake ήταν παρα πολύ καλός, ήταν τραγικός (ειδα μερικούς που κρατούσαν τα αυτιά τους) στα πρώτα 40 λεπτά των Leps. Μετά έφτιαξε, αλλά ήδη είχα χαλαστεί. :( Τουλάχιστον τους είδα ζωντανούς και δε βλέπω το λόγο να τους ξαναδω.

don dokken είπε:
αλλα ο Μπρουσαρος κοβει το τραγουδι και τα χωνει σε ενα ασπονδυλο που εριχνε ροχαλες στον Στηβ Χαρρις..
Καλα έκανε. Τι να κανει, να πει κι ευχαριστώ; :D
 
Live χωρίς λάθη δεν είναι live....
 
don dokken :

Γι αυτο υπαρχει το πλεημπακ αλλωστε!
Πώς playback ; Αφού πρόκειται για συναυλίες . Θα φαινόταν εξάλλου . Μου φαίνεται πως μόνο στις πρωινές εκπομπές παίζουν playback , και αυτό το λέω διότι φαίνεται ! :p Νομίζω θα είναι πολύ χοντρό να βάλουν playback σε συναυλία . Θα είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις κορόιδα χιλιάδες ανθρώπους (για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες μερικές φορές) !

Πάντως , κάτα τα άλλα δεν έχει συμβεί να πάει κάτι άλλο στραβό ; Θέλω να πω , τόσες αμέτρητες συναυλίες έχουν δωθεί , πολλές μάλιστα με κρύο , δεν συνέβη σε κανέναν να φταρνιστεί ; 'Η να παραπατήσει ρε παιδί μου !
 
Καλά δεν φαίνεται πάντα, ιδίως σε όσους δεν είναι υποψιασμένοι / δεν είναι κοντά στη σκηνή. Εξάλλου υπάρχουν τα καλά playback (δεν γίνεται πανικός με τον κόσμο ούτε αρχίζει γιουχάρισμα) και τα άσχημα (φεύγουν τα μπουκαλάκια από καταπέλτες).

Σχετικό:

Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλες μπάντες είναι επαγγελματίες και ξέρουν πως να το χειριστούν. Και χορδή θα σπάσει και φάλτσο θα φύγει και κάνα ντραμστικ θα πεταχτεί / σπάσει.

Σε μια μπάντα που έχει πχ 10+++ χρόνια με live στο ενεργητικό της μπορεί να έχουν συμβεί τα απίστευτα, δεν σταματάνε όμως το show... (εκτός από τον Morrissey :p )

Στην τελική το τελευταίο που σε νοιάζει σε μία ροκ / μέταλ συναυλία είναι αν θα σταματήσουν να παίζουν τα ντραμσ για 5-6 δεύτερα ή αν θα σταματήσει να ακούγεται η μια κιθάρα για άλλο τόσο. Δεν είναι ικανό να σου χαλάσει όλο το live ούτε να σου στιγματίσει τη μνήμη για πάντα... (εκτός άμα το κάνουν σε κάνα σόλο ξέρω γώ :p )

Τυχαία πάντως, μπορώ να θυμηθώ των τραγουδιστή των fuzztones (Rudy Protrudi) πριν μερικά χρόνια που πήγε να πατήσει πάνω σε ένα monitor με το ένα πόδι, το οποίο δεν ήταν καλά στερεωμένο κάτω, με αποτέλεσμα να παραπατήσει και να πέσει πάνω στον κόσμο.
 
Με μεγάλη μου χαρά σας ενημερώνω ότι έτσι και συνεχιστεί το θρεντ στα playbacks, τα ποστς θα διαγράφονται ΧΩΡΙΣ προειδοποίηση.
 
Το συγκρότημα Decibell που είδα πριν λίγο καιρό στη συναυλία θετικής ενέργειας,είχε πολύ δυνατά τον ήχο (επειδή το λέει και το όνομά τους) αλλά με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καλά
 
Χαρακτηριστικα να πω, οτι στο rockwave, οταν επαιζαν οι judas priest, κοπηκε η χορδη απο την μια κιθαρα, πανω στην εναρξη του painkiller. Φυσικα τιποτε δεν διακοπηκε, παιχτηκε κανονικα για 1-2 λεπτα το τραγουδι, αλλα δεν ακουγοταν πουθενα η δευτερη κιθαρα, μετα του δωσανε μια νεα, και ολα καλα...
 
Nirvana - MTV unplugged, o Kurt στο τραγουδι "lake of fire", αφηρημένος μάλλον, βιαζεται λίγο και πάει να πει το ρεφρέν σε λάθος σημείο αλλά το μπαλώνει κάπως. Ακούγεται ένα "Ααα...μμμμμμμμμμμμμμ"...Σε πολλά videos και CDs το έχουν διορθώσει οι παραγωγοί, αλλά υπάρχουν και uncut. Εγώ έχω το CD DTS της συναυλίας και εκει δεν το έχουν κόψει.
 
Κάτι άσχετο,που δεν έχει σχέση με το retro...η Βανδή όταν έδινε συναυλία στη Σαλαμίνα,είπε "Γεια σου Ελευσίνα"!
 
Μα ο ορισμός του άσχετου όμως!
 
Έλα μωρέ, χαιρετούσε τους απέναντι... :p
 
iliekater είπε:
don dokken :
Πώς playback ; Αφού πρόκειται για συναυλίες . Θα φαινόταν εξάλλου . Μου φαίνεται πως μόνο στις πρωινές εκπομπές παίζουν playback , και αυτό το λέω διότι φαίνεται ! :p Νομίζω θα είναι πολύ χοντρό να βάλουν playback σε συναυλία . Θα είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις κορόιδα χιλιάδες ανθρώπους (για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες μερικές φορές) !

Πάντως , κάτα τα άλλα δεν έχει συμβεί να πάει κάτι άλλο στραβό ; Θέλω να πω , τόσες αμέτρητες συναυλίες έχουν δωθεί , πολλές μάλιστα με κρύο , δεν συνέβη σε κανέναν να φταρνιστεί ; 'Η να παραπατήσει ρε παιδί μου !
jeniffer lopez πηγες;αυτο ηταν πλεημπακ με ολιγον λαιβ..η μεγαλυτερη ταπεινωση που υπεστην ως παντρεμενος..ευτυχως δε με ειδε κανας γνωστος..και πολλες περισσοτερες απ οτι φανταζεσαι εχουν προηχογραφημενα μερη..
 
Κάτι άλλο...οι παλιές συναυλίες της Madonna γενικά δεν έχουν καλό ήχο.Τουλάχιστον ένα dvd Ciao Italia (συναυλία του 1988 πρέπει να ήταν) που είχε βγει πέρισυ με τον Τηλεθεατή.Ο ήχος ακούγεται πολύ πιο δυνατά από τη φωνή της Madonna.Δεν ξέρω αν όντως είχε ηχογραφηθεί έτσι ή αν έγινε έτσι εξαιτίας της επεξεργασίας ή της μετατροπής σε dvd (τότε που καταργούνταν πλέον οι βιντεοκασέτες)...αλλά και ένας φίλος μου που μου έχει δώσει αρκετές συναυλίες της Madonna σε dvd (από αυθεντικά dvd τα έχει γράψει,ακριβώς χωρίς να πειραχθεί κάτι),έχουν πάντα τον ήχο δυνατότερο από τη φωνή (που μερικές φορές μοιάζει με karaoke),σε αντίθεση με το προπέρσινο Confessions Tour που έχει τέλειο ήχο.
 
Maddog είπε:
Έλα μωρέ, χαιρετούσε τους απέναντι...
- Λαέ της Λάρισας ! Λαέ της Λάρισας !

- Ψι ψι ψι : Κύριε πρόεδρε , στη Λαμία είμαστε απόψε .

- Πού'σε να δεις τον λαό της Λαμίας !

Ή κάπως έτσι τέλος πάντων !

Αλήθεια , Alucard , τι έγινε στο 4:33 ; Βέβαια σίγουρα φταίει και το γεγονός πως δεν ξέρω το τραγούδι .
 
Πίσω
Μπλουζα