Λέσχη Μυστηρίου (1976 ΕΡΤ)

salax

RetroN00b
Joined
20 Μάρ 2008
Μηνύματα
27
Αντιδράσεις
12
Λέσχη Μυστηρίου (1976)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Λέσχη_μυστηρίου

Χαιρετώ το φορουμ!

Φίλοι μου, ελπίζω να με διαφωτίσετε... Υπήρχε μια τηλεοπτική σειρά (μάλλον late 70's) που θυμάμαι αχνά πλέον, την οποία παρουσίαζε η Χαριτίνη Καρόλου.

Λίγα πράγματα θυμάμαι, αλλά νομίζω οτι περιέγραφε κάποιον φόνο η παρουσιάστρια, και μετά επαιζε η ιστορία. Αυτό που με έχει τρελλάνει, είναι οτι είχε μια εντυπωσιακή μπιτάτη μουσική, και μακάρι να είχα περισσότερα στοιχεία για να την βρώ. Θυμάμαι επίσης οτι την ώρα που έπαιζαν οι τίτλοι, φαινόταν η οροφή ενος περιπολικού που έτρεχε σε νυχτερινό φόντο.

Ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προκειται για τη σειρα της ΕΡΤ ΛΕΣΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ,μεταφορα στην ελληνικη TV ενος ιταλικου φορματ,με διασκευασμενα τα σεναρια των Ιταλων σεναριογραφων απο τον Σουλη Γεωργιαδη.

Η σειρα αυτη απ οτι βλεπω εκανε πρεμιερα στις 4 Ιουλιου 1976 και ολοκληρωθηκε σε 26 επεισοδια των 45 λεπτων. Ειναι χαρακτηριστικο οτι ηταν ολη γυρισμενη σε φιλμ και οχι σε βιντεο,αρα καπου θα πρεπει να σωζεται.

Ελαβον μερος μεταξυ αλλων οι: Γιωργος Σισκος,Δημητρης Μυρατ, Ελενα Ναθαναηλ,Αλεξανδρα Λαδικου και βεβαιως Χαριτινη Καρολου

lesxiii3.png


salax είπε:
Αυτό που με έχει τρελλάνει, είναι οτι είχε μια εντυπωσιακή μπιτάτη μουσική, και μακάρι να είχα περισσότερα στοιχεία για να την βρώ.
Τη μουσικη ειχε γραψει ο Γιωργος Θεοδοσιαδης...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ, ήδη μου είπες πολλά, απλά τώρα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για δουλειές του Θεοδοσιάδη..

Και πάλι ευχαριστώ!
 
Ελληνική σειρά υβρίδιο μυστηρίου/τηλεπαιχνιδιού [Λέσχη Μυστηρίου]

Θυμάται κανείς, δεκαετία του 70, μια περίεργη ελληνική σειρά, έπαιζε Κυριακή μεσημέρι και ήταν ένα περίεργο μίγμα αστυνομικού μυστηρίου με τηλεπαιχνίδι. Ήταν συνήθως ένας φόνος και έπαιζαν κομμάτι-κομμάτι το επεισόδειο και οι τηλεθεατές έπρεπε να βρουν το δολοφόνο για να κερδίσουν δώρα. Τελείωνε πάντα με τη σειρήνα του περιπολικού τής τότε αστυνομίας πόλεων που συνελάμβανε τον ένοχο. Δεν θυμάμαι ούτε όνομα ούτε λεπτομέρειες αλλά το βλέπαμε όλη η οικογένεια μαζί κάθε Κυριακή.
 
εχουν κυκλοφορησει μερικα σε βιντεοκασσετες.οι δυο σεναριογραφοι ηταν ιταλοι .κινηματογραφημενη σειρα
 
Η Πολιτεία Κατηγορεί


[TR]

[TD=bgcolor: #F9F9F9]



   
[/TD]

[/TR]



 


Έτος:


Είδος: Αστυνομική


Σκηνοθεσία: Σούλης Γεωργιάδης


Σενάριο: Σούλης Γεωργιάδης


Ηθοποιοί: Γιώργος Σίσκος , Ελένη Ζαφειρίου , Όλγα Τουρνάκη , Μαίρη Δρακοπούλου , Έλενα Ναθαναήλ , Νίκος Γαλανός ,Δημήτρης Μυράτ , Ελένη Ροδά


Σχόλια/Πλοκή: Σε μια πολυτελή βίλα γίνεται ένας φόνος. Ένας φόνος γεμάτος μυστήριο, μια που πίσω του κρύβονται ένας εκβιασμός, λεφτά και κάτι παράξενα γράμματα, που παίζουν μεγάλο ρόλο, από ότι φαίνεται, στη λύση του μυστηρίου. Ο αστυνόμος Λέκκας αναλαμβάνει να ανακαλύψει το δολοφόνο, που όπως δείχνουν τα πράγματα είναι καλά καμουφλαρισμένος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξερω αν υπαρχει καποια σχεση αλλα θα το αναφερω.

Επεσε στα χερια μου μια αστυνομικη ταινια - μικρου μηκους (30 λεπτα) με το ονομα Ένα τριαντάφυλλο για την Έλενα Χρόνη

Ξεκινα χωρις τιτλους και συντελεστες. Επαιζε ο Σισκος και νομιζω στο εργο λεγοταν αστυνομος Λεκκας.

Θα ποσταρω περισοτερες λεπτομερεις και screenshots το βραδυ.

Υπαρχει περιπτωση να ειχε σχεση με τις Υποψιες?

[Edited Τελικα ανηκει στη Λέσχη Μυστηρίου]
 
Προβαλλόταν από την ΕΡΤ το 1976-1977 και παρουσίαζε κάθε εβδομάδα μια διαφορετική τηλεταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Η σειρά ήταν έγχρωμη (αν και τότε ακόμη η ελληνική τηλεόραση δεν ήταν έγχρωμη), κινηματογραφημένη και παραγωγός ήταν ο Σούλης Γεωργιάδης, με μόνιμο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σίσκο στον ρόλο του αστυνόμου Λέκκα (έτσι είχαν μετονομάσει, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τον Μπέκα, τακτικό ήρωα του Μαρή).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχει ξαναπαιχτει και ριμεικ στις ιστοριες του αστυνομου μπεκα.οπως και τα περισσοτερα του μαρη.
 
Ο atanasio εχει δικιο σε ολα. Μονο που ολες οι ιστοριες της Λεσχης δε βασιζονταν σε εργα του Γιαννη Μαρη, αλλα ηταν διασκευες ιταλικων σεναριων απο το Σουλη Γεωργιαδη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bambinella, αν δεν με απατά η μνήμη νου, η όλη σύλληψη της εκπομπής (με δύο παίκτες που παρακολουθούσαν στο στούντιο το επεισόδιο και προσπαθούσαν να βρουν τον δολοφόνο) στηριζόταν σε αντίστοιχο ιταλικό πρόγραμμα, αλλά οι ιστορίες ήταν από βιβλία του Γιάννη Μαρή. Από τη σειρά είχαν παρελάσει γνωστοί ηθοποιοί της εποχής όπως ο Κώστας Καραγιώργης, η Έλενα Ναθαναήλ, η Αλεξάνδρα Λαδικού και άλλοι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καποια σιγουρα ηταν απο βιβλια του Μαρη. Πολλα απο αυτα ομως ηταν ιταλικα σεναρια δισκευασμενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Εκβιασμος παιζει να βγηκε στο VHS ως Ενα Τριανταφυλλο για την Ελενα Χρονη?
 
Oχι, Wally. Δεν πρεπει να ειναι το ιδιο επεισοδιο γιατι με εξαιρεση τη Μαιρη Κυβελου, ολοι οι υπολοιποι ηθοποιοι διαφερουν.
 
Wally είπε:
Ο Εκβιασμος παιζει να βγηκε στο VHS ως Ενα Τριανταφυλλο για την Ελενα Χρονη?
Όχι, το "Ένα τριαντάφυλλο για την Έλενα" είναι επεισόδιο της "Λέσχης Μυστηρίου" - έχει επιβεβαιωθεί πια αυτό:

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Λέσχη_μυστηρίου:_Ένα_τριαντάφυλλο_για_την_Έλενα

Ουφ!! Πολύ μπλέξιμο αυτές οι δύο σειρές! :)
 
Επιβεβαιώνω και εγώ τις τρείς ιστορίες του δεύτερου κύκλου της σειράς. Το τελευταίο επεισόδιο της "Λέσχης Μυστηρίου" προβλήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 15:00
 
Τελικά Η ΛΕΣΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ και οι ΥΠΟΨΙΕΣ είναι η ίδια σειρά?
 
Πίσω
Μπλουζα