Λογοτεχνικά βιβλία στις ελληνικές σειρές και ταινίες

στη βιντεοταινια "ο κυριος λιμεναρχης"  ο Σωτηρης Μουστακας κραταει το βιβλιο "η τιμη των Πριτζι"

okirrr.JPGokiriii.JPGtimipritz.jpgφωτο απο ιστοσελιδα διαδικτυου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια ''Ο παπατρέχας'' φαινεται το βιβλιο Solon der Quaker?

IMAGE.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Solon der Quaker. Ο Κουακέρος Σόλωνας. Οι Κουακέροι είναι νομίζω μια αίρεση στην Αμερική.
 
Κουάκεροι (Κουέικερς αμερικανιστί). Ξεκίνησαν από Αγγλία που δεν τους σήκωνε, ήρθαν Β. Αμερική, τους καταδιώξανε κι εδώ (οι πουριτανοί και άλλοι φανατικοί φύγανε από Ευρώπη για να αποφύγουν τη θρησκευτική καταπίεση αλλά μια χαρά καταπίεζαν οι ίδιοι άλλες θρησκευτικές ομάδες που δεν ήταν του γούστου τους). Πώς να μην τους καταδιώκουν με αυτές τις επικίνδυνες απόψεις που είχαν? Άκουσον άκουσον είχαν το θράσος να ζουν σύμφωνα με τις εντολές του Ιησού: Αρνιόντουσαν να συμμετάσχουν σε πολέμους, να ορκιστούν, ντυνόντουσαν απλά, ήταν αντίθετοι με τη δουλεία, και δεν είχαν εκκλησιαστική ιεραρχία. Αυτά είναι φρικτές αιρετικές απόψεις.

Ονομάστηκαν έτσι ειρωνικά από τους αντιπάλους διότι "έτρεμαν (quaked) από το λόγο του Κυρίου". Ελάχιστοι υπάρχουν πια, οι περισσότεροι στην Αφρική. Αν δεν υπήρχε η μάρκα δημητριακών και νιφάδων βρώμης δεν θα τους θυμόταν κανείς. Και, σαν κάτι Ελληνικά αριστερά γκρουπούσκουλα του παλιού καιρού, ας είναι τρεις κι ο κούκος έχουν διαχωριστεί σε ένα σωρό ομάδες, ομαδούλες και ανθυποομαδούλες με τις δικές τους ιδέες η καθεμιά.

Έψαξα για σας στον Γκούγκλη και βρήκα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ο Γερμανικός τίτλος του μυθιστορήματος "The Bulwark" του Theodore Dreiser. Ο ήρωας λέγεται Solon Barnes και είναι Κουάκερος (εμ τι θα ήτανε, για να μεταφραστεί έτσι ο τίτλος στα γερμανικά? Οι γερμανοί δεν έχουν την Ελληνική φαντασία αλλαγής τίτλων επί το πιο πιασάρικο)
 
δεν ξερω ποιο ειναι το βιβλιο που κραταει η Ελενη Χατζηαργυρη στη σειρα "το διλημμα"

todi3.JPGtodi2.JPG

επισης και η Καιτη Πανου βιβλιο κραταει (αγνωστο ποιο)..

todi4.JPG
 
σε επεισοδιο της σειρας "μανα ειναι μονο μια" η Μαιρη Χρονοπουλου διαβαζει το βιβλιο "οι παλιες αγαπες πανε στον παραδεισο" της Μαρως Βαμβουνακη

mana1mia,oipaliesagapespanestonparadeiso.JPG 

pal.JPG  (φωτο απο ιντερνετ)
 
στη σειρα "το ροζ συννεφακι" η Ελντα Πανοπουλου κραταει το βιβλιο "Η αθανασια" του Μιλαν Κουντερα

rozo1.JPG
 
στη σειρα "ροζαλια ενα μπεστ σελερ" φαινονται τα βιβλια με τιτλους "ποτε χωρις την κορη μου" και "στον αστερισμο της Μονα Λιζα"

r26.JPG

13.jpg

r25.JPG15.jpg

οι φωτο ειναι απ το διαδικτυο, δε βαζω λινκ για να μη θεωρηθει διαφημιση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα