Λουί ντε Φινές - Louis de Funes

Ευχαριστώ ρε georgeikos!
 
εγω ψαχνω μια αλλη του ταινια αλλα δεν θυμαμαι καλα την υποθεση..την ειχα δει σιγουρα πριν το 90 στην ερτ...εμπλεκε σε φασαριες ψαχνοντας την κορη του η οποια ειχε φυγει..το ειχε σκασει..δεν θυμαμαι καλα...ξερει κανεις ποια μπορει να ειναι?
 
Μα ήταν άφταστος και σε πιο σοβαρούς ρόλους. Τον είχα δει στον 'Φιλάργυρο' του Μολιέρου, ταινία του 1980, και με άφησε άφωνη. Εκπληκτικός!
 
Μόνο γέλιο έχω να θυμάμαι από ταινίες με το Λουί. Χαρακτηριστικά και τα αυτοκίνητα Peugeot της εποχής. Ταινίες που μαζί με το "Κατσαριδάκι αγάπη μου" τα έδειχναν Κυριακές μεσημέρι παλιά.
 
Και γω δηλωνω φαν του Ντε Φινες. Συνιστω ανεπιφυλακτα το "Le Grand Restaurant". Δεν την ειχα ξαναδει και οταν την ειδα προσφατα ξεκαρδιστικα.

georgeikos είπε:
εγω ψαχνω μια αλλη του ταινια αλλα δεν θυμαμαι καλα την υποθεση..την ειχα δει σιγουρα πριν το 90 στην ερτ...εμπλεκε σε φασαριες ψαχνοντας την κορη του η οποια ειχε φυγει..το ειχε σκασει..δεν θυμαμαι καλα...ξερει κανεις ποια μπορει να ειναι?
Μαλλον πρεπει να ειναι το "Ο Χωροφυλακας στην Νεα Υορκη". http://www.imdb.com/title/tt0060450/
 
Αεικίνητος και απολαυστικός κωμικός ! Καμιά ταινία του δεν είναι αδιάφορη...
 
Απολαυστικός στις περισσότερες ταινίες του.

Η ταινία όμως που έχει φύγει το αμάξι από το δρόμο και στηρίζεται πάνω σε ένα δέντρο στον γκρεμό με κάνει... να θέλω να πέσω εγώ από το γκρεμό :p Από όσο θυμάμαι η πιο βαρετή του και αδιάφορη ταινία (για μένα)
 
Δεν την παλευω καθολου με το λουι ντε φινες και οσο και αν προσπαθησα να δω της ταινιες του δεν τα καταφερα και σκυλοβαρεθηκα.Οι μονες ταινιες του που πραγματικα λατρευω και δεν ξερω και γιατι αφου κατα τα αλλα δεν την παλευω μαυτον τον τυπο ειναι οι 3 ταινιες με τον φαντομα που παιζει να της εχω δει πανω απο 5 φορες την καθεμια.Ειχα διαβασει καπου δεν θυμαμαι τωρα που ακριβως πως ετοιμαζαν η ηθελαν να φτιαξουν και τεταρτη ταινια αλλα για καποιο λογο δεν εγινε.Αν ισχυει αυτο πολυ κριμα που εβγαλαν και τρεταρτη ταινια.
 
Απίθανος κωμικός ηθοποιός!!!
 
Kambia είπε:
Απολαυστικός στις περισσότερες ταινίες του. Η ταινία όμως που έχει φύγει το αμάξι από το δρόμο και στηρίζεται πάνω σε ένα δέντρο στον γκρεμό με κάνει... να θέλω να πέσω εγώ από το γκρεμό :p Από όσο θυμάμαι η πιο βαρετή του και αδιάφορη ταινία (για μένα)
Έχεις δίκιο στο Ο βασιλιάς της τρέλας είναι εντελώς έξω από τα νερά του. Προσωπικά μεγάλωσα με ντε Φινές και μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ταινίες του της σειράς του Χωροφύλακα του Σαν Τροπέ (όχι τόσο οι 2 τελευταίες) σε σκηνοθεσία Ζαν Ζιρό, Το κορόιδο, Η ασύλληπτη απόδραση και Οι περιπέτειες του ραββίνου Ζακόμπ και οι τρεις σε σκηνοθεσία Ζεράρ Ουρί, το ζιζάνιο σε σκηνοθεσία Κλοντ Ζιντί και ο Κατεψυγμένος σε σκηνοθεσία Εντουάρ Μολιναρό

Η ταινία που αναζητά ο Γεωργεικός εδώ πιθανολογώ ότι είναι οι ασύλληπτες διακοπές του Ζιρό. Εδώ (αν θυμάμαι καλά) ο ντε Φινές στέλνει τον γιο του για το καλοκαίρι στην Αγγλία όπου θα φιλοξενηθεί από μια οικογένεια Άγγλων ώστε να βελτιώσει τα αγγλικά του. Παράλληλα οι Άγγλοι στέλνουν για να φιλοξενηθεί από τον ντε Φινές την κόρη τους. Φυσικά οι δυο νέοι θα το σκάσουν και συμπτωματικά θα συναντηθούν και θα ερωτευθούν ενώ ο πανικόβλητος ντε Φινες προσπαθεί να εντοπίσει την φιλοξενούμενή του, πριν οι γονείς της μάθουν ότι το έσκασε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eιναι ο τριτος καλυτερος κωμικος ατα την γνωμη μου μετα τον σαρλω και το βεγγο

αδιαμφησβητητα ο καλυτερος κωμικος της γαλλιας ολων των εποχων

μακραν δευτερος ο μπουρβιλ

κατα την γνωμη μου δεν ευτυχησε να εχει σε ολες του τις ταινιες πολυ καλα σεναρια ,με αποτελεσμα να μην ειναι ολες τελειες

ειναι κριμα γιατι ειναι εξαιρετικος κωμικος,παιζει με μουτες απιστευετες,συριγματα,γνωριζει τελεια τους τονους του κωμικου
 
Ντοκιμαντέρ βασισμένο σε αποκλειστικά βίντεο από την προσωπικη συλλογή του Λουί ντε Φινές, τις σημειώσεις, τη φιλμογραφία και πολλές συνεντεύξεις του

 
το δευτερο επεισοδιο του ντοκιμαντερ

 
Πίσω
Μπλουζα