Λούνα παρκ Φαλήρου

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.487
Αντιδράσεις
2.294
Αρκετοί θα θυμάστε το γωνιακό λούνα παρκ στο Φάληρο δίπλα από την γέφυρα που βγαίνει στην Πειραιώς. Έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια και είναι πλέον έρημο με την βλάστηση να έχει αναπτυχθεί πολύ σε σημεία που υπάρχει χώμα. Ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει εκεί και αυτά κατεστραμένα και διαλυμένα.

Θυμάμαι εκείνες τις νύχτες που παντού υπήρχαν παιχνίδια, πολύχρωμα φώτα, μουσική και πολύ κόσμος. Η πρώτη φορά που το είχα επισκεφθεί ήμουν μικρούλης και έκτοτε με πήγαιναν συχνά οι γονείς μου. Θυμάμαι την τεράστια μπαλαρίνα που ήταν όπως μπαίνεις δεξιά και είχα ανέβει με την μάνα μου. Όπως γύριζε περιστροφικά τότε η μπαλαρίνα εγώ κρατιόμουν με όλη μου την δύναμη από το ασημί προστατευτικό μπράτσο γιατί λόγο του χαμηλού ύψους θα έπεφτα έξω. Θυμάμαι επίσης το πειρατικό καράβι στην αριστερή πλευρά όπως μπαίνεις που έκανα τον ξύπνιο σε έναν φίλο μου πως ήταν παιδικό. Τελικά μπήκαμε οι δυό μας και αυτός γέλαγε και εμένα κόντευε να σπάσει η καρδιά μου από τον τρόμο. Στην μέση ήταν η τεράστια ρόδα που γυρνούσε αργά. Στα δεξιά ήταν ο ιππόδρομος και κάποια άλλα παιχνίδια που δεν θυμάμαι ποιά ήταν. Στα αριστερά ήταν τα συγκρουώμενα και κάπου στη μέση του χώρου ήταν ο ταύρος που προσπαθούσες να μην πέσεις έτσι απότομα που γύριζε. Επίσης μία πίστα στυλ καρτ για πιτσιρίκια και στο βάθος το σπίτι του τρόμου με το σπίτι των καθρεπτών δίπλα του.

Έκανα σήμερα μια βόλτα αλλά δεν υπάρχουν πια πολλά. Μερικά υπόστεγα και το κατεστραμένο πλέον σπίτι του τρόμου. Επειδή είχα πάει σε αυτό το λούνα παρκ αρκετές φορές μικρός ήταν λίγο περίεργα να περπατάω μέσα σε χόρτα και να βλέπω μερικά σημεία που μου θύμιζαν ποιό παιχνίδι ήταν εκεί. Το μοναδικό λοιπόν αξιοθέατο ήταν το σπίτι του τρόμου. Το χάζευα αρκετή ώρα σαν τότε που ήμουν μικρός και χάζευα τα τρομακτικά σχέδια στο εξωτερικό του. Η αίσθηση ήταν νομίζω ακριβώς η ίδια και έχω την εντύπωση πως για μια στιγμή πρέπει να μύρισα ποπ κορν.Τα τέρατα που με είχαν τρομάξει κάποτε ήταν πλέον στο έδαφος μπροστά από το σπίτι. Γερασμένα και κατεστραμένα δεν ήταν σε θέση να τρομάξουν κανένα παιδάκι πλέον ακόμη και έμπαιναν ξανά στο σκοτάδι. Κάπου εκεί κοντά ήταν το βαγονέτο σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Τράβηξα λοιπόν μερικές φωτογραφίες για εσάς. Δεν είναι πολύ καθαρές γιατί είναι από κινητό και δεν είχα σκοπό να παω εξαρχής στο λουνα παρκ. Απλά έτυχε να περνάω από δίπλα με τα πόδια και σταμάτησα και το χάζευα. Είπα να παω να κάνω μια βόλτα έτσι για τα παλιά..

Εδω ήταν κάποτε η μπαλαρίνα και στα αριστερά υπήρχε ένα κιόσκι που με μερικά coin op. Εκεί είδα για πρώτη φορά και έπαιξα το Double dragon.

9407.jpg

Διάφορες φωτογραφίες από τον χώρο.


9400.jpg9401.jpg9402.jpg9403.jpg9404.jpg9405.jpg9406.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το σπίτι του τρόμου.

9409.jpg

Μερικές φωτογραφίες από τα σχέδια στο εξωτερικό του.

9410.jpg
9411.jpg
9412.jpg
9413.jpg

Είναι γεμισμένο πλέον με τα κομμάτια από το πάτωμά του.

9415.jpg

Κάποιο μέρος του μηχανισμού που κινούσε το βαγόνι ή ο μηχανισμός που πέταγε τον καπνό σε διάφορα σημεία δεν γνωρίζω ακριβώς.

9416.jpg

Το βαγόνι πεταμένο εκεί δίπλα.

9414.jpg

Μια μακάβρια κυρία στέκεται ακόμη μέσα στο σπίτι.

9417.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο στραβομουτσουνιασμένος και πολύ πιθανόν τσατισμένος κύριος.

9418.jpg

Ένας δαίμονας γουρούνι.

9426.jpg

Η ουρά κάποιου πλάσματος. Το υπόλοιπο που είναι άραγε;

9424.jpg

Ο βρικόλακας με φανερή την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Μάλλον θα είναι από τον ήλιο.

9419.jpg

Τα απομεινάρια ενός σκελετού με το υποτιθέμενο αίμα ξεβαμμένο.

9421.jpg

Μια κοπέλα που παρα που της λείπει το δέρμα και υπόλοιπ μισό της μας ποζάρει με χάρη.

9422.jpg

Εδω είναι και το άλλο μισό.

9423.jpg

Μια γριά μάγισσα...

9420.jpg
...και το καπέλο της.

9425.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πωπω τι μου θυμησες!καθε σαββατοκυριακο μας πηγαιναν οι γονεις μου εκει.θυμαμαι το enterprise και το space shuttle,καθως και το "ταψι".η αδερφη μου ειχε ανεβει μια φορα στο enterprise και τα ειχε δει ολα
 
Σε αυτό το λούνα πάρκ το πολύ να είχα πάει 3-4 φορές. Είναι πράγματι λυπηρές οι εικόνες, αν και όταν λειτουργούσε πάλι θλιβερό το ένιωθα.

Άλλο πράγμα μου ήρθε τώρα: Το ρημαδο - λούνα πάρκ που βρίσκεται στη Βάρκιζα μετά το yabanaki, γιατί υπάρχει τόσα χρόνια; Αφού δεν πατάει κανείς, έχω 10 χρόνια να δώ άνθρωπο εκεί.
 
Οπωσδήποτε ένα από τα καλύτερα threads ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝν στο GRM !

Οι φωτό σου, ξυπνάν πολλές αναμνήσεις.

Μπράβο Μάριε !

Από το συγκεκριμένω λουνα-παρκ, μένω 3 στενά με τα πόδια και έχω πολύ έντονες αναμνήσεις.

Θυμάμαι τα αμάξια του καρουσέλ. Εγώ διάλεγα πάντα την πυροσβεστική.

Το δε τρενάκι του τρόμου, το είχα χρυσώσει.

Αν και είχα μάθει απ΄έξω, ολοένα και ξαναέμπαινα,

λες και από τις πολλές φορές κάτι θα άλλαζε !

Όταν εγκαταλείφθηκε, ένοιωσα σα να αποσπάστηκε ένα κομμάτι από την παιδική μνήμη μου.
 
Μήπως εχει κανεις παλιες φωτογραφίες απο το θρυλικο RODEO, το μεγαλυτερο λουναπαρκ που ειχε η Αθηνα τοτε, στην παραλία του Αλίμου για όσους (λίγο μεγαλύτερους) το θυμούνται;
 
Αν και δεν είχα πατήσει ποτέ το πόδι μου εκεί, σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες και την νοσταλγική περιγραφή!
 
maxouli είπε:
Άλλο πράγμα μου ήρθε τώρα: Το ρημαδο - λούνα πάρκ που βρίσκεται στη Βάρκιζα μετά το yabanaki, γιατί υπάρχει τόσα χρόνια; Αφού δεν πατάει κανείς, έχω 10 χρόνια να δώ άνθρωπο εκεί.
Πριν από λίγο ήμουν εκεί! Και εγώ την ίδια απορία σχημάτισα. Ολόκληρο λουνα παρκ και μόνο μία οικογένεια ξένων ήταν εκεί. Τα κιόσκα και κάποια παιχνίδια κλειστά και όλα αυτά σάββατο βράδυ. Οι υπάλληλοι που δούλευαν εκεί προφανώς έκαναν την δουλειά με τεράστια βαρεμάρα. Μα πως μένει αυτό ανοιχτό; Mε τι έσοδα; Mήπως είναι δημοτικό και όχι ιδωτικό; Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.

Μπήκα πάντως στο τούνελ τρόμου. Περισσότερο ένιωθα κάπως από τα ηχεία που ήταν τέρμα και κόντεψα να αποκτήσω πονοκέφαλο παρά από τους στατικούς τρομακτικούς χαρακτήρες. Το ταξίδι στους θεοσκότεινους διαδρόμους πάντως ήταν καλό δεν λεω.
 
Πω πω!! Κάθε Σου-Κου εκεί ήμουν μικρός. Ειδικά με το τραινάκι του τρόμου, μέχρι και εφιάλτες έβλεπα!!
 
Telonio, τετοιες φωτο και αναμνησεις δεν θα μπορουσαν να καταχωρηθουν καλυτερα. Απομειναρια απλετης χαρας και διασκεδασης του παρελθοντος, με την ακολουθη παρακμιακη αποσυνθεση τους, αφημενα στο ελεος της φυσης και της ασυδοσιας δημοσιων αρχων, μιας και θα μπορουσε να αξιοποιηθει απο καποιον δημοτικο φορεα και να λειτουργει ακομα και σημερα.

Megathanx για την περιγραφη και τις φωτο σου.. :)
 
Εκεί ήταν οι πρώτες έξοδοι με την παρέα, στο Γυμνάσιο! Και γ... τα γέλια κάναμε στα συγκρουόμενα. Θυμάμαι πως μια και μόνη φορά είχα μπει στη μπαλαρίνα και κάποια στιγμή ανάγκασα τον υπεύθυνο να σταματήσει τη "βόλτα", γιατί κόντευα να τα βγάλω όλα!
 
Σνιφ... φοβερές φωτό, σχόλια και έμπευση... ευχαριστούμε :)
 
τελικα εκανα λαθος.νομιζα οτι οι φωτογραφιες ηταν απο το rodeo.εκει πηγαινα
 
Πολύ ωραίο νημάτιο Μάριε!!!

Κρίμα που η σημερινή κατάσταση δε θυμίζει σε τίποτα την αίγλη των περασμένων χρόνων... :precry:
 
Το θυμάμαι αμυδρά,αυτό που μου εχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν μια μάγισσα που κράταγε ενα σκουπόξυλο και το ανεβοκατέβαζε πάνω από τα κεφάλια μας,ποτέ δεν 8α το ξεχάσω... :cry: :cry: :cry: τι τραβήξαν οι γονείς μου μέχρι να με ηρεμήσουν και να σταματήσω το κλάμα.Ακόμη το θυμούνται....
 
bi-bi είπε:
... μου εχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν μια μάγισσα που κράταγε ενα σκουπόξυλο και το ανεβοκατέβαζε πάνω από τα κεφάλια μας,ποτέ δεν 8α το ξεχάσω... :cry: :cry: :cry: τι τραβήξαν οι γονείς μου μέχρι να με ηρεμήσουν και να σταματήσω το κλάμα.....
Κλασσική γυναικεία δικαιολογία, για να αποφεύγει τις δουλειές του σπιτιού !

Π.χ. σκούπισμα κ.λ.π. :D
 
Πίσω
Μπλουζα