Λούνα παρκ Φαλήρου

ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ TIVOLI ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΕΝΟΣ ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ 'ΚΕΙ, ΓΥΡΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ '89, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΕΛΙΠΩΣ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ, KAI ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΚΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΣΤΑΘΗΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΙΠΩΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΑΔΕΙΟ ΤIVOLI. ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΟΥΣΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕ ΕΥΤΥΧΙΑ!!

ΤΟ ΤΙVOLI ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ...!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω πω Stefan με ξεκούφανες και είναι αργά :)

Γράφε σε παρακαλώ με μικρά γράμματα γιατί τα κεφαλαία σημαίνουν οτι φωνάζεις ;)

Καλώς όρισες στην παρέα μας
 
Kαλώς σας βρήκα!!! Τι έχετε πάθει όλοι και σας πειράζουν τα κεφαλαία?
 
STEFAN είπε:
Kαλώς σας βρήκα!!! Τι έχετε πάθει όλοι και σας πειράζουν τα κεφαλαία?
Όταν γράφεις κεφαλαία σημαίνει οτι δείχνεις ένταση και οτι φωνάζεις. Επίσης είναι ενάντια στους κανονισμούς του φόρουμ. :)
 
εννοείται ότι μου ανέβηκαν δάκρυα στα μάτια .σίγουρα το 75% της παιδικής μου ηλικίας.. από αυτό το λούνα πάρκ θυμάμαι έντονα α)το σπίτι του τρόμου( η μάγισσα που κουνούσε και ανακάτευε την σούπα στοίχειωνε πολλούς παιδικούς εφιάλτες) και...β) αυτόν τον "τυπά":

[edit] Dead imageshack pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καθε φορα που περναω απο εκει νομιζω πως θα γυρισω το κεφαλι και ολα θα ειναι στην θεση τους. Ειναι κατι σκαλωματα που τρωω γενικως. καποια μερη αλλαζουν και εγω κολλαω στο πως ηταν στην φαση που τα γνωρισα. Ειμαι ικανος να δωσω οδηγιες και να πω ''κοντα στο λουνα παρκ'' σε καποιον.

Το Ροντεο ειναι απο τις πιο εντονες παιδικες αναμνησεις. Μου φαινοταν τεραστιο. Και εκει ειχε την μαγισσα με την σκουπα. Πιαθανον να ηταν η ιδια. Στην μπαλαρινα παντα ανακατευομουν, ενω το διαστημικο θεματακι ηταν απαικτο. Επειδη δεν θυμαμαι. Ηταν ιδιαιτερα ακριβο? Γιατι οι δικοι μου με εβαζαν αλλα με καποιο δισταγμο.

Παντα αγαπημενο παιχνιδι η σκοποβολη και τα συγκρουωμενα. Μιλαμε τρελαινομουν!

Το μαλι της γριας μου αρεσε σαν γευση αλλα κολλαγε παντα στα μουτρα μου και γλυφομουν ολη την ωρα. Το σπιτι του τρομου ηταν απαγορευμενο απο την χουντα της μαμας και αργοτερα που μεγαλωσα λιγο μου φαινοταν χαζο.

Οταν το διαλυσαν μετα απο λιγο καιρο ειχαμε παει στο χωρο που ειχε διαμορφωθει και δεν μπορουσα να καταλαβω τι στο διαολο πιο ωραιο ειχε μια αλανα απο το λουνα παρκ!
 
Πω-πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!Τα καλύτερα λουνα-παρκ ever:cool:.Στο RODEO δεν είχε και τύπου τελεφερικ για να πας από τη μια πλευρά στην άλλη[πάντα με άγχωνε όταν πηγαίναμε εκεί].Θυμάμαι που υπήρχε το μικρό ρολερ κοστερ[σε σχήμα δράκου νομίζω?] και ανυπομονούσα να μεγαλώσω για να ανέβω στο μεγαλύτερο...δυστυχώς δεν πρόλαβα :cry:

Επίσης θυμάμαι να περιμένουμε με τον αδερφό μου έξω από την μπαλαρίνα για να δούμε στο τέλος πόσοι θα έκαναν εμετό ή θα σωριάζονταν όταν θα έβγαιναν έξω..χι-χι!!!

Τις κούνιες που γύρναγαν γύρω-γύρω και σταδιακά σε σήκωναν ψηλά τις θυμάται κανείς?

Αχ τι ωραίες εποχές!!!

και τώρα υπάρχει το Allou..sorry αλλά καμία σχέση με λουνα παρκ ή theme park....και οι τιμές του εξωφρενικές :p

PS.Το ξέρω είναι άσχετο θέμα αλλά θέατρο Μπάρμπα Μυτούση πήγαινε κανεις?
 
τον μαγο που ανακατευει...

miko είπε:
εννοείται ότι μου ανέβηκαν δάκρυα στα μάτια .σίγουρα το 75% της παιδικής μου ηλικίας.. από αυτό το λούνα πάρκ θυμάμαι έντονα α)το σπίτι του τρόμου( η μάγισσα που κουνούσε και ανακάτευε την σούπα στοίχειωνε πολλούς παιδικούς εφιάλτες) και...β) αυτόν τον "τυπά":
τον μαγο που ανακατευει τη σουπα τον εχω στο πανοραμιο. πατα πανω στο χωρο του λουνα παρκ στο google earth και θα τον δεις. ( οταν λειτουργουσε ). :)
 
maxouli είπε:
Άλλο πράγμα μου ήρθε τώρα: Το ρημαδο - λούνα πάρκ που βρίσκεται στη Βάρκιζα μετά το yabanaki, γιατί υπάρχει τόσα χρόνια; Αφού δεν πατάει κανείς, έχω 10 χρόνια να δώ άνθρωπο εκεί.
Ξέπλυμα χρήματος;

Για το Rodeo, είναι πραγματικά τραγικό το οτι δεν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα με φωτογραφικό υλικό.

tota είπε:
Πω-πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!Τα καλύτερα λουνα-παρκ ever:cool:.Στο RODEO δεν είχε και τύπου τελεφερικ για να πας από τη μια πλευρά στην άλλη[πάντα με άγχωνε όταν πηγαίναμε εκεί].Θυμάμαι που υπήρχε το μικρό ρολερ κοστερ[σε σχήμα δράκου νομίζω?] και ανυπομονούσα να μεγαλώσω για να ανέβω στο μεγαλύτερο...δυστυχώς δεν πρόλαβα :cry: Επίσης θυμάμαι να περιμένουμε με τον αδερφό μου έξω από την μπαλαρίνα για να δούμε στο τέλος πόσοι θα έκαναν εμετό ή θα σωριάζονταν όταν θα έβγαιναν έξω..χι-χι!!!

Τις κούνιες που γύρναγαν γύρω-γύρω και σταδιακά σε σήκωναν ψηλά τις θυμάται κανείς?

Αχ τι ωραίες εποχές!!!

και τώρα υπάρχει το Allou..sorry αλλά καμία σχέση με λουνα παρκ ή theme park....και οι τιμές του εξωφρενικές :p
Σωστή, είχε τελεφερίκ για να πας απ' τη μια πλευρά στην άλλη. Σωστή επίσης για το μικρό coaster δράκο. Το μεγάλο roller-coaster λεγόταν montagna. Κλασικό. Επίσης θυμάμαι το enterprise, απ' τα πιο τολμηρά παιχνίδια της εποχής, τον πύραυλο, ταψί, τρένο του τρόμου, σπίτι με παραμορφωτικούς καθρέφτες, μπαλαρίνα, χταπόδι, λαβύρινθο με καθρέφτες κλπ. 'Ενα μυθικό λούνα-παρκ. Γιατί έκλεισε;

Το allou ανήκει στη νέα γενιά λούνα-παρκ, που το επίκεντρο είναι τα ακραία παιχνίδια, που γυρίζουν ανάποδα, γύρω απ' τον εαυτό τους, με 4G, 5G κλπ. Δυστυχώς είμαι αρκετά μεγάλος για να προσαρμοστώ σε τέτοιες ακρότητες. Αλλά δεν αποκλείεται τα πιτσιρίκια που πάνε τώρα να το θυμούνται με νοσταλγία μετά απο 20 χρόνια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωωπωω,παιδια τι να πω τωρα,σαν κατοικος της περιοχης επαθα ασχημη καταθληψη,διοτι μετα τον σινεμα "Γκρεκα"που ειτανε θερινος και κλασσικα τον κλεισανε,κλεισανε και το στουδιο 254 που ειτανε στο παλαιο ακταιο το ξενοδοχειο,και ητανε ντισκο,και τωρα ηρθε το τελος του λουνα παρκ,το οποιο οικοπεδο βρισκεται σε δικαστικη διαμαχη μεταξθ κληρονομων και επισης πολλο το εποφθαλμιουν ,μεταξυ αυτων το νοσοκομειο μετροπολιταν το οποιο οικοπεδο θελει να κανει παρκινκ,λογικο ειναι να μελανχολισουμε περισσοτερο με την αδηφαγια που πλεον κατατρεχει τον κοσμο,και μην ξεχνατε,στην κοσμικη ιστορια ειναι πιο ευκολο να καταστρεφεις,παρα να δημιουργεις,εγω παντως μελανχολισα τωρα.Παρακαλω αν θελετε ρωτηστε,αν ξερω θα απαντησω,και αφηστε σχολια επι αυτου.καλα να ειστε παιδια!ωραιο θεμα.
 
Εγω αυτο που θυμάμαι είναι οτι είχαμε παει οικογενειακως στο λουνα παρκ κοντα στο φλοίσβο έτσι λεγοταν τοτε και είχα μπει σε ενα διαστημοπλοιο. Καθόμαστε στα καθίσματα μας δένουμε τις ζώνες μας μια μεγάλη οθόνη μπροστά μας δείχνει πλανήτες αρχίζει να ανεβαίνει σιγα σιγα και να αρχιζει να κουναει δεξιά αριστερά.Ηταν τόσο πιστευτο που ολοι αρχισάν να φωνάζουν.Εγω βεβαια κοψοχολιαστήκα γιατι σκέφτηκα πώς θα ζήσουμε εκεί που θα πάμε χωρίς οξυγόνο?Τελικά τελείωσε η βόλτα και κατεβήκαμε και ειδα τι γινοτάν στο επόμενο γκρουπ που μπηκε μεσα.Αξεχαστη ρετρο ανάμνηση...
 
super θεμα..απιστευτες αναμνησεις..καλως σας βρηκα..
 
Πω Πω! Είχα χρόνια να περάσω από την ευρύτερη περιοχή και πρόσφατα αναρωτιόμουν νοσταλγικά τι έχει απογίνει. Δεν είχα πάρει είδηση τίποτα. Πέρα βρέχει! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες.

Το τιμούσα πάντως πολύ συχνά. Αρχικά οικογενειακώς και αργότερα με παρέες.

Αγαπημένος παιδότοπος, γλυκιές αναμνήσεις.
 
Πω πω ... Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις φωτογραφίες ... οι αναμνήσεις μου απο αυτό το μέρος είναι αξέχαστες. Εχω να θυμηθώ αμέτρητες βολτές με τη οικογένεια και με παρέα στο λούνα πάρκ αυτό. Τώρα πλέων καθημερινά περνάω απο εξώ ( εκεί κοντά δουλεύω ) και το ξέρω οτι έχει ρημάξει το μέρος, αλλα δε έχω μπεί μέσα τα τελευταία χρόνια. Να είστε καλά!
 
telonio είπε:
Ο βρικόλακας με φανερή την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Μάλλον θα είναι από τον ήλιο.

picture.php


Μια κοπέλα που παρα που της λείπει το δέρμα και υπόλοιπ μισό της μας ποζάρει με χάρη.

picture.php
Πω πω telonio!!!! :D :D:D:D

Μιλαμε γελασα πολυ με τα σχολια!!!! :D :D:D

Οταν ειδα και την γδαρμενη κυρια που ποζαρει παρολα αυτα με χαρη, δεν ηξερα τι να κανω...να γελασω με τα σχολια #) ή να κλαψω με την ολη απελπιστικη κατασταση του χωρου που καποτε γεμιζε με ονειρα και γελια των παιδιων...

Γιατι δεν το συγυριζουν και δεν φυτευουν κανα δεντρο? :(

Παρα πολυ ενδιαφερον θρεντ! :)
 
H επίσκεψή μου στον σημερινό χώρο μου άφησε μια γλυκόπικρη αίσθηση. Κοιτώντας το διαλυμένο πλέον τρενάκι του τρόμου, θυμάμαι για μία στιγμή (1 δευτερόλεπτο για την ακρίβεια) πως άκουσα μουσική και παιδικά γέλια. Ήταν βέβαια μέσα στο μυαλό μου μια σκηνή που επανήρθε καθώς αναπολούσα τις παλιές στιγμές. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα για κάποιους ανθρώπους σαν εμάς που ζήσαμε εκεί αρκετές χαρούμενες παιδικές στιγμές. Δεν προτείνω σε κανένα να επισκεφτεί πλέον αυτό το μέρος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκεί εκτός από αυτά που βλέπεται στις φωτογραφίες. Αν παρ' όλα αυτά κάποιος από εσάς θέλει να πάει ας έχει υπόψη του την πιθανή συνάντηση με τους άστεγους που κατοικούν εκεί.

Η γριά μάγισσα έχει μεταφερθεί από εκεί (άγνωστο από ποιόν) σε εγκαταλελειμμένο σπίτι του νέου Φαλήρου.
 
Άθλιες συνθήκες...γιατί δεν τα πετάνε,να φτιάξουν κάτι χρήσιμο!
 
Εκπληκτικες φωτογραφιες και αρκετα ποιητικες θα ελεγα..Συγχαρητηρια.

Ρε παιδια και εμενα οταν ημουν μικρος στο Rodeo με πηγαινε ο μπαμπας μου. Δεν υπαρχει η παραμικρη φωτο απο εκει? πολυ κριμα. Το θυμαμαι τοσο μεγαλο και φαντασμαγορικο οσο μια πολη!! Δεν ξερω ομως αν ηταν ετσι η το θυμαμαι επειδη εγω ημουν μικρουλης!
 
Θυμάμαι οι γονείς μου με πήγαιναν συχνά σε αυτό το λούνα πάρκ, νομίζω λεγόταν Τivoli. Ένας οικογενειακός φίλος, μου έφερνε πολλές προσκλήσεις-εισητήρια και εγώ το εκμεταλλευόμουν στο έπακρο.
 
ναι το λουνα παρκ των φωτογραφιων ειναι το tivoli.

καποιες εποχες απο το 94-98 νομιζω υπηρχε στην περιοχη του μικρολιμανου και αλλο λουνα παρκ και μαλιστα ηταν ιταλικο στην περιοχη του παρκινγκ και ξαφνικα το χασαμε και αυτο.

υπηρχε και σε βιντεο κλιπ των going through το γαρυφαλε.

ωραιες εποχες.

το αλλο λουνα παρκ ηταν το ροντεο και ηταν τεραστιο.
 
Πίσω
Μπλουζα