Βεβαίως και προβάλλεται σε επανάληψη. Η sunset89 μας είχε άλλωστε ενημερώσει προ καιρού στο σχετικό thread:Matsablokos είπε:Εντελως τυχαία βλέπω στην απέναντι τηλεόραση στη δουλειά, να παίζει η "Λωξάντρα" τώρα, στην ΕΤ1! Δεν έχω ιδέα αν έχει αρχίσει να προβάλλεται σε επανάληψη. Συντονιστείτε πάντως αν θέλετε να το δείτε.
αυτο το αποκομμα απο εφημεριδα πώς μπορουμε να το διαβασουμε;δε φαινεται καθολου καλαappoul είπε:Με αφορμή την επανάληψη της Λωξάντρας (είδα και χάρηκα αυτή την εβδομάδα και τα πέντε επεισόδια) είπα να ψάξω λίγο στις παλιές εφημερίδες και δείτε τι ανακάλυψα: τις αντιρρήσεις της Μαρίας Ιορδανίδου μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων. Δεν ξέρω αν αργότερα άλλαξε γνώμη, αξίζει ωστόσο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη. Θα ανεβάσω αμέσως μετά την επιστολή που έστειλε η παραγωγός Ελβίρας Ράλλη σχετικά με αυτό το δημοσίευμα.Προβολή συνημμένου 35608
Ωχ... Έχεις δίκιο. Θα δω τι μπορώ να κάνω. Αν στο μεταξύ μπορεί να με διαφωτίσει κανείς/καμιά, ας σπεύσει!katerinak είπε:αυτο το αποκομμα απο εφημεριδα πώς μπορουμε να το διαβασουμε;δε φαινεται καθολου καλα
μπορώ να επιβεβαιώσω για τούρκους υπηρέτες σε ελληνικά ''καλά'' σπίτια και στη μικρά ασία (αϊδίνι) μέχρι την 1η καταστροφή του 1919 ... και στην οικογένεια της γιαγιάς μου κάποιοι απ΄τους ανθρώπους εκείνους τους νοιάστηκαν και τους πήγαν ένα καρβέλι ψωμί και μερικές ελιές μέχρι και τη δεύτερη καταστροφή του '22 ... μετά βέβαια τα ίχνη χάθηκαν για πάντα.jaguar-man είπε:καθολου οξημωρο ΑΕΟΝ παρα πολλα σπτια πλουσιων Ελληνων της πολης ειχαν υπηρετες φτωχους και αστεγους καμια φορα Τουρκους ,το λεω απο προσωπικη πειρα διοτι η οικογενεια μου εζησε εκει.
Το επίθετο του συζύγου της Λωξάντρας (στην πραγματική ζωή) πρέπει να ήταν Μάγκος ή Μάγκου γιατί όπως είπα η μητέρα της Μαρίας Ιορδανίδου λεγόταν Ευφροσύνη Μάγκου σύζυγος Νικολάου Κριεζή. Το "Μάγκου" δηλαδή ήταν το πατρικό της (το επίθετο που είχε από τον πατέρα της, τον άντρα της Λωξάντρας).ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:Το "Κοντέλη" ως επίθετο το είχε η Λωξάντρα από τον άντρα της τον Δημητρό. Άρα, το πατρικό της επώνυμο όντως μπορεί να ήτανε Μάγκου...
Στο βιβλίο ναι. Στην ζωή όμως το επίθετο του συζύγου της Λωξάντρας πρέπει να ήταν Μάγκος ή Μάγκου γιατί όπως είπα η μητέρα της Μαρίας Ιορδανίδου λεγόταν Ευφροσύνη Μάγκου σύζυγος Νικολάου Κριεζή. Το "Μάγκου" δηλαδή ήταν το πατρικό της (το επίθετο που είχε από τον πατέρα της, τον άντρα της Λωξάντρας). Οπότε και η Λωξάντρα στην πραγματική της ζωή, παιρνοντας το επιθετο του συζυγου, προφανώς λεγοταν Λωξάντρα Μάγκου.ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:Το "Κοντέλη" ως επίθετο το είχε η Λωξάντρα από τον άντρα της τον Δημητρό. Άρα, το πατρικό της επώνυμο όντως μπορεί να ήτανε Μάγκου...