Μάνος Αρβανιτίδης

blonde

RetroN00b
Joined
13 Δεκ 2008
Μηνύματα
29
Αντιδράσεις
5
Σήμερα το απόγευμα στην εκπομπή του alter ''όσο υπάρχουν άνθρωποι'' έδειξε τον Τζων Τίκη και καθώς μιλούσε έβαλαν πλάνα απο περιοδικά της δεκαετίας του '70 και ξαφνικά, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γύρω στις 5 και 20, είχε ένα απο αυτά τα περιοδικά εξώφυλλο τον Τζων Τίκη και τον Μάνο Αρβανιτίδη με την ξανθιά κόμη και τη φραντζούλα του με τίτλο στο περιοδικό ''ο Μάνος δεν είναι γιός μου''.Μου ''ξύπνησε'' τα χρόνια εκείνα γιατί όταν τον είδα στο youtube στην ηλικία του σήμερα, ΔΕΝ βρήκα ούτε τόσο δα κάτι που να μου τον θυμίζει πέρα του ονόματός του.Εψαξα να βρω αν αυτή την εκπομπή την ''ανεβάζει'' κάποιος όπως γίνεται,αλλά δεν βρήκα κάτι για να τον ξαναδω.Αν κάποιος απο σας το μπορεί,να βρει την εκπομπή και να καταφέρει να ''ανεβάσει'' το στιγμιότυπο εκείνο, θα του είμαι ευγνώμων.
 
Ε λοιπόν ψάχνοντας με μανία κάποιο στιγμιότυπο από τον Μάνο του τότε (έχω φάει τον κόσμο να βρω τα παιδικά του τραγούδια αλλά :( ) πέτυχα ένα τηλεοπτικό ντοκουμέντο από τα Ελληνικά Επίκαιρα. Θεωρώ πως αξίζει να το δείτε. Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο βιντεάκι του 13 Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Είναι φοβερό το πόσο γρήγορα μπορεί ένας σημερινός σαραντάρης, να ξανανιώσει παιδί, ένα παιδί μπροστά σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση της δεκαετίας του '70. Αριθμός τεκμηρίου D2304

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=2304&thid=7058
 
Και εδω ενα αυτογραφο απο τον Μανο για σενα Κριε.

Μπορει να μην στο δινει εκεινος, αλλα στο δινω εγω που ξερω ποσο σου αρεσει.

 
Σκουάααααααααααακ!!!!!!!! Κάτσε να λιποθυμησω πρώτα.....μετά θα σου πω χίλια ευχαριστώωωωωωωωω αγαπημένη μου Bambinella. Eυχαριστώ Χ 10000000000000000 κι ακόμα τόσα. :bow: :bow: :bow: :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Σ'ευχαριστώ και γω που ήθελα να ξαναδώ τη γλυκιά αυτή φατσούλα και που δυστυχώς το πέρασμα των χρόνων δεν αφήνει -μερικές φορές -ίχνος αναγνώρισης όπως στο βίντεο με το τραγούδι του Μάνου΄''είμαι άντρας''
 
Να εισαι καλα blonde! Eιναι ωραιο που τον ξαναειδαμε...
 
Να εισαι καλα blonde! Ειναι ωραιο που τον ξαναειδαμε...
 
bambinella 100 είπε:
Και εδω ενα αυτογραφο απο τον Μανο για σενα Κριε. Μπορει να μην στο δινει εκεινος, αλλα στο δινω εγω που ξερω ποσο σου αρεσει.

Πριν μερικες μερες ενα μεσημεριανο του Alter (μαλλον) ειχε ρεπορταζ και συνεντευξη με τον Μανο.

Σημερα ειναι φορτηγατζης και εχει οικογενεια. Δεν προλαβα να ακουσω πολλα παρολα αυτα ειπε οτι δεν ασχολειται με το τραγουδι.

Το παρακολουθησε καποιος να μας πει πως και δεν συνεχισε την καλη πορεια που ειχε ως πιτσιρικας?
 
Nαι ηταν στις ειδησεις του Alpha και ο Μανος Αρβανιτιδης ειπε οτι ως παιδι λογω των επαγγελματικων - καλλιτεχνικων του υποχρεωσεων δεν ειχε τον απαιτουμενο χρονο να ζησει και να χαρει την παιδικη του ηλικια οπως τα αλλα παιδια.

Τονισε μαλιστα οτι δε θα ηθελε ποτε οι δυο κορες του να ασχοληθουν με το τραγουδι.
 
Προσωπικά, σε υπερευχαριστώ που είδα το απόσπασμα απο τις ειδήσεις.Θυμήθηκα τη φωνή του (τι χροιά ήταν αυτή!) με τα τότε τραγούδια και συγκινήθηκα (το ακούω συνεχώς). Ωραίες παιδικές εποχές!!!!!!!Να 'σαι καλά.''
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krios είπε:
Ακουγόντάς τον ''κόλλησα'' στην ηλικία εκείνη.Το ''ω μαμά, ω μπαμπά' που ''ανέβηκε'' στο ''you tube'' είναι κάκιστο remixe.Κάποιος άλλος απο εσάς έχει δισκάκια του;Είχες γράψει παλαιότερα ότι΄είναι γείτονάς σου, στην Αθήνα δηλαδή; γιατί νομίζω ως παιδί ο Μόνος ζούσε Θεσσαλονίκη, κάνω λάθος;

Eπίσης, σκεφτόμουν, πόσα χρόνια ''κράτησε''ο Μάνος;Ακούστηκε στο video ότι ξεκίνησε 8 χρονών, άρα το 1974;Εγώ τον θυμάμαι απο το '76 και μετά.Το 1976 που έπαιξε το γιό της Καρέζης στη '' μεγάλη περιπέτεια'' ήταν 10 χρονών γιατί νομίζω είναι γεννημένος το 1966 και μας ήταν ήδη γνωστός με τα τραγούδια του.Και το 1979 που κέρδισε το β' βραβείο με την ''ελπίδα του κόσμου ή SOS'' πρέπει να ήταν 13΄.Απο το 1979 και μετά δεν τον θυμάμαι, ίσως να σταμάτησε.Θυμάται κάποιος άλλος κάτι διαφορετικό;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Mάνος την εποχή που έκανε τις μεγάλες επιτυχίες του, έμενε στα Πατήσια. Θυμάμαι όταν βγήκε ο δεύτερος δίσκος του, υπήρχε σε έναν τοίχο βαμμένο με σπρέι το εξής: ''Μάνος, νέος δίσκος''.

Είναι σα να το βλέπω ακόμα μπροστά μου, τεράστια μαύρα γράμματα πάνω στον σαγρέ άσπρο τοίχο στο δυόροφο κοντά στο σπίτι. Όταν εμφανιζόταν στη γειτονιά, τρέχαμε όλα τα παιδιά να δούμε το παιδί φαινόμενο, τον όμορφο Μάνο με την υπέροχη φωνή. Θυμάμαι σε μια εκπομπή της ''Θείας Λένας'' στο ραδιόφωνο που τον είχε καλεσμένο, τραγούδησε στο τέλος το ''ω μαμά ω μπαμπά' και το ''η αδερφή μου η Ρεββέκα''. Ρίγος!

Η αλήθεια είναι πως είναι μια από τις πιο γλυκές μου αναμνήσεις κυρίως ο Μάνος αλλά και η Ρούλα. Είναι από εκείνες τις αναμνήσεις που αγαπάς και μένουν μέσα σου για πάντα. Ήταν ένας τρομερός κόσμος των μεγάλων, έτσι είναι πάντα νομίζω στα παιδικά μάτια, που τον κατέκτησαν εκείνα τα παιδιά με το ταλέντο τους.

Να είσαι καλά Blonde δεν κάνει τίποτα. Χαίρομαι που τον θυμηθήκαμε (και που δεν αρέσει μόνο σε μένα όπως νόμιζα! :) )
 
Είμαι κα-τα-χα-ρού-με-νη.Μετά απο αναζήτηση δύο ωρών βρήκα το cd του Μάνου (εταιρία Legend) με τα εξής τραγούδια και το παράγγειλα.(Δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα δικά του παρά κάποιες συμμετοχές του σε άλλα δισκάκια τραγουδιστών,όπως βρήκα της Αγνής) 1. O MAMA, O BABA!

2. I ADELFI MOU I REVEKKA

3. I ELPIDA TOU KOSMOU

4. AS GINOUME OLOI FILOI

5. KALIMERA PAIDIA
 
blonde είπε:
Είμαι κα-τα-χα-ρού-με-νη.Μετά απο αναζήτηση δύο ωρών βρήκα το cd του Μάνου (εταιρία Legend) με τα εξής τραγούδια και το παράγγειλα.(Δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα δικά του παρά κάποιες συμμετοχές του σε άλλα δισκάκια τραγουδιστών,όπως βρήκα της Αγνής) 1. O MAMA, O BABA! 2. I ADELFI MOU I REVEKKA

3. I ELPIDA TOU KOSMOU

4. AS GINOUME OLOI FILOI

5. KALIMERA PAIDIA
Με το τραγούδι «Η ελπίδα του κόσμου» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1979 και πήρε την δεύτερη θέση. Πρώτο είχε βγει το «Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη γη» του Γιώργου Πολυχρονιάδη.
 
Αυτά τα τραγούδια βρήκα απο τον τότε δίσκο του 1. O MAMA, O BABA!

2. I ADELFI MOU I REVEKKA

3. I ELPIDA TOU KOSMOU

4. AS GINOUME OLOI FILOI

5. KALIMERA PAIDIA
 
Παδιά, ειλικρινά, με γυρίσατε πολλά χρόνια πίσω. Χάρηκα πολύ που τον είδα στον Άλφα, γιατί γενικώς δεν βλέπω ειδήσεις. Έχω 2 δίσκους του και μπορώ να πω ότι τους ακούω ακόμα! Μανιωδώς! Και είναι 42 χρονών! Επίσης, χαίρομαι που τον θυμόμαστε όλοι!
 
Έχω δύο δίσκους του Μάνου, αλλά είναι σε κακή κατάσταση, τόσο που δεν τολμάω να τους βάλω να παίξουν. Αν βρω μια παλιά βελόνα θα δοκιμάσω.

DSCF3644.jpg

DSCF3646.jpg

DSCF3629.jpg

DSCF3627.jpg
 
[edit] Greeklish / Πνευματικά δικαιώματα [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα