Μέγας Πέτρος (Peter the Great)

Τι τους θες κι εσύ τους πραγματικούς ήρωες παιδάκι μου; Δεν υπάρχουν σε λέω :p . Μείνε στους τηλεοπτικούς που και όμορφοι είναι και γενναίοι και απόλυτα ερωτευμένοι και μιλάνε εις άπταιστον αγγλικήν :D .

Απ' ό,τι θυμάμαι ο Γιαν Νίκλας έπαιξε σε αρκετά επεισόδια τον Πέτρο. Ο Μαξιμίλιαν Σελ πρέπει να ανέλαβε από τη μέση και μετά, όταν η ιστορία γινόταν πιο σοβαρή, πιο σκοτεινή, πολιτικές ίντριγκες, πόλεμοι, η θανάτωση του γιου.

Ο Μάρκο Πόλο αριάδνη ήταν βέβαια ιστορικό πρόσωπο. Το μόνο που έχει μείνει βέβαια από τη ζωή του είναι το ημερολόγιό του που περιγράφει το ταξίδι του στην Ασία. Δεν δίνει όμως παρά ελάχιστες πληροφορίες για τη δική του ζωή. "Και δυτικά αυτού του βουνού βρίσκεται αυτή η πόλη με τόσες χιλιάδες κατοίκους που έχει κι έναν ναό που είναι διάσημος γι' αυτό και οι κάτοικοι καλλιεργούν ρύζι και το μαζεύουν μ' αυτόν τον τρόπο". Πότε πήγε, γιατί, ποιους είδε, ποιες ερωτεύτηκε ;) , κουβέντα. Συνεπώς η σειρά είναι κατά πολύ φαντασία των σεναριογράφων.
Ρετροφαν ,που είσαι εδώ να αναλυσουμε τα της σειρας τώρα που την είδα διότι έχεις εντρυφήσει στις ιστορικές σειρες.Ο Γιαν Νικόλας, πανέμορφος συμφωνώ και ταλαντουχος κέρδισε και βραβείο για τον ρόλο αυτο! Έχω τόσες απορίες σχετικά και με την ιστορική ακρίβεια της σειράς. Παραπάνω λες πως ήταν αρκετά ακριβής η ΕΡΤ πριν κάποια χρόνια παρουσίασε μια ρωσική σειρά για τον μεγάλο Πέτρο με πολλές διαφοροποιήσεις  από του 86' με τον Σελ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπληκτικη σειρα! Για καποιο λογο μου εχει μεινει αξιομνημονευτη η συναντηση του Πετρου με τον Νευτωνα (Τρεβορ Χαουαρντ, νομιζω). Παθαινει κοκο-μπλοκο ο Πετραν μολις ο Νευτωνας του εξηγει την εννοια των δισεκατομμυριων σωματιδιων και βραχυκυκλωνει τοσο που του λεει να σιωπησει! ?

[edit] Copyrights [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ναι ο ισαακ νευτων , με τις αρχες της βαρυτητας! εμενα μου εκανε επισης εντυπωση πως ο αγγλος βασιλιας λεει στον πετρο πως δεν μπορει να διαταξει εναν ανθρωπο σαν τον  σερ νευτων να τον δεκτει καθως οι εξουσιες του παρακαμπτονται πολλες φορες απο την βουλη και την νομοθεσια ενω ο πετρος μπορει ανεφελα να ασκει εξουσια χωρις να δωσει λογαριασμο  σε κανενα ωστε λοιπον η αγγλια τον 17 αιωνα λειτουργουσε με ποιο δημοκρατικο συστημα απο τα αλλα ευρωπαικα κρατη
 
Πίσω
Μπλουζα