exetlaios
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 1.304
Είθε αυτό το θρεντ να αποτελέσει ελάχιστο φόρο τιμής στην τηλεπερσόνα/μέντιουμ/παρουσιαστή Νίκο Χορταρέα.
Προσωπικά τον «γνώρισα» αρχές δεκαετίας του 90ʼ με τις τηλεοπτικές του εκπομπές, σε ρόλο «μέντιουμ». Αν θυμάμαι καλά, έριχνε τα χαρτιά σε «πελάτες» ( ? ) μέσω τηλεφώνου. Δε θυμάμαι αν τα τηλεφωνήματα ήταν στημένα από δήθεν-πελάτες (ώστε να τραβήξει κόσμο στο γραφείο του) ή ήταν όντως άτομα που πλήρωναν αδρά για να τους τηλε-μαντέψει τη μοίρα τους.
Συνδύαζε την «μαντεία» του με απίστευτες ατάκες, που αν τις έλεγε κάποιος άλλος σε «μεγάλο» κανάλι, θα έτρωγε σίγουρα πρόστιμο.
Ενδεικτικά, θυμάμαι την παρακάτω στιχομυθία :
Κυρία : [ζητάει να μάθει γενικά και αόριστα το μέλλον της]
Χορταρέας : [εξίσου γενικά και αόριστα της λέει ότι «κάτι θα πάρει»]
Κυρία : Αχ, πολύ χαίρομαι κύριε Χορταρέα μου, που μου λέτε κάτι τέτοιο. Και την προηγούμενη φορά μου είπατε ότι «κάτι θα πάρω» και πήραμε τελικά ένα αμάξι.
Χορταρέας : Και σε μια φίλη μου είχα πει παλαιότερα, ότι «κάτι θα πάρει». Και ξέρετε τι πήρε ;
Κυρία : Όχι, τι πήρε ;
Χορταρέας : Τρεις φαντάρους σε ένα REO.
Θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθώ φανατικά την εκπομπή του.
Ήταν ίσως η μόνη «όχι τρομερά αρρενωπή» παρουσία που έβλεπα ευχάριστα στην τηλεόραση.
Αργότερα τον βάλανε και παρουσιαστή σε «σώου» (στην πραγματικότητα ημι-τρας εκπομπή, σε στυλ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ΕΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, ΑΥΤΟΦΟΡΟ, κλπ. )
Ενίοτε εμφανιζόταν και ως καλεσμένος σε διάφορες άλλες παρακμιακές (αλλά αγαπημένες σε εμένα) εκπομπές.
Πραγματικά, λυπάμαι που δεν έχει πια τη δική του εκπομπή.
Καλείστε να καταθέσετε την άποψή σας για το εν λόγω «μέντιουμ».
• Είχατε ποτέ ζητήσει (εσείς ή κάποιος οικείος σας) τη συμβουλή του ;
• Παρακολουθούσατε (φανατικά-ή-μη) τις εκπομπές του ;
Προσωπικά τον «γνώρισα» αρχές δεκαετίας του 90ʼ με τις τηλεοπτικές του εκπομπές, σε ρόλο «μέντιουμ». Αν θυμάμαι καλά, έριχνε τα χαρτιά σε «πελάτες» ( ? ) μέσω τηλεφώνου. Δε θυμάμαι αν τα τηλεφωνήματα ήταν στημένα από δήθεν-πελάτες (ώστε να τραβήξει κόσμο στο γραφείο του) ή ήταν όντως άτομα που πλήρωναν αδρά για να τους τηλε-μαντέψει τη μοίρα τους.
Συνδύαζε την «μαντεία» του με απίστευτες ατάκες, που αν τις έλεγε κάποιος άλλος σε «μεγάλο» κανάλι, θα έτρωγε σίγουρα πρόστιμο.
Ενδεικτικά, θυμάμαι την παρακάτω στιχομυθία :
Κυρία : [ζητάει να μάθει γενικά και αόριστα το μέλλον της]
Χορταρέας : [εξίσου γενικά και αόριστα της λέει ότι «κάτι θα πάρει»]
Κυρία : Αχ, πολύ χαίρομαι κύριε Χορταρέα μου, που μου λέτε κάτι τέτοιο. Και την προηγούμενη φορά μου είπατε ότι «κάτι θα πάρω» και πήραμε τελικά ένα αμάξι.
Χορταρέας : Και σε μια φίλη μου είχα πει παλαιότερα, ότι «κάτι θα πάρει». Και ξέρετε τι πήρε ;
Κυρία : Όχι, τι πήρε ;
Χορταρέας : Τρεις φαντάρους σε ένα REO.
Θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθώ φανατικά την εκπομπή του.
Ήταν ίσως η μόνη «όχι τρομερά αρρενωπή» παρουσία που έβλεπα ευχάριστα στην τηλεόραση.
Αργότερα τον βάλανε και παρουσιαστή σε «σώου» (στην πραγματικότητα ημι-τρας εκπομπή, σε στυλ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ΕΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, ΑΥΤΟΦΟΡΟ, κλπ. )
Ενίοτε εμφανιζόταν και ως καλεσμένος σε διάφορες άλλες παρακμιακές (αλλά αγαπημένες σε εμένα) εκπομπές.
Πραγματικά, λυπάμαι που δεν έχει πια τη δική του εκπομπή.
Καλείστε να καταθέσετε την άποψή σας για το εν λόγω «μέντιουμ».
• Είχατε ποτέ ζητήσει (εσείς ή κάποιος οικείος σας) τη συμβουλή του ;
• Παρακολουθούσατε (φανατικά-ή-μη) τις εκπομπές του ;
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: