Μήνυμα από Μακρινό Αστερισμό - Children of the Dog Star (1984)

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
Δεν είμαι σίγουρος αν την παραπάνω μίνι σειρά επιστημονικής φαντασίας (με ηθοποιούς και όχι cartoons) πρέπει να την κατατάξει κανείς στις σειρές ή στα λεγόμενα "παιδικά". Οι πρωταγωνιστές πάντως ήταν παιδιά, ενώ είχε αρκετή αγωνία και σχετικά καλά εφφέ, ειδικά προς το φινάλε.

Eν πάσει περιπτώσει θα σας πω από υπόθεση ότι θυμάμαι και όσοι μπορούν και ας με συμπληρώσουν:

Η σειρά πρέπει να παίχτηκε κάπου μεταξύ 1983-86. Είχε σαν θέμα μια παρέα παιδιών που έμεναν ( ή επισκέφθηκαν; ) ένα αγρόκτημα. Στη στέγη του σπιτιού υπήρχε ένα περίεργο αντικείμενο, στη θέση στην οποία μπαίνουν κανονικά οι ανεμοδείκτες, το οποίο έμοιαζε με μεταλλικό / χάλκινο τριαντάφυλλο. Κανείς δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται, αλλά δεν του έδωσαν αρχικά σημασία.

Απ' ότι αποδείχτηκε στη συνέχεια, το "τριαντάφυλλο" αυτό διέθετε κάποια ανεξήγητη δύναμη: Ενεργοποιούταν χωρίς προειδοποίηση, έστρεφε τον κορμό του και άνοιγε τα μεταλλικά του φύλλα για να παρακολουθήσει τις κινήσεις των παιδιών και να επικοινωνήσει τηλεπαθητικά μαζί τους. Με κάποιον τρόπο τα οδήγησε σταδιακά να αναζητήσουν, εντοπίσουν και συναρμολογήσουν τα κομμάτια ενός εξωγήϊνου διαστημοπλοίου-πομπού. Όπως φανερώθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης και το ίδιο το "τριαντάφυλλο" ήταν τελικά εξωγήινο και αποτελούσε εξάρτημα του διαστημοπλοίου.

Θυμάμαι ότι χρησιμοποίησαν το "τριαντάφυλλο" (που τελικά πήραν μαζί τους) για να καταφέρουν κάνουν να αναδυθεί το προτελευταίο εξάρτημα (ένας μεγάλος μεταλλικός δίσκος) από έναν βάλτο. Όταν ένωσαν όλα τα κομμάτια του διαστημοπλοίου (που σχημάτιζαν ένα είδος πυραμίδας από κύλινδρους ο ένας πάνω στον άλλον), τοποθέτησαν το "τριαντάφυλλο" στην κορυφή του. Αυτό απορροφήθηκε από τον μηχανισμό, άνοιξε και προβάλει ψηλά ένα ολογραφικό μήνυμα το οποίο έλεγε ότι το μικρό αυτό σκάφος-πομπός προερχόνται από το άστρο του Σειρίου και άρχισε να μεταδίδει το μήνυμα που περιείχε.

Περισσότερες λεπτομέρειες δε θυμάμαι πέραν του ότι τα παιδιά ονομάζονταn Ρόνι, Στήβυ, Μπήβι (ή κάπως έτσι), ενώ μαζί τους ήταν τουλάχιστον μια κοπέλα. Το "τριαντάφυλλο" καλούσε τα ονόματά τους τηλεπαθητικά, ενώ πρέπει σε κάποια φάση να έσωσε και τη ζωή ενός από αυτά.

Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός και επειδή δεν έχω ξαναπετύχει πουθενά πληροφορίες για αυτήν την σειρά, υπάρχει κανένας καλός άνθρωπος που να την έχει δει ή να γνωρίζει τον αγγλικό της τίτλο; Έχω οργώσει το δίκτυο, αλλά δεν είμαι σίγουρος με τι keyword να την ψάξω...
 
Την θυμαμαι την σειρα!Το ονομα της ηταν The secret valley

Ειχε αρκετα επεισοδια !!!!!!!

Στα Ελληνικα λεγοταν Η μυστικη κοιλαδα ετσι την θυμαμαι στο προγραμμα της TV

Την θυμαμαι ομως καλυτερα με την Αγγλικη της ονομασια!! ;)
 
Για άλλη σειρά πρέπει να λες akmakas. H συγκεκριμένη είχε την ονομασία που αναφέρω και με αυτήν παιζόταν στην ελληνική τηλεόραση (είμαι σίγουρος 100% - τη θυμάται και η σύζυγός μου με αυτόν τον τίτλο). To Secret Valley δεν είχε σχέση με sci-fi, αλλά με αντίπαλες συμμορίες αυστραλών πιτσιρικάδων. ;)
 
Χμμ τα θυμασαι καλυτερα απο εμενα!!Οκ

Ολα λιγο πολυ μιαζουν μεταξυ τους μετα απο τοσα χρονια!!!! :)
 
Μου έσπασε τα νεύρα αλλά τελικά είμαι σίγουρος ότι το βρήκα...

Σου θυμίζει τίποτα αυτό:

rose167.jpg

Λοιπόν (γκουχ - γκουχ, καθάρισμα λαιμού - και μετά από μία μικρή πτώση του server επανέρχομαι δριμύτερος)

Η μίνι τηλεοπτική σειρά που μεταδόθηκε στην Ελλάδα με το όνομα "Μήνυμα από Μακρινό Αστερισμό" (όπως αναφέρεις), είναι Νεο Ζηλανδέζικης παραγωγής του 1984. Αποτελείται από έξι ημίωρα επεισόδια και το έγραψε η Marie Stuttard και σκηνοθέτησε ο Chris Bailey. Μάλιστα κέρδισε και το Golden Globe Award το 1984 για την καλύτερη παιδική δραματική σειρά. Συν τις άλλοις τον σχεδιασμό και τα σκηνικά έκανε ο "πολύς" Donald Sutherland.

Ηθοποιοί:

Sarah Dunn

Jason Wallace

Hamish Bartle

Roy Billing

Susan Wilson

Catherine Wilkin

Ray Hawthorne

David McKenzie

Zac Wallace

Whatanui Skipwith

John Mellor

Rodney Newman, Dennis Gubb


Επεισόδια:


* The Brass Daisy

* Power Stop

* Swamp Light

* Alien Summons

* Kolob

* Alien Contact

Το όνομα αυτής:

Children of the Dog Star

Children_of_the_Dog_Star_DVD_poster.jpg


Από την Wikipedia:

On holiday at her uncle's farm in New Zealand, Gretchen befriends Ronny, a Maori boy with a troubled city past, and Bevis the birdwatching son of a loathed developer. Tension is already high as the developer wants to buy and drain a local swamp for a housing estate, but Ronny's uncle is the guardian of a traditional Maori tapu (taboo/curse) upon the swamp. The swamp must not be touched - something sleeps there that must not be awakened. Something unnatural.
Gradually, the children discover the pieces of an ancient alien space probe named Kolob. During the series they assemble the missing parts and strange things start to happen. The probe was one of three sent to earth to educate the human race in science. In the end a communication link is set up with the star Sirius, from where the probe came, and the aliens tell them they should not have interfered.

The storyline has similarities with Stephen King's The Tommyknockers.
Wikipedia

Encyclopedia Of Fantastic Film and Television

The Internet Movie Database

Ίσως να το βρεις για αγορά

εδώ

 

 


Children_of_the_Dog_Star_DVD_poster.jpg

WeatherVane.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ambu_dare υποκλίνομαι στις ευρετικές / εξερευνητικές σου ικανότητες! Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω (έχω όμως bandwidth!). Αυτή τη σειρά την είχα πραγματικά ξεγραμμένη ότι θα την έβρισκα, αλλά τελικά dum spiro spero!

Eννοείται ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την αποκτήσω, ακόμα και σε VHS καμμένη έκδοση! Η αρχή έγινε..

Και πάλι θερμά ευχαριστώ!
 
Δεν κάνει τίποτα αγαπητέ φίλε. Χαίρομαι αφάνταστα που τελικά βρέθηκε και αυτό γιατί δεν ήθελα να μείνει σε αιώνια εκκρεμότητα...

Μου είχε κάτσει στον λαιμό η αρχική αδυναμία εξεύρεσης του και χθες με πιο καθαρό μυαλό και νέου είδους "τεχνικές" αναζήτησης, κατάφερα και το "ξετρύπωσα" (όπως βλέπεις η αρχική αδυναμία ήταν λογική μιας και η μετάφραση του τίτλου απέχει παρασάγκας).

Απόδειξη προς κάθε παλιό ή νέο φίλο του Forum ότι όταν ενωθούν πολλά μυαλά πάντα υπάρχουν λύσεις... Ότι λοιπόν απορία υπάρχει ή ψάχνετε για κάτι, μην διστάσετε να ρωτήσετε. Γεγονός είναι ότι η μνήμη γενικά δεν είναι το δυνατό μου σημείο (υπάρχουν άλλοι για αυτοί την δουλειά άλλωστε), όμως στο ψάξιμο έχω μία παραπάνω ευκολία ;)

Πάντως για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε θησαυρός η online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
 
...λοιπόν, ambu, προάγεσαι επίσημα πλέον, απο απλό "torrentoκυνηγό" σε "retrοκυνηγό" !! (αυτός ο βαθμός αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δυνατότητές σου :D ).

...πάντως εγώ, ειλικρινά σας μιλάω, την συγκεκριμένη σειρά ούτε καν την θυμάμαι. Δεν πρέπει να είχα δεί έστω και ένα επεισόδιο... :eek:
 
Ambu..μας πεθανες φιλε μου...αξιος !!!

respect ;)
 
Eπιτέλους το έχω στα χέρια μου! Το παρήγειλλα από έναν Eγγλέζο που το έχει μεταφέρει από VHS σε DVD και έφτασε σήμερα!

Πάω σφαίρα να το δω!
 
Μπράβο ΑΕΟΝ, μπράβο και στον τυπά αξιόπιστος και ταχύτατος...

Μου άρεσε η λίστα που είχε.

[edit] αναφορά σε copyrighted υλικό
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα ένα ξαφνικό όραμα που σε έδειχνε από Σεπτέμβρη με βαρελάκια ως το λαιμό (ξέρεις εσύ) και το C.O.T.D.S. για κερασάκι στην κορυφή. ;)
 
Πάντως όντως ο τύπος ήταν ταχύτατος. Μπορεί τα αγγλικά ταχυδρομεία να είναι συνεπή αλλά καλοκαιριάτικα δεν το περίμενα έτσι.
 
Kαλά Ladyhawke, άσε τώρα τα posts κι έλα να δούμε το επόμενο επεισόδιο! :D :D
 
Χαχαχα... Lol....

Έπιασα κι εγω να κάνω μερικά posts ύστερα από τόσον καιρό, και πάλι τον μπελά μου βρήκα :p
 
Ο Ιησούς (που εκτος από super τυράς είναι και κάπως retro :p ) δίδαξε την κοινοκτημοσύνη (ακόμα και στα DVD)
 
Σίγουρα np :)

Πάντως η ποιότητα είναι χάλια, αν σκεφτείς ότι πρόκειται περί μεταφοράς από VHS σε DVD.
 
Χάλια είναι το γεγονός ότι είμαι εν μέση αδείας και δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου να το δώ... απλά για να κρίνω και εγώ την ποιότητα ;)

nevermind, να δώ τι έχω για προβολή... χμ...

Σήμερα με βλέπω να τελειώνω τα άπαντα του BSG.

Aπό αύριο; Ιππότης της Ασφάλτου ίσως; (το πρωτότυπο όχι την "πατατούλα" που δείχνει το Star με το Team Knight Rider - μπλουάχ!!!)
 
ambu_dare είπε:
Aπό αύριο; Ιππότης της Ασφάλτου ίσως; (το πρωτότυπο όχι την "πατατούλα" που δείχνει το Star με το Team Knight Rider - μπλουάχ!!!)
εαν το θελεις.....ριξε ενα pm οταν γυρισεις απο τις διακοπες για να στο ετοιμασω,και να στο παραδωσω
 
Θυμόμουν αμυδρά την σειρά, περισσότερο εκείνον τον ανεμοδείκτη κι ότι κάτι παιδιά ανακαλύπτουν κάτι εξωγήινο, κι είχα σκοπό κι εγώ να ρωτήσω μήπως θυμόταν κανείς τίποτα. Με χαρά βρήκα πως όχι μόνο το συζητάει ο λαός αλλά και πως υπήρξε μια πλήρης αποκάλυψη!

Πρέπει να καθιερωθούν ρετροπαράσημα κι εδώ ο ambu αξίζει ένα! έγραψες φίλε :thumbup:

Δημήτρης :user:
 
Πίσω
Μπλουζα