Μίστερ ΝΟ - Ο Τυχοδιώκτης

Valtasar

RetroWannaBe
Joined
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
75
Αντιδράσεις
16
Κυκλοφόρησε σε μικρό μέγεθος τέλη του 70 και σαν 2η έκδοση την περίοδο 85-90 σε 60 περίπου τεύχη. Κυκλοφορούσανε και τομάκια με 2 τεύχη τη φορά. Ασπρόμαυρο σε φτηνή εκτύπωση.

Ηταν σε συνέχειες και αφορούσαν τις περιπέτειες ενός τυχοδιώκτη (Μίστερ Νο) εγκατεστημένου στον Αμαζόνιο που με το πλοιάριό του εκτελούσε διάφορες επικίνδυνες αποστολές.



Greekcomics.gr
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το διάβαζα μετα μανίας. Τώρα μόνο ένα έχει γλιτώσει και είναι στη βιβλιοθήκη μου.

Τόμος 9 (τεύχη 17 & 18) Οκτ.-Νοεμβρ. 1987.

Μυστικός πράκτωρ ζήτα 3 και Τα πνεύματα του βάλτου.
 
attachment.php


Δε με ενθουσίασε τότε, δε με ενθουσιάζει ούτε τώρα...
 
Ο Μιστερ Νο είναι ένα κόμικ που έμαθα σχετικά πρόσφατα από επαναδιανομές παλιών τόμων της δεκαετίας του 80. Πιο γήινος από τον Μαρκ νομίζω ότι είναι ένας αξιόλογος ήρωας από την πινακοθήκη του Μπονέλι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε (και απέκτησα) ένα νέο έγχρωμο (και διμηνιαίο) περιοδικό με τίτλο ο Μίστερ Νο και οι άλλοι (όπου οι άλλοι είναι ο Ντυλαν Ντογκ και ο Τεξ). Το μισό του περιοδικού καταλαμβάνει η ιστορία του Μίστερ Νο που σύμφωνα με τον εκδότη είναι η επόμενη από την τελευταία της έκδοσης της δεκαετίας του 80. (Η ιστορία θα συνεχιστεί στο επόμενο τεύχος). Ακολουθεί μια σύντομη ιστορία του Ντύλαν Ντογκ (ένας αγαπημένος μου ήρωας με ιστορίες τρόμου που σκοπεύω να παρουσιάσω κάποια στιγμή). Η ιστορία αυτή είναι μάλλον αδιάφορη αλλά το φινάλε της είναι αρκετά δυνατό. Τελευταίος είναι ο γνωστός από το Ροντέο Τεξ με μια χαριτωμένη αλλά τελικά αδιάφορη ιστορία. Τελικά αν και ο Ντύλαν Ντογκ ήταν αυτός που με τράβηξε στην απόκτηση του περιοδικού, ο Μίστερ Νο θα με κάνει να αποκτήσω το δεύτερο τεύχος, ελπίζοντας σε καλύτερες ιστορίες από τους Ντυλαν Ντογκ και Τεξ την επόμενη φορά
 
Παντα μου αρεσε ο μιστερ Νο.Ισως γιατι μου θυμιζε πολυ τον αγαπημενο μου Ζαγκορ!! Νομιζω παντως οτι ειναι ο πιο ολοκληρωμενος χαρακτηρας απο τους υπολοιπους του αημνειστου Ανεμοδουρα.Σε πληρη αντιθεση με τον Μπλεκ πχ,Ο μιστερ Νο πινει,καπνιζει,σκοτωνει,ειναι γυναικας κτλ!!!
 
Λοιπόν, να προσθέσω ότι είχαν κυκλοφορήσει 56 τεύχη, (28 τόμοι), τους οποίους έχω όλους, μ' άρεσε πολύ ο Μίστερ Νο μάλιστα οι περιπέτειες του με κρατούσαν σε αγωνία αλλά είχα ένα παρόπονο ότι το τέλος τους πάντα ήταν λίγο εύκολο..

Αυτό με το Μίστερ Νο και οι άλλοι δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Οι ιστορίες του Ντύλαν Ντογκ είναι εξαιρετικές οι περισσότερες, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξανακυκλοφορήσουν τόμοι με ιστορίες του Ντύλαν Ντογκ και του Νταμπύρ να φαντααστώ;
 
Δεν είμαι σίγουρος για το αν έχει αναφερθεί και αλλού, όμως το Σάββατο 2 Απριλίου πέθανε ο Γκαλένο Φέρι. Ο Φέρι ήταν Ιταλός σκιτσογράφος. Γεννήθηκε το 1929 στην Γένοβα και από το 1960 συνεργάστηκε με τον εκδότη/σεναριογράφο Σέρτζιο Μπονέλι. Αρχικά δημιούργησαν το 1960 τον Ζαγκόρ του οποίου ήταν τακτικός σκιτσογράφος ενώ σχεδίασε και όλα τα εξώφυλλα της σειράς. Το 1975 δημιουργούν μαζί τον Μίστερ Νο του οποίου σχεδίασε μόνο τα 2 πρώτα τεύχη αλλά και πάρα πολλά εξώφυλλα ως το τεύχος 125
 
Ενδιαφέρον,μαλιστα.
 
Μετά από δυόμισι χρόνια και 24 τεύχη (συν ένα έξτρα τεύχος προσφορά με τον Ελεύθερο Τύπο το καλοκαίρι του 2016 που έκανε όμως και σόλο καριέρα στα περίπτερα) τερματίζεται και αυτή η απόπειρα έκδοσης του Μίστερ Νο σε δικό του έντυπο, αν και οι περιπέτειες του θα συνεχίσουν να εκδίδονται από το περιοδικό Ζαγκόρ.
 
Χαλια! Αλλα απο το ολότελα...
 
Δυστυχώς ούτε το "Ζαγκόρ" κατάφερε να σταθεί, παρά την εκλεκτή του ποιότητα και ακολουθώντας την τύχη του "Μίστερ ΝΟ" αναστέλλεται η έκδοσή του.
 
Πολυ κριμα.

Νομιζω οτι ο Ανεμοδουρας πρεπει να αφουγκραστει οτι τα περιοδικα του αγοραζονται κυριως απο σαρανταρηδες και να επαναφερει το πολυθεματικο με παλιες ιστοριες, με πιο "εκλεπτυσμενο" τροπο (πχ να μην τελειωνουν οι ιστοριες στις 3 σελιδες, ουτε στο τρελο cliff hanger). 
 
Υπάρχει αλλαγή φιλοσοφίας στις εκδόσεις. Οι περιπέτειες των ηρώων του Bonelli θα κυκλοφορούν επίτομες σε βιβλιοπωλεία και άλλα επιλεγμένα σημεία.

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ
 
Το ειχα αναφέρει εδω. Φυσικά εχω κάνει την προπαραγγελία μου και αναμένω!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για να μην ανοιγω αλλο ποστ.

Τσιμπησα (το βρηκα με δυσκολια σε κεντρικο βιβλιοπωλειο) το πρωτο αλμουμ του Ντυλαν Ντογκ πριν ακαν 2 βδομαδες.

Παραξενο αλλα αξιζει.

Το κλου ομως ειναι αλλου (κανει και ριμα)

Αγνοουσα οτι ειχαν κυκλοφορησει video games με τον Ντυλαν Ντογκ στην Amiga και στον C64 (και σε PC)!

  • Dylan Dog: Horror Luna Park    1999    [Windows]  
  • Dylan Dog: Through the Looking Glass    1993    [Amiga, DOS]
  • Dylan Dog: Murderers    1992    [Amiga, Commodore 64, DOS]
  • Dylan Dog: Le Notti della Luna Piena    1988    [Commodore 64]
  • Bob Nixie and The Castle of the Illusion    1988    [Commodore 64]
Θα κανω αναγνωριστικη στο προσεχες μελλον
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιθανοτατα το πιο αγαπημενο μου απο τα μη υπερηρωικα. Αν και πριν μερικα χρονια ειχα αποκτησει ολους τους τομους της δευτερης εκδοσης, οταν πουλησα την συλλογη μου κρατησα ενα απο τα τευχη που ειχα αγορασει καινουριο τω καιρω εκείνω.

Μιστερ Νο, τευχος 8, Γεναρης 1987, εκδ. Περιοδικός Τύπος Α.Ε. (Στέλιος Ανεμοδουράς)

P1027261.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα