Μαζί σας και στην επόμενη δεκαετία!

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703

Τετοια εποχη, 10 χρονια πριν, ο κοσμος ηταν καπως καλυτερος. Σε εορταστικο κλιμα εψαχνα κατι πανω σε ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια, το Quest for Glory. Ων συνηθισμενος να συμμετεχω σε ξενα φορουμ σε θεματα gaming, εκπλησσομαι οταν ο θειος Γκουγκλης μου επιστρεφει κατι στα... ελληνικα! Ομιτζι, υπαρχουν ελληνες γκειμερς που συζητουν καπου για το Quest for Glory, σκεφτηκα, και μαλιστα προκειται για ενα χωρο που ασχολειται κυριως με παλια παιχνιδια, οπως εγω.

Εσπευσα λοιπον να γραφτω, να κανω το κοματι μου, να ανταλλαξω κουβεντες με αλλα ατομα με τα οποια θα ειχαμε κοινες αναμνησεις. Δε χρειαστηκε να σκεφτω πολυ για ονομα, αφου στο Quest for Glory υπηρχε ενας ηρωικός και πολυ θετικος χαρακτηρας, που καθοδηγει τον παικτη, ο λεοντάνθρωπος Rakeesh.

Εζησα πολλες εκπληξεις, οταν ατομα της ηλικιας μου, αλλοτε μεγαλυτερα, αλλοτε μικροτερα, να καλυπτουν τα δικα μου "κενα μνημης", ειτε οι δικες μου γνωσεις να καλυπτουν κενα μνημης των αλλων. Δεν ελειψαν και οι "αποτυχιες", οπως θεματα που ανοιξα και τελικα δεν ανταποκρινονται σε ενδιαφερουσες αναμνησεις κανενος αλλου, ή που δεν ηξερε κανεις να μου απαντησει. :D

Και μολις συνειδητοποιησα οτι ολα αυτα εγιναν στο περας 10 ετων :eek:

(Ενα παραδειγμα-σταθμος σε ολο αυτο ηταν η ερωτηση μου για το κομικ "Το Ξιφος του Μιτον" για το οποιο επι χρονια κανενας δεν ηξερε τιποτα, και μολις πολυ προσφατα καποιος εμαθε για λογαριασμο μου που ηταν...

 


Κατι που θεωρω μεγαλη μου... "επιτυχια" ηταν ενα θεμα που ανοιξα για το μυστηριωδες γκραφιτι "Συρμα η Λολα". Μπορει να μη βρηκα απαντηση, αλλα καμποσο καιρο αργοτερα μπηκε ενα μελος αναζητωντας πληροφοριες για αυτο ακριβως το πραγμα και σταθηκε στο thread αυτο!! Παντως αναπτυξαμε καποιες θεωριες)


Σε πιο ανθρωπινο επιπεδο τωρα, εχω παρευρεθει σε ελαχιστες συναντησεις σας, δεν προβηκαμε σε καποια στενοτερη σχεση με κανεναν απο σας, ενω πιστευω οτι αποτελω μια αγνωστη, μυστηριωδη απροσωπη φιγουρα (και θα παραμεινω ετσι :D ). Το ίδιο ισχυει και για μενα, αφου δεν εχω εικονα για τα περισσοτερα nicknames. Τωρα, με καποια μελη εχει τυχει να εχουμε κοινους γνωστους, ενω αυτο το φορουμ υπηρξε η αφορμη να αναπτυξω ενα δικο μου κυκλο γνωριμιων.

Παροτι, απο οσο θυμαμαι, δεν εχω συμμετασχει σε ιδιαιτερες διαφωνιες, παρεξηγησεις ή εντασεις, ελπιζω να μη δημιουργησα καποια αντιπαθεια ή δύσκολη θέση με καποιο λογο ή σταση μου.

Συγκεκριμενα ατομα με εχουν εντυπωσιασει με το επιπεδο γνωσεων τους σε συνδυασμο με την προσιτοτητα, τη φιλικοτητα και τη διαθεση τους να με βοηθησουν, και στο προσωπο μου, κατ' επεκταση τον καθε συναγωνιστη ρετρομανιακο. ;)

Θελω να ευχαριστησω ολα τα ατομα που εχουν ανταποκριθει σε ερωτησεις και πραγματα που εχω ζητησει, και συγκεκριμενα τον αγαπητο μου 1@billy[/USER], ο οποιος βρισκοταν παντα εδω οποτε χρειαστηκα κατι απο αυτον, σημαντικό (οπως τεχνικη βοηθεια) ή ασημαντο (οπως πληροφορια), προθυμος να μοιραστει τις τεραστιες γνωσεις του με φιλικοτητα και ενθουσιασμό σαν πραγματικός γκουρου. Με αυτους ως παραδειγματα, θελω να πιστευω οτι εχω κρατησει αναλογη σταση όπου εχει χρειαστεί. ;)

ΥΓ. Κανενας δεν εχει αναρωτηθει τι παριστανει το αβαταρ μου;;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχοντας τα μισά σου ρετροφορουμχρόνια και με μικρότερη συνεισφορά, σου εύχομαι υγεία, να συνεχίσεις να γράφεις και να διαβάζεις όλα τα θέματα του φόρουμ και πάνω από όλα εδώ και τώρα να ξηγηθείς για το avatar
 
μαρεσε το κειμενο καργα

να τα χιλιασεις ευχομαι και να δεν ειναι εφικτο να τα εκατοστησεις τα χρονια στο φορουμ

ΥΓ προσωπικα οχι,γιατι φανταστηκα θα ειναι κατι που εχει σχεση με παιχνιδια σε μηχανες κτλ που δεν ασχολουμαι καθολου
 
Rakeesh : μάλλον ο retromaniac με τα περισσότερα τόπικ που ξεκινάν με την λέξη "Aναζήτηση...... " ως topic starter .

Και αρκετά ενδιαφέρουσες (αναζητήσεις)στην πλειοψηφία τους .

Rakeesh είπε:
Ξερω οτι το εχω παρακανει τελευταια με εκκλήσεις για βοήθεια πανω σε φευγαλεες αναμνησεις, αλλα μαλλον ειναι η τελευταια φορα :D .............

Nemo είπε:
Κeep them coming ....

Δέστο και σαν το " βρείτε το παιχνίδι" (retro) quiz thread

-που έχουν όλα τα retro forums που σέβονται τον εαυτό τους-

σε ...episodic μορφή

(με ελαφρά αυξημένη δυσκολία λόγω έλλειψης screenshot)
Βέβαια πέρα απο τις αναζητήσεις και η οπτική του -ακόμα κι όταν απείχε από την δική σου - είχε ενδιαφέρον μια και δεν συνέπιπτε συχνά με τον μέσο όρο , εμπλουτίζοντας το "μωσαικό" .

Όσο για το Αvatar η διασύνδεση λιοντάρι <>Rakeesh είναι προφανής ....

Απο κει και πέρα τα ??? κινέζικα ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειμαι πολύ χαρούμενη που ανηκω στη ρετροκοινοτητα!

και ακόμα πιο χαρούμενη οταν εμαθα από τον Rakeesh οτι ήταν στο ιδιο σχολείο που ημουν κι εγω...

:flower: :flower: :flower: :flower: Να τα 10χιλιάσεις φιλε! Σου ευχομαι να εχεις την ιδια δυναμικη παρουσια στο φορουμ και να το εμπλουτιζεις με τις ανακαλυψεις σου!!!!!

:flower: :flower: :flower: :flower:

oσο για το τι σημαινει το avatar...https://www.retromaniax.gr/vb/forum/...39#post1071239

:clap:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Rakeesh βαζει συνηθως τις πιο δυσκολες αναζητησεις διοτι πριν προβει σε ποστ το εχει ξετιναξει στη ψακτικη. Οποτε ειναι οντως πολυ δυσκολο αλλα και εξαιρετικα ενδιαφερον για ψαξιμο!

Ιδιαιτερα πολυτιμο για μια κοινοτητα σαν το RetroManiaX που πολλοι πιστευουμε ενιοτε οτι βαινει προς πληροτητα πληροφοριας και κορεσμο. Rakeesh χρειαζομαστε και εναν κλωνο σου.

Ποτε μα ποτε δεν εχει δωσει αφορμη για ενταση εδω μεσα και παντα με εντυπωσιαζει ποσο βαθια εχει ασχοληθει με καποια παιχνιδια...

Kudos Rakeesh! Νομιζω πως ολη η κοινοτητα γουσταρει εσενα, τα ποστς σου και τις ψακτικες σου! :)
 
Rakeesh είπε:
(Ενα παραδειγμα-σταθμος σε ολο αυτο ηταν η ερωτηση μου για το κομικ "Το Ξιφος του Μιτον" για το οποιο επι χρονια κανενας δεν ηξερε τιποτα, και μολις πολυ προσφατα καποιος εμαθε για λογαριασμο μου οτι ηταν στο Τρουενο...
Θαρρω οτι μετα το περας της 10ετιας η μνημη των περισσοτερων απο εμας, παρουσιαζει κενα, μας κανει τσαλιμακια.:biglaugh: :p

Στο Μπλεκ ηταν. ;)

Οσο για τα υπολοιπα, με καλυψε ο Πανος! :)

Keep the good work!!! :thumbup:
 
Τώρα συνειδητοποίησα ότι το avatar δείχνει ένα λιοντάρι... Νόμιζα οτι ήταν τίτλος αρχής από κάποιο γιαπωνέζικο coin op, με ακατανόητα γραφικά!!! :D

O Rakeesh, έχει ανοίξει μερικά εξαιρετικά θέματα τα οποία προσφέρονται για άφθονη κουβεντούλα.

Πάντα ψαγμένος, όπως είπε και ο Wally, και με άψογη συμπεριφορά... Από τους ανθρώπους - κλειδιά για ένα τέτοιο forum!

Εύχομαι να σε έχουμε μαζί μας για πολλά πολλά χρόνια ακόμα φίλε Rakeesh!

Και όντως ο κόσμος ήταν καλύτερος και πριν από 10 χρόνια αλλά και πριν από 20 ή 30...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο κι από μένα, και στα χίλια, λιοντάρι στα γιαπωνέζικα, raion ライオン και γράφεται με katakana μιας και είναι δανεική λέξη (σύμφωνα πάντα με το λεξικό μου-του Βασίλη Κορακιανίτη).
 

Ωραίος ο φίλτατος 1@Rakeesh[/USER] !!

Σου εύχομαι υγεία πάνω απ' όλα και να τα λέμε εδώ για παρα παρα πολλά χρόνια!!

 

1@Rakeesh[/USER] Φιλαρακι τοσα χρονια εδω μεσα στα διαφορα θεματα μπορει να μην εχουμε συζητησει και πολυ αλλα το γεγονος ειναι πως εισαι απο της μορφες του forum που ονομαζεται Retromaniax.Επισης respect Που παραμενεις κανονικα τοσα χρονια στης επαλξεις ενω κοσμος και κοσμακης για να μην πω η πλοιοψηφια του forum την εχει κανει για αλλες πολιτειες.Τα λεμε λοιπον δεικε μου και στην επομενη δεκαετια οπως ειπες.
 
Ω, να'στε καλα συντροφοι για τα θερμα σας λογια. :thanx2:

Wally είπε:
O Rakeesh βαζει συνηθως τις πιο δυσκολες αναζητησεις διοτι πριν προβει σε ποστ το εχει ξετιναξει στη ψακτικη. Οποτε ειναι οντως πολυ δυσκολο αλλα και εξαιρετικα ενδιαφερον για ψαξιμο!
Δεν ειναι ακριβως ετσι, αλλα χαιρομαι αν δινω αυτη την εντυπωση :p Πολλες φορες προτιμω να ανοιξω εδω θεμα χωρις να γκουγκλαρω πρωτα, καθαρα για το μπουγιο και για να αρχισουμε συζητηση :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επεσα εντελώς τυχαία πάνω στο thread αυτό καθότι δεν εμφανίζομαι πλέον όσο συχνά θα ήθελα, λόγω ζόρικου στριμώγματος & ελάχιστου ελεύθερου χρόνου (και επιπλέον σε μερικές προσπάθειές μου στις περασμένες γιορτές, έπεσα πάνω σε αναβαθμίσεις :D), οπότε και θα ήθελα έστω και καθυστερημένα να ευχαριστησω τον φίλτατο Rakeesh για τα ευγενικά του λόγια. :)    

Eννοείται ότι πάντα είναι χαρά μου να βοηθάω - όσο μπορώ - ειδικά σε θέματα retro gaming !!    Η πρώτη φορά που μπορώ να θυμηθώ να απαντάω σε post του Rakeesh, ήταν όταν έψαχνε να βρεί απο ποιό παιχνίδι προερχόταν μία φωτογραφία με έναν ιππότη και μία πριγκίπισσα... (ήταν απο το θρυλικο Dragon's Lair :) )

Rakeesh, όπως το είπες:  Πάμε όλοι μαζί για άλλη μία δεκαετία !!  (...και βάλε)  :headbangdude:  
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Που εισαι βρε 1@billy[/USER]? Αν σου πω οτι ειχαμε την κουβεντα σου με τη Μαριανα πριν 2-3 μερες... Ειχαμε ψιλοανησυχησει το τελ γιου δε τρουθ

Χαιρομαι που σε ξαναβλεπω!

 
Παρομοίως χαίρομαι και εγώ να επισκέπτομαι το site και να τα λέμε, κάθε φορά που μου παρουσιάζεται η ευκαιρία... :)
 
Πράγματι σε μελετάγαμε! Να πω welcome back, γιατί μου έλειψαν τα χορταστικά posts σου! :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα