Μαθαίνω για το σεξ

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μάλλον όλα ήρθαν τόσο ομαλά και φυσικά που ούτε που θυμάμαι πως έμαθα για το σεξ. Έχω μια έντονη ανάμνηση όμως που με ταλάνιζε για μια μικρή περίοδο αλλά φοβάμαι πως αν την εκφράσω θα πάει στράφι όλο το thread οπότε άστο καλύτερα. Βασικά λίγο κάτι περιοδικά από φίλους, λίγο κάτι βιντεοκασσέτες φτάσαμε να μάθουμε πως και τι. Κάποια στιγμή έπεσε και στα χέρια μου η Ερωτική Αρμονία η οποία ήταν πολύ ωραίο περιοδικό και μάθαινες πολλά.
 
perlastar είπε:
Bασικά και οι δικοί μου έτσι ήταν Αριάδνη. Θεωρητικά έλεγαν "μέχρι την ενηλικίωση" για να μην παραπονιέμαι, όταν ήρθε η ενηλικίωση πάλι δεν βγάζανε άχνα και λέγανε "θα τα μάθεις όταν έρθει η ώρα". Θα σου λεγα εγώ αν θα "ερχόταν ποτέ η ώρα" αν στηριζόμουν σ'αυτούς.
α, εσενα σου ειχαν και ένα χρονικο περιθωριο, εμενα δεν μου'χανε κανενα :D μαλλον μετα τα 40 το'βλεπα και αν, ευτυχως ηταν οι συμμαθητριες οι πιο προχωρημένες και μαθαμε καποια πραγματα :flower: απο συζητήσεις, να πω πως ημασταν και απονήρευτα παιδια τοτε. Σημερα οι γονεις λένε πραγματα στα παιδια πολύ νωρις, καλο , κακο δεν ξερω, εμεις ημασταν πιο παιδια
 
Ήμουνα 15 χρονών... Κάποια μέρα, κάνει έτσι η μάνα μου, μου δίνει ένα χιλιάρικο και μου λέει:...

..."Να!... Πάρε να πας σε γυναίκα!"

(ΔΕΝ κάνω πλάκα)
 
Νοσταλγός είπε:
Ήμουνα 15 χρονών... Κάποια μέρα, κάνει έτσι η μάνα μου, μου δίνει ένα χιλιάρικο και μου λέει:......"Να!... Πάρε να πας σε γυναίκα!"

(ΔΕΝ κάνω πλάκα)
:eek:Εαν μου τα εδινε εμενα,στην συγκεκριμενη ηλικια, θα πηγαινα κατ'ευθειαν για spectrum!

(oυτε εγω κανω πλακα)
 
Εγώ ήμουν από "τους άλλους"... Είχα Amstrad CPC 6128 - έγχρωμο, παρακαλώ! :)
 
nwntas είπε:
Το ακριβώς αντίθετο! Κρίνεται απαραίτητη η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήδη από μικρή ηλικία, ούτως ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά, πρωτίστως με το σώμα τους και δευτερευόντως με το σεξ. Αυτό θα τα προστατεύσει τόσο από τους διάφορους κίνδυνους που ελοχεύουν, όσο και από την όλη παραπληροφόρηση που προκύπτει στην πορεία, είτε μέσω ίντερνετ, είτε μέσω φίλων, κλπ.
Το σώμα μας και η κάλυψη των αναγκών του δε θα πρέπει να μας φοβίζουν και να μας κάνουν να στρουθοκαμηλίζουμε, όπως γινόταν παλιότερα, με τη συζήτηση γύρω από το σώμα και το σεξ είτε να προκαλεί γέλια, είτε να προκαλεί ντροπή, αμηχανία, και ενδεχομένως και ξύλο από τους γονείς, με φωνές επιπέδου "Ποιός σου πε αυτά τα κακά πράγματα". Όσο αφήνουμε το θέμα στην τύχη του, τόσο περισσότερο θα παραμένουν διάφορα προβλήματα στις σχέσεις των φύλων, με λανθασμένες πληροφορίες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως μετάδοση ΣΜΝ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ή καταπίεση και περιθωριοποίηση, λόγω φόβου έκφρασης ή φόβου αρνητικής αντιμετώπισης.

Γυρνώντας στο ερώτημα του θέματος:

Betty μου θύμισες τις κασέτες "Το δέντρο της ζωής". Αυτές τις είχα δει γύρω στην έκτη δημοτικού, οπότε είχα ήδη μια εικόνα σχηματισμένη.

Δε μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς έμαθα για το σώμα και το σεξ. Δε θυμάμαι να έγινε αντίστοιχος διάλογος στο σπίτι, αλλά θυμάμαι κάτι που λογικά θυμούνται κι άλλοι εδώ μέσα: ένα συγκεκριμένο μάθημα στο "Εμείς κι ο κόσμος", με ένα γυμνό αγοράκι κι ένα γυμνό κοριτσάκι (δε θυμάμαι αν ήταν εικόνα ή ζωγραφιά, όπως επίσης δε θυμάμαι την τάξη). Όταν είχαμε πάρει τα βιβλία στην αρχή της χρονιάς, είχε πέσει το μάτι μας στο ξεφύλλισμα επάνω στις συγκεκριμένες σελίδες. Γελάκια και αμηχανία, στην αρχή, αλλά ανυπομονούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το μάθημα. Όταν φτάσαμε στο μάθημα, δε θυμάμαι να έγινε κάποιο ευτράπελο, και μάλλον ακούγαμε προσηλωμένα τη δασκάλα μας να μας εξηγεί.

Μια πρώτη εικόνα σχετικά με τη γονιμοποίηση είχα από τη σειρά "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ζωή", αλλά εκεί δεν είχε το κομμάτι του σεξ, αλλά ξεκινούσε από τη σύλληψη κι έφτανε μέχρι τον τοκετό και τη γέννηση.

Και θυμήθηκα το εξής:

στην πρώτη γυμνασίου, είχα ανακαλύψει ένα εξαιρετικό βιβλίο, έναν Οδηγό σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για νέους, της Dorling Kindersley, που κυκλοφορούσε μεταφρασμένο, νομίζω από τις εκδόσεις Πατάκη. Δυστυχώς δε μπορώ με τίποτα να το βρω για να παραθέσω το εξώφυλλο, αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν φανταστικό, γιατί εξηγούσε τα πάντα, για οποιοδήποτε θέμα, δίνοντας συμβουλές και μιλώντας ανοιχτά. Πολύ καλό εγχειρίδιο, μου μου έμαθε αρκετά πράγματα, και μου διαλεύκανε κάποια ακόμα.
στο ΄βιβλίο ''Εμείς και ο κόσμος'' της Β' τάξης υπήρχε εικόνα (όχι σκίτσο) με ένα γυμνό αγοράκι κι ένα γυμνό κοριτσάκι...στην μπανιέρα (θυμάμαι την εικόνα!), τίτλος μαθήματος ''Γνωρίζουμε το σώμα μας'' και σχετικό μάθημα ήταν και αυτό με τίτλο ''Έτσι γεννήθηκες'', νομίζω είχε την ανάπτυξη του εμβρύου σε σκίτσο μέσα στην κοιλιά της μητέρας...δεν θυμάμαι τι είχε ειπωθεί στην τάξη και στο σπίτι στα μαθήματα αυτά...

 


 
Πίσω
Μπλουζα