Μαντώ - Μια σημαντική φωνή με προδιαγραφές για διεθνή καριέρα

sunset89 είπε:
Είναι από το Καστελόριζο! ;) Ήταν η τραγουδιστική φωνή στην Αναστασία, καθώς την ηρωίδα, υποδύθηκε η Μυρτώ Αλικάκη. Θα ανεβάσω σύντομα βίντεο! ;)
ίδιο όνομα όπως στο θρυλικό σίριαλ του Mega.
 
Mandrake είπε:
ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ ΦΥΣΙΚΑ!! Πραγματικά δεν είχα ΙΔΕΑ και είμαι φαν του Τζίμη Πανούση πολλά χρόνια! Έχω την εντύπωση πως στον δίσκο δεν αναφέρεται. Θα το ξανακοιτάξω μία. Ευχαριστώ για την πληροφορία! Ούτε για την "Αναστασία" γνώριζα, φυσικά!
Και όμως, και όμως. :D Όταν την είχα πρωτοπάρει γραμμή οτι ήταν αυτή και το επιβεβαίωσα κιόλας το θεώρησα όντως παράξενο γιατί απλά δεν μπορείς να το συσχετίσεις, αλλά είναι η φωνή της και η ερμηνεία της.

tzimakos.gr: Στο 6 φωνητικά Τζίμης Πανούσης, και την country-western version, Μαντώ (πρώτη εμφάνισή της σε ελληνικό δίσκο)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
Τα μόνα που δεν έχω ακούσει είναι τα b-sides "Love Me Baby" & "Where Do I Begin" από τα 2 πρώτα maxi singles "Fill Me Up" & "Set Yourself In Motion",στα οποία μας συστήθηκε ως Mandy. Κυκλοφόρησαν μόνο σε βινύλια και είναι σπανιότατα.
Για το Where Do I Begin μιλάμε ουσιαστικά για μια διασκευή από την Μαντώ, αφού το συγκεκριμένο τραγούδι το οποίο περιλαμβάνεται στην ταινία Love Story πρωτοερμήνευσαν η Shirley Bassey και οι Chemical Brothers.

Εδώ η αυθεντική εκτέλεση του Where Do I Begin από την Shirley Bassey.

 
Επιτέλους,το videoclip "Στοιχηματίζω" ολόκληρο!!!!!!!!!!

 
"Αδιόρθωτή μου αγάπη"

 


Ντουέτο με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Στίχοι: Ηρώ Τριγώνη

Μουσική: Αλέξης Παπαδημητρίου

 
Eξαιρετικό κι αυτό,από το δίσκο "Ανήσυχο Βλέμμα"...

Αν ψάξετε στο youtube,υπάρχουν σχεδόν όλα τα τραγούδια από τους δίσκους της,τα οποία είναι εκπληκτικά!
 
thebest20 είπε:
Επιτέλους,το videoclip "Στοιχηματίζω" ολόκληρο!!!!!!!!!!
Επιτελους δεν λες τιποτα και εγω το περιμενα παρα πολυ καιρο!!!!!!!!!!!!!!

Μπραβο σε αυτον που τα καταχωρησε!!!!

Και το Αγρια Φραουλα ειναι απο τα αγαπημενα μου!!! Το κλιπ θυμιζει λιγο το True Blue της Madonna !!! ;)
 
"ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ"

Στίχοι: Εύη Δρούτσα

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

 
Διαμάντι και ο Λαβύρινθος όπως και το "Όταν θα με ξαναδείς",επίσης από το δίσκο "Η δική μας η αγάπη"


Και ένα ακόμα videoclip από το δίσκο "Πτήση για δύο" (1990).Το videoclip έχει τίτλο "Η κούκλα" και είναι συλλεκτικότατο.Προβλήθηκε από το Mega σε μια εκπομπή αφιέρωμα στη Μαντώ

http://www.youtube.com/watch?v=DwtkynGAl8s

Στο συγκεκριμένο κανάλι,θα ανέβει πολύ σπάνιο υλικό!!!!!!!
 
Είχα την εντύπωση ότι το "Δύο σ'αγαπώ" είναι σε μουσική του Φοίβου.Στο δίσκο "Για όλες τις φορές" από τα 15 κομμάτια,τα 5 ήταν διασκευές από ξένα κομμάτια,και νόμιζα ότι τα υπόλοιπα 10 ήταν του Φοίβου.Τελικά κοίταξα στο site του Φοίβου,και της είχε γράψει μουσική στα 9 κομμάτια του δίσκου.
 
"ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ"

Στίχοι: Ναταλία Γερμανού

Από το album "Αισθήσεις" που κυκλοφόρησε το 1993.

 
Στο "Για όλες τις φορές" είχε κάνει και μια διασκευή κατώτερη του αυθεντικού κατά την άποψή μου κι αυτή ήταν το "Φταις εσύ" που προήλθε από το εξαιρετικό "Cancao do mar" της Dulce Pontes. Εκτός των άλλων, ο στίχος δεν αντιπροσώπευε την γενικότερη ατμόσφαιρα του κομματιού. Όλα αυτά κατά τη δική μου γνώμη / αισθητική. Κάθε άλλη γνώμη εννοείται σεβαστή.
 
Εμένα μ'αρέσει αυτό το κομμάτι και από τη Μαντώ

http://www.youtube.com/watch?v=fotQOUgNb0I

H μουσική δημιουργεί μια μαγεία,σε συνδυασμό με την εκπληκτική φωνή που έχει η Μαντώ,ώστε τους στίχους δεν τους έχω προσέξει

Αυτό που δεν μου άρεσε από αυτό το δίσκο είναι το κομμάτι "Φεύγω",το οποίο ήταν μια τούρκικη διασκευή.Κατά τ'άλλα θεωρώ ότι ο δίσκος "Για όλες τι φορές" είναι ο πιο εμπορικός της και ταυτόχρονα με πολύ καλά κομμάτια.Ακόμα και τα λαϊκά κομμάτια του δίσκου,η Μαντώ τα απογειώνει!
 
Μια φωνή too much για το Ελλάντα.Αγαπώ!

 
Μέχρι στιγμής δεν ξέρω αν η Μαντώ αναμένεται να βγάλει καινούριο album τον επόμενο χρόνο. :xm:

Καιρός είναι να την δούμε να επιστρέφει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα μ' ένα ολοκαίνουργιο δίσκο και νέα τραγούδια. ;)

Για την ώρα σας προτείνω ν' ακούσετε την Μαντώ σε μια τρυφερή italo-disco μπαλάντα του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου: "ΧΑΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ" (Lost in the night). Μαζί της ο ίδιος και η Vana Mare.

http://www.youtube.com/watch?v=wZLAq83sX6o
 
H ίδια πάντως έχει πει ότι έχει ηχογραφήσει υλικό και ότι θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του αγγλόφωνο.Ήταν να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο,αλλά μάλλον λόγω παραγωγής καθυστερεί.Μάλιστα είχε διαρρεύσει και το κομμάτι Face To Face το οποίο όμως το απέσυραν από το youtube.
 
"ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ"

Από το album "Ανήσυχο βλέμμα" του 1993.

 
Το album "Ανήσυχο Βλέμμα" βγήκε το 1994,και όχι το 1993.Το 1993 είχε βγει το album "Η Δική Μας Η Αγάπη".Σημασία βέβαια έχει ότι όλα τα κομμάτια,ειδικά από τους πρώτους της δίσκους,είναι θεϊκά και ακούγονται μέχρι και σήμερα πολύ ευχάριστα!

Επίσης λατρεύω αυτή τη διασκευή από το δίσκο "Για όλες τις φορές"

Και αυτή

http://www.youtube.com/watch?v=YMdrbi-We8Q&feature=related
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα