Μαρία Αλιφέρη

...Η ουσία είναι ότι το "Κάνε ότι κάνω" (ΥΕΝΕΔ), παρά τη σχετικά μικρή διάρκεια ζωής του, είχε προλάβει να "χτυπήσει" και αυτό τις κορυφές τις θεαματικότητας στην τηλεόραση στις αρχές του 1981, μαζί με τα "Τετράγωνα των Αστέρων" (ΕΡΤ) και την "Κραυγή των λύκων" (ΥΕΝΕΔ), επιβεβαιώνοντας την "απόλυτη κυριαρχία" της Μαρίας Αλιφέρη στην Ελληνική τηλεόραση εκείνα τα χρόνια. Ήταν σαν να είχε αποκτήσει η Μαρία Αλιφέρη το "άγγιγμα του Μίδα", μετατρέποντας σε χρυσό ό,τι έπιανε (στην προκειμένη περίπτωση αυτό συνεπαγόταν με πρωτιές στην τηλεόραση).

Η σχέση της Μαρίας Αλιφέρη με το κοινό ήταν "μαγική" - ο κόσμος την λάτρευε και δεν χόρταινε να την βλέπει στην οθόνη του. Δε θα ξεχάσω τη χαρά μου όταν έμαθα το 1980 πως, εκτός από τα "Τετράγωνα των Αστέρων", η Μαρία Αλιφέρη θα παρουσιάσει και δεύτερο τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, οπότε θα την βλέπαμε περισσότερο και συχνότερα! Ήταν ο μεγάλος έρωτας των παιδικών μου χρόνων! #)

Και ενώ στις αρχές του 1981 η Μαρία Αλιφέρη είχε τριπλή παρουσία (!) στα δύο Ελληνικά κανάλια, λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα πριν το τέλος του έτους, η Μαρία Αλιφέρη δεν εμφανιζόταν πλέον πουθενά στην Ελληνική τηλεόραση (!!) και θεωρείτο πλέον "κομμένη" από τις νέες Διοίκησεις των καναλιών...

ChristosM, θεώρησε σε παρακαλώ και από μένα τα τριπλά από αυτά που σου δίνουν ο tsalk και ο stam1370 μαζί !! (παιδιά, βλέπω και τους 4 της GRM-TV Team να κοντραριζόμαστε για την αγάπη της Αλιφέρη!!)

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Πόσα όμορφα και γλυκά μας ταξίδεψες ChristosM... Τη μουσική των τίτλων δεν την είχα ακούσει για 28 χρόνια (ναι, τόσα πέρασαν!!) και όμως αμέσως την θυμήθηκα. Πόσο ευχάριστη και "παιχνιδιάρικη" είναι! (και πόσο λίγο κρατάει, μάλλον θα πρέπει να την θυμάμαι σε μεγαλύτερη διάρκεια από τους τίτλους τέλους που τότε τους άφηναν να "παίξουν" ολόκληροι!)

Για το τηλεπαιχνίδι τι να πω? "Το απόλυτο τηλεπαιχνιδι της Ελληνικης τηλεορασης" όπως πολύ καλά λέει ο ChristosM παραπάνω, το οποίο "έσπασε" κάθε ρεκόρ θεαματικότητας στην ΕΡΤ. Τα γράμματα από θαυμαστές έφταναν για την Μαρία Αλιφέρη τότε κατά εκατοντάδες, οι διαφημίσεις πάμπολλες και τα αφιερώματα στα περιοδικά άπειρα. Τα "Τετράγωνα των Αστέρων" θεωρούνται το δημοφιλέστερο τηλεπαιχνίδι που έγινε ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση και το παιχνίδι έχει πάρει το status του "θρυλικού", επειδή ενώ είχε αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο, "κόπηκε μέσα σε μια νύχτα" από τη νέα Διοίκηση της ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 1981. Το γεγονός επίσης ότι επίσημα υπάρχουν ελάχιστες εκπομπές από το παιχνίδι σωσμένες στο Αρχείο της ΕΡΤ (ChristosM, φαντάζομαι να ξέρεις νούμερα να προσθέσεις εδώ), ενισχύει ακόμα περισσότερο τον χαρακτηρισμό του "θρυλικού". Δεν είναι τυχαίο ότι όποτε γίνονται αναφορές σε παλιά τηλεπαιχνίδια της Ελληνικής τηλεόρασης, τα "Τετράγωνα των Αστέρων" αναφέρονται πάντα πρώτα.

Τέλος, για τη Μαρία Αλιφέρη τι να προσθέσω που δεν έχει ήδη ειπωθεί?

Πανέμορφη (για να μην πω κουκλάρα!), άνετη στο φακό, καλλιεργημένη, αυθόρμητη και απλή και εκτός όλων των προηγουμένων, σεμνότατη (παρά το γεγονός ότι λόγω ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ επιτυχίας είχε κάθε λόγο να "πάρουν τα μυαλά της αέρα"). Αυθόρμητα και λόγω της ανάγκης της να ανταπωδώσει στον κόσμο την αγάπη που της έδειχνε, της "βγήκε" το "Σας αγαπώ" και τότε ήταν που ο κόσμος πλέον την λάτρεψε! Η Μαρία Αλιφέρη ήταν η απόλυτη ΣΤΑΡ της Ελληνικής τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και θα την αγαπούμε για πάντα! Μήπως "διαφωνεί" κανείς? ;)

Wally είπε:
Παιδια πρεπει να επισπευσουμε τη κατηγορια Τηλεπαιχνιδια στη RetroDB!
"Πες το και έγινε"! Τουλάχιστον όσον αφορά τα Τηλεπαιχνίδια με τη Μαρία Αλιφέρη, η GRM-TV Team όπως βλέπεις θα τα "δώσει" όλα!

Wally είπε:
..και επιτελους πρεπει να παρουμε μια συνεντευξη απο την κυρια Αλιφερη!!
Συμφωνώ απόλυτα! Άλλωστε είναι η αγαπημένη των περισσότερων από εμάς (εδώ κοντεύουμε να "πλακωθούμε" οι της GRM-TV Team για αυτήν ;) )

Σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι η Μαρία Αλιφέρη κατέχει στο forum της Ρετρο Τηλεόρασης "ξεχωριστή" θέση, λόγω των αναμνήσεων που μας έχει αφήσει από τα παιδικά/νεανικά μας χρόνια και λόγω της μεγάλης αγάπης που της τρέφουν όλα (πιστεύω) τα μέλη του forum μας!

Επομένως, πιστεύω τι καλύτερο/πιο πρέπον από το να "εγκαινιάσουμε" τις συνεντεύξεις με ειδικότερο θέμα τη Ρετρο Τηλεόραση (στο πλαίσιο των συνεντεύξεων με Ρετρο θεματολογία) με τη Μαρία Αλιφέρη!

(αν είναι να το κανονίσετε, πείτε το μου για να έρθω κι εγώ Ελλάδα - χωρίς πλάκα!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαλλον πρεπει να ανοιξουμε Social Club Αλιφεροmaniacs :)

Θα μονομαχησω με τον ChristosM για να δουμε ποιος απο τους δυο μας ειναι ο πιο τρελακιας! :D

Ηταν ευκαιρια περσυ που ηταν στο Γκλορια.Φετος μου φαινεται ειναι εκτος Αττικης...

Να οργανωθουμε για συνεντευξη παντως...εχει παρει και ο Αντωνης κατι τηλεφακους νααααα και κατι φωτιστικα μουρλια.Επαγγελματικα πραγματα τσ τσ τσ :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Μαλλον πρεπει να ανοιξουμε Social Club Αλιφεροmaniacs :)
Θα μονομαχησω με τον ChristosM για να δουμε ποιος απο τους δυο μας ειναι ο πιο τρελακιας! :D
Μην βάλεις στοιχήματα με τα μέλη της GRM-TV. Θα τα χάσεις

Είμαστε στο κομμάτι αυτό οι πιο τρελλοί και με διαφορά
 
tsalk είπε:
Μην βάλεις στοιχήματα με τα μέλη της GRM-TV. Θα τα χάσειςΕίμαστε στο κομμάτι αυτό οι πιο τρελλοί και με διαφορά
ΑΛΙΦΕΡOMANIACS, καλά το είπες Wally! :hurrah:

Και προσέξτε καλά τα λόγια σας για την Αλιφέρη, γιατί είμαστε όλoι εδώ στο forum :armed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ (και δύο, και τρεις...) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!!!!
 
Θυμάμαι ότι έπαιζε στο σήριαλ "Επικίνδυνες σχέσεις" στην ΕΡΤ2
 
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!Από ότι βλέπω η Αλιφέρη πρέπει να έχει φανατικό κοινό!!!!!!!!!!
 
thebest20 είπε:
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!Από ότι βλέπω η Αλιφέρη πρέπει να έχει φανατικό κοινό!!!!!!!!!!
Ναι και δικαιως... Μα δεν ειναι πανεμορφη?

[edit] To video εχει αφαιρεθεί από το χρήστη [Edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stam1370 είπε:
Αχ.... Φανταστείτε αυτό το απόσπασμα σε έγχρωμο... (ή θυμηθείτε το...) :flower:
Ναι ετσι ειναι. "Εγχρωμη" ηταν 20 φορες πιο ομορφη και λαμπερη.
 
Ευχαριστούμε πολύ Χρήστο. Από ποιά χρονολογία είναι το δημοσίευμα αυτό?
 
Η Μαρία ΑΛιφέρη σύμφωνα με το mediakanea θα υποδυθεί τη Χίπισσα πεθερά στη σειρά του mega 7 θανάσιμες πεθερές!
 
Panagiotis είπε:
Η Μαρία ΑΛιφέρη σύμφωνα με το mediakanea θα υποδυθεί τη Χίπισσα πεθερά στη σειρά του mega 7 θανάσιμες πεθερές!
Αυτο ειναι υπεροχο. Σε ευχαριστουμε πολυ για την πληροφορια.
 
Η άχρηση πληροφορία της ημέρας από πλευράς μου :

Η Μαρία Αλιφέρη πριν αρκετά χρόνια έπαιζε σε μια διαφήμιση τοπικού Σερραικού καναλιού διαφημίζοντας έπιπλα επίσης τοπικού εργοστασίου.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε, στο μυαλό μου όμως έχει καταχωρηθεί ως κάτι αρκετά παλιό. :)

Εικάζω ότι η διαφήμιση πρέπει να ήταν αποτέλεσμα της παραμονής της στη πόλη των Σερρών λόγω συνεργασίας της με το ΔΗΠΕΘΕ, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη.

Ο επίλογος της διαφήμισης ήταν πάντως :"Προτιμήστε έπιπλα τάδε...και μη ξεχνάτε Σας αγαπώ....!" :)
 
Καθολου αχρηστη πληροφορια, τουλαχιστον για εμας που την αγαπαμε. Θα θελα πολυ να την εβλεπα, ειδικα το τελος της...

Σε ευχαριστουμε.
 
Την είδατε στις πεθερές??????????Καλά κρατιέται για την ηλικία της!!!!Επιπλέον στο STAR στις ειδήσεις,έδειξε απόσπασμα από τα Τετράγωνα των Αστέρων,και έκανε σύγκριση με τη Βίκυ Καγιά,η οποία χτες στην πρεμιέρα του Πρωινού Καφέ,ήταν όλο αγάπες!
 
Ηταν ενα κινητρο για να κατσω να παρακολουθησω καινουργιασ Ελληνικα σηριαλς που αποφευγω σαν ο διαολος το λιβανι.

Φρικτο επεισοδιο (οπως ηταν και αναμενομενο) αλλα η Αλιφερη οπως παντα αψογη και σε μεγαλη φορμα! (επιτελους αλλαξε και αυτο το ολα-τα-μαλια-προς-τα-πανω-look που, οπως ειχε παρατηρησει και ο φιλτατος ChristosM, δεν της πηγαινε καθολου...)

Εδω και ενα τυχαιο capture που εκανα

picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα