Μαρία Δημάδη (1987 ΕΤ2)

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
Μαρία Δημάδη (1987)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μαρία_Δημάδη




Καλώς σας βρήκα! δε ξέρω αν είμαι στο σωστό σημείο, αναζητώ τον τίτλο για μια σειρά της δεκαετίας του ΄80 με θέμα μια ηρωίδα της εθνικής αντίστασης (κάτι μου κάνει το όνομα μαρία δημάδη χωρίς όμως να είμαι σίγουρη) με πρωταγωνίστρια την μαίρη βιδάλη. κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη :)

χαίρομαι πολύ που σας ανακάλυψα, έστω και καθυστερημένα ... πολύ καλή δουλειά απ΄τις λίγες ώρες σκάψιμο που πρόλαβα ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally kai johnalepou σας ευχαριστώ πολύ, καμιά απ΄τις δυο σειρές δε μοιάζει με αυτό που έχω στο νου μου αλλά θα συνεχίσω να το ψάξω μήπως θυμηθώ και γω κάτι παραπάνω #)
 
Ναι ειναι αφιερωμενο στην ηρωιδα της Εθνικης Αντιστασης Μαρια Δημαδη και εχει σαν τιτλο "Μαρια Δημαδη" . Τωρα για την πρωταγωνιστρια θα σε γελασω εχω την εντυπωση πως ειναι αυτη που ανεφερες, η Μαρια Βιδαλη. εχει πλανα απο Αγρινιο και Πυργο Ηλειας και την πετυχα χτες βραδυ αργα στην ΕΤ1... Αφου υπαρχει ακομη σαν αρχειο!!!!
 
Ναι ειναι η σειρα "Μαρια Δημαδη" του 1987, η οποια προβαλλεται αργα τη νυχτα σε επαναληψη απο την ΕΤ1.
 
ναι και εγω δεν το ηξερα αλλα το εχει βαλει τωρα και μου αρεσε το καστ των ηθοποιων αλλα και τα πλανα της πολης μου οπως ειναι παλια...
 
Η πρωταγωνίστρια δεν ήταν η Μαίρη Βιδάλη. Νομίζω ότι ήταν μια πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι. Θυμάμαι όμως ξεκάθαρα ότι όλα τα περιοδικά της εποχής που μιλούσαν για την σειρά, ανέφεραν ότι ένα από τα κριτήρια επιλογής της ήταν η ομοιότητά της με την πραγματική Μαρία Δημάδη. Και έδειχναν μάλιστα μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία της δίπλα σ' αυτήν της ηθοποιού, ντυμένη και χτενισμένη όπως στην σειρά.

Για να πω την αλήθεια, εγώ δεν έβρισκα συγκλονιστική ομοιότητα :cool:
 
Τη σειρα αυτη την ειχα παρακολουθησει κι εγω τοτε.

Στον ομωνυμο ρολο η Ελενη Σανιου, η οποια ειναι κατασκοπος στην πλευρα της Ελλαδος και για τον λογο αυτο γινεται η ευνοουμενη - οχι η ερωμενη - του Γερμανου αξιωματικου, Χρηστου Παρλα. Αυτος ειναι φανερα ερωτευμενος μαζι της και η Μαρια τον κρατα παντα σε ευγενικη αποσταση, μπορει ομως να μαθαινει ευκολα οσα χρειαζονται για να βοηθησει την πατριδα της.

Καποτε δυστυχως ο πραγματικος της ρολος αποκαλυπτεται και η νεαρη γυναικα εκτελειται. Αυτο γινεται οταν ο Γερμανος αξιωματικος λειπει μακρυα και δεν ειναι σε θεση να τη σωσει, κατι που ο ιδιος θα ηθελε.

Ακομα θυμαμαι την τελευταια σπαραχτικη κραυγη που βγαζει η Μαρια λιγο πριν τουφεκιστει:

"Μανα μου!"

Ηταν ο μοναδικος ανθρωπος που ειχε στον κοσμο...
 
bambinella 100 είπε:
Ακομα θυμαμαι την τελευταια σπαραχτικη κραυγη που βγαζει η Μαρια λιγο πριν τουφεκιστει:

"Μανα μου!"

Ηταν ο μοναδικος ανθρωπος που ειχε στον κοσμο...
Bambi νομίζω ότι η Μαρία Δημάδη είχε ένα μικρό κοριτσάκι. Αν και πολύ σπάνιο για την εποχή, ήταν μια χωρισμένη (ή σε διάσταση, θα σε γελάσω) μητέρα. Θυμάμαι μάλιστα ότι σε μια φωτογραφία υπήρχε και η κόρη της Δημάδη (κυρία μιας κάποιας ηλικίας) σε επίσκεψη στο πλατό που γυριζόταν η σειρά, να ποζάρει δίπλα στους πρωταγωνιστές.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρίδης

Σενάριο: Βαγγέλης Κατσάνης


Πρεμιέρα: Κυριακή, 1/3/1987 (ΕΡΤ-2, στις 22:20)



Προβολή τελευταίου επεισοδίου: 12/4/1987



Επανάληψη: 2010 (ΕΤ-1)





Η Μαρία Δημάδη ήταν μια σειρά της ΕΡΤ-2, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππα Γελαδόπουλου και ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια των 55 λεπτών. Παρουσίαζε την ιστορία της ηρωίδας της αντιστασης, Μαρίας Δημάδη. Ωστόσο, κούρασε τους τηλεθεατές, οι οποίοι ζητούσαν στον Τύπο την διακοπή του κυριακάτικου σίριαλ. Έκαναν, μάλιστα, λόγο για μια σειρά που "χαντακώθηκε από την τηλεόραση". Η οικογένεια της ηρωίδας διαμαρτυρήθηκε στον σεναριογράφο του σήριαλ λέγοντας ότι "η ηρωίδα διασυρόταν μέσα από την σειρά". Ο σεναριογράφος υπερασπίστηκε το σενάριό του λέγοντας ότι επρόκειτο για ελεύθερη διασκευή.

Πολύ ευτράπελο ήταν αυτό που έγινε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, όταν ο αξιωματικός των Ες Ες ξεστόμισε: "Αυτό το'χω τσεκάρει!" λες και υπήρχε αυτό το ρήμα την δεκαετία του ' 40 οπότε διαδραματίζεται το έργο! Σαν να μην έφταναν αυτά, η "Μαρία Δημάδη" προκάλεσε και την οργή του δημοτικού συμβουλίου του Αγρινίου, το οποίο με ψήφισμά του καταδίκασε την προβολή του σήριαλ για την παρουσίαση του δημάρχου Αγρινίου ως "μαυραγορίτη θείου". Η διαμαρτυρία επιδόθηκε στην ΕΡΤ-2 λίγο πριν προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς.
 
Δυστυχώς ήταν πολύ κακή σειρα εντελώς βιντεοκασέτα. Η δε Ελένη Σάνιου άκουσε τα εξ αμάξης και μάλιστα βγήκε και δήλωσε : "Εχω σπουδασει και στο Actor's studio" για να λάβει την απάντηση : "Και από το Actor's studio βγαίνουν κακοί ηθοποιοί"
 
Εκπλήσσομαι με όλα αυτά που διαβάζω!!! Η σειρά προβάλλεται και πάλι από τη προηγούμενη βδομάδα στην ΕΤ1 , δεν την είχα δει ποτέ , έχω δει τα πρώτα 2 επεισόδια ως τώρα και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σειρά! :eek:
 
Κουφάθηκα τώρα!!

Έχει γυριστεί σειρά για την Μαρία Δημάδη;;;!
 
Ναι, γυριστηκε το 1987 και κατα συμπτωση, αυτες τις μερες προβαλλεται σε επαναληψη καθε μερα στις 19.00 απο την ΕΤ1.

Νομιζω οτι την Πεμπτη θα ειναι το τελευταιο επεισοδιο.
 
bambinella 100 είπε:
Ναι, γυριστηκε το 1987 και κατα συμπτωση, αυτες τις μερες προβαλλεται σε επαναληψη καθε μερα στις 19.00 απο την ΕΤ1.Νομιζω οτι την Πεμπτη θα ειναι το τελευταιο επεισοδιο.
Πολύ σωστά , την Πέμπτη θα προβληθούν μαζί το 7ο και το 8ο και τελευταίο.
 
Και μια φωτογραφία από την σειρά αυτή

attachment.php


Ο Σκηνοθέτης της σειράς Γιώργος Πετρίδης με τους Πρωταγωνιστές της σειράς

Διαβάστε την συνέντευξη του Σκηνοθέτη Γιώργου Πετρίδη στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει και κάποιες λεπτομέρειες για την σειρά

Και οι τίτλοι αρχής της σειράς

 
Το σπιτι της ηταν απέναντι απο εναν σινεμα στο Αγρινιο, το άνεσις αλλά γκρεμιστηκε πριν δυο-τρια χρόνια. Τόσα χρονια νομιζα πως ήταν το παλιο κτιριο της Δεη...

τεσπα ηταν κόρη γυναικολόγου , διασημου της εποχης για το Αγρινιο! παιδια η πρωταγωνίστρια καθηλωτική!

retrofan είπε:
Bambi νομίζω ότι η Μαρία Δημάδη είχε ένα μικρό κοριτσάκι. Αν και πολύ σπάνιο για την εποχή, ήταν μια χωρισμένη (ή σε διάσταση, θα σε γελάσω) μητέρα. Θυμάμαι μάλιστα ότι σε μια φωτογραφία υπήρχε και η κόρη της Δημάδη (κυρία μιας κάποιας ηλικίας) σε επίσκεψη στο πλατό που γυριζόταν η σειρά, να ποζάρει δίπλα στους πρωταγωνιστές.
ρετροφαν μου, ηταν χωρισμένη με ένα κοριτσάκι! ηταν όμορφη, εξυπνη με κοινωνική θεση και πολύγλωσση και ραφινάτη, ένα άτομο δηλ που ήταν ότι έπρεπε για την θέση εκείνη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς, δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η σειρά, παρά το πολύ ενδιαφέρον θέμα της.
 
Πίσω
Μπλουζα