Ματιές στο Μπάσκετ

kujo79

Retro Member
Joined
5 Ιαν 2009
Μηνύματα
104
Αντιδράσεις
11
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το θυμάστε, ήταν ένα μηνιαίο περιοδικό ...ναι καλά το μαντέψατε ,για το μπάσκετ! ;)

Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 88' προφανώς για να εκμεταλλευτεί την ξαφνική εκτόξευση της δημότικότητας του αθλήματος ,μετά το έπος του 87. Ήταν το πρώτο περιοδικό του είδους στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε γύρω στα 3 χρόνια.

Από το σεντούκι μου:

Τεύχος 8, Φεβρουάριος 89



Συνέντευξη Σαλιαρέλη!!!



Τεύχος 9, Μάρτιος 89



Ο ΑΡΗΣ στο 2ο Final-4



Aν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ,ας τις μοιραστεί μαζί μας :D
 
!!

Φοβερό περιοδικό...το διάβαζα και γω για κάτι φεγγάρια γιατί είχε πολλά αρθρα για το ΝΒΑ..εγώ ήμουν πορωμένος με το basket πριν το 87 όταν μου είχαν φέρει απο Αμερική κάποιοι μπλουζάκια των Lakers και βιντεοκασσέτες τελικών με τους Celtics..τις οποίες έκανα κανα 6μηνο να τις δω γιατί το video μας ήταν Multi άλλά όχι η τηλεοράση)
 
Φοβερό συλλεκτικό κομμάτι.. μπράβο kujo! Εγώ κόλλησα με το μπάσκετ το 1986 όταν παρακολούθησα το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο η Ελλάδα πήρε την 10η θέση.
 
Νομίζω πως εδώ σε πιάνω αδιάβαστο... :p

Δεν νομίζω να κυκλοφόρησε μόνο 3 χρόνια, αφού είμαι σίγουρος πως είχα τεύχος (χάθηκαν όλα σε προ επταετίας μετακόμιση δυστυχώς... :( ) που αναφερόταν στους Τελικούς του ΝΒΑ του 1994 και είχε εξώφυλλο Olajuwon vs Ewing... ;)

Γενικά το αγόραζα το περιοδικό για κάποια περίοδο τότε (μαζί με το "Τρίποντο" για κάτι πιο σοβαρό κι επαγγελματικό...), περίπου στο πρώτο μισό των 90s (αν δεν κάνω λάθος, κάπου '96-'97 πρέπει να σταμάτησε... δεν παίρνω κι όρκο)

Θυμάμαι ότι (εκείνη την περίοδο, τουλάχιστον) το μεγαλύτερο μέρος του αναφερόταν στο ΝΒΑ, που τότε ήταν πραγματικά "μαγικός κόσμος", όχι όπως τώρα που οι μισοί παίκτες είναι απλά απίστευτοι αθλητές που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά του μπάσκετ...

Αααχ, παλιές καλές εποχές που το κακόμοιρο το μπασκετάκι μπορούσε να συντηρήσει και 3 και 4 περιοδικά... :(
 
Μπορεί και να έχεις δίκιο φίλε Olorin, αλλά δυστυχώς αν και έψαξα δεν βρήκα άλλες πληροφορίες.Είχα όλα τα τεύχη ώς το 91 όταν και ξεκίνησα το Τρίποντο.

Όντως τότε ήταν οι μεγάλες εποχές για το μπάσκετ και η χρυσή περίοδος των σχετικών εντύπων.
 
alkis21 είπε:
Φοβερό συλλεκτικό κομμάτι.. Εγώ κόλλησα με το μπάσκετ το 1986 όταν παρακολούθησα το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο η Ελλάδα πήρε την 10η θέση.
To παιχνιδι με τον Παναμα ηταν η πρωτη φορα που μου επιτραπηκε(απο τους γωνεις μου) να δω μεταμεσονυχτια , τηλεοραση (ασπρομαυρη ακομα) μονος μου .

Το αποτελεσμα παντως με ανταμειψε .Νομιζω ηταν το πρωτο παιχνιδι και καθοριστικο για να περασουμε στον επομενο γυρο.

Η εθνικη και τοτε ειχε αρχισει να δειχνει τα δοντια της και μαλιστα επαιζε χωρις τον Φασουλα αν θυμαμαι καλα.

Προσωπικα ειχα κολλησει με το μπασκετ την ιδια περιπου περιοδο και την προκριματικη φαση του μουντομπασκετ ,οπου ο καθοριστικοτερος αγωνας ηταν αυτος που ειχε κερδισει μεσα στην γαλλια μετα απο 3 παρατασεις !!! με 130-126 (τον οποιο ματς δυστηχως δεν το εδειξε η κρατικη τηλεοραση).

Απο τοτε νομιζω και μετα της εχουμε παρει τον αερα και δεν νομιζω να εχουμε χασει αγωνα σε επισημο ματς .

kujo79 είπε:
Από το σεντούκι μου:
Απο το ....παταρι μου....

Τευχος 1ο 8/11/1988

3ponto.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έψαξα κι εγώ λιγάκι (και ιντερνετικά και στο... πατάρι του σπιτιού μου), αλλά δεν βρήκα τίποτα παραπάνω...

Για το ότι κυκλοφορούσε και στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90 είμαι βέβαιος (θυμάμαι και κάτι αφιερώματα στα F4 Τελ-Αβίβ, Σαραγόσα κ.λπ.). Αυτό που δεν είμαι σίγουρος, είναι το πότε σταμάτησε η κυκλοφορία του (μέχρι και 96-97 είμαι σχεδόν βέβαιος πως έβγαινε...)

//Πω πω... τώρα είδα ότι στο 9ο τεύχος που έχεις ανεβάσει υπήρχε η αναφορά του Τελικού του Κυπελλούχων του '89 στο ΣΕΦ. Πραγματικά από τα πιο μυθικά one-on-one shows στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

Real M. - Caserta 117-113


Drazen 62π. - Oscar 44π.!!!
 
Η προαναγγελία του αγώνα:



Χάρη σε αυτή τη σελίδα με πήγε ο πατέρας μου στο ΣΕΦ και μου χάρισε την ομοφότερη μπασκετική βραδιά της ζωής μου - Μαζί με τον τελικό κυπέλλου του 96 και την συνύπαρξη Wilkins,Tarpley,McDaniel 5 μέτρα μακριά μου!
 
Εγώ έχω τρεις ντουλάπες γεμάτες "Τρίποντο". Πρέπει να είναι πάνω από 500 τεύχη, από το 1988 μέχρι το 2001 που το έπαιρνα κάθε εβδομάδα (τότε το έκοψα, γιατί το μπάσκετ είχε αρχίζει να ξεφτίζει). Τα διατηρώ σε άριστη κατάσταση και καμιά φορά τα ξεφυλλίζω, για να θυμάμαι ότι κάποτε βλέπαμε καλό μπάσκετ σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Το "Ματιές στο μπάσκετ" το έπαιρνα σπάνια γιατί ήταν πολύ προχειροστημένο και δε μου άρεζε.
 
kujo79 είπε:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το θυμάστε, ήταν ένα μηνιαίο περιοδικό ...ναι καλά το μαντέψατε ,για το μπάσκετ! ;) Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 88' προφανώς για να εκμεταλλευτεί την ξαφνική εκτόξευση της δημότικότητας του αθλήματος ,μετά το έπος του 87. Ήταν το πρώτο περιοδικό του είδους στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε γύρω στα 3 χρόνια.
Όχι, δεν ήταν το πρώτο του είδους στην Ελλάδα. Γύρω στο 1982 - 1983, είχε κυκλοφορήσει το «Νέα του Μπάσκετ» (επίσης μηνιαίο).
 
Γνωστά περιοδικά, αν και θεωρώ το καλύτερο από πλευράς έκδοσης και ποιότητας το "FIBA BASKET".
 
Πίσω
Μπλουζα