Μεγάλα ψέματα σε retro video games περιοδικά και διαφημίσεις

Δεν ξέρω, εγώ δεν θυμάμαι πάντως να είναι τόσο ψηλά ο πήχης. Ισως να ήμουν και τυχερός και να μην έπεσα σε τέτοια άρθρα. Το 1995/6 μόνο Gamepro διάβαζα άντε και κανένα ξένο σπάνια. Ο πήχης αρχικά θυμάμαι ήταν το Cruisin USA και Killer Instict (τα arcade). Ακόμα και εκεί το N64 δεν απέδωσε 100% βέβαια αλλά ήταν το καλύτερο που περίμενα εγώ τουλάχιστον. Εξάλλου είχαμε δει και εικόνες από πριν του Mario 64 τότε οπότε πάνω κάτω ξέραμε τις δυνατότητες.
Eτσι ακριβως..1-1,5 χρονια πριν την κυκλοφορια του n64 στην ιαπωνια περιμεναμε να δουμε καλη μεταφορα του cruisin usa και killer instict 2. Εβαζε και το gamepro εικονες για το τι να περιμενουμε.Μεσα στο 1995 ειχα γραψει απο ξενο καναλι αυτο το βιντεο για τα silicon graphics.Γενικα δεν επεσαν πολυ εξω σε αυτα που οντως ειδαμε.

Eγω παντως για γραφικα home κονσολας 1997-98 (mario 64-turok-goldeneye 007-zelda o.of.t κ.α) ημουν υπερ ευχαριστημενος.

Και το βιντεο που ξαναβρηκα στο youtupe

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τευχος 142 ,τον οκτ 1993,δεν υπηρχε ουτε Cruisin ουτε ΚI στον οριζοντα .

1528901931745-d908268c-2de1-4eba-97b1-39617e338d9f_.jpg
 
Οκ πάντως στο άρθρο δεν λένε ψέμματα ακριβώς. Απλώς δεν τα εξηγούν καλά. Όντως το n64 βασίζεται σε υπολογιστές SG και όντως οι υπολογιστές αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα γραφικά του Jurassic Park. Αλλά έτσι όπως τα γράφουν είναι εύκολο κάποιος να το παρεξηγήσει. Ειδικά κάποιος που δεν καταλαβαίνει ότι τα γραφικά αυτά είναι pre-rendered και όχι real time. Δηλαδή ΟΚ. εκείνη την εποχή με κάτι CDI/3DO κλπ βλέπαμε για πρώτη φορά τα FMVs ή φωτογραφίες από FMVs και όλοι λέγαμε κοίτα κάτι γραφικάρες. Κι εγώ θυμάμαι μικρότερος την είχα πατήσει με το Mega CD, έβλεπα το Road Avenger και είχα πειστεί ότι το μηχάνημα βγάζει γραφικά σαν πραγματικά cartoon. Είναι γενικά η κουταμάρα του mainstream κοινού.

Επίσης οπως είπες είναι άρθρο του 1993. Φαντάζομαι ότι τα specs αυτά ήταν εξωπραγματικά για τότε. 100mhz 64bit CPU? Τι είχαμε το 1993? 16bit κονσόλες στα μέσα της ζωής τους ή 386 και μαζεύαμε λεφτά να αναβαθμίσουμε σε 486 για να παίξουμε το φοβερό και τρομερό DOOM. Δηλαδή αν έβγαινε το N64 ως έχει μέσα στην επόμενη χρονιά, κανείς δεν θα καθόταν να συγκρίνει τους δεινόσαυρους του Jurassic Park με αυτούς του Turok. Θα ήταν όλοι απασχολημένοι με το να μαζεύουν σαγόνια από τα πατώματα. Αλλά καθυστέρησε πολύ να βγει, ειδικά στην Ευρώπη (σχεδόν 4 χρόνια μετά από το άρθρο αυτό). Μετά από τόσο καιρό τα standards ανέβηκαν προφανώς, οπότε δεν έκανε την διαφορά που οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα κάνει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάτσε για να καταλάβω. Δηλαδή κάποιοι σύγκριναν τα γραφικά μια ταινίας του Χόλυγουντ που κόστισε 63 εκατομμύρια δολλάρια με τα γραφικά μιας οποιαδήποτε κονσόλας το 1993;  Θεοί..
 
Πάντως σήμερα είμαστε αρκετά κοντά....

 
Ορίστε ένα ψέμα στο N64 magazine που μου κόστισε 27 χιλιάρικα το 98-99

Untitled.png

Τα γραφικά όντως ήταν σαν 3DFX αλλά το frame rate... απλά δεν παιζόταν το παιχνίδι. Ακόμα και στο low res σερνόταν, στο High res ήταν unplayable κυριολεκτικά και όχι όπως λέμε σήμερα "unplayabe" γιατί πέφτουν δύο frames ξέρω γω. Μιλάμε για 15 fps μέσο όρο με slowdowns κάτω από το 10. Οπότε ο τύπος που έκανε το review ή δεν το έπαιξε καθόλου και γράφει ότι φαντάζεται ή απλά λέει ψέματα επίτηδες. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο για έναν reviewer.

Το Turok 1 μου άρεσε πολύ οπότε το ήθελα το sequel. Αλλά αν το ήξερα πως σέρνεται έτσι δεν θα το αγόραζα ποτέ το παιχνίδι, οσο καλό και να είναι πέρα από αυτό. Αλλά καλό μου έκανε γιατί από τότε σταμάτησα να εμπιστεύομαι reviews γενικότερα. Και στην τελική αυτό δεν είναι άποψη του τύπου "το παιχνίδι είναι καλό". Το αν ένα παιχνίδι έχει αργό frame rate δεν είναι θέμα άποψης, είναι fact.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καραμπινάτο ψέμα δηλαδή. a blatant and obvious lie, όπως λένε οι Άγγλοι. κι εγώ που πήρα περίπου τότε ένα 3dfx pc σπατάλησα λεφτά σε μια μάπα μητρική που δεν την ήξερε ούτε η μάνα της και δεν είχε καθόλου support και αναγκάστηκα και πήρα QDI advance 9 που ήταν τότε κορυφή μαζί με voodoo 3 3000 με ανεμιστηράκι έξτρα βεβαίως-βεβαίως. την παλιά μητρική την έφαγε η μαρμάγκα. δυστυχώς τα λεφτά μου δεν φτάνανε και για επεξεργαστή της προκοπής και έμεινα με τον celeron.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Παιδιά, δεν θέλω να φανώ σκληρός αλλά το 1996 δεν ήμασταν μικρά χαζά παιδάκια. Εγώ ήμουν 16 χρονών και ξέρω ότι είμαι κάτω από τον μέσο όρο ηλικίας στο group. Αν 16+ χρονών πιστεύαμε ότι το Ν64 θα έχει γραφικά "Jurassic Park" κάτι δεν πήγαινε καλά με μας μάλλον.

Και μιας και μιλάμε για δεινόσαυρους, όταν είδα τον τυραννόσαυρο στο Turok 1 μια χαρά εντυπωσιάστηκα. Ηταν περίπου αυτό που περίμενα απο όσα είχα διαβάσει.

1@Leon[/USER]

1@Aardvark[/USER]


εγώ είχα πάθει πλάκα με δεινοσαύρους όταν επαιξα το Lost World στα arcades.

Α και το Mortal Kombat 4 που είχε βγει τότε και ήταν μάπα σε σχέση με Virtua Fighter 3 & Tekken 3. Και όμως λέγαν πως το Zeus arcade hardware είχε 10 φορές την ισχύ ενός Nintendo64.  Kαι όντως καμια κονσόλα ή υπολογιστής δεν μπορούσε να  τρέξει το ΜΚ4 με την ποιότητα του arcade. Μόνο λίγα χρόνια αργότερα με την έλευση του MK Gold για Dreamcast. Αλλά όχι και να μας πλασάρουν παραπλανητικά πως τέτοια χάλια γραφικά  ήταν 10 φορές ισχυρότερα του Nintendo64.

 
"10 φορές" είναι υπερβολή. Δεν ξέρω δηλαδή πως το μετρήσανε και βγάλανε τέτοιο αριθμό. Αντε να έχει τα διπλάσια πολύγωνα η arcade έκδοση από αυτήν τoυ Ν64.
 
Αυτό με το N64 και την SGI ο ορισμός του marketing, σε κάνανε να πιστεύεις ότι θα βρεις κάνα indy μέσα. 

...εκτός και αν αγόραζες dev kit
 
"10 φορές" είναι υπερβολή. Δεν ξέρω δηλαδή πως το μετρήσανε και βγάλανε τέτοιο αριθμό. Αντε να έχει τα διπλάσια πολύγωνα η arcade έκδοση από αυτήν τoυ Ν64.


Υποθέτω εννοούσαμε καθαρά και μόνο το hardware. To MK4 αμφιβάλλω άμα χρησιμοποιούσε στο έπακρον αυτες τις δυνατότητες. Αλλά δεν διευκρινίζουν αν είναι σε γραφικά η επεξεργαστική ισχύ. Μάλλον κάναν μια μέτρηση στα μέτρα τους και βγάλανε το συμπερασμα
 
Δεν θυμαμαι τευχος, σε ενα πιξελ στις επεμβασεις αν θυμαμαι καλα εγραφε οτι η μεταφορα του shinobi σε spectrum ειναι ιδια με το ηλεκτρονικο.

Δεν αναφερομαι σε μηχανηματα που εγραφε σε καθε τευχος σχεδον οτι Atari ST και Amiga ειναι ισαξιοι.
 
Πίσω
Μπλουζα