Μεγάλες retroκούκλες

Ζουζού πολύ όμορφές αυτες οι ρετρο κουκλες σου..!! Θα ήθελα να κοιτάξεις πίσω στον λαιμό τους ή στο κεφάλι μηπως έχουν κάποια στάμπα εταιρίας.!! Απο εκει θα καταλάβουμε περι τινος πρόκειται,.!! Ενα άλλο στοιχείο ειναι αν θυμηθεις ποιος στις ειχε φέρει π.χ θείος από Αμερική, οπότε υποψιαζόμαστε και απο την καταγωγή/τοπος διαμονης του προσώπου που στο δώρησε..!!

Με την ευκαιρία, να σας παρουσιάσω ένα ακόμη καταπληκτικό δώρο της φίλης μου Soyfle , μια κούκλα απο την El Greco, που σίγουρα την κόβω να είναι του '70...!!!!

Φαίνεται και από τα ρουχα και απο την κατασκευη της κουκλας..!! Φαινεται να ειναι απ αυτες που στα κουτιά τους ήταν με το"διαβατηριο", το μπλε βιβλιαράκι τηςEl Greco πυ συνόδευε τις κουκλες της εποχής..!!

Σουγλεδάκι μου γι άλλη μια φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ που πλουτίζεις την συλλογή μου και την κανεις πιο ομορφη μες τα δικα σου μοναδικά δωρα..!! :sweet_kiss: :sweet_kiss: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :[:[

attachment.php
 
ζουζου και μακισιμε να χαιρεστε τις μεγαλες ρετροκουκλες σας!!!!!!!!
 
Ευχαριστώ Κατερινα! Μακίσιμε, θα το κοιτάξω όταν πάω στο εξοχικό γιατί δεν τις έχω εδώ. Με μία γρήγορη ματιά πάντως δεν είχα βρει κάτι, εκτός βέβαια από τον μηχανισμό πίσω που έγραφε Italia. Πάντως και οι δύο είναι αγορασμένες εδώ γύρω στο ΄85. Θα το ερευνήσω όμως!
 
Με γεια σου Makisime! Είναι πολύ όμορφη κούκλα, έχει πολύ γλυκιά έκφραση και ωραία μαλλιά! Να τη χαίρεσαι! Πόσο ψηλή είναι?

Μπράβο στο φιλότιμο σουγλεδάκι!

#)
 
makisimo είναι πάρα πολύ ωραία η κούκλα! Να τη χαίρεσαι!
 
Μηπως παιδια κανεις μπορει να μου δωσει οδηγιες πως αλλαζουμε το αφρολεξ και το κυριοτερο πως μετα στερεωνουμε το κεφαλακι, τα χερακια και τα ποδαρακια? βρηκα μια προχειρη λυση στο να γεμιζω με κουρελια παλια μωρουδιακα κορμακια και μετα να κολλησω τα μελη με κολλα αλλα δεν κραταει πολυ και εχουν μαζευτει τρεις τεσσερεις κουκλιτσες που θελουν διορθωση! Καμμια ιδεα?
 
Domenica μπορείς να γεμίσεις με μικρά, μικρά κομματάκια αφρολεξ τα μωρουδιακά ρουχαλάκια και μετά να δέσεις με λαστιχάκια τα χεράκια και τα ποδαράκια αφού τους έχεις βάλει και κόλλα και το ίδιο και το κεφάλι. Το κεφάλι στο λαιμό κάτω κάτω πρέπει να έχει μια εγκοπή.Μπορείς σε μια σακοράφα να περάσεις το λάστιχο που θες και να το ράψεις στο ύφασμα στα χέρια, στα πόδια, στο λαιμό και να το σουρώσεις ( να το τραβήξεις από τις δύο άκρες και να το δέσεις κόμπο) μετά με δύναμη. ΠΙστεύω ότι έτσι θα φτιάξουν. Καλή επιτυχία!
 
Ευχαριστω πολυ,δεν το ειχα σκεφτει με την σακοραφα, για να δουμε! Θα προσπαθησω να βγαλω και φωτος αν η διαδικασια πετυχει! Προς το παρον εχω γεμισει το γκαραζ με ποδαρακια και χερακια!

Τα δισκακια παντως ειναι απιθανο να ξαναπαιξουν φανταζομαι!
 
Domenica εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνουν οι κούκλες όπως θες. Τα δισκάκια μάλλον δε θα ξαναπαίξουν.Στις δικές μου πάντως δεν παίζουν. :(
 
makisime με γεια την κούκλα. Πολύ όμορφη. Domenica καλή επιτυχία με τις κούκλες σου. Περιμένουμε φωτογραφίες. O Ελ Γρεψοδίνει πάντα χρήσιμες συμβουλές. :) Θέλω να σας δείξω και εγώ μία μεγάλη κούκλα el greco . Το κεφάλι της από πίσω είναι μαρκαρισμένο με το λογκο Ελ γκρέκο, φοράει μενταγιόν με την καρδούλα της εταιρείας και έχει και τσαντάκι με τη καρφίτσα και την καρδιά.

P1300024.jpg

P1300023.jpg
 
spirtouli σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η κούκλα σου είναι πολύ γλυκιά και χαριτωμένη. Να τη χαίρεσαι!
 
Δύο αγαπημένες και πανέμορφες elgreco κούκλες που έχω και φωτογράφησα μόλις τώρα!

Η πρώτη είναι σε βαλιτσάκι-κρεβατάκι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. (Φαίνεται και σε ένα βίντεο του Οπτικοακουστικού αρχείου σχετικά με τα παιχνίδια)

DSC06755.jpg

Και η δεύτερη, την οποία πιθανότατα είχα αγοράσει αρκετά μεγάλη ή για μένα ή για δώρο το οποίο -ευτυχώς- δε δώθηκε ποτέ!!!

DSC06748.jpg

DSC06758.jpg

DSC06761.jpg

DSC06762.jpg

DSC06744.jpg

DSC06746.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σπιρτουλη και ζουζου : πανεμορφες και γλυκες οι μεγαλες ρετροκουκλες σας!!!!!!!

να τις χαιρεστε και :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: για τις ομορφες αυτες φωτογραφιες
 
zouzou πολύ γλυκές και χαριτωμένες και οι δύο.Να τις χαίρεσαι.
 
Zouzou, πολύ ωραίες οι κούκλες σου. Να τις χαίρεσαι. Η δεύτερη έχει το ίδιο πρόσωπο με την δική μου.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :)

Χαίρομαι πολύ που τις έχω. Αξεπέραστες οι κούκλες της αγαπημένης μας εταιρίας!
 
zouzou είπε:
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :) Χαίρομαι πολύ που τις έχω. Αξεπέραστες οι κούκλες της αγαπημένης μας εταιρίας!
ζουζου εχουν ακομη τη χαρακτηριστικη μυρωδια της el greco ;
 
Γεια σας και πάλι από εδώ, το thread των πιο γλυκών κουκλών των παιδικών μας χρόνων!

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά για όσους έχουν την ονομαστική του γιορτή σήμερα!

Πανέμορφες κούκλες! Ξετρελλάθηκα με αυτή με το βαλιτσάκι!

Να τις χαίρεστε παιδιά!
 
Για τη μυρωδιά να σου πω δεν το πρόσεξα. Αυτή με το βαλιτσάκι νομίζω πως μυρίζει ακόμα όμορφα!
 
zouzou είπε:
Για τη μυρωδιά να σου πω δεν το πρόσεξα. Αυτή με το βαλιτσάκι νομίζω πως μυρίζει ακόμα όμορφα!
ευχαριστω ζουζου :)

να τις χαιρεσαι και τις δυο!!

mytinyworld Αληθως Ανεστη και χρονια πολλα!!
 
Πίσω
Μπλουζα