Μερικά προβλήματα που έχω με το Android κινητό μου

Vetus

RetroMaNiaC
Joined
21 Αύγ 2008
Μηνύματα
759
Αντιδράσεις
39
Έχω ένα Samsung Galaxy Ace 2 κι έχω τα εξής προβλήματα:

1) Ορισμένες εφαρμογές τις περισσότερες φορές δεν είναι ορατές στην συσκευή μου. Τι εννοώ; Δεν υπάρχουν στην επιφάνεια εργασίας, στο Google Play μου έχει την ένδειξη "Εγκατάσταση" σαν να μην τα 'χω εγκαταστήσει ή σαν τα 'χω διαγράψει. Παρόλα αυτά δεν είναι διεγραμένα μιας κι οι φάκελοί τους είναι ακόμα στην συσκυευή μου. Κι όποτε τους καπνίσει μετά από κάποια restarts του κινητού ίσως και να εμφανιστούν οι εφαρμογές αυτές.

2) Το κινητό μου κόλλησε έναν ιό όπου κάθε φορά που μπαίνω online με σπαμμάρουν με διαφημίσεις για να εγκαταστήσω κάποια ηλίθια παιχνίδια που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Προφανώς ο ιός αυτός κόλλησε από κάποιο παλιότερο παιχνίδι που θα κατέβασα από το Google Play. Aκόμα και με anti-virus δεν κατάφερα να ξεφορτωθώ τον ιό αυτό.

3) Αν κι έχω αγοράσει εξαρχής μια SD κάρτα 32GB δεν μπορώ να εγκαταστήσω applications έκει. Και τα tuotorials που 'χω δει για την δουλειά αυτή είναι ολόκληρη μανούβρα. Υπάρχει κανάς εύκολος τρόπος ώστε να μπορώ να κάνω install κατεθείαν στην 32GB SD ή κανά σχετικό application;

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.721
Αντιδράσεις
263
1) Η κάρτα μνήμης που έχεις στο κινητό δε είναι στη σωστή θέση πιθανότατα και ανοίγει το κιν χωρίς να βλέπει τα παιχνίδια που έχεις μέσα.

2) Έχεις περάσει κάποιο παιχνίδι μέσα που είναι φουλ στις διαφημίσεις και πρέπει να το πετάξεις έξω για να στρώσει.

3) Δοκίμασε το apps2sd για να μεταφέρεις παιχνίδια στη κάρτα.
 

nwntas

RetroMasteR
Joined
3 Ιαν 2011
Μηνύματα
1.433
Αντιδράσεις
296
Αυτό για τις εφαρμογές μου συμβαίνει, στο περίπου, κι εμένα. Για την ακρίβεια, όταν συνδέω στον υπολογιστή το κιν ως δίσκο (για να περάσω αρχεία δλδ), μετά όταν το βγάζω κάνει κάποια λεπτά για να διαβάσει ξανά την κάρτα μνήμης. Στο διάστημα αυτό (από 2 λεπτά μέχρι 5-6) στο μενού δεν εμφανίζονται οι εφαρμογές που έστω και ένα κομμάτι τους είναι εγκατεστημένο στην κάρτα μνήμης. Μετά επανέρχονται κανονικά και στο μενού και στο φάκελο των αγαπημένων. Νομίζω ότι στο φάκελο των αγαπημένων δε σβήνονται τα εικονίδια, απλά αν τα πατήσεις σου βγάζει την ένδειξη οτι η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη, μέχρι να επανέλθει η κάρτα.

Γενικά απογοήτευση αυτό με το android... Δυσκολία στο συγχρονισμό της συσκευής και πολύ ώρα μετά μέχρι να διαβάσει το σύστημα την κάρτα και τα νέα αρχεία... Παλιότερες Νόκια συσκευές και με το που τις συνέδεες στον υπολογιστή τις αναγνώριζε αμέσως, πέρναγες τα αρχεία σου και με το που τις έβγαζες, ήταν ήδη έτοιμα στη συσκευή.

Πάντως σχετικά με τις διαφημίσεις, μήπως φταίει κάποιο δωρεάν παιχνίδι; Τα δωρεάν παιχνίδια όταν συνδέεσαι στο ίντερνετ και παίζεις ταυτόχρονα (κάτι που σε δελεάζουν να κάνεις, για να περνάς αποστολές) κατεβάζουν μαζί διαφημίσεις, που στις μοστράρουν μετά και στο παιχνίδι. Γενικά δωρεάν εφαρμογές έχουν μαζί και τις διαφημίσεις τους με το που συνδέεσαι. Οπότε καλό είναι να μην παίζεις παιχνίδια ενώ είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ. Μια λύση είναι, αν λόγω παιχνιδιού δε μπορείς να το αποφύγεις, να καθαρίσεις την cache με το Clean Master μετά. Έχω παρατηρήσει ότι τα παιχνίδια φτιάχνουν φάκελο με διαφημίσεις όταν παίζεις και ταυτόχρονα είσαι ονλάην. Χώρια που μαζεύουν με το καλημέρα σας γύρω στα 15-20MB cache...

Αυτό με την εγκατάσταση στην sd νομίζω ότι είναι θέμα Samsung... Στο htc αφού εγκαταστήσεις την εφαρμογή, πας στις ρυθμίσεις-εφαρμογές, διαλέγεις την εφαρμογή και πατάς να μεταφερθεί στην κάρτα sd, αλλά το κάνει και αυτόματα σε όποια εφαρμογή μπορεί (ειδικά σε παιχνίδια). Αλλά δε μετακινούνται όλες. Κάποιες εφαρμογές δε μετακινούνται by default (κυρίως κάτι social media εφαρμογές). Πάντως σε κάθε περίπτωση, όλο και κάτι θα μένει στη συσκευή.
 

Vetus

RetroMaNiaC
Joined
21 Αύγ 2008
Μηνύματα
759
Αντιδράσεις
39
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι στις διαφημίσεις που παίζουν όταν τρέχεις ένα παιχνίδι (που αποτελεί αναγκαίο κακό στα δωρεάν παιχνίδια) αλλά στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο κινητό (κυρίως όταν ανοίγω το WiFi) ακόμα κι όταν δεν ανοίγω κάποια εφαρμογή, έτσι στο ξεκάρφωτο.

Όσο αφορά τα cache files μ' έχει σώσει το AVG Memory & Cache Cleaner ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avg.cleaner&hl=el ). Aπό τις λίγες εφαρμογές που έχω βαθμολογήσει με 5 αστεράκια.

Μήπως να πουλήσω το Samsung και να πάρω κανά HTC; Ακόμα κι όταν το 'χα πάει το καλοκαίρι στην αντιπροσωπεία για επισκευή (και το αγόρασα τον Μάιο, οπότε είχαν περάσει μόλις 2-3 μήνες) και πάλι μου άρχισε τα προβλήματα που έχω ακόμα και σήμερα που μπλοκάρει συχνά (κυρίως στην φωτογραφική μηχανή). Έξυπνα κινητά σου λένε μετά.

Shinobi είπε:
Δοκίμασε το apps2sd για να μεταφέρεις παιχνίδια στη κάρτα.
Ποιό απ' όλα; Yπάρχουν διάφορα στο Google Play:

https://play.google.com/store/search?q=apps2sd&c=apps&hl=el

Δοκίμασα παρόμοιες εφαρμογές όπως το Link2SD ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD&hl=el ) αλλά δεν κάνει μεταφορές στην SD card των 32GB. Moνάχα στην SD card των 2GB που συμπεριλαμβανόταν με την αγορά του κινητού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

konstandin

RetroWannaBe
Joined
3 Μάρ 2010
Μηνύματα
87
Αντιδράσεις
1
ασχετο...ο facebook messemger δεν πρεπει να κλεινει?μενει συνεχεια ανοιχτος?και κατι αλλο μερικες εφαρμογες με πετανε εξω σχετικα ευκολα fb και δε θυμαμαι ποιες αλλες,γιατι?τωρα απο αντι virus εχω avast,avg και cm securyti,αν το ψαξω (το τηλ και δε βγαζει τπτ ειμαι οκ?)στο playstore εχω συνεχεια συνδεδεμενο το account moy ,πρεπει να αποσυνδεομαι?και κατι τελευταιο χθες οταν πηγα στις επαφες ,δεν τις εμφανιζε,δεν υπηρχαν,εκανα restart και υστερα απο λιγο τις εμφανισε παλι,λετε να ειναι κανα ιοπουλο?επισης μου βγαζει μια επαφη με ενα nick poy χρησιμοποιω και απο κατω γραφει sdn ,αυτο τι ειναι?θεωρησα σωστο να μην ανοιξω αλλο thread οποτε postara εδω ,εννοειτε οτι μπορει να μετακινηθει εφοσον το κρινουν οι mod.
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.491
Αντιδράσεις
937
Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα γράψω εδώ τα "προβλήματά" μου. Μετά από πολύ πολύ σκέψη, ξέρετε ,το think think think της διαφήμισης πήρα το πρώτο μου κινητό με Jelly Bean 4.2. Με έχει εκνευρίσει που υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τρέχουν στο background και κάθε λίγο και λιγάκι κάνω καθαρισμό στη RAM. Έχω εγκαταστήσει κι ένα cleaner και ειλικρινά εχθές επί 20 λεπτά δεν έκανα άλλη δουλειά από το να κάνω καθαρισμό στη RAM και στα αρχεία γενικότερα. Αυτό το Navigator δε, όσο κι αν το κλείνω δεν αλλάζει τίποτα. Τσουπ εμφανίζεται στις εφαρμογές που τρέχουν. Ποιος φωστήρας σκέφτηκε όλη αυτή τη διαδικασία ότι πρέπει να γίνεται εν αγνοία του χρήστη;

Τέλος όταν πάω να εγκαταστήσω μια εφαρμογή με ενημερώνει ότι η εφαρμογή αυτή μπορεί να αλλάξει την κατάσταση της κάρτας μνήμης, ίσως με χρεώσει με SMS, χρειάζεται Wifi και διάφορα άλλα. Έτσι όπως καταλαβαίνω το κινητό και τα προσωπικά δεδομένα είναι εκτεθιμένα με αυτόν τον τρόπο, σωστά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.552
Αντιδράσεις
368
Johnny το λειτουργικο android ετσι ειναι φτιαγμενο, με το να κλεινεις συνεχεια τις εφαρμογες και τις διεργασιες το μονο που κερδιζεις ειναι να "καις" μπαταρια για να ξανανοιξουν. Αν το κινητο δει οτι χρειαζεται μνημη θα κλεισει μονο του οτι χρειαζεται. Το μονο που ειναι καλο να καθαριζεις που και που ειναι η cache των εφαρμογων για να κερδιζεις αποθηκευτικο χωρο.

Οσο για τις εφαρμογες και τις αδειες που λες δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα αλλα δεν βαζω και βλακειες μεσα...

Ps.Τα προσωπικα δεδομενα ειναι εκτεθημενα ετσι και αλλιως αφου ολα τα στοιχεια σου πανε στο google account.

Ps2. Εγω για εξοικονιμιση μπαταριας εχω κλειστα το location τις google και τον συνεχη συγχρονισμο με την google. Αν θελω κατι το location το ανοιγω και μετα το ξανακλεινω και συγχρονισμο κανω manual οποτε το θυμαμαι :p .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.491
Αντιδράσεις
937
Ajax87 είπε:
Johnny το λειτουργικο android ετσι ειναι φτιαγμενο, με το να κλεινεις συνεχεια τις εφαρμογες και τις διεργασιες το μονο που κερδιζεις ειναι να "καις" μπαταρια για να ξανανοιξουν. Αν το κινητο δει οτι χρειαζεται μνημη θα κλεισει μονο του οτι χρειαζεται. Το μονο που ειναι καλο να καθαριζεις που και που ειναι η cache των εφαρμογων για να κερδιζεις αποθηκευτικο χωρο. Οσο για τις εφαρμογες και τις αδειες που λες δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα αλλα δεν βαζω και βλακειες μεσα...

Ps.Τα προσωπικα δεδομενα ειναι εκτεθημενα ετσι και αλλιως αφου ολα τα στοιχεια σου πανε στο google account.

Ps2. Εγω για εξοικονιμιση μπαταριας εχω κλειστα το location τις google και τον συνεχη συγχρονισμο με την google. Αν θελω κατι το location το ανοιγω και μετα το ξανακλεινω και συγχρονισμο κανω manual οποτε το θυμαμαι :p .
Βασικά google play store δεν υπάρχει εγκατεστημένο και ούτε το έχω βάλει. Επίσης δεν θυμάμαι να έχω ανοιξει κάποιο λογαριασμό, πέραν τα ήδη gmail που έχω από παλιά, μόνο και μόνο για να κατεβάζω εφαρμογές.
 

arpacolla

RetroActive
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
452
Αντιδράσεις
142
johnny19818 είπε:
Βασικά google play store δεν υπάρχει εγκατεστημένο και ούτε το έχω βάλει. Επίσης δεν θυμάμαι να έχω ανοιξει κάποιο λογαριασμό, πέραν τα ήδη gmail που έχω από παλιά, μόνο και μόνο για να κατεβάζω εφαρμογές.
Αυτός είναι ο λογαριασμός σου στο Google, ισχύει σε όλες τις υπηρεσίες του, δεν είναι μόνο για το Gmail. Έχεις κάποιο άλλο store, και ποίο είναι; Ελπίζω να μην μου πεις ότι κατεβάζεις apks και τα βάζεις manually...
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.368
Αντιδράσεις
534
Johnny, ασε το κινητό στην ησυχία του. Τρέχει ό,τι πρέπει να τρέξει, το λειτουργικό αυτό δεν είναι όπως παλιά, είναι πολύ ώριμο πλέον. Και κανόνισε να μας ρωτήσεις πώς κάνουν Ctrl+Alt+Delete. :D
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.491
Αντιδράσεις
937
Εχει το Aptoid appstore και κατεβαζω απο εκει εφαρμογες. Οκ λοιπον δε θα το πειραζω. Αυτο με το Control Alt Delete δεν καταλαβα αν ηταν ειρωνεια η οχι.
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.400
Αντιδράσεις
2.412
Γιαυτο το ios παντα θα ειναι ετη φωτος μπροστα απο το android γιατι τετοια προβληματα οπως και δεκαδες αλλα ποτε δεν θα συναντησει καποιος σε ενα iphone και οσο και να γκρινιαζουν καποιοι για το μολις 1GB ram που εχουν ακομα και τα νεα iphone 6 η apple ξερει πολυ καλα πως αυτο το 1GB ειναι υπεραρκετο για το λειτουργικο της και για το κινητο γενικοτερα.Και οχι δεν ειμαι apple fanboy ενα iphone 4 εχω εδω και 4,5 χρονια με γρατζουνισμενη οθονη απο τα πεσιματα και με θηκη space invaders και θα το εχω μεχρι να λιωσει στα χερια μου αλλα το σωστο να λεγετε οσο και αν δεν γουσταρω την apple για ενα σωρο αλλους λογους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Το λειτουργικό της apple στα iphone είναι λιγότερο από 1 giga και το android στο HTC Desire 300 που έχω είναι 1.87 giga. Μιλάμε για παράνοια..
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.368
Αντιδράσεις
534
johnny19818 είπε:
Εχει το Aptoid appstore και κατεβαζω απο εκει εφαρμογες. Οκ λοιπον δε θα το πειραζω. Αυτο με το Control Alt Delete δεν καταλαβα αν ηταν ειρωνεια η οχι.
Ρε χαζέ, πείραγμα ήταν μιας και απ'ο,τι κατάλαβα δεν είχες ποτέ σου κινητό με android:D. Γι'αυτό κι εβαλα το εμοτικό δίπλα για να καταλάβεις ότι κάνω πλάκα.

metalcandyman είπε:
Γιαυτο το ios παντα θα ειναι ετη φωτος μπροστα απο το android γιατι τετοια προβληματα οπως και δεκαδες αλλα ποτε δεν θα συναντησει καποιος σε ενα iphone και οσο και να γκρινιαζουν καποιοι για το μολις 1GB ram που εχουν ακομα και τα νεα iphone 6 η apple ξερει πολυ καλα πως αυτο το 1GB ειναι υπεραρκετο για το λειτουργικο της και για το κινητο γενικοτερα.Και οχι δεν ειμαι apple fanboy ενα iphone 4 εχω εδω και 4,5 χρονια με γρατζουνισμενη οθονη απο τα πεσιματα και με θηκη space invaders και θα το εχω μεχρι να λιωσει στα χερια μου αλλα το σωστο να λεγετε οσο και αν δεν γουσταρω την apple για ενα σωρο αλλους λογους.
Μπλάμπλα.....μπλαμπλαμπλα...μπλά.....και...α ναι! μπλα. :D :D

Το ios είναι έτη φωτός πίσω για άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα ότι το φτιάχνει μία εταιρία που σε υποχρεώνει να βλέπεις στο desktop σου το επόμενο αλμπουμ των U2 χωρίς να είσαι φαν του γκρουπ, και μετά βγάζει patch για να το αφαιρέσει μουχαχαχαχα. Και για άλλους λόγους, αλλά θα χαλάσουμε το θρεντ αν το συνεχίσουμε.

telonio είπε:
Το λειτουργικό της apple στα iphone είναι λιγότερο από 1 giga και το android στο HTC Desire 300 που έχω είναι 1.87 giga. Μιλάμε για παράνοια..
Προφανώς μιλάς για το επίσημο firmware που έχει ενα σκαζμό εφαρμογές της HTC, γιατί η έκδοση vanilla είναι πολύ μικρή και μετά βάζεις εσύ ό,τι θες.

Παίδες, θα το σκίσουμε το θρεντ αν συνεχίσουμε :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.491
Αντιδράσεις
937
Rygar είπε:
Ρε χαζέ, πείραγμα ήταν μιας και απ'ο,τι κατάλαβα δεν είχες ποτέ σου κινητό με android:D. Γι'αυτό κι εβαλα το εμοτικό δίπλα για να καταλάβεις ότι κάνω πλάκα.
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! Ε φυσικά δεν είχα ποτέ. Νομίζω ότι εννοείται αυτό από το 1ο ποστ που έγραψα. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.368
Αντιδράσεις
534
Ωραία. Επειδή γράφεις ότι δεν έχεις play store, υποθέτω η συσκευή σου δεν είναι της mainstream κατηγορίας (lg/samsung/htc) αλλά κάποια υποδυέστερη, ενδεχομένως, κινεζιά, που έχει το δικό της store.
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.491
Αντιδράσεις
937
Άντε να το πάρει το ποτάμι. Το κινητό είναι το Turbo X G420 αγορασμένο από το Πλαίσιο, το οποίο βέβαια είναι το THL W100S.
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.162
Αντιδράσεις
327
johnny19818 είπε:
Άντε να το πάρει το ποτάμι. Το κινητό είναι το Turbo X G420 αγορασμένο από το Πλαίσιο, το οποίο βέβαια είναι το THL W100S.
Kινητο με android χωρις playstore ειναι κινητο με handicap....
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.368
Αντιδράσεις
534
+100! Ενας φίλος εχει tablet της Creative χωρίς android market (τότε που το πηρε είχε αυτό το όνομα), δεν εχω βρει καν ενα custom firmware να του βαλω να τρέχει Playstore και αυτό πρακτικά καθιστά τη συσκευή άχρηστη.

Προσέχετε πόσα δίνετε για να πάρετε τί. Τζονι νομίζω εδωσες κανα 150άρι, σωστά; Αν ναι, τότε με ενα πολύ μικρό ποσό επιπλέον, 20-30 ευρώ, αγόραζες σουπερ συσκευή. Σουπερ για σένα που είσαι πρωτάρης.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.721
Αντιδράσεις
263
Δεν έχει εγκατεστημένο μέσα το google apps γιαυτό δεν έχει play store, με ένα root και πέρασμα cwm μπορείς να δοκιμάσεις να το περάσεις μήπως και γίνει κάτι. Το ίδιο γίνεται αν περάσεις μέσα ένα custom λειτουργικό σκέτο όπως το cm11 που έχω αυτή τη στιγμή σε Galaxy S3, πρέπει να περάσεις μετά και το google apps για να έχεις play store.

ΥΓ ρίξε μια ματιά

http://hexamob.com/devices/devices-devices/android-rooting-methods-for-thl-w100-with-android-version-4-x-jelly-bean/

κάνεις ένα root, βάζεις cwm μέσα και μετά μπορείς να περάσεις custom λειτουργικό και τελείωσες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα