Μετατρέψτε το Game Boy σας σε arcade μηχάνημα με το Hyperboy της Konami.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.210
Έπειτα από αρκετή υπομονή έφτασε στα χέρια μου το Hyperboy, το αξεσουάρ της Konami που μετατρέπει το φορητό Game Boy σε arcade μηχάνημα. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ κυκλοφόρησε το 1991 από την Κοnami στην Ιαπωνία.

Προβολή συνημμένου 79408Προβολή συνημμένου 79409Προβολή συνημμένου 79410

Η συσκευή μου ήρθε ολοκαίνουρια και πλήρης με οδηγίες στα Ιαπωνικά και στα Αγγλικά καθώς και με 2 μπαταρίες τύπου D, ναι αυτές οι τεράστιες.

Προβολή συνημμένου 79411

Μου έκαναν εντύπωση που ο μπαταρίες έγραφαν ημερομηνία λήξης 01.1995. Δυστυχώς δε λειτουργούν μετά από τόσα χρόνια βέβαια. Οι μπαταρίες μπαίνουν στο κάτω μέρος της συσκευής.

Το Hyperboy προσφέρει τα παρακάτω:

α)Η γκρι αποσπώμενη οθόνη του λειτουργεί ως μεγενθυντικός φακός και υπάρχουν και λαμπάκια για φως κάτι σαν το Light Boy, Light Max δηλαδή.

Προβολή συνημμένου 79413 Προβολή συνημμένου 79412

β)Το Game Boy γλυστράει στη θήκη και ταυτόχρονα ενώνεται με ένα αρσενικό φις στην υποδοχή των ακουστικών και προσφέρει στερεοφωνικό ήχο από ηχεία που βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής.

γ)Τα μπροστινά ποδαράκια είναι ρυθμιζόμενα καθ'ύψος.

δ)Το καντράν έχει joystick και τα κουμπιά Α,Β,Start,Select αλλά και ένα μοχλό το οποίο μπορεί ο χρήστης να καθορίσει αν το joystick θα έχει 4 (πάνω,κάτω,δεξιά,αριστερά) ή 8 θέσεις (όπως πριν & τις ενδιάμεσες π.χ. πάνω αριστερά, κάτω δεξιά κτλ.). Στο manual εξηγεί σε τι τύπου παιχνίδια χρησιμεύει η κάθε ρύθμιση.

Στο διαταύτα τώρα δοκίμασα 4 διαφορετικά παιχνίδια για να δω πως ανταποκρίνεται:

Tetris: To joystick αρκετά βολικό θα έλεγα και ανταποκρίνεται καλά. Με τα Α,Β μπερδεύτηκα λίγο στην αρχή αλλά μετά τα συνήθισα.

Super Mario Land: Ξενίζει αρχικά και θέλει λίγη προπόνηση με το συγχρονισμό των Α,Β στο να τρέχεις και να κάνεις άλματα.

Street Fighter 2: Διάλεξα τον αγαπημένο μου παίκτη τον Ken και είδα πόσο καλά ανταποκρίνεται με αυτό το παιχνίδι το Hyperboy. Οι κινήσεις γίνονται κανονικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Εδώ χρειάζεται η ρύθμιση των 8 θέσεων του joystick

Killer Instinct: Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως. Πήρα τον αγαπημένο μου παίκτη Chief Thunder. Πήγα να κάνω κινήσεις αλλά με δυσκολία έβγαλα ένα δυο combo. Επίσης με δυσκολία έβλεπα την ανακοίνωση των combo στο πάνω μέρος της οθόνης καθώς εκεί δεν φωτίζεται αρκετά κάτι το οποίο δε μου άρεσε καθόλου μπορώ να πω.

Όπως και να'χει για το λίγο που ασχολήθηκα, το Hyperboy μου άφησε θετικές εντυπώσεις και πιστέυω ότι αν ο χρήστης πάρει το κολάι όλα τα παιχνίδια θα είναι πολύ διασκεδαστικά. Ειδικά κάποια που ήδη έχουμε παίξει σε arcades στοές και ξέρουμε πως είναι να παίζεις με joystick.

Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=2523

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θέλω να βάλω κι άλλες φώτο αλλά δεν με αφήνει...

Φτιαξε ενα album - ανεβασε τες εκει και δωσε link (ειτε ως album, ειτε μια μια) μεσα απο το Post σου. Ετσι και θα τις διαχειριστεις πιο ευκολα και θα μεινουν ασφαλεις οπως και οι υπολοιπες φωτο που εχεις ανεβασει εδω στο forum μας

Τρομερο αποκτημα! Καλοπαιχτο :D

Πρώτη φορά το βλέπω στη ζωή μου!!! Πανέμορφο.

Jhonny αλανι φοβερο το καινουργιο σου αποκτημα μεγεια και καλοπαικτο :thumb: Εχω και μια προσωπικη ιστορια με το hyperboy.Εχω εναν φιλο και συγχωριανο που μενει απο πολυ μικρος στην γερμανια και ερχετε τα καλοκαιρια εδω πιο αραια τωρα και τοτε που που ημασταν πιτσιρικαδες ερχοταν καθε καλοκαιρι.Ειχε ενα σωρο πραγματα που τα επερνε απο κει ενω εμεις εδω δεν ειχαμε σχεδον τιποτα και τον περιμενα πως και πως για να δω καινουργια πραγματα ωσον αφορα τα videogames.Οταν με ειχε αναφερει για το hyperboy νομιζα οτι με πουλουσε παπα και δεν τον πιστεψα γιατι με ελεγε γιαυτο αλλα ειχε ξεχασει να το παρει μαζι.Eτσι λοιπον περιμενα ενα χρονο μεχρι να ξαναρθει και να το φερει και τελικα το εφερε.Αν ηταν μονο για ιαπωνια δεν ξερω πως το ειχε αποκτησει αλλα η ουσια ηταν οτι με ελεγε αληθεια :D

Nα και ενα βιντεακι που ο συγκεκριμενος τυπος κανει unboxing και review για το Hyperboy.

metalcandyman είπε:
Jhonny αλανι φοβερο το καινουργιο σου αποκτημα μεγεια και καλοπαικτο :thumb: Εχω και μια προσωπικη ιστορια με το hyperboy.Εχω εναν φιλο και συγχωριανο που μενει απο πολυ μικρος στην γερμανια και ερχετε τα καλοκαιρια εδω πιο αραια τωρα και τοτε που που ημασταν πιτσιρικαδες ερχοταν καθε καλοκαιρι.Ειχε ενα σωρο πραγματα που τα επερνε απο κει ενω εμεις εδω δεν ειχαμε σχεδον τιποτα και τον περιμενα πως και πως για να δω καινουργια πραγματα ωσον αφορα τα videogames.Οταν με ειχε αναφερει για το hyperboy νομιζα οτι με πουλουσε παπα και δεν τον πιστεψα γιατι με ελεγε γιαυτο αλλα ειχε ξεχασει να το παρει μαζι.Eτσι λοιπον περιμενα ενα χρονο μεχρι να ξαναρθει και να το φερει και τελικα το εφερε.Αν ηταν μονο για ιαπωνια δεν ξερω πως το ειχε αποκτησει αλλα η ουσια ηταν οτι με ελεγε αληθεια :D
Nα και ενα βιντεακι που ο συγκεκριμενος τυπος κανει unboxing και review για το Hyperboy.

Σε ευχαριστώ Bill να'σαι καλά. Και γω να είμαι ειλικρινής τώρα τελευταία το πήρα μυρωδιά. Εσύ βλέπω από μικρός είχες την ευκαιρία να το ακούσεις. Το βίντεο που επισύναψες το έχω δει και παλιότερα. Ο τύπος λέει ότι υπάρχει και Ευρωπαϊκή έκδοση αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Όπως και να'χει έιναι ένα ωραίο περιφερειακό που κάνει εντύπωση.

Ajax87, dkssprs σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Σωστος φιλε γιατι οντως κανει εντυπωση σαν περιφεριακο.Και τωρα που το σκεφτομαι τι να μας πουνε για το icade για iphone και ipad που ειναι στην ουσια αντιγραφη.Για το Game Boy υπηρχε το ιδιο πραγμα 22 χρονια πριν :D

Και γώ πρώτη φορά το βλέπω!Καλόπαιχτο φίλε johnny:thumb:

Φοβερο αποκτημα johny που και εγω αγνοουσα την υπαρξη του!!Καλοπαικτο και περιμενουμε να "ξετρυπωσεις" και αλλα σπανια εξαρτηματα!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Είναι όμως και η Konami εταιριάρα όχι αστεία :) !!

johnny19818 είπε:
Ο τύπος λέει ότι υπάρχει και Ευρωπαϊκή έκδοση αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
Επιβεβαιωνω πως υπαρχουνε τουλαχιστον δυο διαφορετικες αντιστοιχες κυκλοφοριες στην Ευρωπη, ειχα δει στην Ελλαδα και τις δυο απο κοντα. Νομιζω η μια πρεπει να ητανε της NAKI. Θεωρειται σπανιο ως περιφερειακο το συγκεκριμενο; Για gameboy εχουνε κυκλοφορησει τοσα πολλα περιφερειακα οπου κυριολεκτικα εχω χασει την μπαλα με το τι στο καλο υπαρχει.

Getta Robo είπε:
Επιβεβαιωνω πως υπαρχουνε τουλαχιστον δυο διαφορετικες αντιστοιχες κυκλοφοριες στην Ευρωπη, ειχα δει στην Ελλαδα και τις δυο απο κοντα. Νομιζω η μια πρεπει να ητανε της NAKI. Θεωρειται σπανιο ως περιφερειακο το συγκεκριμενο; Για gameboy εχουνε κυκλοφορησει τοσα πολλα περιφερειακα οπου κυριολεκτικα εχω χασει την μπαλα με το τι στο καλο υπαρχει.
Θεωρείται σχετικά σπάνιο, όχι όμως πολύ σπάνιο. Μπορείς να μας δείξεις φωτογραφίες με αυτές τις κυκλοφορίες? Μήπως εννοείς αυτά που δείχνει στο βιντεο που επισύναψε ο metalcandyman?

Τις ειχα δει σε καταστηματα πριν σχεδον εικοσι χρονια, θυμαμαι πως ειχα βρει προς αγορα δυο διαφορετικες κυκλοφοριες. Η μια πρεπει να ηταν σε καποια μωβ αποχρωση, χαρακτηριστικο των προιοντων της NAKI, η αλλη αν θυμαμαι καλα πρεπει να ητανε περιπου στα χρωματα του gameboy.

Καλοριζικο και καλοπαιχτο Τζων!!! :thumb:

Ομορφιες απο την ΚΟΝΑΜΙ... :darkglasses: ...εστω κι αν προκειται για nintendo... :P

stayros είπε:
Καλοριζικο και καλοπαιχτο Τζων!!! :thumb:
Ομορφιες απο την ΚΟΝΑΜΙ... :darkglasses: ...εστω κι αν προκειται για nintendo... :P
Mα γιαυτο ειναι ομορφο επειδη εχει σχεση με την NINTENDO την μονη εταιρια που αξιζει να βρισκεται στον χωρο των videogames (μην ξεχνιομαστε :D )

Πραγματικά δεν είχα ξανακούσει για τούτο.Φαίνεται πανέμορφο και δίνει άλλο "αέρα" στο GameBoy. Με γεια και καλόπαιχτο ! ;)

geoanas είπε:
Πραγματικά δεν είχα ξανακούσει για τούτο.Φαίνεται πανέμορφο και δίνει άλλο "αέρα" στο GameBoy. Με γεια και καλόπαιχτο ! ;)
Ναι, και αν και ογκώδες είναι όντως όμορφο. Ευχαριστώ πολύ geoanas!

metalcandyman είπε:
Mα γιαυτο ειναι ομορφο επειδη εχει σχεση με την NINTENDO την μονη εταιρια που αξιζει να βρισκεται στον χωρο των videogames (μην ξεχνιομαστε :D )
Ενταξει... κατ**** και λιγο! :P

Πίσω
Μπλουζα