Με ποια ρετρό παιχνίδια για PC, θα θέλατε να ασχοληθείτε για πρώτη φορά μαζί τους;

Amstrad1981

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
432
Αντιδράσεις
86
Την τελευταία εβδομάδα ξέθαψα μια συλλογή από reviews και cheats & walkthroughs, που είχα κρατήσει σε ντοσιέ για ώρα ανάγκης! Τα reviews προέρχονται από παλιά τεύχη του PC-Master, ενώ τα cheats & walkthroughs, επίσης από το PC-Master & από το CD-Gamesplay. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που εξαιτίας της απουσίας υπολογιστή κατά τη χρονική περίοδο 1993-1998, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μαζί τους, ενώ αρκετά από αυτά δεν είχα την ευκαιρία ούτε καν να τα δω σε κάποιον άλλο υπολογιστή. Τα reviews τα χάζευα, ενώ τα cheats τα μάζευα για ώρα ανάγκης, σε περίπτωση που κάποια στιγμή αποκτούσα έναν καινούριο υπολογιστή. Τα χρόνια πέρασαν, και όταν πια αγοράστηκε ο υπολογιστής ήταν ήδη πολύ αργά! Τα περισσότερα παιχνίδια δεν υπήρχε περίπτωση να τα βρεις! Είχε περάσει ήδη η εποχή τους. Πολλά από αυτά ανήκουν στην χρυσή εποχή των adventures! Τελικά τα βρήκα, και με το Dos Box 0.74, τα είδα για πρώτη φορά!

 


Υ.Γ. Από τη στιγμή που ο ελεύθερος χρόνος μου, γεμίζει από πολλές ασχολίες, τα games έχουνε περιοριστεί αρκετά. Γιʼ αυτό οι απανταχού gamers του forum, ας με συγχωρήσουν για την βοήθεια των cheats και των walkthroughs.

 


Bad Mojo


Cyberia


Crusader


Death Gate


Holy Grail


Lost Eden


Rama

Riven

Silent Hill 1


Silent Hill 2


Star Wars Dark Forces


Star Wars Jedi Knight 2


Star Wars Jedi Knight 2 Mysteries of the Sith


Star Wars Jedi Knight 2 Jedi Outcast


Toonstruck
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμ.

Σύμφωνα με τον συλλογισμό σου, δεν υπάρχει κάτι που να θέλω να παίξω για πρώτη φορά, από τα παιχνίδια που μου άρεσαν τότε. Τα έχω παίξει όλα, ποτέ δεν είχα λιγότερους από 2 υπολογιστές, πάντα έπαιζα όπως και σήμερα, πολλές ώρες κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

Το μόνο που θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω, ίσως, θα μπορούσε να είναι το "Eye of the Beholder III" το οποίο είχα παρατήσει στη μέση διότι όταν το έπιασα στα χέρια μου βρέθηκα κάποια στιγμή να λιώνω στο Doom.

Αυτά. Τίποτε άλλο.

(6 χρόνια χωρίς υπολογιστή; Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ εαυτόν 6 ώρες χωρίς υπολογιστή...... )
 
Και εγώ τον έχω τον καημό να παίξω διάφορα παλιά παιχνίδια, που κάτι λόγω σπουδών κάτι λόγω του ότι ο Η/Υ που είχα τότε δεν ήταν αρκετά γρήγορος ή ακόμα και για άλλους λόγους δεν κατάφερα να παίξω ποτέ, όταν κυκλοφόρησαν.

Για το λόγο αυτό, έχω μαζέψει ένα σωρό τίτλους απο το παρελθόν οι οποίοι περιμένου την σειρά τους να παιχτούν. Πρώτα στη λίστα είναι τα Quest For Glory, απο τα οποία είχα τελειώσει μόνο το πρώτο, στην θρυλική Amiga 500 μου. Είχα ρίξει disk swapping θυμάμαι, παρότι είχα 2ο drive.
 
Divined, τα Quest for Glory είναι επικά, μέχρι και το τέταρτο της σειράς που για μένα είναι και το κύκνειο άσμα της Sierra.

Το 5ο το μίσησα και το έβγαλα με συνοπτικές διαδικασίες, δεν αποτελεί Quest for Glory, πάντα κατά τη δική μου γνώμη.

Βαθμολογία από εμένα:

4ο : 100%

1ο : 98%

3ο : 85%

2ο : 95%

Παίξε και το πρώτο με τα νέα γραφικά αν έχεις χρόνο.
 
Το πρώτο το τελείωσα πρόσφατα σε dos box, στην original έκδοση. Θα ξεκινήσω το remake του 2 τις επόμενες ημέρες.
 
Είμαι σίγουρος ότι θα το καταευχαριστηθείς!!!!!!!

BTW, ξεκινάς όποιο θες δεν σημαίνει ότι αν δεν έπαιξες το 3ο δεν θα μπορείς να παίξεις κατευθείαν το 4ο. Δεν είναι επεισόδια μιας γραμμικής σειράς, αλλά αυτοτελή παιχνίδια!!!!!

Περιμένω εντυπώσεις!
 
Απωθημένα μου:

Quest for Flory

Phantasmagoria

Baldur Gate

Ultima (on line)

Αυτά μου ήρθαν πρωί - πρωί στο μυαλό αλλά υπάρχουν και άλλα.
 
Εμενα τα κλασικα της ινφοκομ και τα wing commander, απο την αρχη ως το τελος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμ... σαν Gamer, είχα πάντα ένα μεγάλο αποθημένο!!!

Όταν έφυγα για φαντάρος το 1996, δεν πρόλαβα να τερματίσω το εκπληκτικό "The Dig" της Lucas...

Συγκεκριμένα... είχα δεί ελλάχιστα από το παιχνίδι... την εισαγωγή και τα πρώτα 5-10 λεπτάκια...

Ε ,ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ... ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΤΩΡΑ!!! χεχεχε... μην πει κανείς τίποτα ε... είμαι στο pc της δουλειάς... αλλά το έχω περάσει και στο HTC μου για σιγουριά... ;)
 
Έχω στα σκαριά το Ceasar II και το κλασσικό XCOM.
 
Μια και το ξεθάψατε, να αναφέρουμε ότι ευτυχώς που υπάρχει και η GOG και πολλών τα απωθημένα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
 
Mε τη σειρά που εμφανίζονται:

Populous 2: Trials of the Olympian Gods (ευτυχώς το είχε και το gog με έκπτωση αυτό το Σ/Κ),

The 7th Guest

The 11th Hour
 
Bermude Syndrome

Το ειχα βρει δυο φορες πιτσιρικας προς πωληση, και τις δυο εφυγε αμεσως.. Δεν μπορω να το βρω σε λογικη τιμη δυστηχως και μου ειναι τεραστιο αποθημενο.
 
Χαρη στο τελευταιο Scan-αρισμένο PIXEL που ανέβηκε προσφάτως εδώ στο Retromaniax, 'ξυπνησε' μεσα μου ενα παλιο 'adventure-απωθημενο'. Ένα παιχνιδι που το εβλεπα τοτε στο PIXEL, και που δεν μπορούσα να το παιξω στον AMSTRAD 1512 που ειχα μεχρι τα 18 μου. Μετα, οταν αγορασα νεο υπολογιστη, το ξεχασα... και το ξαναθυμηθηκα προχτες!

Μιλαω για το υπεροχο Legend of Kyrandia. Και φυσικα, ολη τη σειρά τους - ειναι τρία στον αριθμό, αν δεν απατωμαι. Διαβασα το αρθρο του Τσουρινακη, ενθουσιαστηκα, και ηδη ειναι στις πρωτες μου ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ για το Σαββατοκυριακο που έρχεται!!! :D

Νιωθω λες και ειμαι 5η δημοτικου, οταν περιμενα πως και πως να ερθει η Παρασκευη για να παιξω επιτελους το Maniac Mansion...
 
Άμα ξεκινήσω να κάνω λίστα δεν θα τελειώνω. Έπαιζα κανά παιχνιδάκι μικρός αλλά όχι αρκετά και επίσης πάντα οι τίτλοι που βγαίνουν, ακόμα και μόνο αυτοί που θεωρούνται καλοί, είναι πολύ περισσότεροι από το χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις.

Σε retro PC μπορώ να σκεφτώ πολλά, πρώτα από όλα τα περισσότερα adventures της sierra (έπαιζα μόνο lucasarts) και θέλω πολύ να παίξω gabriel knight γιατί είναι πιο πολύ στο στυλ που μου αρέσει (adventure μυστηρίου και με παραφυσικά) και όλοι μου λένε παίξτο. Ακόμα και από lucasarts ορισμένα θέλω να τα ξαναπαίξω από την αρχή γιατί τα έπαιζα μικρός ή μάλλον έβλεπα τον αδερφό μου να τα τερματίζει οπότε δεν έχω την πλήρη εμπειρία. Μετά πάμε ορισμένα RPG που θεωρούνται κλασικά, π.χ. Baldurs Gate ή τα Ultima. Dungeon Master 1,2 σχεδόν ξεκίνησα. Είχα δει demo του 2 τότε και μου φάνηκε απίστευτα ατμοσφαιρικό. Stonekeep που το είχα ξεκινήσει αλλά ποτέ δεν το προχώρησα. Θα θυμηθώ και άλλα και η καλύτερη λύση είναι να διαβάσω παλιά pixel και pc master για έμπνευση. Στον CPC, λένε καλό ήταν το B.A.T. κάτι σαν adventure/rpg και δεν έχω ιδέα. Επίσης δεν έχω αγγίξει ποτέ τα θρυλικά elite. Επίσης οφείλω να τερματίσω το Blackland στον CPC και να γράψω walkthrough. Είχα ξεκινήσει να το παίζω αλλά κάτι που μπορεί να είναι bug ή όχι με σταμάτησε και είχα προχωρήσει πολύ και δεν υπάρχει walkthrough στο internet και κανένας δεν ασχολείται οπότε δεν ξέρω καν πόσο τεράστιο είναι.
 
Με κανενα ειμαι φανατικος εχθρος των παιχνιδιων στο pc (εκτος απο mame και emulators φυσικα :D )
 
Για pc , όπως έιχα πει και τότε στο φίλο μου advenτσουρινάκη :) θέλω να κάτσω και να ξανά τερματίσω το 1ο adventure που έπαιξα ποτέ μου: Gabriel Knight - Sins of the fathers Sierra on line 1993
 
Το Gabriel Knight - Sins of the fathers το παράτησα στην αρχή #) οπότε και γω αυτό θέλω να παίξω.
 
Πίσω
Μπλουζα