Μια βοήθεια σχετικά με κινητό Android

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Aλανια δωστε τα φωτα σας για εχουν σπασει τα νευρα μου.Η κοπελα μου εχει το samsung Ace(Αndroid)και δεν ξερω τι :rant: :rant: :rant: :rant: εκανε αλλα εδω και 3,4 μερες εκει που ειναι στα καλα καθουμενα αναβει η οθονη για λιγα δευτερολεπτα και μετα σβηνει.Αυτο το κανει διαφρες φορες μεσα στην μερα και ειδικα χθες βραδυ το εκανε συνεχεια στο τσακ την γλυτωσε και δεν εφυγε απο το παραθυρο.Πητε καμια λυση γιατι πραγματικα θα το κοψω στη μεση με το αλυσοπριωνο.
 
Μηπως εχει ενεργοποιηθει καποιο ειδος alarm?Για δες λιγο τις ρυθμισεις του
 
Βέβαια δεν ξέρω τι οθόνη έχει το Ace, αλλά άμα είναι LCD, όταν ξανασβήσει, πλησίασε τα μάτια σου πολύ κοντά στην οθόνη να δεις αν μπορείς να διακρίνεις το μενού και γενικά τους χρωματισμούς στα Pixel. Στην περίπτωση που βλέπεις, τότε μάλλον έχει πρόβλημα το backlight. Αν δεν βλέπεις τίποτα, δλδ σβήνει εντελώς, τότε ή έχει βάλει υπερβολική ρύθμιση για εξοικονόμηση ενέργειας υποθέτω.Εκτός κι αν το κοπάνησε και τα έπαιξε η οθόνη.
 
Εμένα πάλι μου ακούγεται σαν πρόβλημα software, όχι οθόνης. Θα πρότεινα backup & update στο τελευταίο firmware.
 
Οτι ειπε ο Αλκης για αρχη ειναι οτι πρεπει ;)
 
Έχουμε το ίδιο κινητό, το έκανε και εμένα σε κάποια φάση. Βάλτου firmware απο το KIES και θα συνέλθει. Πρίν το κάνεις αυτό όμως, απλά κλείστο, βγάλε τη μπαταρία για κανα 5λεπτο και ξαναβάλτη. Το hard reset που λέμε. Πολλές φορές διορθώνει τέτοια κολλήματα.
 
Δεν το πας σε κανενα service να το δουν ?
 
Έχεις τσεκάρει τον Proximity Sensor; Ξέρεις, αυτόν που κάνει την οθόνη να σβήνει όταν πλησιάζεις το κινητό στο κεφάλι σου...

Καμιά φορά κολλάει.

Και φυσικά, το πρόβλημα λύνεται με software update ¨οπως ανέφεραν και οι πιο πάνω φίλοι...

Δεν χρειάζεται με το παραμικρό να τρέχεις στα service

(αν και αυτό που λέω... είναι κατά της δουλειά μου :cool: ...και δεν είναι καιροί αυτοί για να χάνουμε πελάτες! ;) )
 
(αμα σου ξαναστειλω κανεναν να με φτυσεις!)
 
Θέμα λειτουργικού είναι. Σιχαίνομαι το Android για την αναξιοπιστία του και το "bloatness". Είμαι σίγουρος πως δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα.
 
Μια βοήθεια σχετικά με κινητό Android

Η κοπελα μου εχει το samsung Ace με εκδοση Android 2.3.3.To κινητο παρουσιζει καποια ψηλοπροβληματακια και ειδικα ενα που δεν με αφηνη να κοιμηθη ειναι οτι αναβει και σβηνη μονη της η οθονη στιγμιαια καθε λεπτο η καθε καποια δευτερολεπτα.Επειδη δεν την παλευω αλλο θελω να το κανω αναβαθμηση μπας και διορθωθει αυτο το πραμα και τα αλλα ψηλοκοληματακια που κανει κτλ.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο Android κινητα και θα ηθελα να ρωτησω το εξης.Σκεφτομαι να το κανω online με την αναβαθμηση λογισμικου απο της ρυθμισεις του κινητου.Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω κτλ;

Kαι δευτερον τι ακριβως θα χαθει απο το κινητο μετα την αναβαθμηση;Yπαρχει τροπος να σωθουν τα μηνυματα που εχει μεσα στο κινητο γιατι το ξερο της το ξανθο κεφαλι δεν καταλαβαινει και θελει να τα κρατησει;

Thanks για της οποιες απαντησεις σας Guys.
 
Big Bill, δεν έχω android κινητό, οπότε ό,τι σε πω, κρατάς μια επιφύλαξη!....

Συνήθως, σε όλες τις αναβαθμίσεις συσκευών / υπολογιστών, φροντίζεις να διασφαλίσεις την επαναφορά σε προγενέστερη κατάσταση. Ειδικά στα smartphones βέβαια, κάτι τέτοιο δε μπορείς να το εξασφαλίσεις 100% (θυμάσαι ένα βράδυ που έκανα upgrade το iOS κι "έσκασε" στο j/b? :D Στο κουτί ήμασταν και με έδινες συμβουλές! Ναι μεν είχα το backup, αλλά ήμουν σ' ένα σημείο που δε μπορούσα ούτε ν' ανοίξω το κινητό, ούτε να φορτώσω το προηγούμενο backup...)

Οπότε, ξεκινάς παίρνοντας backup όλα τα contacts σου κι ελπίζοντας να πάνε όλα καλά!.... Αυτά, όσον αφορά την πρώτη απορία σου.

Σχετικά τώρα με τη 2η απορία, εξαρτάται τον κατασκευαστή: Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις backup τα μηνύματά μαζί με τις επαφές, αλλά αυτό έγκειται στο software που κάνει τη δουλειά του "μεσάζοντα" μεταξύ smartphone <--> pc. Οπότε, κι εδώ δε βοηθάω ιδιαίτερα....

Γενικά, είδα ότι για το μοντέλο που αναφέρεις, η Samsung έχει μια πολύ καλή ιστοσελίδα με αρκετό υλικό.

Ξεκινάς κατεβάζοντας αυτό και το εγκαθιστάς στον υπολογιστή της (ή οπουδήποτε θέλετε να είναι το backup). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ο "μεσάζοντας" και σύμφωνα με τη Wikipedia:

This software may be used for:
  • Data backup
  • Data transfer (between the Windows or Mac PC & a Samsung mobile device)
  • Multimedia (audio, video, photos, etc.) management
  • To purchase/acquire additional or special device features
  • Device firmware and operating system (OS version) upgrades
Θα συνιστούσα να ρίξεις και μια ματιά εδώ. Δεν τα διάβασα όλα (είμαι λίγο κομμάτια και είμαι ένα κλικ πριν τον ύπνο), αλλά δες μήπως αναφέρει τίποτα για το πρόβλημά σου!...

Τέλος, δες και αυτό.

Install samsung kies and Connecting Android Samsung Galaxy Ace GT-S5830


Ό,τι χρειαστείς!... Ξέρεις! ... :)

[edit] Και μια ερώτηση: Είναι το ίδιο θέμα που σε ταλαιπωρεί από τότε: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?22334 ??
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε Bill,αναβάθμιση on the air μπορείς να κάνεις μόνο αν η κατασκευάστριε εταιρεία έχει βγάλει καινούρια έκδοση του λειτουργικού.

Διαφορετικά σου βγάζει μύνημα οτι έχεις ήδη την τελευταία έκδοση στο κινητό σου.

Καλύτερα να το συνδέσεις σε υπολογιστή και να περάσεις το πρόγραμμα KIES της Samsung.Είναι αυτό που σου συνιστά και η daredavil πιο πάνω. Από εκεί θα κάνεις backup των δεδομένων στον υπολογιστή, και θα ξαναπεράσεις από την αρχή το λειτουργικό σύστημα στο κινητό.
 
Εγω ειχα κανει παλιοτερα αναβαθμιση μεσω samsung kies απο τον υπολογιστη απο 2,1 σε 2,2 android. Δεν θυμαμαι να εχασα τιποτα, σιγουρα δεν εχασα τις επαφες. Αν και δεν νομιζω να "περνει" το Ace μεγαλυτερη απο 2,3,3 επισημα. αρα η πας για σπασμενο λειτουργικο οπου θα τα χασεις ολα οτι εχεις μεσα η πας για hard reset που επισης νομιζω τα χανεις :p το πως γινοντε αυτα δεν ξερω.. δεν το εχω ψαξει το θεμα εγω εχω ακομα τα επισημα 2.2.. και δεν εχω ασχοληθει με τιποτα αλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.Ναι μαριανα το ιδιο προβλημα ειναι και λυση δεν εχει βρεθει.Ποιο ευκολο ειναι να αλαξω γυναικα παρα να φτιαξω αυτο το προβλημα :D Γιαννη το Ace περνει και την 2.3.4 Gingerbread για παραπανω δεν ξερω.Φιλε stan οπως ειπα εχει την 2.3.3 και περνει και την 2.3.4 Gingerbread.θα μπορεσει λες να την κανει on air οπως ειπες και να μην μπλεκομαι με Kies;
 
metalcandyman είπε:
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.Ναι μαριανα το ιδιο προβλημα ειναι και λυση δεν εχει βρεθει.Ποιο ευκολο ειναι να αλαξω γυναικα παρα να φτιαξω αυτο το προβλημα :D Γιαννη το Ace περνει και την 2.3.4 Gingerbread για παραπανω δεν ξερω.Φιλε stan οπως ειπα εχει την 2.3.3 και περνει και την 2.3.4 Gingerbread.θα μπορεσει λες να την κανει on air οπως ειπες και να μην μπλεκομαι με Kies;
Αυτές οι ριζοσπαστικές σου λύσεις είναι όλα τα λεφτά! :biglaugh:

Εκτός κι αν ο Stan έχει κανένα τρικ, δε νομίζω ότι μπορείς να αποφύγεις το Kies....

Πάντως, δεν πρέπει να είναι δύσκολο... Για δες κι αυτό μήπως βοηθάει:

Samsung Galaxy Ace- How To Update to Android 2.3.4 Gingerbread


*τα θέματα τα μάζεψα σε ένα
 
Βασιλη αν περνει 2.3.4 τοτε βαλε το kies και ειναι πανευκολο ρε .. σιγουρα δεν θα χαθουν οι επαφες και τα apps ετσι ειχε γινει με μενα δηλαδη... για τα μηνυματα δεν θυμαμαι. ......
 
Βασιλη πολύ πιθανόν να μη διορθωθεί το πρόβλημα. Ισως να του εβαζες καποια custom rom που σίγουρα θα διορθώνει πολλά παρόμοια θεματα, αλλα δεν ξερω ούτε που θα τη βρεις και φυσικά ούτε πως θα την περασεις στη συσκευή.
 
Γιαννη τα μηνυματα τα εκανα Back up σε text αρχεια με ενα προγραμμα γιατι με ζαλισε η αλλη.Ετσι ειναι αν θες να εισαι με 21 χρονων γυναικα θα πρεπει να ανεχεσε κατι τετοια :D .Θα το κανω με το Kies αν ειναι αφου λες οτι ειναι και ευκολο.
 
Πίσω
Μπλουζα