Big Bill, δεν έχω android κινητό, οπότε ό,τι σε πω, κρατάς μια επιφύλαξη!....
Συνήθως, σε όλες τις αναβαθμίσεις συσκευών / υπολογιστών, φροντίζεις να διασφαλίσεις την επαναφορά σε προγενέστερη κατάσταση. Ειδικά στα smartphones βέβαια, κάτι τέτοιο δε μπορείς να το εξασφαλίσεις 100% (θυμάσαι ένα βράδυ που έκανα upgrade το iOS κι "έσκασε" στο j/b?

Στο κουτί ήμασταν και με έδινες συμβουλές! Ναι μεν είχα το backup, αλλά ήμουν σ' ένα σημείο που δε μπορούσα ούτε ν' ανοίξω το κινητό, ούτε να φορτώσω το προηγούμενο backup...)
Οπότε, ξεκινάς παίρνοντας backup όλα τα contacts σου κι
ελπίζοντας να πάνε όλα καλά!.... Αυτά, όσον αφορά την πρώτη απορία σου.
Σχετικά τώρα με τη 2η απορία, εξαρτάται τον κατασκευαστή: Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις backup τα μηνύματά μαζί με τις επαφές, αλλά αυτό έγκειται στο software που κάνει τη δουλειά του "μεσάζοντα" μεταξύ smartphone <--> pc. Οπότε, κι εδώ δε βοηθάω ιδιαίτερα....
Γενικά, είδα ότι για το μοντέλο που αναφέρεις, η Samsung έχει μια πολύ καλή ιστοσελίδα με αρκετό υλικό.
Ξεκινάς κατεβάζοντας
αυτό και το εγκαθιστάς στον υπολογιστή της (ή οπουδήποτε θέλετε να είναι το backup). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ο "μεσάζοντας" και σύμφωνα με τη
Wikipedia:
This software may be used for:
- Data backup
- Data transfer (between the Windows or Mac PC & a Samsung mobile device)
- Multimedia (audio, video, photos, etc.) management
- To purchase/acquire additional or special device features
- Device firmware and operating system (OS version) upgrades
Θα συνιστούσα να ρίξεις και μια ματιά
εδώ. Δεν τα διάβασα όλα (είμαι λίγο κομμάτια και είμαι ένα κλικ πριν τον ύπνο), αλλά δες μήπως αναφέρει τίποτα για το πρόβλημά σου!...
Τέλος, δες και αυτό.
Install samsung kies and Connecting Android Samsung Galaxy Ace GT-S5830
Ό,τι χρειαστείς!... Ξέρεις! ...
[edit] Και μια ερώτηση: Είναι το ίδιο θέμα που σε ταλαιπωρεί από τότε:
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?22334 ??