Μια κανονική μέρα μας ... σε ρετρό

Juanita είπε:
Το σημαντικότερο είναι πως θα έβρισκα περισσότερους τρόπους να δείξω την αγάπη μου σε ανθρώπους που δεν είναι πιά κοντά μου ώστε σήμερα να έχω να θυμάμαι πάμπολλες όμορφες στιγμές.
Με πρόλαβες... Όλη η μέρα θα ήταν αφιερωμένη στον παππού μου, που δεν πρόλαβα να τον χορτάσω... :(
 
Με το που θα ξυπνούσα, θα ανακάλυπτα με μεγάλη μου χαρά πως οι τεράστιες πολυκατοικίες που μου κλείνουν την θέα δεν υπάρχουν, και πως η TV δεν έχει πρωινές εκπομπές με τηλεπαρουσιάστριες IQ ραδικιού, γιατί πολύ απλά η τηλεόραση δεν έχει καν πρόγραμμα το πρωί.

Θα έβλεπα τον παππού και την γιαγιά μου τόσο από την πλευρά του πατέρα μου, όσο και από την πλευρά της μητέρας μου, που είτε δεν πρόλαβα να γνωρίσω ή γνώρισα πολύ λίγο.

Μετά θα πήγαινα με τους φίλους μου στα γνωστά ουφάδικα της εποχής για να παίξουμε όλα αυτά τα κλασσικά πλέον παιχνίδια, και θα περνούσαμε μια βόλτα από το Μινιόν και την Στουρνάρη για να χαζέψουμε τα καινούρια παιχνίδια της el greco και τα καινούρια computers της commodore. Στην πορεία μας θα μιλάμε για συγκροτήματα και δίσκους που μόλις θα έχουν βγει (και τώρα είναι κλασσικά). Κανείς δεν θα μιλάει για το facebook, και την οικονομική κρίση, αλλά θα ανησυχούν για το Chernobil..

Στην επιστροφή μου στο 2010, θα έπαιρνα μαζί μου φωτογραφίες και βίντεο από τους παππούδες μου και άλλους συγγενείς που δεν ζουν, αλλά και από τις γειτονίες της Αθήνας, τον κόσμο, τα καταστήματα και όλα αυτά τα πράγματα που δεν υπάρχουν πλέον...
 
Βλέπω πως αυτό που θέλουμε περισσότερο από το παρελθόν δεν είναι υλικά αγαθά (λέω τώρα) αλλά είναι οι αγαπημένοι μας που μας λείπουν πολύ…
 
Spartan_X είπε:
Τους γονείς μου, που έχουν φύγει απο τη ζωή, θα ήθελα να ξαναδώ ... προφανώς
Το σημαντικότερο, παιδιά. Και γω το ίδιο θα ήθελα. Αυτό, και να δω πως ηταν τα πράγματα εκείνη την εποχή γιατί είμαι της επόμενης δεκαετίας.
 
Θα φρόντιζα να συλλέξω ότι περισσότερο μπορούσα από τη γιαγιά μου. Και στοιχεία με το DNA της. Θα έκανα μια εξωσωματική και θα την ΄΄ξαναγεννούσα΄΄. Και θα την μεγάλωνα, αγαπώντας την και φροντίζοντάς την με την ίδια αγάπη και φροντίδα που το έκανε εκείνη μεγαλώνοντας εμένα. Αλλά και με κάτι άλλο. Ευγνομωσύνη.

Αυτό και μόνο θα ήθελα από το παρελθόν, τίποτα άλλο.
 
Ως γνησιος Αρχων του Χρονου, κανω αυτα τα ταξιδακια σε καθημερινη βαση, οποτε απλα θα σας πω καποιες απο τις εμπειριες μου...

Στη δεκαετια του '80 τρεχω πολυ γρηγορα στη Στουρναρη να παρω διαφορους home computers και λεω πολυ γρηγορα επειδη δεν αντεχω την βρωμα απο το καυσαεριο στην ομονοια.

Αγοραζω συνεχεια κομικς (ειμαι φανατικος συλλεκτης) και παιχνιδια (Transformers, G I Joe, Masters of the Universe, Thundercats) αναλογα με την τρεχουσα περιοδο στην οποια βρισκομαι, και μετα κατεβαινω για φραπε στο πασαλιμανι επειδη μου αρεσει το πολυ λεπτο καλαμακι που ειχαν τοτε και που τωρα δεν το βρισκω πουθενα.

Μετα τσιμπαω κανενα jank food αλλα οχι στο Αμερ.. Χαουζ, διοτι η γευση του μπεργκερ ειναι το ιδιο καταπληκτικη και τωρα, οπως και τοτε. Ειναι το μονο μερος που συνδεει το τοτε και το τωρα.

Μετα μπαινω παλι πισω στο Tardis κι επιστρεφω μεχρι το επομενο ταξιδακι μου.
 
Μμμ.... δεν θα αναφερθώ σε προσωπικά, αλλά σε ίσως πεζά. Λοιπόν, θα έπαιρνα Ίντερνετ μαζί μου -με μεγάλη ταχύτητα, ε?- και ένα βίντεο, με όλα τα κλαπατσίμπαλα που χρειάζεται (καλώδια κλπ.). Αν ήταν 1981 θα έγραφα στο βίντεο κασέτες με τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ , σήματα δελτίων ειδήσεων και στα δύο κανάλια και 2-3 ολόκληρα δελτία με τον καιρό, και προγράμματα της ΥΕΝΕΔ. Για πιο μετά, π.χ. 1985-86, Θα έγραφα επίσης όλα τα μουσικά θέματα (και ένα με κάτι καμπάνες του Ζαρ που ψάχνω να βρω...) με το σήμα της ΕΡΤ και το ρολόι και το "Ζωντανό Σταυρόλεξο", έστω 2-3 παιχνίδια. Θα δήλωνα συμμετοχή σε ζωντανό σταυρόλεξο και Ομιλείτε ελληνικά. Θα πήγαινα στο Στούντιο Φούσκοι και στον Μάικ Λαμάρ και γυρίζοντας στην εποχή μας θα έπαιρνα βέβαια ένα φορτηγό με γαριδάκια Φοφίκο, με ημερομηνία λήξης 12/01/2030 και κάπου 5.000 λίτρα γάλα Καρνέισιον στην παλιά συσκευασία!
 
Θα μου έλειπε το ίντερνετ και παράλληλα το www.retromaniax.gr. Θα με ξένιζε να βάλω κασσέτα στο αυτοκίνητο και να προσπαθώ, μέχρι να πάω στη δουλειά να βρω το αγαπημένο μου τραγούδι, ενώ τώρα με το MP3... Θα ήθελα να ξαναέβλεπα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν όπως και περιοδικά και παιχνίδια της εποχής.
 
Πίσω
Μπλουζα