Μια μικρή βοήθεια με έναν IBM 30/286

Playmolover

RetroMaNiaC
Joined
3 Δεκ 2007
Μηνύματα
569
Αντιδράσεις
158
Τώρα θα μου πείτε.... μπαίνω στα χωράφια άλλων ή ακόμα και... τι θυμήθηκες μετά από μισό αιώνα;
Θέλω να συμπληρώσω, σαν έκθεμα τουλάχιστον γιατί η original οθόνη έχει καεί, έναν IBM PS/2 30 (30/286). Το μηχάνημα δουλεύει αλλά χρειάζεται ένα floppy 1.44 αλλά με τροφοδοσία ρεύματος στην καλωδιοταινία.
Όσο στο να στηθεί σαν έκθεμα; Χρειάζομαι το original keyboard και το mouse.
Υπάρχει περίπτωση να τα βρω αυτά Ελλάδα; Να κοιτάξω κατευθείαν έξω ή απλά.... να το παρατήσω;
 
Έχουν οντως πολυ κλασσική εμφάνιση, αλλα δυστυχώς δεν ειναι τα πιο ευκολα μηχανηματα να βρει κανεις εξαρτηματα, ειδικα στην Ευρωπη. Ειχα καποτε ενα 8530, αλλα το ειχα πουλησει πριν πολλα χρονια.

Floppy drive δεν εχεις καθολου ή δεν δουλευει; Αυτα συνηθως θελουν αλλαγη στους πυκνωτες.

Θα χρειαστεις ενα πληκτρολογιο Model M και ενα ποντικι 6450350. Εχω τετοιο πληκτρολογιο αλλα αυτη την στιγμη δεν ειναι κατι που σκεφτομαι να αποχωριστω.

Ολα αυτα βρισκονται στο ebay, αλλα για floppy, πληκτρολογιο και ποντικι σε λογικη κατασταση θα χρειαστει να δωσεις τουλαχιστον 250 ευρω.

Θα σου προτεινα να ρωτησεις και στο retrocomputers forum καθως και στο amibay.
 
Όσον αφορά το floppy drive, κοίτα αυτό PS/2 Floppy Adapter , αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, να γλυτώσεις το proprietary IBM PS/2 floppy drive που δεν είναι φτηνό.
 
Δεν μας ειπε λεπτομερειες ο @Playmolover , αλλα αν το θελει σε αυθεντικη κατασταση, "σαν εκθεμα", τοτε θα θελει ενα original floppy drive, γιατι αυτες οι αντικαταστασεις κανουν μπαμ απο μακρια.

floppy_adapter_faceplate.jpg
 
Σωστά, δεν κάνει για εκθεσιακής κατάστασης μηχάνημα. Αν υπάρχει το αυθεντικό FDD και δεν δουλεύει, υποθέτω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέρος του 3D printed adapter και την πρόσοψη και το μπλε eject button του αυθεντικού FDD, ώστε να αντικαταστήσεις το IBM PS/2 FDD με ένα κοινό φθηνό και εύκολο να το βρείς, 3.5 inches FDD.
 
Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Υπάρχει το γνήσιο floppy (Πρόσοψη, μπλε πλήκτρο) απλά κάποιος το έχει διαλύσει εσωτερικά και δεν μπαίνει καν η δισκέτα. Το κόστος ποντικού και πληκτρολογίου είναι λίγο απογοητευτικό, καθώς όλο το υπόλοιπο σύστημα το είχα πάρει κάποτε σε τιμή... ας πούμε ενός πακέτου τσιγάρων και ενός καφέ. Όσο για παιχνίδια; Όταν απέκτησα τον συγκεκριμένο IBM μαζί με μια ακόμα λειτουργική μονάδα 286 της Tulip, το ημερολόγιο έλεγε 2000!
 
Αυτη ειναι η βασικη λεξη.

Πλεον το χομπυ ειναι μονο για γερα στομαχια (και πορτοφολια). Ειδικα σε δημοφιλη πραγματα οπως αυτα που ψαχνεις...

Παντως αν το μονο προβλημα με τον υπολογιστη ειναι στο floppy τοτε αυτο που προτεινε ο @XLV ειναι καλη λυση για να μπορεις να το χρησιμοποιησεις.
 
Πίσω
Μπλουζα