Μεγάλο ξεκαθάρισμα στην ηλεκτρονική σαβούρα τον τελευταιο καιρο και αναπόφευκτα ερχονται στην επιφάνεια διάφορα ενδιαφέροντα αντικείμενα.
Το λιγοτερο ενδιαφέρον, ενα floppy drive 1.44'' για φορητα Compaq Armada EVO D510. Δειχνει αχρησιμοποίητο. Ισως να το χρειαζεται καποιος, οποτε καποια στιγμη θα το βαλω για πουλημα.
Ενας
Adaptec 1420SA PCI-X (μην το μπερδεύετε με PCI-Express) raid controller με 4 SATA καναλια που υποστηρίζει RAID 0, 1, 10, και JBOD. Δουλευει και με απλα PCI slots με μειωμένες επιδόσεις.
Αρχιζουν και ζεσταινουν τα πραγματα με μια καρτα γραφικων
VESA Local Bus με επεξεργαστη CL-GD5426. Οχι ακριβως η πιο ενδιαφερουσα καρτα γραφικων, αλλα πρωτη φορα εχω κατι VLB δικο μου. Δεν ειμαι σιγουρος τι θα την κανω, αφου αυτη την στιγμη δεν εχω σχεδια να φτιαξω ενα VLB συστημα.
Κατι ελαφρα πιο χρησιμο, μια AGP καρτα γραφικών S3 Trio3D/2X 4mb μαρκας Sparkle. Τιποτα το ιδιατερο, αλλα συμπαθητική για DOS gaming.
Φτανουμε λοιπον στο πιο συναρπαστικό εύρημα, ενα κουτι Enlight της οικογένειας 7230, οπως τ
ο δικο μου που ειχα παρουσιασει προ καιρου και ειχα χρησιμοποιήσει για
την κατασκευη του ATX 286. Ειναι η ελαφρώς μεταγενέστερη εκδοση με την μονιμη οροφη και τα αφαιρούμενα πλαινα, που ειναι πολυ πιο πρακτικο απο το αλλο.
Παρολο που εχει αυτοκόλλητα στο πισω μερος και εσωτερικα που υποδεικνύουν οτι ηταν καποτε υπολογιστής Plato, το κουτι ειναι σαν καινουριο, σαν να βγηκε απο το εργοστασιο χτες. Τα πλαστικα καλυματα της προσοψης δεν εχουν αφαιρεθει ποτε, δεν υπαρχουν γρατζουνιες απο τις ραγιες των drives στα εσωτερικα τοιχωματα ουτε ιχνη απο βιδες στο αποσπώμενο drive cage.
Ακομα πιο εντυπωσιακό ειναι το κουτάκι που περιεχει ολα τα παρελκόμενα του υπολογιστη το οποιο δεν ειχε ανοιχτει ποτε και το καλωδιο ρευματος που ειναι εμφανώς αχρησιμοποίητο.
Ειπα να σκαναρω αυτο το manual, γιατι ειναι διαφορετικό απο ενα αλλο που κυκλοφορεί στο web.
Θα τα
βρειτε σε μεγαλύτερη ανάλυση στο archive.org.