Μια μικρη ή μεγαλη βοηθεια για αγορα amiga

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας morpheus
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

morpheus

RetroActive
Αντιδράσεις
1
θελω τη μικρη ή τη μεγαλη σας βοηθεια για την αγορα μιας amiga!!!

θελω να αγορασω amiga αλλα δε ξερω ποια?

ποιο μοντελο να διαλεξω και τι να περιεχει?(εννοω απο τεχνικα χαρακτηριστικα!!!)

υποψην οτι τι θελω για να της αλλαξω τα φωτα στα παιχνιδια!!!

εριξα μια ματια στο forum αλλα για να σας πω την αληθεια μπερδευτικα και δεν εβγαλα ακρη!!!!(ειδα την 500 , 600 , 1200)

αν μπορουσατε να με βοηθησετε καλο θα μου κανατε!!!

1200

Το AGA chip ειναι must τελικα, θα βρίσκεις μνήμες πιο ευκολα, κλπ κλπ

απο μνημη η 1200 τι εχει? γιατι διαβασα οτι καποια παιχνιδια θελουν απο 1 ΜΒ και πανω!!!εχει σκληρο ή μονο δισκετα?

morpheusthegod είπε:
υποψην οτι τι θελω για να της αλλαξω τα φωτα στα παιχνιδια!!!
Κατανοητό. Άλλωστε λίγοι αγοράζουν Amiga με σκοπό να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την θεραπεία του καρκίνου. :)

Προτείνω Α1200 με 4-8ΜΒ επιπλέον RAM και SD adapter να μην παιδεύεσαι με δισκέτες. Αν έχει και επεξεργαστή 68030 ή ανώτερο, ακόμα καλύτερα αλλά δεν είναι 100% απαραίτητος. Το μηχάνημα της υπογραφής μου τρέχει σχεδόν τα πάντα με τον 68020 που έχει από τη μαμά της.

EDIT: Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, η Α1200 έχει 2ΜΒ RAM.

παίρνει σκληρό σχετικά ευκολα (καλλιτερα CF η SD) και η PCMCIA είναι μεγάλο βοήθημα

Αν δεν εχεις οικονομικο περιορισμο, ναι η Α1200 παιζει τα παντα,

αλλα θελει αναβαθμισεις για να εισαι "αρχοντας".

Για πιο οικονομικη λυση, μια Α500. θα παιζεις τα παντα με δισκετουλες,

αλλα ξεχνα σκληρους, επιταχυντες, μεγαλες μνημες κτλ.

Ομως τα παιχνιδια θα τα παιζεις ολα (εκτος καποιες ειδικες εκδοσεις για Α1200)

αρκει να εχεις 1ΜΒ μνημη. Δηλαδη αγοραζεις μια με 1ΜΒ, τροφοδοτικο, ποντικι

joystick, καλωδιο τηλεορασεις και δεν ξαναγοραζεις τιποτε αλλο. Ενω με την Α1200

θα μπεις στο δρομο χωρις επιστροφη, τον δρομο της συνεχιζομενης αναβαθμισης.

ρε χακερς το τρελάνατε το παιδί.. να παίξει κανένα παιχνιδάκι θέλει.. παρε φιλε μου μια amiga 500 με 1mb και εισαι άρχοντας.. μην χαλάς λεφτά.. άστους αυτους να λενε αμα δεις τι μηχανήματα έχουν θα φρικάρεις.. πετάνε.. αλλά αλο πράγμα θες εσύ..πσιτ αρκεί να έχεις δισκέτες εε.. ειδάλλως ναι πας σε 1200 με μνήμη και σκληρό δίσκο

mike είπε:
Αν δεν εχεις οικονομικο περιορισμο, ναι η Α1200 παιζει τα παντα,αλλα θελει αναβαθμισεις για να εισαι "αρχοντας".

Για πιο οικονομικη λυση, μια Α500. θα παιζεις τα παντα με δισκετουλες,

αλλα ξεχνα σκληρους, επιταχυντες, μεγαλες μνημες κτλ.

Ομως τα παιχνιδια θα τα παιζεις ολα (εκτος καποιες ειδικες εκδοσεις για Α1200)

αρκει να εχεις 1ΜΒ μνημη. Δηλαδη αγοραζεις μια με 1ΜΒ, τροφοδοτικο, ποντικι

joystick, καλωδιο τηλεορασεις και δεν ξαναγοραζεις τιποτε αλλο. Ενω με την Α1200

θα μπεις στο δρομο χωρις επιστροφη, τον δρομο της συνεχιζομενης αναβαθμισης.
οταν λες συνεχιζομενης αναβαθμισης τι ακριβως εννοεις?τι θα χρειαζεται να βαζω?

Εξαρταται, για παιχνίδια θα βάλεις 8MB ram και σκληρό δίσκο για να είσαι καλλυμένος

δεν ακουω ομως να λετε κατι για την αμιγκα 600.γιατι?δεν αξιζει?

να σας πω την αληθεια εχω μπερδευτει καπως γιατι και η 500 και 1200 ειναι πολυ καλες!!

η 500 παιρνει μονο δισκετες ενω 1200 σκληρο!!!οσο για δισκετες δεν ειναι καπως δυσκολο να βρεθουν τωρα?

Amigos είπε:
ρε χακερς το τρελάνατε το παιδί.. να παίξει κανένα παιχνιδάκι θέλει.. παρε φιλε μου μια amiga 500 με 1mb και εισαι άρχοντας.
Διαφωνώ φίλε... δεν του πρότεινε κανείς να τα σκάσει για να πάρει Pegasus. Αν θες μια Amiga για να φορτώνεις 2-3 τον χρόνο το Bubble Bobble τότε ΟΚ, να πάρεις 500άρα, αλλά για να "της αλλάξει τα φώτα στα παιχνίδια" δεν του φτάνει με τίποτα.

H 600 είναι η αγαπημένη μου αλλα έχω τραβήξει τα πανδείνα για να την κάνω όπως θέλω ( και τα έχω στάξει χόντρά) γιαυτό και δέν στην προτείνω

αν παω προς μια 1200 η μνημη ποσο ειναι? (σαν ελαχιστη παντα μιλαμε!!!)

στην 500 η ελαχιστη μνημη που μπορω να βρω ειναι τα 512κβ?

συγγνωμη παιδια αν σας ζαλιζω αλλα δε ξερω την τυφλα μου για τις αμιγκα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαι η Α600 με σχετικα λιγα λεφτα μπορει να παιξει σχεδον τα παντα πλην AGA παιχνιδιων. Εκει με λιγη RAM συν ενα σκληρο ή ακομη καλυτερα μια CF μπορεις να τρεξεις τα περισσοτερα και εισαι αρχοντας. Μη πετας λεφτα αν δεν εισαι αρρωστος με την Amiga (oπως ο γραφων και καποιοι αλλοι) και αν ο μονος στοχος ειναι να παιζεις με WHDLOAD. Υπολογισε απο 70 - 100 ευρω για μια Α600 οπως σου τη περιεγραψα παραπανω και αν εισαι λιγο τυχερος. Για μεταφορες αρχειων και η A600 εχει PCMCIA και με μια CF θα κανεις ανετα τις "μεταγγισεις" απο το PC σου. Κατα τη ταπεινη μου γνωμη παντως, πιο οικονομικα θα τη βγαλεις με μια stock 1200 + σκληρο και θα εχεις και τα AGA Games.

Λοιπον

1) η Α500 εχει απο το εργοστασιο 0,5ΜΒ αλλα σχεδον ολες οσες πουλιουνται

εχουν πανω επεκταση και συνολικη μνημη 1ΜΒ. Παιζεις πολλα παιχνιδια, απο

δισκετες γιατι ο σκληρος στοιχιζει. Δισκετες βρισκεις, κανουν περιπου 5+ ευρω η δεκαδα.

Ειναι η πιο φθηνη, απο 50 ευρω ξεκινανε.

2) η Α600 εχει 1ΜΒ, παιζει παλι απο δισκετες, μπαινει σκληρος φθηνα, αλλα δεν

θα παιξεις τιποτα απο τον σκληρο με μονο 1ΜΒ. Τιμες +20 απο την Α500.

3) η Α1200 εχει 2ΜΒ, παιζει απο δισκετες (με λιγες ασυμβατοτητες), βαζεις φθηνο

σκληρο, αλλα και εδω θες παλι περισσοτερη μνημη για να παιξεις απο σκληρο.

Απο τιμη, στην Ελλαδα κανα 100αρι, πληρες, χωρις φαστ μνημη.

Πάρε μια 500άρα σε καλή κατάσταση με 1mb και τελειώνεις. Μόνο να έχει τα καλώδια μαζί και κανένα joystick. Δισκέτες μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αν και είναι κάπως μπέρδεμα..

Καλύτερα 1200 με cf to ide adaptor για να βάλεις μια 4giga card για σκληρό,αν δεν έχεις πολλά λεφτά για 68030 και accelerator απλά βάλε 4-8 fast ram upgrade και θα παίζεις τα πάντα μέσω whload.Αν και η 500 λέει θα χάσεις το aga chipset και πάρα πολλά παιχνίδια που το εκμεταλεύονται.Επίσης μιας και θες να περάσεις καλά ξέχνα τα floppy αυτα στις μέρες μας είναι για τύπους που είναι πιο παλιοί και ξέρουν τι θέλουν ,σαν νέος χρήστης ίσως σου σπάσουν τα νεύρα με τις δισκέτες,όταν αποκτήσεις εμπειρία με την amiga 1200 μπορείς να πάρεις μια 500 και να δεις την χαρα του disk swapping.Προσωπικά δεν συστήνω σε νέο χρήστη να περάσει την φάση του disk swapping παρα μόνο για retro λόγους που θέλει να δει κανείς πως ήταν η εποχή τότε.Στις μέρες μιας μπορείς να εκμεταλευτείς την ταχύτητα των cf καρτών και αφου η amiga το υποστηρίζει να γεμίσεις μια κάρτα με παιχνίδια που να φορτώνουν σε 1-2 δευτερόλεπτα.

Οπότε let's sum it up.

1200 με cf to ide adaptor,μια κάρτα 4 giga,4-8 mbytes fast ram whdload και ένα joystic και θα μπορείς να παίξεις ίσως το 90% των παιχνιδιών που βγήκαν για amiga.Προτείνω να κοιτάξεις στο http://www.amigakit.com Amiga 500 στο μέλλον όταν γλυκαθείς απο την amiga και θα θες να έχεις πιο ιστορικά μηχανήματα.

Άν απλά θές να μπείς στον κόσμο των αμιγκοπαιχνιδιών σου προτείνω να κατεβάσεις τον Winuae με μηδενικό κόστος, να παίξεις μερικά παιχνίδια, να πειραματιστείς λίγο με το περιβάλλον του Workbench και να διαπιστώσεις μόνος σου ποιό μηχάνημα προτιμάς. Δέν υπάρχει all-in-one amiga, την amiga σου την φτιάχνεις μόνος σου να κάνει ότι θές εσύ, στα μέτρα σου, και ανάλογα τον χώρο, χρόνο και χρήμα που θα της διαθέσεις αυτά θα σου δώσει.

Saulot είπε:
Εξαρταται, για παιχνίδια θα βάλεις 8MB ram και σκληρό δίσκο για να είσαι καλλυμένος
True, true, ε και καμία κάρτα δικτύου για να μην ταλαιπωρείται το παλικάρι με τις CF κλπ δεν είναι κακή ιδέα. :)

Επίσης, 20ευρώ για το license του WHDLOAD επειδή είναι μονόδρομος, και επειδή είναι ένα-σε-όλα-νοικοκυρεμένα!

Other_Reality είπε:
Άν απλά θές να μπείς στον κόσμο των αμιγκοπαιχνιδιών σου προτείνω να κατεβάσεις τον Winuae με μηδενικό κόστος, να παίξεις μερικά παιχνίδια, να πειραματιστείς λίγο με το περιβάλλον του Workbench και να διαπιστώσεις μόνος σου ποιό μηχάνημα προτιμάς. Δέν υπάρχει all-in-one amiga, την amiga σου την φτιάχνεις μόνος σου να κάνει ότι θές εσύ, στα μέτρα σου, και ανάλογα τον χώρο, χρόνο και χρήμα που θα της διαθέσεις αυτά θα σου δώσει.

status είπε:
Επίσης, 20ευρώ για το license του WHDLOAD επειδή είναι μονόδρομος, και επειδή είναι ένα-σε-όλα-νοικοκυρεμένα!

καλος ο emulator αλλα πιστευω οτι ειναι τελειως διαφορετικο απο το να εχεις ενα ζωντανο μηχανημα!!!

το WHDLOAD τι ακριβως ειναι?

Πίσω
Μπλουζα